In de VS worden een miljard transgenetische supermuggen losgelaten – wat kan er fout gaan?

Het Britse bedrijf Oxitec veranderde Aedes aegypti steekmuggen in transgenetische killers. Een eerder experiment hiermee in Brazilië in 2015 mislukte compleet. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

In 2015-2016 ging het met een experiment met deze muggen in Zuid Amerika al eens gruwelijk fout: Zika epidemie in dat jaar NA loslaten muggen – Pentagon stak miljoenen in ontwikkelen superinsecten – Duizenden misvormde baby’s na vaccineren zwangere vrouwen, maar de ‘Zika’ mug kreeg de schuld

—————————————————————————————————————————————–

Deze week worden de eerste van in totaal een miljard genetisch gemanipuleerde muggen in Florida losgelaten. De bedoeling is dat deze muggen andere muggen die ziektes zoals dengue, zika en de gele koorts kunnen overbrengen, indirect gaan uitroeien. In 2016 ging een experiment van hetzelfde bedrijf met deze muggen in Zuid Amerika echter gruwelijk fout, en ontstond een zeer moeilijk te bestrijden supermug die nog veel gevaarlijker bleek te zijn. Inwoners en diverse organisaties in Florida protesteren daarom heftig tegen het experiment, en spreken van ‘een crimineel besluit’ en zelfs ‘terrorisme’.

In 2016 en 2019 schreven we al over de experimenten van het Britse bedrijf Oxitec, dat Aedes aegypti steekmuggen in ‘transgenetische’ killers had veranderd. Zodra deze mannelijke ‘bedriegers’ zich met normale vrouwtjesmuggen mengen, zouden die besmet worden met een proteïne met daarin een genetische code die ervoor zorgt dat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Omdat alleen vrouwtjesmuggen mensen kunnen bijten, zou er volgens Oxitec geen risico bestaan voor mensen.

Experiment gaat helemaal fout en creëert supermuggen

Uit een in 2019 gepubliceerd onderzoek van het toonaangevende magazine Nature bleek dat een eerder experiment met deze supermuggen in Brazilië juist helemaal fout is gelopen. Oxitecs transgenetische muggen bleken zich namelijk wèl voort te kunnen planten, terwijl het bedrijf had verzekerd dat er hooguit één generatie nieuwe muggen zou kunnen ontstaan, die dankzij de genetische code echter allemaal zouden sterven voordat ze nageslacht zouden kunnen produceren. 3% tot 4% van die nieuwe generatie stierf echter niet, en bereikte wel de volwassen leeftijd.

Ook het ‘uitroeiingsplan’ mislukte compleet. Volgens betrokken wetenschappers roken de meeste vrouwtjesmuggen namelijk dat ze niet met de vreemde ‘genmuggen’ van Oxitec moesten paren. Degenen die dat wel deden hielpen mee met het creëren van een supermug die net zo vaak en snel dengue en zika bleek over te brengen als gewone muggen, maar vermoedelijk veel beter bestand is tegen bestrijdingsmiddelen, en wellicht ook tegen de lagere temperaturen in Europa en Noord Amerika.

Zika epidemie NA loslaten muggen; Pentagon zag er wel brood in

Mogelijk was er nog iets veel ergers aan de hand. Oxitecs genmuggen werden in juli 2015 in Juzaeiro, in het oosten van Brazilië, losgelaten. In 2016 brak er daar vervolgens juist een grote Zika epidemie uit. De BBC berichtte eind april van dat jaar dat in het slechtste scenario 2,2 miljard mensen met Zika besmet zouden kunnen raken.

DARPA, de researchafdeling van het Pentagon, zag dus wel brood in dit soort supermuggen, en besloot in 2019 tientallen miljoenen dollars te investeren in onderzoek naar het genetisch manipuleren van insecten. Het lijkt een ‘ideaal’ vernietigingswapen: laat dodelijke muggen op je vijand los, en programmeer ze zo dat ze tijdig sterven en niet je eigen land kunnen bereiken (of je eigen ras / volk kunnen infecteren). Omdat het op een natuurramp lijkt kun je iedere verantwoordelijkheid ontkennen.

Nu hebben de Amerikaanse autoriteiten toestemming gegeven voor een nieuw experiment met deze muggen, deze keer op de eigen bevolking. De komende 12 weken worden er 144.000 ‘genmuggen’ losgelaten, oplopend naar een miljard in 2023. Wat kan er fout gaan?

Duizenden misvormde baby’s na vaccineren zwangere vrouwen

Vanaf oktober 2015 werden er in de Braziliaanse regio waar de supermuggen waren losgelaten minstens 4000 baby’s geboren met microcefalie, een te kleine schedel. Zika kreeg daarvan de schuld, en een mogelijk verband met de transgenetische supermuggen werd natuurlijk onmiddellijk van de hand gewezen. Het zal echter niet bepaald de eerste keer zijn geweest dat een wetenschappelijk experiment onbedoelde gevolgen heeft, of juist datgene veroorzaakt waartegen het ontwikkeld werd (denk aan vaccinaties).

Over vaccinaties gesproken: de ‘epidemie’ misvormde baby’s ontstond iets meer dan een half jaar nadat Brazilië zwangere vrouwen was gaan inenten met het ‘cocktail’ vaccin TDAP (Nederlandse versie: DKTP), dat onder de naam Boostrix wordt geproduceerd door GSK. In 2003, 2005, 2013 en 2014 hadden wetenschappers in diverse landen al gewaarschuwd dat dit vaccin schadelijk zou kunnen zijn voor ongeboren baby’s. Al sinds 2003 was bekend dat de pertussis-toxine in dit vaccin het lichaam ertoe kan aanzetten om antistoffen tegen de foetus te produceren, een proces dat nog eens versterkt kan worden door het adjuvans aluminiumhydroxide in het vaccin.

Bovendien was het bestaan van Zika op dat moment al 70 jaar bekend. In al die tijd was er nog nooit een wetenschappelijk verband gelegd – laat staan aangetoond – tussen dit virus en geboorte afwijkingen. Bovendien wordt slechts 1 op de 5 besmette mensen ziek, en verdwijnen de doorgaans milde symptomen al na enkele dagen. In Micronesië is driekwart van de bevolking geïnfecteerd met Zika, maar hoefde nog nooit iemand in het ziekenhuis te worden opgenomen.

 

Xander

(1) Technocracy News / Daily Mail
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Rafaelgilo , publiek domein

Zie ook o.a.:

02-10-2019: Genetisch experiment gaat helemaal fout en creëert levensgevaarlijke supermuggen

Archief 2016:
22-04: BBC News: Zika kan 2,2 miljard mensen besmetten
01-02: Zika uitbraak: Krijgt een onschuldig virus de schuld in plaats van schadelijke vaccins?
30-01: In epicentrum Zika-virus werden in 2015 genetisch veranderde muggen losgelaten

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. @Amo, zonder de maan was er geen leven. De maan zorgt voor beweging. Denk aan eb en vloed. Vrouwen lichamen worden beïnvloed door de maan. Hun menstruatie bv. Blokkeert de zon. Daarom dag en nacht. De maan wordt verlicht door de zon. Het zou een hete boel hier zijn, als de maan er niet was. En nog veel meer, doet de maan. Dus indirect valt dit ook onder de schepper. Liever de maan vereren, dan Bill Gates. Enne, ik sta wel achter de boodschap van Jesus, maar niet achter het instituut. En god is bij mij die alles gevormd heeft.

 2. Beangstigend stuk over de transgenetische supermuggen. En ja hoor: wéér Bill Gates en z’n vrouw… om beroerd van te worden. Wat bezielt dat koppel?

  Google “Oxitec” “Bill Gates” => “Is oxitec funded by Bill Gates?”
  “Regarding Oxitec, the company is working with the Bill & Melinda Gates Foundation on this mosquito genetic engineering project. Bill & Melinda Gates is even said to have disbursed funds of up to 4.1 million US dollars for this project. … The mosquitoes have also passed controlled cage trials in India.17 nov. 2020”

  Inderdaad, Times of India meldde nu bijna 2 jaar geleden:
  https://timesofindia.indiatimes.com/t10-jun-23-2018/5-bill-gates-plans-a-sexual-attack-on-malaria/articleshow/64703849.cms
  5. Bill Gates plans a ‘sexual’ attack on malaria

  Uit wat daar over de (vrouwtjes)muggen wordt beweerd, blijkt wel hoe fanatiek het echtpaar Gates is om God’s schepping naar hun eigen hand te willen zetten. Dat geeft m.i. dus nóg meer te denken over Gates’ fanatisme om de wereldbevolking aan zijn “vaccins” te krijgen 🙁

  Dan wordt het tijd, lijkt me, om met grote groepen kritische mensen hele Bill Gates wèg te gaan bidden. Bidden? Ja, bidden! Want mensen mogen God alles vragen, en deze tovenaarsleerling met zijn veel te grote invloed op allerlei regeringen, kan de wereld ondertussen missen als kiespijn denk ik. God Zelf, de Almacht, bekijkt vervolgens wel of zo’n gebed verhoord kan worden. Daar heb ik alle vertrouwen in.

 3. Absoluut interessant. Ongetwijfeld snarky naar de Heere toe. De vijand van onze zielen kent de Bijbel ook.
  Ben schreef:
  28/04/2021 om 4:33 pm
  Malaria in de maak..

  144000 hmmm interessant aantal..

 4. Dan zou ik dolgraag je mening willen horen over het angst en haat zaaien van de roverheid (hier en in tal van andere landen) en door groepen als KOZP en BLM. Weet je, ik voor mij hoop dat steeds minder mensen religieuze verenigingen zullen bezoeken waar hun slechts verteld wordt wat ze willen horen, alles is rozengeur en maneschijn voor hen. Deze mensen kunnen nauwelijks omgaan met realiteit en waarheid. Daar moet de Heere verdrietig om zijn. Trouwens, hoe meer tekenen der tijd zich openbaren, hoe meer ik hier kom. Volgens mij zullen meer ware gelovigen de weg naar xandernieuws vinden, al dan niet geleid door de sterke hand van de Schepper.
  Anno schreef:
  28/04/2021 om 5:05 pm
  Ik denk dat jullie site steeds minder en minder mensen gaan lezen, puurweg omdat er veel te veel angst zaaiende artikelen geschreven worden, kijk eens naar paar dagen of weken terug, de WW3 zou zomaar eens kunnen straten, jullie bazelen dat al jaren en jaren. Komt dat niet uit dan hebben jullie wel weer andere artikelen van apocalyptische omvangen, jullie blijven maar doem scenario’s schrijven, niks en niks komt uit, jullie bronnen zijn om te janken, sorry maar ik heb echt genoeg van die doem scenario’s, komt er oorlog dan komt die ermaar en dan zien we dat wel, komen er killers muggen het zei zo, maar ik wil mij er niet meer druk om maken, ik zie het vanzelf wel. Je moesten eens weten hoe veel mensen jullie onbewust bang maken, kom eens met opbeurende artikelen en geen doem scenario’s allemaal.

 5. Een reactie op de laatste alinea.
  Dat iets 70 jaar niet is aangetoond wil zeggen dat de wetenschap slechts langzaam vordert.

  Zo is kanker ongeveer 2500 jaar geleden ontdekt en gedocumenteerd door de wetenschap.
  Echter de gevolgen van kanker zijn slechts een paar honderd jaar bekend.

 6. Beste @Anno , je hebt gelijk, er is niet veel lolligs aan Xandernieuws
  Je bent natuurlijk ook niet verplicht deze site te bezoeken
  Wil je jouw oortjes en gemoed getroeteld hebben dan verwijs ik je graag naar;
  N.O.S
  Telegraaf
  Trouw
  Volkskrant
  CNN
  En zo voort
  De kunst is; niet te vaak over alle ellende lezen, daar wordt niemand vrolijk van
  Ik zelf ben wel content met n site als deze , het help mij n beetje te zien hoe laat het is, hoe nabij onze toevergadering tot Hem is.
  Verder weet ik dat God mijn leven in Zijn handen heeft, dus waarom zou ik bang zijn?

 7. Ik ben er door gebeten in Colombia, 4 weken heb ik liggen rillen van de koorts als Europeaan. Zuiderlingen kunnen er beter tegen.

  – eerst krijg je zeer hoge koorts, je zweeft tussen leven en dood.
  – dan kom je helemaal in rode vlekken in combinatie met jeuk en nog meer koorts. (mazzelen – pokken)
  – daarna begint heel je lichaam je op te zwellen.
  – alcohol of alles die je lever kan aanvallen kunnen maanden nadien nog voor hevige reacties zorgen.

  Het is een Biowapen die uit een labo komt, als je 70 jaar bent of ouder overleef je dit niet, de mug kan tot 200 virussen dragen, en houdt van woonwijken waar er water in de buurt is. Zoals Covid-19 is er geen medicijn voor. Hitler was de eerste die ermee experimenteerde. Ook de Japanse eenheid 731 die op Amerikaanse krijgsgevangen en verzetsmensen gruwelijke testen deed hebben het helpen ontwikkelen.
  Een dokter die naast me wonende in BAQ met een kleine praktijk confirmeerde dat dit kleine monster een Biowapen is.
  De kleine killer heet in Colombia ‘la fiebre de Chikungunya’

 8. Ik heb al eerder ergens gelezen dat muggen ingezet gaan worden om de mensheid uit te roeien. Gewoon ’s nachts een klamboe boven je bed verkleint het risico. Waarschijnlijk is de volgende stap het verder vergiftigen van het voedsel. Reken maar dat die criminelen er alles aan doen om de mensheid te doen uitroeien. Helaas voor die onbenullen gaat het niet lukken. Het goede wint altijd van het kwade. Het zal een strijd worden, maar we gaan hoe dan ook winnen. Proost!

 9. Beste @Anna. Ik reageer onder ‘amo’. Maar Anno is weer een ander persoon.
  Ik voeg toe, dat het aan een ieder zelf is, of deze zich bang wil laten maken.

 10. Amo 28/4 5.05 uur.

  Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat steeds minder mensen deze site gaan lezen.

  En waarom…. omdat de mensheid helemaal in beslag wordt genomen door de “ gewone dagelijkse dingen” waardoor je ( ik ook ) vaak niet verder kijkt dan je neus lang is.
  Deze levenshouding zal zich in de toekomst steeds verder uitbreiden en zich vaker gaan herhalen.
  Er is niets tegen eten drinken , winkelen,trouwen,feesten en vakantie enz… en alles wat bij het dagelijks leven hoort maar als we alleen maar daarop gefocust zijn dan ontstaat er een onverschilligheid die ons leven gaat beheersen.

  Jezus vat dit samen met de woorden : Etende en drinkende en ten huwelijk gevende (…) en zij bemerkten niets! ( Matteüs 24: 38-39) en daarin verwijst Hij naar de dagen van Noach !!!
  Toen zag de mensheid het ook niet!
  En zij bemerkten NIETS!

  Ik ben bezorgd dat dit nu met ons, met onze generatie ook zo is.
  Dan zijn we zo gefocust op de dagelijkse dingen dat onze zielen onze persoonlijkheid een open deur worden voor demonen.
  De telefoontjes en de computers en allerlei gadges beheersen ons leven en geen tijd om stil te zijn en na te denken over je relatie tot je Schepper.
  Deze artikelen van Xander geven ons nog wel te denken….

  Deze gadges “ speeltjes “ slaan ons met blindheid en maken ons afgestompt en we offeren ons geluk gezondheid en steeds vaker ons leven op voor onze schermpjes, het wordt pure slavernij, en we worden doof en blind voor de tekenen die God ons vandaag de dag zo duidelijk geeft.

  Gelukkig geven deze nieuws artikelen nog steeds duidelijk “ de tekenen van de tijden” weer, zodat we daar nog enigszins over na kunnen denken.
  Als je dan stelt dat meer en meer mensen zullen afhaken dan beschrijf je precies wat de Bijbel ook zegt
  Mensen willen het niet horen en haken af.
  Dat is vreselijk. En we zijn nog wel gewaarschuwd! .
  Net als bij Noach die bouwde ook 120 jaar aan de boot en niemand wilde dit zien, terwijl ze erbij stonden.
  Zal dit met ons ook zo gaan??
  Ik wens je Gods nabijheid toe! En blijf vooral meelezen en nadenken over je relatie met je Schepper. !
  Shalom
  Anna

 11. Beste @Elise. We moeten zon, maan en aarde niet vereren. De bijbel waarschuwt ons niet de schepping te vereren, maar de Schepper. Intussen mogen we die schepping natuurlijk wel enorm bewonderen! Die volle maan was inderdaad prachtig. Maar vereren?

 12. De mens blijft maar denken voor God te kunnen spelen. Een tomeloze arrogantie. We begrijpen de plantenwereld niet eens, maar denken wel te kunnen ingrijpen in de dierenwereld. Mede daardoor zijn die mRNA vaccins levensgevaarlijk. We hebben geen flauw benul wat de effecten ervan zijn, zeker op langere termijn. Hoe haal je het daarom in je botte hersens om iemands DNA te veranderen. En dat voor een ziekte met een IFR van 0,15! En dat mag in ons land, dankzij de Gezondheidsraad, globalistische regering en volkshatende TK. Gewoon crimineel. Biologische oorlogvoering zou totaal verboden moeten worden. De natuur heeft een perfectie, waar we als mens niet kunnen tippen en wij zouden op insectniveau nuttig kunnen ingrijpen? Laat me niet lachen. Daarom is een man als Elon Musk van Tesla een gevaarlijk mens.

 13. Ik denk dat jullie site steeds minder en minder mensen gaan lezen, puurweg omdat er veel te veel angst zaaiende artikelen geschreven worden, kijk eens naar paar dagen of weken terug, de WW3 zou zomaar eens kunnen straten, jullie bazelen dat al jaren en jaren. Komt dat niet uit dan hebben jullie wel weer andere artikelen van apocalyptische omvangen, jullie blijven maar doem scenario’s schrijven, niks en niks komt uit, jullie bronnen zijn om te janken, sorry maar ik heb echt genoeg van die doem scenario’s, komt er oorlog dan komt die ermaar en dan zien we dat wel, komen er killers muggen het zei zo, maar ik wil mij er niet meer druk om maken, ik zie het vanzelf wel. Je moesten eens weten hoe veel mensen jullie onbewust bang maken, kom eens met opbeurende artikelen en geen doem scenario’s allemaal.

 14. De mensheid krijgt het het komende jaar (en zeker de komende tien daarna) zwaar te verduren. De eugenisten hebben het realiseren van hun agenda in hyperdrive gezet. De vraag is alleen: waarom hebben ze zoveel haast? Waar zijn ze bang voor dat ze niet op tijd zijn?

 15. Maar genetische experimenten op mensen, dat moet helemaal goed gaan. Laat uw cellen een viruseiwit aanmaken; wat een ‘goed’ idee. Terwijl men nog lang niet alles weet van uiterst gecompliceerde acties die in onze cellen plaatsvinden.
  Voor welke andere ziekte moeten we twee tot drie keer gevaccineerd worden en dan ook nog om het jaar? Wat is dit voor een waanzin.
  Ook mooi: Neil Ferguson voorspelde voor Zweden 96.000 doden als het land niet in lockdown zou gaan. Het Zweedse antwoord was, dat men zelf ook deskundigen in huis heeft en dat men zelf ook in staat is tot zulk onderzoek: https://twitter.com/spectator/status/1307584386787934208
  Inderdaad. Waarom heeft Ferguson de wijsheid in pacht? Die had hij dus overduidelijk niet; dat is intussen glashelder aangetoond. Zijn rampscenario’s waren volledig fout en zijn methoden rammelden.

 16. Een goed artikel wat weergeeft hoe de mensheid aan het “ knutselen “ is om als God te worden.

  Nu we met onze eigen ogen zien hoe er door de mensheid in laboratoria genetische manipulatie plaatsvind moeten we onze ogen open houden voor wat de Bijbel ons zegt.

  Jezus spreekt als profeet als hij in de rede over de laatste dingen aankondigde dat de tijd voor zijn wederkomst zal zijn als de dagen van Noach.
  En wat zien we onder andere in die dagen van Noach dat er genetische manipulatie plaats vond.
  De “ zonen van God “ dit zijn de engelen van God want je vind ze ook weer beschreven in het boek Job, hebben gemeenschap met de dochters van de mensen.
  Hieruit ontstonden genetische veranderingen, Reuzen, Giganten, Enakskinderen.
  De normale genen zoals God de mensheid geschapen had veranderde door deze daad van de zonen van God.
  Door deze daad MOEST God wel de mensheid vernietigen vandaar de zondvloed!

  Met genetische manipulatie was de satan toen met een vermenging van mensen en engelen bezig om het genetische patroon van mensen te veranderen.
  Hierdoor komt de in het paradijs door God beloofde “ herstelwerk / middelaarswerk tussen de mens en God de Vader door Jezus “ ( de moederbelofte ) in groot gevaar.
  Want Jezus was immers mens en God.
  Hij moest de menselijke natuur aannemen om voor onze zonden te boeten, als middelaar.

  De mens wordt met genetische manipulatie een ander individu, niet meer het schepsel zoals God dat bedoeld heeft.
  Dat was lang geleden…….en dat is nu door LABORATORIUM MANIPULATIE. Weer exact hetzelfde. Let OP ❗️
  Nu met muggen maar hoe en wat werkt dit uit in ons lichaam ???

  Jezus waarschuwd ons “ let op de tekenen van de tijden,” en….. het zal zijn als in de dagen van Noach.

  Onze huidige tijd heeft nog heel veel meer kenmerken uit die tijd van Noach
  Maar ik laat het hierbij omdat het hier over genetisch gemodificeerde muggen gaat.
  Maar kijk ook eens naar de werking en de manipulatie van de vaccins….. zeer actueel!
  Ook hier mogelijk’ genetische veranderingen en dan nu direct bij ,mensen ingespoten!!!!

  Zorg dat je weet wie je middelaar is.
  Jezus is toen en nu dezelfde en hij doet niets liever dan mensen met Zijn grote liefde tot zich trekken.
  Mensen die het zelf niet meer weten of kunnen en dit aan Hem belijden die redt Hij door Zijn Middelaarsbloed.
  Wat de toekomst brengen moge mij geleid des Heeren hand.
  Moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land.
  Leer mij volgen zonder vragen
  Vader wat Gij doet is goed.
  Leer mij slechts het heden dragen.
  Met een rustig kalme moed.
  Shalom
  Anna .

 17. Tja, en dan te bedenken dat heksen(natuurmensen) werden uitgeroeid onder de noemer van het Christendom. Nu ja, heb gisteren wel iets gevierd/gewenst. Nee, geen koningsdag, maar supermaan nacht/dag en dan vooral de nu komende weken(wassende watermaan) Heksen vereren de maan, zon en aarde. Heb gewenst dat de boodschap van Jesus weer in ere herstelt gaat worden. Daaronder valt dus ook het stoppen van geknutsel aan de natuur/natuurwetten. Vrede zij met u.
  Even voor de duidelijkheid: ik ben een witte heks. Daar zit namelijk ook verschil in.

 18. Nu zijn die Amerikanen al supermuggen aan het kweken, waar gaan we naar toe. Ze zijn heel onze biodiversiteit aan het verkloten om dat woord nog is te gebruiken. Ik zou zelfs totaal niet verbaasd staan dat ook covid is ontstaan in een experiment dat uit de hand liep. Uit het artikel blijkt dat die supermuggen heel gevaarlijk zijn voor mens en zwangere vrouwen. Dit is de mens die steeds voor god gaat spelen, maar de mens is niet god. Ik weet waarom de Amerikanen supermuggen kweken. Ze gaan die inzetten tegen de Russen, dan staan die vol bulten, ik zou er helemaal niet verbaasd om staan. Zo zijn de Amerikanen ook op een verlaten boerderij ook aan het testen over verschillende dimensies over de aarde, dus oorlog voeren word meer en meer virtueel, er zou dan iemand in een andere dimensie kunnen komen, in tijd en ruimte volgens te kwantumfysica, en dat zijn geen sprookjesverhalen die ik hier schrijf. Sprookjes vertel ik graag aan mijn kinderen, en ik ben dan de eerste die in het slaap val. Shalom

Comments are closed.