Concept akkoord gelekt: Trump wil Palestijnen en Israël dwingen vredesverdrag te ondertekenen

Als Palestijnen en/of Israël weigeren, zet VS alle financiële hulp stop – Als Hamas niet tekent, zal VS oorlog tegen Gazastrook ondersteunen – Israël behoudt de controle over heel Jeruzalem, maar de situatie rond de ‘heilige plaatsen’ blijft zoals die is. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

De Israëlische nieuwssite Israël Hayom heeft naar eigen zeggen de details van het concept vredesakkoord van president Trump in handen gekregen. Dat voorstel zal officieel pas in juni, na de islamitische Ramadan maand, worden gepresenteerd. Het behelst de oprichting van ‘Nieuw Palestina’ op de huidige Westelijke Jordaanoever, met uitzondering van de bestaande Israëlische nederzettingen. Jeruzalem wordt de ongedeelde hoofdstad van beide staten, maar alleen Israël behoudt er de controle over. Stok achter Trumps deur is dat de VS alle financiële hulp zal stopzetten als een van de partijen -ook Israël- weigert akkoord te gaan.

De ‘deal van de eeuw’, zoals het door Trumps schoonzoon Jared Kushner opgestelde akkoord ook wel wordt genoemd, bestaat uit de volgende punten:

* Israël, de PLO (w.o. de Palestijnse Autoriteit) en Hamas ondertekenen een vredesverdrag waarmee de oprichting van ‘Nieuw Palestina’ in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) een feit is. Uitzondering hierop vormen de bestaande Israëlische nederzettingen. Die gaan officieel onderdeel uitmaken van de Joodse staat;

* Israël laat in drie jaar tijd stapsgewijs een onbekend aantal Palestijnse gevangenen vrij;

* Jeruzalem blijft de ongedeelde hoofdstad van Israël, maar ook van Nieuw Palestina. Echter, alleen Israël behoudt de controle over de stad, het bestuur en het grondgebied. Palestijnen die in Jeruzalem wonen worden wel Palestijnse staatsburgers;

* De status quo in de Oude Stad (Klaagmuur, Tempelberg) blijft intact. Joodse Israëliërs zullen geen Palestijnse huizen mogen kopen, en omgekeerd;

* Egypte stelt in de Sinaï woestijn een gebied ter beschikking voor de bouw van een Palestijnse luchthaven, fabrieken en voor landbouw. Palestijnen zullen niet op dit land mogen wonen;

* Tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever komt op 30 meter hoogte een rechtstreekse verbindingsweg (zonder aansluitingen naar Israël). China betaalt hier de helft van, en de VS, de EU, Australië, Canada en Zuid Korea ieder 10%;

* ‘Nieuw Palestina’ zal 5 jaar lang met jaarlijks $ 6 miljard worden gesteund. 70% daarvan wordt betaald door de Arabische Golfstaten; de VS hoest 20% op, en de EU de overgebleven 10%;

* De Palestijnse staat mag geen eigen leger oprichten, maar wel zijn politiemacht behouden. Er komt een defensieverdrag waarin Israël zich verplicht de Palestijnse staat tegen aanvallen van buitenaf te verdedigen;

* Hamas moet al zijn wapentuig aan Egypte overhandigen. Terwijl er een Palestijnse regering wordt opgericht zullen de leiders van de terreurbeweging worden gecompenseerd en salarissen krijgen van de Arabische landen;

* Binnen één jaar worden er verkiezingen in Nieuw Palestina gehouden;

* Alle grenzen tussen Gaza, Egypte en Israël blijven open voor mensen en goederen. Palestijnen zullen gebruik mogen blijven maken van Israëlische havens en vliegvelden;

* ‘Nieuw Palestina’ krijgt twee grensovergangen met Jordanië, die door de Palestijnen zullen worden gecontroleerd;

* De Jordaanvallei blijft in handen van Israël. Er komt een tolsnelweg met vier rijstroken om het gebied te ontsluiten.

Wat als?

* Als Hamas of een van de andere Palestijnse organen deze deal weigert, zal de VS alle financiële hulp aan de Palestijnen stopzetten, en andere landen onder druk zetten hetzelfde te doen;

* Als PA-president Mahmoud Abbas wel tekent, maar Hamas en Jihad Islami niet, dat zal er met volledige steun van de VS een oorlog worden gevoerd tegen de Gazastrook (waarschijnlijk totdat de Palestijnse terroristen compleet verslagen zijn);

* Als Israël weigert, dan verliest het land eveneens de jaarlijkse financiële steun van Amerika, op dit moment zo’n $ 3,8 miljard per jaar.

Eerste keer dat VS dwang wil zetten

Er zijn al talloze vruchteloze pogingen ondernomen om een permanent vredesakkoord te sluiten. Dat het deze keer anders kan gaan zou te maken kunnen hebben met het feit dat de VS nu zowel de Palestijnen als Israël wil dwingen in te stemmen.

Voor beide partijen staan grote financiële belangen op het spel, en de Palestijnse terreurgroepen kunnen zelfs een oorlog verwachten. Het lijkt na tientallen jaren mogelijk nog de enige manier om iets te forceren en het slepende conflict te beëindigen. Al kan daar sowieso, bij wat voor akkoord dan ook, een zeer groot vraagteken bij worden gezet, want alle Palestijnse organisaties hebben nog altijd zwart op wit als hoofddoel de totale verdwijning van de Joodse staat in hun handvesten staan.

Vermoedelijk is het concept akkoord bewust gelekt om de betrokken partijen alvast te laten wennen aan het idee dat ze straks feitelijk hun handtekening zullen moeten zetten.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty ImagesGetty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. Het is overigens opvallend dat zelfs Trump het belang van Jeruzalem voor Israël onderschat. Hoewel zijn erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël een belangrijke stap was, moet nu eigenlijk ook internationaal de erkenning komen dat Palestijnen niets, maar dan ook helemaal niets met Jeruzalem hebben. Of misschien kan ik beter zeggen, de islam. De Palestijnse leugen betreffende hun valse rechten op Jeruzalem zijn nog wel te doorzien. Maar de rechten die moslims claimen op Jeruzalem zijn internationaal geaccepteerd, met als gevolg de status quo en dat Joden hun eigen tempelberg niet eens mogen betreden. Als Trump lef heeft, dan erkend hij ook het recht van Israël op de Tempelberg. Uiteraard, de ellende zal dan niet te overzien zijn, maar het is zowel historisch als Bijbels wel de enige absolute waarheid!

  Misschien ben ik voorbarig en is het hier de tijd nog niet voor….. de juiste tijd hebben wij namelijk niet in handen.

 2. Verdrag is bij voorbaat mislukt. Hoewel de Palestijnen Judea, Samaria en Gaza belangrijke gebieden voor hun volk vinden, zal uiteindelijk alles om Jeruzalem draaien. Een gezamenlijke hoofdstad met Israël? Dat is onbespreekbaar voor de Palestijnen. Al jaar en dag is hun eis om Oost-Jeruzalem de hoofdstad van de Palestijnse staat te maken. Met dit verdrag zal er niets veranderen. Ook Trump zal zich aan de steen Jeruzalem gaan vertillen.

 3. Klopt AEO. Die conferentie is dus een voortvloeisel van die Balfour-verklaring.
  Bovendien was het Ottomaanse Rijk zo goed als opgedoekt en dan worden er nieuwe paaltjes in de grond geslagen door hen die denken dat zij dat recht hebben..

 4. Een verlate 1 aprilgrap?China moet 50 % betalen aan die dertig meter hoge weg?Er zitten wel aardige dingen in,maar ik denk dat je dit nooit zomaar op kunt leggen.Ik ben zelf ook altijd van mening dat in beginsel vastgelegd moet worden dat gestreefd moet worden naar een situatie waarin palestijnen terug kunnen keren naar de gebieden waar hun voorouders woonden , joodse mensen uit het huidige Nieuw Israël zich ook in Nieuw Palestina zouden moeten kunnen vestigen en waarin uiteindelijk de onderlinge grenzen opgeheven kunnen worden.

 5. “…alle Palestijnse organisaties hebben nog altijd zwart op wit als hoofddoel de totale verdwijning van de Joodse staat in hun handvesten staan.”
  En dát: palestijnen die het Joodse volk een staat en zelfs bestaansrecht ontzeggen, dus Jodenhaat en het claimen van elk stukje grond waar ooit een moslim een voet zette als eeuwig, onvervreemd islam bezit, zelfs al werd de grond veroverd, is de kern van deze oorlog die al meer dan zestig jaar aansleept.
  Dit druist in tegen elk mensenrecht – heel de wereld zou de palestijnen moeten terechtwijzen om dit fundamentele mensenrecht, om te mogen léven, te schenden uit haat jegens de Joden en antisemitisme.
  Geen enkel mens heeft het recht om een ander mens zijn bestaansrecht menen te kunnen ontzeggen!
  Of trump vrede kan afdwingen is twijfelachtig, palestijnen zijn reeds zestig jaar onverzettelijk en saboteren elk vredesproces, zelfs hun eigen leider arafat werd als verrader beschouwd omdat hij vredesbesprekingen voerde.
  Mogelijk is de enige oplossing voor dit conflict om de palestijnen, die aanvankelijk arabische inwijkelingen waren, terug te sturen naar de arabische buurlanden waar ze vandaan kwamen….ze kunnen misschien wel terecht in iran of saoudie arabië bij hun moslimbroeders?

 6. @Esther: 4:12 pm, op 9/5. Mee eens beste Esther. Gods Zegen! Ook voor de overige reageerders en team Xander.

 7. De hoge heren die alles investeren in oorlogsmatriaal.
  Alleen God kan vrede geven, door gebed, maar laat zich niet dwingen.
  Wie bid voor inname dat wat van een ander is, is volgens mij fout bezig.
  Dat geldt ook in Nederland met beslaglegging op wat van de burger is, toch het gebeurt.

 8. Hallo Tom Hendrix, ja inderdaad , blijven bidden. Zowel voor alle onrust in het Midden Oosten… maar ook wereldwijd.
  Zoveel mensen, die nog bereikt moeten worden met het evangelie van Jezus Christus.

  Ik ben niet bepaald iemand die met Jeruzalem bezig is, moet ik heel eerlijk bekennen. Het gaat niet om de stad… maar om de mensen die er in en om heen wonen.
  Niet alleen Joden, maar ook veel Palestijnen wonen in Jeruzalem. Dan zullen we nog maar niet spreken over een enorme grote groep mensen uit allerlei landen… internationaal.

  En alles wat daar gebeurd… gebed, is wat we kunnen.
  De Heere ziet alles en weet alles… en daar mogen we volledig op vertrouwen.

  Vriendelijke groet, Esther.

 9. Wat als de Palestijnen buitenlandse militairen via Jordanië Nieuw Palestina binnen brengen ?

 10. Jeruzalem de hoofdstad van zowel Israël als Palestina? Dat is niet de bedoeling. Lees Zacharia 12!

 11. Beste G B om 8:52 pm , Ik (kim) ben geen haatdrager, wel een vredelievende persoon, maar die kun je hier niet meer vinden blijkbaar in ons landje, of Europa, Ik ben vredelievend en wie mij ontmoet gaat het goed. De rest zoekt het zelf maar uit, met watten in hun hoofden.

 12. Ik wil helemaal niet dat de EU 10% bijdraagt, laat ze het lekker zelf uitzoeken!!! We worden weer bij iets betrokken waar we geen inspraak hebben gehad, mede daarom vind ik dat NL uit de EU moet.

  Nederland moet een soevereine staat worden waar verder niemand ook maar iets te vertellen heeft. Een dubbel paspoort zou verboden moeten worden, mijns inziens, en zou al helemaal geen politieke of leidende rol moeten kunnen vervullen. Nederland is van de Nederlanders, daarom heet het Nederland, alle anderen zijn te gast en dienen zich als zodanig te gedragen!

 13. Tom Hendrix: 7:38 pm
  Ja ben ik helemaal met u eens, HIJ zal ook de eeuwige vrede brengen, maar we zullen eerst de schijn vrede meemaken en dan de oorlog, staat duidelijk beschreven, de geschriften zullen allen vervuld worden, en dit zo best daar mee uit te staan hebben.

 14. Hallo Xander, kan dat bericht van ‘kim’ van 10:39 am wel door de beugel? Is dat geen oproep tot haat?
  Verder, ik lees je stukken altijd met grote aandacht, echt een baken in de internet zee van onzin, je geeft hoop en lading. Bedankt.

  Verwijderd. Mod.

 15. Tom Hendrix, ik geniet altijd van uw reacties, dat bespaart mij om te reageren. Ik ben het volkomen met u eens. Hier kan ik één antwoord op geven, AMEN

 16. @Esther: 4:12 pm. Ook ik ben ervan overtuigd Esther, dat alleen de wederkomst van Jezus, de uiteindelijke vrede brengt. Ik wacht op de opnamen van de Gemeente, zie er reikhalzend naar uit. Maar laten we blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem, en voor de hele mensheid, dat ze Jezus aannemen, als Heiland en Verlosser.

 17. Doet me denken aan wat de antichrist gaat doen Een verdrag sluiten met Israel??????
  Ik wil er niet verder op speculeren,maar het kwam in me op.

 18. Joel 3 vers 2b komt wel heel dichtbij: Terwijl ze Mijn Land verdeelden. Dat belooft niet veel goeds voor de landen die hier mee bezig zijn.

 19. Wordt niets. De Palestijnen zijn en blijven leugenaars en zullen nooit veranderen. Het is een geestelijke strijd tussen goed en kwaad. En die paar miljard van de VS heeft Israel ook niet nodig.

 20. Goed gezegd @Tegenstander. Zo denk ik er ook over!!! VN en EU zijn de grootste tegenstanders van Israël met hun BDS economische sancties. Vergeet ook Rome en Mekka niet die allebei de baas willen gaan spelen in Jeruzalem en de Tempelberg. Zal het ze lukken? Zachariah 12.

 21. Dit gaat volgens mij nooit lukken, nog nooit is onder dwang een vredesakkoord gelukt zelfs niet onder normale omstandigheden, dus een vredesakkoord tussen Palestijnen en israel blijft een onmogelijke puzzel omdat beide er een Goddelijke oorsprong van zien. shalom

 22. Ik denk dat het een strategische zet is van Trump, niet meer dan dat. Hij geeft de Palestijnen een kans, wel wetende dat ze daar nooit mee akkoord zullen gaan. De VS heeft naar een vredevolle oplossing gestreefd voor beide partijen, kwestie van de perceptie, en de Palestijnen zullen overblijven als de gedoodverfde weigeraars van elke vrede met Israël, want die staat willen ze enkel maar vernietigen. Volgens mij moet daar niet veel meer achter gezocht worden. Met alle nare gevolgen voor de Palestijnen.

 23. Het klinkt leuk, maar ik geloof daar niet echt in.
  Men kan twee landen niet verplichten om een vredesverdrag te ondertekenen.
  En al helemaal niet om dan zelf ook nog een vorm van dreigementen te uiten.

  En dit heeft niets met God te maken… Ik begrijp dat velen dat het liefst zo willen zien, oké dat is ieder zijn/haar geloof, maar ik geloof er helemaal niet.
  Het is zowiezo al helemaal niet Bijbels. De enigste ware vrede is er pas als de Heere Jezus zowel door Israël als door de Palestijnen erkend wordt als de enige ware God. Dan pas komt er echte vrede…
  Maar beide landen… tenminste de meeste inwoners… willen Christus Jezus niet.
  En beide landen en hun leiders willen Hem óók niet.
  Haal God en Christus uit de samenleving weg… dan krijgt je chaos, oorlog en dood en verderf.
  Bid voor beide landen, dat vele harten geopend worden voor de Heere…. En ook voor Donald Trump.
  En om alles maar door de politiek van vandaag, te laten oplossen, dan geloven we in een sprookje.

  Er zal nog een grote verdrukking komen… voor veel mensen/gelovigen in Christus, is het al vele jaren al een grote verdrukking.
  Het is allang bezig.
  vriendelijke groet, Esther.

 24. Met dit plan weten Amerika en Israel al dat het door de palestijnen en hamas zal worden afgewezen waardoor er een “ligitiem” doel wordt gecreerd om een grootschalige oorlog tegen hamas en abbas te voeren denk ik.

 25. En nu maar afwachten wat de reactie van Abbas en co is. Ik geloof er niet in want de Moslims willen alleen maar elke Jood dood of de zee in drijven
  Arrafat wist in de Kamp David-akkoorden oneindig veel meer te bedingen en de Palestijnen gingen toch niet akkoord

 26. Gaat nooit gebeuren. Israel is de baas in de VS (AIPAC, ADL, FED etc.) en het Congres en POTUS doen wat Israel wenst.

 27. De vraag is of deze opzet economisch haalbaar is voor de palestijnen.
  Wordt nieuw palestina een nieuwe islamitische staat, waar de sharia regeert.
  Palestina gaat geen democratische rechtstaat worden, en dus een anti joodse staat worden/blijven.

 28. Als dit plan niet past in de blauwdruk die de God van Israel in gedachten heeft voor Zijn Land zal dit plan mislukken, en daar lijkt het sterk op.

 29. Leuk plan, maar ik denk niet dat het werkt. Voor de Palestijnen w.o. Hamas, blijft recht over eind staan het streven om Israël te vernietigen. Dit z.g. vredesplan zal ook nooit door Iran worden goedgekeurd. M.a.w. “forget it.”

 30. Spectaculair! Het heeft ook wel iets van de vervulling van de profetieën over vredesverdragen e.d. Het lijkt wat mij betreft dus aan de ene kant positief, terwijl het me aan de andere kant zeer waakzaam doet zijn. Bijzondere tijden, dat zeker!

 31. Israël laat die Yankees de “RAMBAM” krijgen!
  Die achterlijken denken al jarenlang dat zij met hun inmiddels waardeloze dollar alles te koop is en zij de dienst mogen uitmaken op deze wereld. De meeste ellende wordt veroorzaakt door dit materialistische land en veel van zijn onderdanen (demonen) zijn het daarmee eens.

  Israël uw land heeft inmiddels voor een “Mega” vermogen aan olie, gas, medicijnen- en techniek-kennis in huis, laat u dat niet afnemen door deze profiteurs.

  Israël blijf zelfstandige beslissingen nemen, want u heeft immers “God de Almachtige” achter u staan en alleen naar “HEM” moet u luisteren en beslissingen nemen.

 32. Het zou toch niet waar zijn: eindelijk vrede/rust in deze regio?? Ik hoop het

 33. Ik zou zeggen . De Trump administratie droomt te veel . Ik geloof niet dat Israel zich de les laat lezen door Amerika . Maar men weet nooit . Als ze in zee gaan met het Trump voorstel zullen ze daar erg spijt van krijgen .

 34. Indien de koppige palestijnen, na 70 jaar, niet inzien dat het ten voordele is van de mensen die er wonen, dan bestaat er geen woord in mijn woordenschat die kan gebruiken voor zoveel slechte wil.

  Proficiat Trump. Wanneer gaan de marxisten, de kanker van ieder maatschappij, eindelijk inzien dat ze in de wereld alleen maar ellende brengen.

  De basis van de maatschappelijke pyramide is de breedste, vanuit die reden zal het marxisme blijven bestaan, omdat het bestaat uit de minst ontwikkelden in kennis van leiding geven en intelectuele dromers.

  Alle geluk en ellende begint bij onszelf en eindigt bij onszelf. Kijk regelmatig in de spiegel niet voor uw heidelheid aan te wakkeren maar om uw kennis en beoordeling van uzelf kritisch te bekijken.

Comments are closed.