Israël tekent historische Abraham Akkoorden met twee Arabische golfstaten

President Trump en premier Netanyahu bij de presentatie van Trumps vredesplan voor het Midden Oosten (28 januari 2020). (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

President Trump: Deze akkoorden zijn fundament van alomvattende vrede in Midden Oosten – Netanyahu: ‘Dit brengt hoop aan alle kinderen van Abraham’

—————————————————————————————————————————————–

Bijna exact 42 jaar na het onderteken van het eerste vredesverdrag dat een Arabisch land (Egypte) met de Joodse staat Israël sloot, zijn in het Witte Huis vandaag de ‘Abraham Akkoorden’ getekend. Daarmee normaliseren de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein de betrekkingen met Israël. De ondertekening is een grote triomf voor president Trump, maar wordt zoals gebruikelijk onbelangrijk gevonden door de Europese mainstream media. Zij verafgoden immers nog steeds Trumps voorganger Obama, die een Nobelprijs kreeg voor slechts wat loze beloften, en vervolgens 8 landen bombardeerde en in chaos stortte, waarbij honderdduizenden mensen om het leven kwamen.

‘Vandaag veranderen we de loop van de geschiedenis,’ verklaarde Trump aan het begin van de ceremonie. ‘Na decennia van verdeeldheid en conflicten tekenen wij voor het aanbreken van een nieuw Midden Oosten. Dankzij de grote moed van de leiders van deze drie landen nemen we een enorme stap naar een toekomst waarin mensen van alle geloven en achtergronden in vrede en voorspoed met elkaar zullen samenleven.’

‘Fundament voor alomvattende vrede in Midden Oosten’

‘In Israëls hele geschiedenis zijn er maar twee van zulke verdragen geweest. Nu hebben we er twee in één maand bereikt, en er gaan er nog vele volgen. Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein zullen ambassades oprichten en ambassadeurs uitwisselen, en beginnen samen te werken als partners op allerlei gebieden, van toerisme tot handel, gezondheidszorg en veiligheid. Ze gaan samenwerken. Ze zijn vrienden.’

‘De Abraham Akkoorden openen tevens de deur voor moslims van over de hele wereld om de historische plaatsen in Israël te bezoeken, en in vrede te kunnen bidden bij de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem.’

‘Deze akkoorden zullen het fundament zijn van een alomvattende vrede in de regio, iets waarvan niemand dacht dat dit mogelijk was, zeker niet in deze tijd.’ Trump voegde eraan toe dat de akkoorden tevens het einde betekenen van ‘de leugens’ dat Israël de Al-Aqsa moskee (en het Rotskoepelgebouw) op de Tempelberg zou aanvallen en willen vernietigen. ‘Maar de mensen in het Midden Oosten staan haat tegen Israël niet langer toe.’

Netanyahu: ‘Dit brengt hoop aan alle kinderen van Abraham’

Ook de Israëlische premier Netanyahu sprak van een ‘keerpunt’ in de geschiedenis, een ‘nieuw aanbreken van vrede.’ Hij bedankte Trump voor diens ‘besluitvaardige leiderschap. U hebt met succes een historische vrede tot stand gebracht, een vrede die brede steun in Israël heeft, in het Midden oosten, in Amerika – inderdaad, in de hele wereld… Dit brengt hoop aan alle kinderen van Abraham.’

‘Aan alle vrienden van Israël in het Midden Oosten die hier vandaag bij ons zijn, en degenen die zich morgen bij ons zullen aansluiten, zeg ik salam aleikum. Een paar jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar met vastberadenheid en een frisse kijk op hoe vrede voor elkaar komt (is het gelukt). Dank u wel, meneer de president.’

De minister van Buitenlandse Zaken van de VAE sprak zich in vergelijkbare bewoordingen uit. ‘Vandaag zien we in het hart van het Midden Oosten een verandering, een verandering die de wereld hoop geeft. We zien een nieuwe trend die een beter pad voor het Midden Oosten zal creëren.’ Ahmed Al Khalifa, de minister van BuZa van Bahrein, had het eveneens over een ‘historische gelegenheid, een moment van hoop en kansen voor alle volken van het Midden Oosten. Dat is te lang tegenhouden door conflict en wantrouwen, wat enorme verwoestingen heeft gebracht… Nu ben ik ervan overtuigd dat we dit kunnen veranderen.’

Nauwelijks aandacht van Trump- en Israël hatende Nederlandse media

We schreven het al vaker: het maakt niet uit wat Trump doet. Al zorgt hij hoogstpersoonlijk voor wereldvrede, toch zullen de racistische Nederlandse media hem afbranden, enkel omdat hij ‘wit’ en conservatief is. Het omgekeerde is evenzo het geval: al had Barack Obama de Derde Wereldoorlog veroorzaakt (in 2013 is dat hem nèt niet gelukt) en miljarden doden op zijn geweten hebben, dan nog zou hij de zondeloze ‘heiland’ van de complete linksliberale en progressieve Europese elite zijn gebleven.

Dan is er natuurlijk nog het inherente antisemitisme van de door links overheerste media, al jaren verpakt als anti-Israëlisme (‘we zijn niet tegen de Joden, maar ze zouden alleen niet hun eigen land moeten hebben’), en natuurlijk de decennia lange, vrijwel onvoorwaardelijke steun aan de Palestijnse terreurstrijd tegen de Joodse staat.

De Palestijnen reageerden zoals verwacht woest op de akkoorden. Alle Palestijnse organisaties, inclusief de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, hebben nog steeds de vernietiging van de Joodse staat als belangrijkste doelstelling in hun handvesten staan. Door de akkoorden dreigen zij hun extreem uitgebuite slachtofferstatus, die hen jaarlijks miljarden (vooral uit Europa en van andere Arabische landen) oplevert, kwijt te raken.

 

Xander

(1) Arutz 7
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur President Trump Unveils a Plan for a Comprehensive Peace Agreement Between Israel and the Palestinians , bron The White House from Washington, DC , As a work of the U.S. federal government, it is in the public domain.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. @Svalbard

  Ik wil voorop stellen dat ik niets tegen joodse mensen heb en het joodse geloof zie als de bakermat van Christendom en Islam.Uit de joodse gemeenschap is ook Karl Marx voortgekomen,die ik niet zie als een duistere kracht,maar als het begin van de voltooiing van het bewustzijn van de verlossing die deze religies ons voorhouden.

  Ik maak me er meestal maar vanaf door te zeggen dat de staat Israël al bestond voor ik geboren werd.De stichting van de staat Israël verdient geen schoonheidsprijs en ik wil er de sentimenten rond de holocaust verder niet bij betrekken.

  Voor kleine landjes en landen in het algemeen gebaseerd op geloof,ethnische of taalkundige basis is voor mij geen plaats.Ik denk wel eens dat als zich geen Joodse staat op arabisch grondgebied gevestigd had,de wereld een hoop ellende bespaard was gebleven en dat we nou niet zo opgescheept hadden gezeten met ,landen die zich zo uitgesproken als islamitisch profileren en het islamistisch terrorisme.

  Met die ellende zitten we nog tientallen en misschien wel honderden jaren.Als ik het hard formuleer zoals ik er nu over denk ,dan,zie ik de stichting van de staat Israël als een grote historische blunder van de grootmachten van die tijd en de VN.en een groot drama voor goedwillende joodse mensen,de betrokkenen in de arabische wereld en tot op zekere hoogte de wereld in zijn geheel als morele gemeenschap.

  Voorlopig zullen we ermee moeten leven zoals het is.UIteindelijk zal dit wel een keer ophouden als we deze tijd goed doorkomen en zullen palestijnen die vroeger op Israëlisch grondgebied gewoond hebben,althans hun nakomelingen,zich vrij over de hele wereld kunnen vestigen en dus ook op de grond van hun voorouders.

  Een tijdlang is Israël ook een voorpost van de westerse wereld geweest als onderdeel van een troebele vijver waarin van allerlei kanten werd gevist.Die angel is er nu goeddeels uit en het is niet te verwachten dat een Israëlisch arabisch conflict nog heel de wereld in de val zal meeslepen,al blaast Iran soms nog wel hoog van de toren en wekt Netanyahu de indruk dat hij Iran van zijn kant ook het liefste zou willen vernietigen.

  De erkenning van Israël is realistische stap en ik zou liever zien dat dat overal navolging zo vinden met de nodige kanttekeningen als een tijdelijk gegeven op weg naar een betere toekomst.

 2. @Hubo,

  Wat is uw probleem met Israël eigenlijk?
  U heeft geen enkel respect voor de manier waarop Israël tot stand is gekomen?
  Ik vraag me af wat er dan verkeerd is gegaan?
  Bent u zich wel bewust van de geschiedenis?
  Heeft u er wel eens rondgekeken?
  Zomaar een paar vragen, misschien heeft u wel een aantal prangende vragen?

 3. @ Amo: 10:20 pm. Klopt. De rode msm, is al langer- net als het Staatsjournaal- volkomen ongeloofwaardig geworden. Ik koop niet 1 krant meer, en kijk al jaren geen Stasijournaal meer.

 4. Wanneer ze zullen zeggen vrede vrede,zal een haastig verderf hun overkomen.Al deze “vredespogingen zijn…………?Vul het zelf maar in.

 5. @Edwin Vissers schreef:
  16/09/2020 om 8:05 am

  Ben het volledig met je eens .
  Verder vermoed ik dat die “sudden destruction ” alles met de reeds aanwezige antichrist te maken heeft .
  Die heeft een oorlog nodig om plotseling als redder van de wereldvrede op te kunnen treden . .

 6. Het is een beschamende vertoning.Het heeft natuurlijk weinig zin het bestaan van Israel als staat te negeren.Daarin moet je natuurlijk gewoon realistisch zijn,maar de wijze waarop Israel hierop van het begin af aan heeft aangestuurd en dit uiteindelijk afgedwongen,verdient wat mij betreft geen greintje sympathie of respect.

 7. Het voortdurende NEE van de Palestijnen is hun valkuil geworden.
  Op ieder voorstel en dat ging soms heel ver, werd nee gezegd, en nu hebben ze hun hand overspeeld.
  Ten tijde van Arafat werd 99% van hun wensen aangeboden maar die terrorist zei ; NEE
  Tja…… en dit krijg je er dan van, als weldenkende mensen gaan inzien dat er met terroristen geen zaken te doen valt.

  Nu zoeken de Palestijnen de aanval, en willen ze Abbas afzetten en de leider van Hamas Hanniy of hoe die kerel ook mag heten te benoemen tot hun president. Wel een beetje laat maar, Dan breekt de hel pas echt los.

  Hiermee plaatsen ze zichzelf in het rijtje van de zeer agressieven , Iran Hezbollah en de daadwerkelijke agressieve aanval.
  De Palestijnen verklaren de UAE, en zodra het een vredes verdrag met Israël tekent: ook Bahrein, nu ook tot hun vijand net als Israël hun vijand is.

  Vrede uit nood geboren ( de angst voor Iran❓) maar onderling waren vroeger de relaties met de Arabieren wel vriendschappelijk dus zeker het proberen waard. In Israël spreekt men wel van “ een warme vrede” terwijl de vrede met Jordanië en Egypte altijd gekenmerkt wordt als een “ koele vrede.”

  Hopelijk zal dit vredesverdrag tot zegen van zowel de Israël als de Arabieren zijn.
  Ezechiel zegt ons “ dat ze zullen toekijken “ bij DE AANVAL ( Ez 38!)
  Dat is hoe gek het ook klinkt ; al winst!

 8. Zou er nu een echte vrede komen denkt U ? Eigenlijk is het geen vredesakkoord want de landen waren niet in oorlog. Het heeft meer economische en financiële waarde. Trump mag daar zeker fier op zijn, het is lang geleden dat er nog vooruitgang is geboekt, maar de Palestijnen doen niet mee, dus wat zal het baten??? Shalom

 9. Vrede in het Midden-Oosten is een slecht idee. God heeft het gebied niet voor niets al meer dan twee millennia aangewezen als het gebied waar de grote eindstrijd der monotheïstische religies moet plaatsvinden. Ik zie het als een groot kooigevecht waar uiteindelijk maar één winnaar uit naar voren kan komen. Laat maar knallen daar, ik zal mijn bijdrage leveren waar ik kan!

 10. Vanaf aanstaande herfst komt er mogelijk een overweldigende propagandastroom op gang, zoals beschreven in “Health and Autonomy in the 21st Century”, naar aanleiding van een studie van de Yale University (juli 2020) om na te gaan welk type boodschappen werkt om mensen een vaccin te leren accepteren.

  De tactiek die zal worden toegepast om mensen aan te sporen tot gewenst gedrag wordt “prosociale motivatie” genoemd:

  – vertrouwen opwekken in de veiligheid en werkzaamheid van een vaccin
  – bereidheid opwekken om anderen te motiveren zich ook in te laten enten
  – angst voor mensen die niet zijn gevaccineerd
  – sociale stigmatisering van mensen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren

  Dr. Deborah Birx, de coördinatrice van de nepcoronacrisis van het Witte Huis, uitte halverwege augustus al haar bezorgdheid dat het steeds moeilijker zal worden om mensen te dwingen zich aan de muilkorfregels te houden op het moment dat men gaat beseffen dat 99% van de bevolking gewoonweg niets zal overkomen wanneer ze niet meer meedoen met de rituele handelingen van de nieuwe corona-religie die is gebaseerd op vooralsnog onbestaande natuurwetten.

  “Propaganda reassures us that we are complete, that we know all there is to know, that we are rational, pragmatic and pure, that the science has been settled and that we are a part of something special.” –Mark Petrakis’, “The Fatal Attraction of Techno-Fascism.”

 11. Trump moet winnen want anders zijn niet alleen de Amerikanen zelf de pineut maar ook in Europa zijn we nog verder van huis. De in het westen door ons zelf gekweekte goed opgeleide tot in de afgrond verwende, arrogante, snobs gaan dan hun zelfhaat nog meer op het volk afreageren. Dat zal gegarandeerd in een burgeroorlog zowel in de USA en later ook in Europa uitmonden.

 12. Dan maar in het Engels ,nl te dom

  (“While people are saying, ‘There is peace and security,’ then sudden destruction will come upon them as labor pains come upon a pregnant woman, and they will not escape.” (1 Thessalonians 5:3))

 13. De voorspelling van het WHO is dat vaccinaties niet voor elke bevolkingsgroep werkzaam zal zijn ( genetica, waar ik eerder over schreef ) …. zo zal deze ‘overeenkomst’ ook niet zorgen voor een werkzaam herstel van vrede in het midden oosten.
  Trump heeft een enorme negatieve erfenis over zich heen gekregen , veroorzaakt door zijn voorgangers, die onmogelijk in zijn ambstermijn weggewerkt kunnen worden. “ hij die zonder fouten is, werpe de eerste steen “ , zelfs voor Trump is deze ‘steen des aanstoots’ met geen mogelijkheid te tillen. De strijd tussen republikeinen en democraten is heftig ; naar mijn inschatting …. , 52 % vóór Trump en 48 % voor de democraten. De gezondheid’s zorg in de VS is onbetaalbaar geworden voor de fam. Doorsnee. Hij is inmiddels een ‘gevecht aan gegaan’ met de (woekerwinsten) van de farmaceutische industrieën in de VS. Deze laatste zet …. , zal hem net ‘over de drempel helpen’ , immers het doorsnee Amerikaanse volk weet nog niet eens waar Israël ligt.
  Het vluchtelingenprobleem : Angela heeft ze allemaal uitgenodigd, Angela wil ze deels ‘opvangen’ en doet een beroep op de rest van Europa , die vooralsnog zwijgen . Het is te kort door de bocht om te zeggen : allemaal naar Duitsland . Haar uitnodiging is wel de katalysator van deze volksverhuizing geweest . Brussel heeft de consequenties van haar uitnodiging nooit begrepen.

 14. Zoals Daniël zegt : een verbond met velen .
  Feit is dat Israël na vrede met Egypte , nu ook vrede heeft met Saoudi-Arabië en andere moslims .
  Hun noorderburen Libanon zijn uitgeschakeld en daardoor niet meer gevaarlijk , net als Syrië .
  Vrede met de V.S . spreekt voor zich , daarna zal Europa wel in Amerika’s voetsporen treden .
  Meer mag ik niet zeggen .

 15. Goed zo, Trump, mijn steun heb je.

  Slecht praten hebben ze al vanaf heb eerste moment gedaan. Als Trump iets zegt doet hij het wel, vele kunnen daar nog een les uit halen. Hij is net een pitbull, hij bijt zich erin vast, en laat niet los. Hij is niet voor de poes. Maar wel voor rechtvaardigheid met God aan zijn zijde.

  Weer een overwinning, op naar de volgende, maby weer president van de V.S

 16. Links kokerdenken vertroebelt hun zicht op de werkelijkheid en de successen van Trump.

 17. Die media bijten nog liever hun tong af, dan dat ze iets positiefs over Trump melden. Daaruit blijkt al hoezeer ze verslag doen vanuit hun eigen denkpatroon dat vooral lijkt op dat van D66 en de PvdA. Steeds een behoorlijk eenzijdige benadering van Trump. Maar dat was bij Reagan ook zo.
  Trump heeft zijn hele werkzame leven al nagedacht over de politiek en steekt zijn afkeer van linkse dogma’s niet onder stoelen of banken. En dat steekt het kleine Nederlandse perswereldje.

Comments are closed.