Trump kondigt vrede Israël met vierde moslimland aan: Marokko

Mohammed VI, koning van Marokko. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

President Trump heeft aangekondigd dat Marokko als vierde moslimland op het punt staat om diplomatieke betrekkingen met Israël aan te knopen. ‘Wéér een historische doorbraak vandaag! Onze twee grote vrienden Israël en het Koninkrijk van Marokko zijn akkoord gegaan met volledige diplomatieke banden – een enorme doorbraak voor het Midden Oosten!’ Marokko krijgt er wel iets voor terug, namelijk de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Westelijke Sahara.

In 1976 riepen separatisten van Polisario met steun van Algerije de ‘Arabische Democratische Republiek Sahara’ uit, dat op dit moment ongeveer een vijfde van het gebied in bezit heeft, en dat zich zo af en toe nog verzet (zoals enkele weken geleden). De onafhankelijkheid kreeg op den duur erkenning van 81 landen, maar dat daalde weer naar 40, omdat Marokko de facto het overgrote deel van het gebied bestuurt. De erkenning van de VS dat de Westelijke Sahara bij Marokko hoort is een enorme overwinning voor het Marokkaanse koningshuis.

Trump: ‘Westelijke Sahara hoort bij Marokko’

‘Vandaag tekende ik een proclamatie waarmee de Marokkaanse soevereiniteit over de Westelijke Sahara als deel van het koninkrijk wordt erkend,’ twitterde Trump gisteren. ‘Marokko’s serieuze, geloofwaardige en realistische voorstel voor autonomie is de enige basis voor een rechtvaardige en blijvende oplossing voor blijvende vrede en voorspoed.’

De Israëlische premier Netanyahu bedankte Trump uitvoerig voor zijn ‘onschatbare vredesinspanningen’, die Israël nooit zal vergeten. Hij dankte ook de Marokkaanse koning Mohammed VI, en beloofde dat de betrekkingen nauw en warm zullen zijn. In de jaren ’90 opende beide landen al eens ambassades in Tel Aviv en Rabat, maar in 2000 verbrak Marokko de banden weer tijdens de Tweede Palestijnse Intifada.

Vier landen sluiten in vier maanden tijd vrede met Israël

Marokko is in slechts vier maanden tijd het vierde moslimland* dat zich aansluit bij Trumps ‘Abraham Akkoorden’, die begon met de erkenning van Israël door de Verenigde Arabische Republiek. (* Marokko wordt als Arabisch land omschreven, maar de oorspronkelijke Berber bevolking zijn geen Arabieren, en beschouwen hun land juist als ingenomen door de Arabieren). Trumps prestatie is ongeëvenaard en zou iedere andere president onmiddellijk de Nobelprijs voor de Vrede hebben opgeleverd. Maar de ‘slechte oranje man’ kan en mag geen goed doen in de ogen van de Westerse elite.

Obama veroorzaakte met Nobelprijs 10 x meer burgerslachtoffers dan Bush

Wat een verschil met zijn voorganger Barack Obama, die enkel vanwege een paar goed in het gehoor klinkende voorgelezen toespraakjes wel die Nobelprijs voor de Vrede kreeg, en vervolgens het Midden Oosten en Noord Afrika in chaos stortte, 8 landen bombardeerde, en daarbij ongeveer 1 miljoen doden veroorzaakte, waarvan 10 x meer burgerslachtoffers door zijn drone aanvallen dan door zijn gehate voorganger George Bush (een pijnlijk feit dat Obama onlangs zelf heeft toegegeven, maar met de smoes dat ‘het nodig was’). Desondanks wordt Obama in het Westen nog steeds gelauwerd als de ‘beste president ooit’, enkel omdat hij Democratisch links was, globalistische praatjes hield, en ‘een kleurtje’ had.

De ‘mainstream media laten keer op keer zien hoe extreem bevooroordeeld, oorlogszuchtig en racistisch ze zijn, en wat voor een uitermate kwalijke invloed ze met hun schaamteloze desinformatie en propaganda op de samenleving hebben – niet alleen wat betreft de corona-pandemie hoax, maar dus ook wat betreft de situatie en ontwikkelingen in het buitenland.

Xander


(1) DEBKA
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur
MehdiBitw98 , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.


Zie ook o.a.:

15-09: Israël tekent historische Abraham Akkoorden met twee Arabische Golfstaten

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

9

 1. Net gezien in nieuwsbrief RFKjr:

  Brandy Vaughn overleed agv een ziekte, dus niet door moord, ondanks hetgeen zij in een eerdere video liet weten.

  Vandaar deze correctie.

 2. Het is op zich realistisch te noemen dat dit gebeurt.Een zekere verdienste is het wel dat dit nu gebeurt.Het verdient verder geen schoonheidsprijs.Marokko wordt omgehaald met erkenning van hun rechten in de westerse Sahara en Sudan zou onder druk gezet zijn met de toezegging van amerikaanse hulp onder voorwaarde van erkenning van Israel.Het zal verder vooral wel het werk van zijn schoonzoon en slimme influisteringn van Netanyahu.Het is natuurlijk absurd zoals Obama de Nobelprijs werd toegekend.Ik zou zo’n prijs zelf eigenlijk gewoon niet meer willen hebben.Misschien is dat een overweging om hem aan Trump toe te kennen,maar normaal verdiend vind ik het zeker niet.Het is nou eenmaal de politieke realiteit. Biden zal hier verder weinig aan veranderen.Trump kan er verder goede sier mee maken net als met de 5 mensen die hij nog ter dood laat brengen als onderdeel van zijn continuing campaign.Ik kan me eigenlijk moeilijk voorstellen dat hij er over 4 jaar nog eens voor zal gaan,maar sluit het niet uit als hij geestelijk en fysiek op peil blijft.Anders misschien zijn zoon.

 3. ik zag net iets over die fauci die arts /specialist in amerika,dat hij liegt en dat hij en die elite weten dat er troep in dat vaccin zitten want dat willen ze juist om een deel van de wereldbevolking te vermoorden! en trump staat er ook op!samen staat Trump met hem die faucie op de foto en met nog wat mensen,maar men maakt mij niet wijs dat ook trump er wat mee te maken heeft en dat Trump ookweet wat die Bil Gates et die gates is en hij grijptniet in?! verbied het niet?!

 4. Meneer Trump, mocht de (op wapenverkopen gestoelde en gefinanceerde) Nobel commitee besluiten dat u de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegedragen: accepteer het alstublieft niet! Het zou een menselijke schande zijn om een dergelijke lijst te staan, samen met de terrorist Arafat en oorlogshitser Obama.

  Wat u gedaan heeft voor het MO, de tijd zal het leren, maar vooralsnog lijkt het gewoon nobel en vredelievend, en hele volksstammen zijn u dankbaar. Rust en vrede in eigen omgeving, een veilige en vrije leef omgeving, dat zou een VN doel moeten zijn zonder truukjes en verborgen agenda. Dat heeft u nu bereikt, en daar hoeft echt geen prijs aan gekoppeld te worden. Dergelijke narcistische uitingen zijn onderdeel van een verdeel en heers tactiek, want wie de ‘prijs’ niet krijgt is een verliezer? Hoe treurig en doorzichtig.

  Dus, voor nu en ondanks dat de Westelijke Sahara een hellhole schijnt te zijn, is het wel beter dat er nu na al die decennia van bandeloosheid en chaos enigszins een vorm van rule & order voor terug komt.

 5. Reactie op ‘Willy’:
  waarom denkt u dat mr Trump zijn werk niet kan afmaken?
  Hij is de president-re-elect!

  Verder: Mandy Vaughan, Big Pharma klokkeluidster, is recent vermoord aangetroffen door haar zoontje van 9.

  Verzoek voor haar ziel en hem te bidden.

 6. Laten we hopen dat deze verzoenende houding ook doordringt tot het Marokkaanse volksdeel in Nederland. Wie Israël zegent, wordt gezegend. Dat is een opvallend geheimenis. Israël doet mij denken aan de broers van Jozef, die nog niet wisten dat die onderkoning hun eigen broer was.

 7. Het is enorm spijtig dat president Trump zijn werk niet kan afmaken, Hij heeft al veel succes gehad met zijn bemiddeling met de Arabische landen en Israël. Wat kunnen we van Biden verwachten, hij was de rechterhand van Obama niets dus. Trump verdiend zeker de Nobelprijs voor de vrede, maar het is hem niet gegund. Shalom

Comments are closed.