La Palma bereidt eventuele evacuatie voor vanwege mogelijke vulkaanuitbarsting

—————————————————————————————————————————————–

Wetenschappers vrezen dat VS en Europa getroffen worden door tsunami van 40 tot 90 meter hoog als deel eiland in zee stort – In worst case scenario zal half Nederland onderlopen

—————————————————————————————————————————————–

Op 29 december berichtten we over het Canarische eiland La Palma, dat in een week tijd door meer dan 600 aardschokken was getroffen. Wetenschappers waarschuwden begin deze eeuw dat bij een grote vulkaanuitbarsting de westelijke kant van het vulkaaneiland in zee kan storten, met een mega tsunami tot wel 90 meter hoog als gevolg, die zowel Europa als Noord Amerika zal treffen. In het worst case scenario komt half Nederland onder water te staan. Sinds 11 september worden er uitgerekend onder het onstabiele deel een groot aantal nog veel krachtigere schokken op een veel kleinere diepte geregistreerd, zozeer dat het land erboven reeds enkele centimeters is verschoven. De burgemeester van La Palma heeft dan ook het pre-evacuatie protocol geactiveerd.

Eerder vandaag heeft de regering van de Canarische eilanden de EU gevraagd de Copernicus Emergency Satelliet te activeren vanwege de almaar heviger wordende seismische activiteit op La Palma. De satelliet kan in real time nauwkeurig alle schokken en eventuele landverschuivingen monitoren.

Sergio Rodriguez, de burgemeester van El Paso, heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan het updaten van het evacuatie protocol, dat zal worden geactiveerd zodra er een aanstaande eruptie dreigt van de 439 meter hoge Teneguía vulkaan.

De krachtigste beving tot nu toe mat 3,4 op de schaal van Richter, en werd door de eilandbewoners gevoeld. De bevingen vinden plaats op een diepte van 10 tot 12 kilometer, daar waar dat eind december nog 30 kilometer was. Eén schok van 1,1 werd op slechts 1 kilometer diepte gemeten. Dat lijkt erop te wijzen dat het magma tot vlak onder de vulkaan is opgestuwd.

Gisteren werd al een kleine landverschuiving van 1,5 centimeter geregistreerd. Het oppervlakte van het land waaronder de schokken plaatsvinden is vandaag al met 6 centimeter gestegen en vervormd. (1)

VS en Europa getroffen door tsunami van tientallen meters hoog?

In 2001 publiceerde het tijdschrift Geophysical Research Letters een artikel van de seismologen Simon Day en Steven Ward, die schreven dat een groot deel van het westelijke stuk van het eiland bij een volgende vulkaanuitbarsting in zee kan schuiven, waardoor de oostkust van de VS 6 tot 8 uur later door een mega tsunami van 90 meter hoog zal worden getroffen, waardoor talloze grote steden zoals New York zullen worden weggevaagd:

Portugal en delen van Spanje kunnen rekenen op een tsunami van 40 tot 60 meter hoog. Bij Engeland, Frankrijk en België is de vloedgolf gedaald tot 10 tot 20 meter. In dit worst-case scenario zal half Nederland onderlopen.

De stelling van Day en Ward was niet onomstreden. Andere wetenschappers betwijfelden of er wel zo’n groot stuk van het eiland in zee terecht zal komen, en berekenden dat de tsunami ‘slechts’ 3 meter hoog zal zijn zodra deze Amerika bereikt.

 

Xander


(1) Hal Turner Radio Show

Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Benjamin Nunez González, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

29-12-2020: 600 aardschokken in een week op La Palma: Mega tsunami als eiland deels in zee stort? ( / Flashback: Pilaren kathedraal New York laten vernietiging stad door vloedgolf zien)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

40

 1. Rapture Ready schreef:
  15/09/2021 om 11:49 pm

  U zegt dat u een docent bent… I rest my case…

 2. Xander, het valt volgens mijn mee met de vulkaanuitbarsting. Geen ramp zo is gezegd en geschreven.

 3. De vulkaan op het Canarische eiland La Palma is zondag een uitgebarsten,
  evacuatie is begonnen !

 4. Openb. 18:21 En een sterke engel hief een steen op als een groten molensteen, en wierp dien in de zee, zeggende: Aldus zal de grote stad Babylon met geweld geworpen worden, en zal niet meer gevonden worden.

  Zeg niet dat het zo is, maar ik kan ook mijn ogen er niet voor sluiten.
  Maar… naar mijn idee Is de grote stad Babylon Rome. Satan zou behoorlijk veel zand in de ogen strooien van mensen, als hij New York zou verwoesten op deze manier. Een ieder zou denken dat Amerika dan Babylon is, wat heel veel vrijheid geeft aan satan met ziojn plan voor Rome in de eindtijd.

 5. @Paralele Pipdo en @Alex
  Ja natuurlijk kunnen ze alles bewekstelligen. Je verwijst terecht naar Haarp in Alaska en vergeet niet de ondergrondse atoombommen in zee.
  Het aller grootste voorbeeld is de tsunami en de gevolgen in Fukushima.
  Japan was voornemens verrijkt uranium aan Iran te gaan leveren.
  De kerncentrale in Fukushima werd grotendeels geleid door (en daar komt ie) Israelische ingeneurs.Die zijn allemaal vertrokken een paar dagen voor de ramp.
  Ook toevallig ?
  Japan moest even terug gefloten worden en met succes !
  Vele mensen zeggen toeval bestaat niet maar waarom hebben ze dan er wel een woord voor ?
  Alles is anders dan het lijkt en we leven op dit moment in een terminale zieke wereld die gaat richting het einde en wel via de achterdeur en dat alles te danken aan een stelletje machtswellustelingen en psychopaten van het ergste soort.
  De Aarde gaat gewoon door evenzo het dierenrijk en het plantenrijk maar het mensDOM zal verdwijnen.Zelf naar gemaakt !
  Harry.

 6. Laat de natuur lekker zijn gang gaan. Trekt de boel weer in balans. Uitbarstingen zijn er altijd al geweest. Kan me er niet druk over maken.
  Systeem afbraak , corona beleid etc, wat nu gebeurt(door mensen), vind ik vele malen erger.
  De zorg werkt niet meer!

 7. Wat ik erg toevallig vind, betreft het eiland daarnaast: Tenerife. Het grote natuurpark in het midden van het eiland het letterlijk het Corona Park. Corona zit weer dicht op het drama…

 8. At Paralele Pipido; ja ik krijg ook steeds meer het idee dat ze inderdaad ook het klimaat kunnen of willen beinvloeden .De wetenschap staat hierin denk ik veel verder dan ooit voor mogelijk lijkt>.Het lijkt of al die rampen op bestelling zijn, en gepland terwijl je je afvraagt hoe dat allemaal kan…..

 9. Zowel besmettelijk ziekten als grote werelddeel omvattende natuurrampen staan beschreven in het boek Openbaringen aan Johannes op Padmos.
  De Heere Jezus zelf verteld aan Johannes wat er zal gebeuren in “ het laatste der dagen “ dus aan het einde van een tijdperk/ periode wat er zal gaan gebeuren vlak voordat Hij terug komt.
  Richt u op en heft uw hoofden omhoog…. Dus weest niet bevreesd heft uw ogen omhoog en verwacht de dingen die gaan komen. Dit moet onze levenshouding zijn om in die dagen te kunnen leven en stand houden.
  Als je de Bijbel kent dan herken je de woorden uit Palm 121 “ Ik hef mijn ogen op naar de bergen ; vanwaar zal mijn hulp komen. ? Mijn hulp is van de HERE die hemel en aarde gemaakt heeft.
  Laat je hart niet gevangen zijn door je beeldschermpje en de wereld, maar wordt ontvankelijk voor wat de Hemelse Vader ons te zeggen heeft.
  En dat staat onder andere in dit artikel. NATUURRAMPEN
  Shalom
  Anna

 10. @rapture ready

  Ik raad u aan de Soemirische/Sumerische scheppings verhalen te lezen.Dan wordt een en ander duidelik.Ook betreffende de Maan en waarom deze door hen als planeet bestempeld werd/wordt.

 11. @ Key : als ze al tornado’s en megastormen kunnen maken dan zullen ze ongetwijfeld ook aardbevingen kunnen aanwakkeren. Niets is meer toevallig!

 12. Wat denk U hier van: Palma is erg wankel. Het Cabal heeft het ,,kunnen ,, om een grote aardkweek voor te bereiden en te laten komen ,
  Als dat lukt zijn ze van veel mensen af .droom ik, ja misschien. Maar het Cabal ,world govenement , is er in staat voor.

 13. Die “wetenschappers”, zijn dat dezelfde als degenen die het klimaathoax verhaal verspreiden en het einde van de mensheid door zeewaterstigingen van vele meters? Of normale, echte nadenkende wetenschappers zonder subsidies van opa schwab en gates?

 14. Zulk een vulkaan uitbarsting zou, zwaar overdreven natuurlijk en mogelijk zelfs opgewekt, een pracht afleiding zijn voor de coronahoax die steeds verder ontmaskerd wordt en waartegen steeds meer mensen protesteren door de nazi praktijken.
  Dan heeft de politiek opnieuw een gezamenlijke vijand om de angst erin te houden en dan kunnen ze weer verder met de klimaathoax om ons de schuld te geven van natuurgeweld omdat het corona bedrog niet meer pakt.
  Laten we maar gauw wat experten aanstellen en onwettige noodmaatregelen treffen voor ingeval deze ramp ooit zou gebeuren?
  Hoe staat het overigens met de drie supervulkanen in Yellowstone park of de vulkanen in de ‘ring van vuur’? Rommelt het daar ook nog niet? Want bij zulke uitbarsting wordt dan de halve planeet weggeblazen..

  Ik hoef geen voorspellende berichtgevingen meer, alleen de feiten: dat er toenemende activiteit is van een vulkaan met een mogelijke uitbarsting is voldoende. Speculeren op eventuele gevolgen is volkomen nutteloos en weer angstzaaierij.
  Aan wat experten weer vrezen dat mogelijk zal kunnen gebeuren, heb ik geen boodschap en bovendien is het dan de plicht van de overheid om een noodplan te voorzien ingeval dit werkelijkheid ZOU worden.
  Pas als dit ook daadwerkelijk zou gebeuren is er nog tijd genoeg om bang te zijn, het is onnodige stress om je nu al zorgen te maken terwijl er nog niks aan de hand is.

 15. Inderdaad kunnen ze een aardbeving,orkanen,tsunamies triggeren,in duitsland,Belgie,en Nederland hebben we het toch gezien,zoek op google op Haarp en michio kaku

 16. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn van alle tijden. Vulkanen hebben onze schone planeet aarde vorm gegeven. Dit artikel gaat wel uit van het ergste scenario. Normaal gezien zijn tsunami’s mogelijk bij zulke vulkaanuitbarstingen maar hoe erg het kan worden is ook voor een wetenschapper moeilijk in te schatten. Vulkanen brengen meestal nieuw land voort. Shalom

 17. Gat in de ozonlaag op het zuidelijk halfrond al groter dan Antarctica.
  https://www.hln.be/milieu/gat-in-de-ozonlaag-op-het-zuidelijk-halfrond-al-groter-dan-antarctica~a97b1f0c/

  Het groter worden van dit gat in de ozonlaag heeft weinig te maken met menselijke CFK uitstoot zoals men ons probeert wijs te maken maar alles met de toenemende afkoeling van stratosfeer. Ook de toename van ‘noctilucent clouds’ wijst op een toenemende afkoeling.

  Er is geen global warming maar global cooling op komst. Zonder voldoende kerncentrales om mens, dier en plant (landbouwgewassen) te verwarmen, zullen we het hier niet redden.
  Hernieuwbare energie en zelfs waterkrachtcentrales (tot ijs bevroren water kan niet gebruikt worden om waterturbines aan te drijven) zullen ons zeker niet kunnen warm houden.
  En zeggen dat het zo’n 20 jaar duurt om een kerncentrale te bouwen…

 18. @van buiten. Hoe ondieper het water wordt, hoe hoger de tsunami golf wordt.
  De gewone zee branding aan de kust ontstaat op dezelfde manier.

 19. Mocht de vulkaan instorten of deels instorten, dan zal de vloedgolf zich hoofdzakelijk naar het Westen verplaatsen, omdat de vulkaan aan de Westkant van het eiland ligt.
  Hier zal het dus wel gaan meevallen. Vergeet ook niet dat er nog een Nauw van Calais is, dat een sterk remmend effect zal geven.

 20. Toevallig! Had paar dagen geleden zonder van dit nieuws te weten, de vraag gesteld bij “Praatcafe” wat ging over de aswolk van de vulkaan van Ijsland uit 2010 ten tijde van crah Pools regeringsvliegtuig.

  Zal hier opnieuw de vraag stellen: Is het mogelijk dmv menselijk ingrijpen om een vulkaan uitbarsting te triggeren?
  Of anders geformuleerd,… kan je middels explosies een vulkaan uitbarsting opwekken?

 21. Dit verhaal werd al 20 jaar geleden beschreven.

  Facebook-post van tv-station onthult per ongeluk dat meer mensen sterven aan het vaccin dan de media melden

 22. Tav tsunami, gezien de ligging van Nederland zal deze langs Nederland gaan en niet frontaal ertegen.
  Het VK is ons superwaddeneiland. Die vangt een eventuele frontale tsunami op.

 23. Cijfermatig gezien komen er meer aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voor bij verminderde zonneactiviteit. Bij een maunder minimum is er blijkbaar meer kans op vulkanische activiteit. We zullen zien wat de toekomst brengt bij afnemende zonneactiviteit.

 24. Zou het een optie zijn om deze vulkaan af te graven. Wat er niet is kan ook niet in het water vallen.
  Of is mijn redenatie fout of niet uitvoerbaar. Graag een antwoord van een minder ondeskundige

 25. BREAKING NEWS ! Voor hen die het nog niet gezien hebben, FrontNieuws meldt:

  MA_13-09-2021: Dokters sturen kennisgevingen van aansprakelijkheid voor schade en overlijden door vaccins naar EMA en alle leden van het Europees Parlement.
  https://www.frontnieuws.com/dokters-sturen-kennisgevingen-van-aansprakelijkheid-voor-schade-en-overlijden-door-vaccins-naar-ema-en-alle-leden-van-het-europees-parlement/

  Met verwijzing naar en getekend door “Doctors for Covid Ethics” &
  Cc: Rechtsanwaltskanzlei Dr. Reiner Fuellmich
  https://doctors4covidethics.org/wp-content/uploads/2021/09/Letter-and-Notice-of-Liability-to-EMA-and-MEPs.pdf
  I.c.m.: https://doctors4covidethics.org/as/

  Nu onze leugenachtige ‘leiders’ nog en niet te vergeten de aansturende WEF, plus natuurlijk de ondersteunende en profiterende nietsontziende financiële piramide met hun wereldwijd opererende conglomeraten. Afijn, deze stap is gezet, ik ben er heel blij mee!

 26. Zoals bij alles denk ik vanuit het Rabbit Hole. Zou het niet zijn dat na het artikel in 2001 (het jaartal van 9/11 leugen) er een was die het aannemelijk moest maken dat ..? Nu dan evacuatie en middels technologie bewust creeeren van deze ramp ? Is wat ver gezocht maar …. ?

 27. Een half miljoen jaar geleden🤔🤔🤔

  Waarom heeft de wakkere mens nog steeds niet door, dat de elite al geruime tijd de ene hoax na de andere in de ether heeft gegooid en als ‘wetenschappelijk’ heeft weten te verkopen.

  Er is GEEN ENKEL steekhoudend bewijs voor een oude aarde gevonden.
  Voor hen die niet de definitie voor wetenschappelijk bewijs kennen het vgende. Slechts en alleen door herhaalde observatie ter plekke, waarbij de uitslagen iedere keer opnieuw tot dezelfde resultaat komt.
  Deze zijn er nooit gevonden voor (eerst miljoen, later) miljarden jaren. De aarde werd gaandeweg steeds ouder, want ‘het klopte’ nooit, dus grotere getallen maakte minder ‘fouten’.
  Een klein rekensommetje ter illustratie. De maan verwijdert zich ruim 4 cm per jaar van de aarde. Dit ging (zoals men zegt) vroeger nog harder, want de maan ‘remt af’. Pak een 15 miljard jaar en kijk waar de locatie van de maan toen moest zijn geweest (die mooie ronde balvormige planeet). Juist…. De maan zou dwars door de aarde zijn gegaan. Ok, we pakken de helft (men zegt dat de aarde oudet is, maar goed). Dan had de maan zo dicht bij de aarde gestaan, dat beide planeten met hun aantrekkingskracht/zwaartekracht elkaar als een magneet hadden aangetrokken, met een enorme verwoestende impact tot gevolg.

  Wil je wat weten over dit onderwerp, dan verwijs ik je graag naar dr. Jason Lissle.

  NB. De aarde is relatief jong. Ca 6000 jaar oud. Hiervoor zijn ontelbare wel wetenschappelijke feiten en bewijzen voorradig.

  OK, ik ben docent, maar last ik verder niet de schoolmeester uithangen.
  Feit is wel, dat er tal van leugens in de schoolboeken staan, die leerlingen als waarheid moeten leren. Uiteraard met een groot doel…. Waarom denk je, dat men zolang gewacht heeft om de NWO/WEF/WHO etc. deze macht te kunnen geven?

 28. Was hij erbij een half miljoen jaar geleden??? Voorspellingen zijn geen feiten, dat zijn speculaties, we zullen wel zien? Trouwens wat is de zin om er zich zorgen over te maken, ook al kan het gebeuren op deze planeet, wij kunnen er toch niets tegen beginnen, als het waar is. De toekomst zal het wel duidelijk maken. Wat ik zever vind is dat hij zo praat alsof het een half miljoen jaar geleden zou gebeurd geweest zijn? Heeft hij een tijdmachine ofzo, dat hij zo druk overtuigd is ervan? De tijdreiziger heeft gesproken? Er zijn geen tijdreizigers bewezen vastgesteld. Die heeft er precies lol in om mensen angst aan te jagen? Pfff ….

 29. De noordzee is te ondiep voor een golf van 20 meter. Maar in de begin jaren 90 toen ik nog werkzaam was op het noorse vlak van de noordzee waar wij spoed operaties uitvoerde op productie platforms voor zowel gas als olie is het twee keer gebeurd dat een golf van 27 meter door het onderste lower deck was heen geslagen, vreemd genoeg wis men daar geen verklaring voor te geven. wat we wel weten is dat al deze platforms allemaal 25 meter boven de zee staan onder het mom van eens in de zoveel jaren kan het voorkomen.

 30. Wetenschappers? Deze planeet heeft geen wetenschappers! Wetenschap wordt hier alléén maar achter de kar van het politiek tuig meegetrokken, anders verliezen ze hun job, niet in de pas lopen is job verliezen! Wat die voorspellen heeft vast te maken met de politieke agenda’s … Laat je niets wijsmaken, dit is ook weer angstzaaierij!

Comments are closed.