Saudi Arabië arresteert 16 jarige tiener en onthoofdt hem vanwege Whatsapp berichtjes

Iedere 10 minuten wordt in Jemen een kind met Duitse wapens door Arabieren vermoord – Iedere 10 minuten sterft een Jemenitisch kind aan ondervoeding of uitdroging –Een van de vele tienduizenden sterk ondervoede Jemenitische kinderen (afbeelding: Embed from Getty Images (4)). En wat doen zowel Amerika als Europa? Wapens leveren aan de Saudi’s, waarmee deze ellende dagelijks wordt vergroot.

—————————————————————————————————————————————

Nadat mensenrechtenorganisaties recent zware kritiek uitten op het regime van Saudi Arabië vanwege het onthoofden van 37 voornamelijk Shi’itische moslims, blijken er ook enkele tienerjongens onder de hakbijl te zijn gegaan. Een jongen van 16 werd gearresteerd en op 21 jarige leeftijd onthoofd omdat hij Whatsappjes had gestuurd over demonstraties tegen de regering. Ondertussen blijft Saudi Arabië in Jemen met Westerse bommen en andere wapens het ene na het andere bloedbad aanrichten. Bij de humanitaire ramp in Jemen kwamen al 70.000 mensen om het leven.

De 16 jarige Abdulkareem al-Haway werd enkele jaren geleden gearresteerd en vervolgens op wrede wijze gemarteld –onder andere geëlektrocuteerd- om een bekentenis wegens ‘terrorisme’ af te dwingen. Ook dreigden ze zijn familie te vermoorden. Zijn misdaad: het sturen van Whatsappjes over een demonstratie tegen de regering. Uiteindelijk blijkt hij nu op 21 jarige leeftijd te zijn onthoofd.

Mujtaba al-Sweikat was ook nog een tiener toen hij werd gearresteerd voor het bijwonen van zo’n demonstratie. De destijds 17 jarige werd na zijn arrestatie zwaar mishandeld en net zo lang op zijn voetzolen geslagen totdat hij bekende.

De 23 jarige Munir al-Adam werd in 2012 gearresteerd en zo erg op zijn voeten geslagen, dat hij dagenlang alleen nog maar kon kruipen. Nadat hij bij een ondervraging doof werd aan een oor vertelde hij aan een rechter dat hij maar een bekentenis had ondertekend, omdat hij uitgeput was van alle martelingen.

Kritiek op koningshuis = doodstraf

Mensenrechtenorganisaties noemen de processen die deze tieners, jongeren en andere arrestanten krijgen slechts schijn. Het enige wat het Saudische koningshuis al jaren doet is het minste geluid dat wijst op oppositie en tegenstand met extreem harde hand de kop indrukken. Als je op social media laat blijken het niet eens te zijn met de heersers in Riyad, dan riskeer je daarmee de doodstraf.

Harriet McCluuoch, vicedirecteur van mensenrechtenorganisatie Reprieve, vindt dat de Westerse bondgenoten van Saudi Arabië ‘nu moeten handelen om te voorkomen dat nog meer jonge mensen worden vermoord voor het uitoefenen van hun recht op vrijheid van meningsuiting,’ een recht wat in het overgrote deel van de islamitische wereld, en zeker in Saudi Arabië, in het geheel niet bestaat. (1)

Bloedbad in Jemen, dankzij Westers wapentuig

Ondertussen blijven de Saudi’s in buurland Jemen het ene na het andere bloedbad aanrichten. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren al zo’n 70.000 Jemenieten om het leven gekomen. Saudi Arabië gebruikt daarvoor Amerikaanse en Europese wapens, waar het ondanks de slachtpartijen in Jemen de afgelopen jaren hele scheepsladingen vol van gekregen heeft. Kroonprins Mohammad bin Salman heeft niet voor niets de bijnaam ‘de slachter van Riyad’ gekregen.

Saudi Arabië geeft sinds 2016  jaarlijks inmiddels meer geld uit aan defensie dan Rusland (!). Zo verkochten de Duitsers vorig jaar voor ruim € 416 miljoen aan wapentuig aan de Saudi’s. (2) Volgens UNICEF is het zelfs zo erg dat iedere 10 minuten een kind in Jemen met Duitse wapens wordt vermoord, en in dezelfde 10 minuten een kind onder de 5 sterft aan ondervoeding of uitdroging.

Ook de Britten en Fransen leveren grote hoeveelheden wapens aan de Saudi’s, waarmee de genocide op de Jemenieten kan worden voortgezet (3). 24 miljoen Jemenieten, 83% van de totale bevolking, zijn inmiddels op humanitaire hulp aangewezen. Ook dreigt er voortdurend hongersnood in het grotendeels verwoeste land.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Anonymous
(3) Anonymous
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Niet het geld is het kwaad, maar de mens met zijn verzonnen geloof, zonder geld staan wij elkaar ook naar het leven, zonder geloof niet, althans veel minder want begeerte en jaloezie staan met stip op nummer 2.

 2. @Perry,
  “….het gaat om diegene die de trekker over halen en dat zijn nog altijd in overgrote meerheid de moslims…” ????

  Ik snap niet helemaal hoe U bij deze bewering komt, want:
  De Amerikanen brengen in de hele wereld “Democratie” en uiteraard in gebieden waar grondstoffen voor het grijpen liggen. Als dat landen zijn waar toevallig Moslims wonen, dan is het logisch dat Moslims schieten. Maar wat dacht U van Zuid-Amerika. Overwegend Christelijk/Katholiek. Het continent Afrika (Soedan, Congo) is overwegend Christelijk/Katholiek. Om maar niet te spreken over de USA met hun “Streetgangs” en dodelijk politiegeweld.

  “War on Terror” was (en is) nog steeds een gevleugelde uitspraak. “Wij verdedigen ons grondgebied”…… op een afstand van 150.000 kilometer ?
  De Amerikanen zijn een schietgraag volk, maar natuurlijk mag dát niet in de Linkse Media worden vermeld, want dat is niet politiek correct.

  Dus als Bert stelt dat de wapenindustrie de schuldige is, dan kan ik mij daar helemaal in vinden en is de mens, ongeacht geloof/ras/cultuur, welke deze wapens gebruikt per definitie fout. Het kwaad bij de bron aanpakken. Onkruid roei je ook bij de wortel uit en niet alleen de blaadjes.

 3. Van wapenhandel gesproken.Wat te denken van TNO Yiepenburg?Nederlandse regering heeft boter op zijn hoofd!

 4. Laten wij allen bidden voor vrede!!

  Dat de Here mensen in die landen mag bereiken door t woord opdat zij kunnen bekeren.

  Tis triest dat de wapenleveranciers alleen aan hun eigen handel denken ipv vredestichters te sturen.

  Hoe mooi zou t zijn als de grootste wapenfabrikanten genomineerd zullen worden voor de nobelprijs van de vrede?

 5. Beste Alex, Max en Bea,

  Breng nog is samen met een aantal Shell afgevaardigden een beleefdheidsbezoekje aan dit O zo mooie olieland van melk, honing en bloedvergieten!

  Uiteraard past u zich qua kledingvoorschriften geheel vanzelfsprekend aan m.b.t. de dodelijke en ziekelijke wetten van dit achterlijke land.

  Hartelijk dank voor uw medewerking, namens het gehele Nederlandse voetvolk, dat inmiddels meer en meer gaat beseffen hoe de hooivork werkelijk in de steel zit!

 6. Bert 28/04/2019 11:52 pm,
  Waar ben je nou mee bezig, ons een schuldgevoel proberen aan te praten met dat commentaar van jou. Diegene die de wapens maken is helemaal niet belangrijk, het gaat om diegene die de trekker over halen en dat zijn nog altijd in overgrote meerheid de moslims met hun oo zo vredelievende islam. Het is gewoon vraag en aanbod, zij vragen en wij leveren. En als wij niet leveren levert wel iemand anders. De kern van het probleem in het midden-oosten en noord Afrika is de islam, als die niet bestond zou het daar een stuk rustiger zijn.

 7. Als we onze dure Westerse auto (op afbetaling) toch nog enigszins met (goedkope) benzine willen volgooien om onze dure hypotheken en leningen te kunnen aflossen door “aan het werk te gaan” waar wij onszelf toe verplichten door de, steeds maar groeiende, consumptiemaatschappij, dan snap ik wel dat er dat de “Olielanden” er iets voor terug willen hebben. Niet dat ik wapens goedkeur, begrijp me niet verkeerd, maar ik snap de logica.

 8. koop olie in Rusland, en laat je eigen niet in de zeil zetten door USA die misbruiken oorlogen puur voor de handel. Rusland is slecht en KSA is ok. en Niemand in Europa durft iets te zeggen, van het Gas af, omdat USA dat wilt en wij kopen meer in de USA
  raar dat je hier niemand in de politiek over hoord.

 9. Klimaat en co2 neutrale bommen.
  Bedenke voor elke bom word er een boom geplant,leuk toch.

 10. @bert: 11.52. pm. Eens met U Bert. Maar de straat op gaan? Dat gaat het in Nederland niet meer worden. De laatste grote demonstraties waren in de jaren ’80 van de vorige eeuw, georganiseerd door de progressieven en de socialisten en groenen, tegen de plaatsing van Pershing- en kruisraketten. Nu hoor je dezelfde partijen en organisaties niet meer. En de doorsnee Nederlander kijkt liever voetballuh, en domme programma’s ala “boer zoekt vrouw”, etc. Geef het volk brood en spelen, dat is de realiteit heden.

 11. Ach, de mensen die nu nog twijfelen of we ooit van de Islam en de bakermat daarvan Saudi-Arabië en van alle antisemieten ea booswichten ooit verlost kunnen worden moeten bedenken dat de machtige wereldrijken van de Grieken, Romeinen, RK.wereldrijk van de Paus allen in schande en puin zijn vergaan. Rome in 1798 toen Napoleon de Paus daaruit verjoeg en het Vaticaan plunderde.

  Daarna kregen we Marx/Engels en zijn bende, die Lenin, Stalin, Mao en Pol Pot, allen massamoordenaars die plotseling aan hun einde kwamen. Zo verging het ook de smerige fascisten: Mussolini-Hitler -Franco- Na 60 miljoen slachtoffers een wrede dood ingejaagd te hebben stierven ook zij een eerloze dood in hun eigen stront.

  Zo zal het ook met Saudi-Arabië, Iran, Turkije en Syrië vergaan volgens de Bijbel. Zachariah 14 en Openbaring 19.

  Saudi-Arabië volgens de Arabische prediker Shoebat? De Bijbel noemt expliciet de Rode Zee als een geografische indicatie waar de ‘hoer’ van het eindtijd-Babylon zich bevindt: ‘De aarde heeft gebeefd van het geluid huns vals, van het gekrijt, welks geluid gehoord is bij de Schelfzee (SV, KJV: Rode Zee).’ (Jeremia.49:21). Eén blik op de kaart leert dat Mekka zich vlakbij de Rode Zee bevindt.

  Arabië wordt vernietigd
  De Bijbel beschrijft tevens dat in de laatste fase van de eindtijd heel Arabië, inclusief de ‘glorie van Kedar’ (Mekka), zal worden vernietigd. Dit blijkt onder andere uit deze profetie: ‘… het zal in eeuwigheid niet meer bewoond worden, noch bevolkt zijn van geslacht tot geslacht; geen Arabier zal daar zijn tent opslaan…’ (Jes.13:20)

  Al hun hoge Torens zullen instorten:
  In het oliestaatje Dubai staat inmiddels al vier jaar een toren van 828 meter hoog…De toren van de Kalief.

  President Aliyev van Azerbeidzjan heeft het plan opgevat met de inkomsten uit olie- en gaswinning een toren te bouwen van 1.1 Kilometer hoog.

  Fundamentalistische moslims hebben ook grote moeite met het gigantische nieuwe gebouwencomplex in Saudi Arabië bij de Ka’ba in Mekka, genaamd ‘De Zeven Torens’, die ook wel bekend staan als de (herbouwde) toren van Babel (Babylon). Dat dit geen loos gerucht is bleek bijvoorbeeld uit de bevestiging van de Arabische krant Al-Sharq Al-Awasat:

  ‘Het Torens van het Huis project is het eerste project in Mekka… dat zeven torens omvat…Eén er van krijgt de Naam: Kindom Tower die maar liefst ruim 1000 meter [1 kilometer] hoog wordt! Het staat op het gebied van de Berg Babel in Aiyad. De locatie kijkt direct over de Haram al-Sharif (heilige huis (Ka’aba)) uit…’ Hoogmoed kom voor de val. De Saoedische prins Alwaleed liet het er niet bij zitten en wil Azerbeidzjan overtreffen met een nieuwe toren die 1 mijl [1600 meter] hoog zal worden.

  Wat leert de bijbel OVER DIE TORENS? Openbaring 16:18 
  En er kwamen bliksemstralen en stemmen en donderslagen, en er geschiedde een grote aardbeving, zo groot als er geen geweest is, sedert een mens op de aarde was: zó hevig was deze aardbeving, zó groot. 

  19 En de grote stad viel in drie stukken uiteen en de steden der volken stortten in. En het grote Babylon werd voor God in gedachtenis gebracht, om daaraan de beker met de wijn van de gramschap zijns Toorns te geven. 

  20 En alle eilanden vluchtten weg en bergen werden niet (meer) gevonden. 21 En grote hagel(stenen), een talent zwaar, vielen uit de hemel op de mensen, en de mensen lasterden God vanwege de plaag van de hagel, want de plaag daarvan was zeer groot!!!

 12. De enige god op aarde die iedereen kent voor vecht voor werkt voor liefheeft en aanbid is geld.
  Deze god is gebonden aan de wet van de natuur. De enige juiste. Macht,territorium,prestige,jalousie,nakomelingen.
  Hij is georganiseerd en gestructureerd door de kwaliteiten en kansen die wij krijgen bij onze geboorte.
  Alle andere goden die men aanbid zijn voor dromers, goedgelovigen,onwetenden, die door bewuste en georganiseerde leugenaars aan de mensheid opgedrongen wordt via godsdiensten. Deze werken niet in harmony samen ten voordele van het welzijn van de mens, maar alleen om meer naivelingen tot hun adepten te maken die dan voor deze ingebeelde goden bereid zijn te vechten, te doden, te haten.
  Er zal niets veranderen zolang de twee voeter, niet begrijpt, dat hij gemanipuleert en opgehits wordt, voor ingebeelde goden.

 13. ik zal je eerlijk vertellen,ik haat diegene die bomaanslagen plegen in het west europese landen,op onschuldige burgers.maar ik kom er steeds en steeds meer achter dat het de schuld is van die wapen fabrieken in eropa en amerika die al die rot wapens leveren aan die gasten daar in saoedie arabie die op hun beurt duizenden kinderen,families uitmoorden!word het niet eens een keer tijd om met z,n allen de straat op te gaan en te protesteren,deden ze toen ook met die vietnam oorlog,komop de straat op en zeg nee tegen die wapen leveranties aan die terroristen in saoedie arabie!!

 14. Wie dit aan de kleinste van Mij doet, heeft dit aan Mij gedaan.
  En weer zijn het kinderen, nu niet als seksslaven, maar wel gemarteld en gedood.
  En zoiets wordt gesteund met wapens uit Amerika en Europa. In ruil voor olie?

Comments are closed.