Welkom op de nieuwe locatie van Xandernieuws!

Welkom op de nieuwe locatie van Xandernieuws! Omdat het punt.nl blogsysteem door de provider (Mijn Domein) wordt uitgefaseerd, gaan wij vanaf 1 april officieel met deze nog volop in ontwikkeling zijnde WordPress website – nu met eigen https://www adres (eveneens bij Mijn Domein)- verder.

Het automatisch overzetten van de inhoud is helaas niet mogelijk, waardoor wij alles met de hand opnieuw moeten invoeren. Omdat er sinds september 2008 ruim 6500 artikelen op Xandernieuws zijn geplaatst zult u begrijpen dat wij genoodzaakt zijn ons te richten op de afgelopen maanden. Wij hopen uiteindelijk zoveel mogelijk op deze nieuwe site te kunnen zetten, al is het gezien de enorme hoeveelheid ondoenlijk om ook alle reacties mee te nemen.

Voorlopig kunt u ook nog op het vanaf 1 april niet meer bijgewerkte xandernieuws.punt.nl terecht, maar het is ons onbekend hoe lang Mijn Domein dit nog ondersteunt.

Tevens moeten we nog behoorlijk wennen aan het werken met WordPress, dat op een aantal punten lastiger en omslachtiger werkt dan wij gewend zijn. Teveel zaken gaan automatisch die wij niet automatisch willen, en omgekeerd. Vanzelfsprekende functies van het oude systeem ontbreken in WordPress soms geheel of zijn enkel met kunstgrepen uit te voeren. Kortom: ook hier blijkt dat niet alles wat moderner is, ook meteen beter en makkelijker is.

Er zijn weliswaar tal van plugins en css codes beschikbaar, maar ook daar moeten wij onze weg nog in vinden. Zo is het (nog) niet helemaal gelukt de layout van de oude site aan te houden, maar mogelijk verbetert dat in de toekomst nog. We hebben diverse templates uitgeprobeerd, en de huidige benadert de oude site nog het meest.

Ook op deze nieuwe site wensen wij u veel lees- en discussieplezier! (Reacties worden op de vertrouwde wijze gemodereerd, dus eerst beoordeeld en met enige vertraging op de website geplaatst).

Xander & team

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

11

 1. Zie de oude look maar eens in een WordPress template onder te brengen. Knap gedaan! Net zoals de artikelen waarbij op een meest professionele wijze het andere geluid wordt kenbaar gemaakt. Xandernieuws blijf bij ons met deze verrijkende andere kijk op het nieuws.

  Dank Bert voor uw waardering, het was ook een hele klus en zonder kennis van CSS , dat even snel aangeleerd, is het dan toch, onder tijdsdruk gelukt. U ziet dat Punt.nl zich aan zijn woord houdt, alle punt.nl sites zijn afgesloten. Mvg. Mod.

 2. Xander en Moderator: een nieuwe bedding om het levende water van waarheid de wereld in te laten stromen! Wijsheid en zegen toegewenst voor deze belangrijke en verantwoordelijke taak!

  Beste Pier, dank. Mod.

 3. Ik lees het vaak, erg verfrissend, hoewel ik de religieuze snaar en vaak het nepnieuws, de site niet tengoede komt. Voor het laatste ga ik wel naar Niburu of zoiets.

  Beste Hamelen, dank. Mod.

 4. Grote stap vooruit en toch veel van de oude look en feel behouden (ja, ik ben wat conservatief wellicht). Gefeliciteerd. Ik zal de berichten met gelijke belangstelling blijven volgen.

  Dank Flevolander. Mod.
  De nieuwe rubriek “Archief” zal ik zeker af en toe raadplegen.

  Toch een vraagje. In het archief ouder dan juli 2018 is per periode maar 1 bericht zichtbaar. Is dat een keuze, of moet dat nog geconverteerd worden of is er iets fout gegaan?

  Correctie antwoord op uw vraag:
  Vanwege de drukte niet goed uw vraag gelezen. Nu de druk van de ketel is, alsnog het antwoord.
  In het archief is het beheer begonnen met artikelen over te zetten naar Xandernieuws.net. Dus enkel de artikelen en niet de reacties, dat zou teveel werk zijn. Later diende zich de mogelijkheid aan om een subdomein ernaast te nemen en hebben we daar de Oude Xandernieuws.punt.nl op gezet. Daar kunt u wel alle reacties lezen uit het verleden. In de menubalk onder de artikelen, ziet u het kopje Oud xandernieuws.punt.nl als u daarop klikt kunt u de oude XN daar lezen. Het is een statische site, dus enkel lezen en niet meer reageren. Mvg. Mod.

 5. Niet eerder gereageerd, maar lees de verschillende artikelen altijd graag, zeker goed naast de MSM. Dank daarvoor!
  Dennis

  Dank Dennis. Mod.

 6. Succes geachte Redactie, en niet verdwijnen hoor. Geweldig dat jullie zoveel tijd besteden aan uw nieuwe site.

  Dank Kim. Mod.

 7. Heel veel succes Xander. Kunnen we wel inloggen via het oude: http://www.Xander.nl? Dat is mij namelijk niet duidelijk. Met vriendelijke groet: Tom.

  Beste Tom, u hoeft hier niet in te loggen, enkel uw ( nick) naam en emailadres plaatsen onder het reactievenster. Mod.

 8. Ga zo door! Bewondering voor uw/jullie inzet die in een tijd van toenemende censuur en muilkorfpolitiek méér dan nodig is!

  Dank Rinus. Mod.

 9. Gevonden . Alles went . Ook voor jullie . Alles zal recht kommen is een Afrikaans gezegde .

  Dank Lies. Mod.

 10. Succes ermee, ‘Xander’. Ik reageerde hier nog nooit, maar ben een dankbaar lezer.

  Dank Frans. Mod.

Comments are closed.