Propaganda eenheid Britse overheid richt zich heimelijk op moslims, ook in Nederland

RICU met steun van EU onder meer betrokken bij produceren rap muziek die Marokkaanse, Tunesische en Libanese jongeren moet beïnvloeden – Een van de veronderstelde methodes is om moslims met anti-terreur plakkaten pontificaal voor de camera’s te zetten, en gewelddadige types juist zoveel mogelijk uit de media te weren. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

Sommige autoriteiten in Europa lijken zich wel degelijk zorgen te maken over de radicalisering van grote aantallen moslims in Europa en de almaar grotere maatschappelijke spanningen die de islam veroorzaakt, en vooral: nog gaat veroorzaken. De Britten blijken heimelijk een schimmige propaganda eenheid, de RICU (Research, Information and Communications Unit), in te zetten die zich in zowel binnen- als buitenland –waaronder Nederland- specifiek richt op de moslimbevolking, met ‘een verandering van houding en gedrag’ en ‘het tegengaan van terrorisme’ als belangrijkste doelstellingen.

De RICU bevindt zich in het ministerie van Binnenlandse Zaken in London, en produceert ‘op industriële schaal’ films, social media, advertenties, websites, pamfletten en nieuwsberichten waarmee de publieke (moslim-)opinie wordt beïnvloedt. We schreven ‘heimelijk’, omdat in al deze media nergens de rol van de overheid wordt onthuld.

Ook actief (geweest?) in Nederland

Volgens Middle East Eye blijkt uit documenten dat RICU ook werkzaam is in andere Europese landen, het Midden Oosten en Azië. Zo is de eenheid betrokken bij het produceren van rap muziek die gericht is op Marokkaanse, Tunesische en Libanese jongeren, en waren en/of zijn er operaties in Jordanië, Algerije, Pakistan, Finland, Frankrijk, Nederland, België, Kenia, Bangladesh en Indonesië.

In Tunesië, Marokko en Libanon is RICU actief met het ‘Strengthening Resilience’ (versterken van veerkracht) programma, wat door de EU wordt gefinancierd. De RICU wordt ook bij andere belangrijke strategische EU-communicatieprojecten ingezet.

Activiteiten worden buiten zicht publiek gehouden

RICU verleende onder meer aan het consortium Adam Smith International (ASI) een contract om operaties in België, Frankrijk, het Midden Oosten en Noord Afrika uit te voeren. Twee jaar geleden moesten de oprichters van ASI zich terugtrekken toen bleek dat ze officiële documenten hadden gelekt voor commercieel gewin. Ook werd ASI beschuldigd van het laten doorsluizen van Britse hulpgelden aan militante groepen in Syrië, wat het consortium overigens ontkende.

De RICU werd in 2007 opgericht als onderdeel van de dienst Veiligheid en Contra-terrorisme van het ministerie van BiZa, en houdt zijn activiteiten het liefst buiten het zicht van het publiek. Eerder dit jaar wist de eenheid via de rechter met succes te voorkomen dat het onder een ‘wet openbaarheid bestuur’ moest onthullen hoe de ook kunstwereld in Groot Brittannië wordt beïnvloed.

Jonge moslimmannen belangrijkste doelgroep

Belangrijkste doelgroep van de onder tal van namen uitgevoerde propaganda programma’s zijn moslimmannen in de leeftijd van 15 tot 39 jaar – niet geheel toevallig het leeuwendeel van de miljoenen migranten die de afgelopen jaren tot Europa werden toegelaten, en die met afstand de meest kwetsbare groep voor radicalisering, criminaliteit, geweld en terreur vormen.

Diverse activisten in de moslimgemeenschap in Frankrijk waren onaangenaam verrast dat de RICU ook in dat land actief is, en waarschuwden dat het initiatief averechts kan werken en moslims juist nog verder van de Europese bevolking kan doen vervreemden.

‘Werkelijke oorzaken extremisme niet aangepakt’

Fateh Kimouche, redacteur van Al-Kanz, vroeg zich hardop af ‘of graffiti en rap muziek voldoende zijn als iemand radicaliseert. We moeten juist vragen stellen bij het buitenlandse beleid van Westerse landen, in plaats van dit soort initiatieven. Waarom stoppen we niet met het leveren van wapens aan Saudi Arabië?’

De Frans-Algerijnse activist Houria Bouteldja wees erop dat Franse overheid al tientallen jaren probeert om met propaganda een ‘gematigde’ versie van de islam te creëren en bij moslims een schuldgevoel en vermogen tot zelfkritiek op te wekken. ‘Het feit dat het nu een transnationaal programma wordt is zorgwekkend. De strijd tegen radicalisering is een pleister geworden op de werkelijke oorzaken van extremisme.’

Velen wijzen in dit verband terecht op de vele aansporingen tot haat en agressie tegen ‘ongelovigen’ in het islamitische ‘heilige boek’. Maar misschien dat het binnenvallen en/of (helpen) bombarderen door Westerse coalities van landen zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Libië, Syrië en Jemen ook iets met het fors gegroeide extremisme onder moslims te maken heeft?

Xander

(1) Middle East Eye via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. Och meiske toch…je komt nog maar net kijken, wat weet jij nu van het leven en vrijheid?
  In mijn jeugd was er nergens een moslim te bespeuren, toen was het nog veilig en vredig…die plaag kwam later af op sociale voorzieningen en sanitair dat ze nu nog steeds niet hebben in hun islamitische landen.
  Je begrijpt je eigen projectie van haat door je minderwaardigheidscomplex nog niet eens.
  Daardoor zie je overal haat die er niet is want het is jouw zelfhaat die je telkens anderen verwijt, je begint elke commentaar met het verwijt van haat aan iedereen, dat moet jou zelfs opvallen.
  Ik haat niet, integendeel, ik heb diep medelijden met je, ik vind het uiterst zielig dat je zo weinig zelfwaarde en -respect hebt, zo een laag zelfbeeld dat je uit schaamte voor je lichaam jezelf wegstopt voor de hele wereld.
  Een vrouw hoort fier te zijn op haar vrouwelijke schoonheid en niet zich weg te stoppen uit angst om verkracht te worden door onbeschaafde moslimmannen.
  Door de hoofddoek boort de moslima zelf haar kansen op deelname aan de maatschappij de grond in, in het onderwijs en vooral op de arbeidsmarkt maar dan schreeuwt ze wel moord en brand dat ze ‘gelijk’ wil zijn aan alle andere, ongesluierde vrouwen, dat wij racist zijn en discrimineren terwijl moslima’s zichzelf uitsluiten en discrimineren door de ongelijkheid en segregatie door het dragen van de hoofddoek, dat níet tot de westerse cultuur behoort.
  Én
  Zoals je zélf zegt: “Wil mijn schoonheid niet aan Jan en alleman showen wat heel normaal is hier in NL. ”
  Inderdaad: dat ís de NORMALE gang van zaken als je in NL/westen woont, dus ben je ook nog respectloos voor de inwoners en de cultuur (je eígen cultuur notabene!) waarin je leeft en dan eis jij respect van anderen?
  In saoedie arabië of een ander moslimland vlieg je de cel in of wordt je gestenigd als je geen hoofddoek of boerka draagt want dan ben je ‘respectloos’ maar in NL hoeft een moslim geen respect te tonen? Hypocrisie ten top of gewaande superioriteit?
  Een moslim is anders ook maar een mens, net als ieder ander mens…gelijkheid, weetjewel?
  Vlei jezelf niet met dat vrijwillig folteren van jezelf onder de noemer van geloof, dat enkel om machtsmisbruik voor bezitterigheid draait en eerder, in de 6de eeuw, enkel gebiedsuitbreiding door een pedofiele roofmoordenaar tot doel had….tenslotte heb jij alleen last van de zomerhitte, niet je moslimman die lekker luchtig gekleed gaat, in zwembroek gaat zwemmen en jou geen verkoeling gunt…wij hebben ook geen last van de hitte want wij zijn vrij om zomerkledij te dragen en te gaan zwemmen in gepaste zwemkledij wanneer wij maar willen.
  Wil je geen menselijk lichaam zien zoals allah heeft geschapen?
  Dan moet je dringend verhuizen, niemand zal je tegenhouden maar daar is het niet zo goed als hier, nietwaar? Wel spuwen op Nl maar toch liever niet de voordelen opgeven om in armoede onder de sharia te gaan leven?
  Zo vroom ben je dan toch ook niet als moslima..
  Leer de geschiedenis van de islam ideologie ipv je te laten misleiden om onderdanige deurmat te spelen voor je bezitterige moslim man.
  Je zegt: “het hellevuur is nog veel heter!”
  OMG, meissie, de enige hel die bestaat is de hel die jij er voor jezelf, je omgeving en andere mensen van maakt – de hel bestaat enkel in het denken van de mens en wordt gebruikt om naïeve bijgelovigen, die niet zelfstandig kunnen denken, angst aan te jagen om te kunnen onderdrukken, wij hebben dat reeds jaren begrepen, moslims kunnen ze nog steeds met de hel bang maken.
  Dat is de echte hel: mensen zoals jij die van de wereld de hel maken door overal geweld te plegen om als moslim proberen te overheersen, door jaloersheid, haat en minachting jegens alle andere mensen voor hun vrijheid, vrije meningsuiting en eigen keuze tot geloof.
  De hel die jullie hierdoor maken voor de mensheid op aarde zal aangerekend worden en niet door een denkbeeldig paradijs enkel voor superieur gewaande moslims.
  In de dood is iedereen gelijk en bestaat rechtvaardigheid, geen religie.
  By the way: wat vinden je ouders, familie en vrienden van jouw bekering?

 2. Oma, ook weer je hart gelucht? Wat zit jouw haat diep zeg. Geen woorden voor. Misschien dat je in je jeugd gepest word door een moslim ofzo?? Ben vaker in moslimlanden geweest en ben er altijd zeer goed behandeld. Zelfs beter dan hier door mijn eigen landgenoten. En Saoedie Arabie staat zeker op mijn lijstje. Hoop met heel mijn hart om daar ooit de hadj te mogen meemaken als Allah het wil. Juist met mijn hoofddoek op, die ik vrijwillig draag, voel ik me zo vrij als een vogel. Wil mijn schoonheid niet aan Jan en alleman showen wat heel normaal is hier in NL. Wat betreft de hitte in de zomer en bedekt zijn: het hellevuur is nog veel heter!! Dus die hitte valt echt mee. Liever dan halfnaakt over straat gaan!!

 3. Mijn gezondheid is uitstekend.
  Schaam je maar voor jezelf dat je je zelfbeschikking en vrijheid opgeeft in je eigen thuisland om onder het juk van islam te kruipen.
  Je bent dus geen echte moslima, je onderwerpt je vrijwillig aan religieuze regels van een uitheemse ideologie, verscholen achter religie, waarbij je altijd als vreemde eend in de bijt zal beschouwd worden.
  Volgens moslims kun je nooit moslim worden, je wordt zo geboren of je bent geen moslim, hebben moslims je dat niet verteld, dan?
  Takkyia is je ook onbekend? Je wordt als nepmoslima geduld zolang je in de pas loopt en je afzet tegen de anders- en ongelovigen, zelfs je eigen familie.
  Bekeerlinge, vandaar je fanatieke en haatdragende houding tegenover je eigen gemeenschap waar je in opgroeide, je moest je schamen om je afkomst zo te verloochenen en je vrijheid en gelijkheid als vrouw vrijwillig op te geven…waar is je gezond verstand?

  Het is toch heel simpel: ga eens het echte leven van een moslima ervaren in een moslimland, als bekeerlinge hé, laten we zeggen in saoudie arabië…dan kun je volledig ingepakt tot en met handschoenen met enkel je ogen vrij de proef op de som nemen of je als moslima aanvaardt wordt, dat zou je oogjes openen als je op straat in elkaar getimmerd zou worden of in de winkelrekken gemept zou worden zonder aanleiding zoals moslims daar plegen te doen met hun vrouwen.
  Weet je ook niet dat vrouwen nu in zelfs de meest strenge, conservatieve islamlanden vechten om de hoofddoek te mogen uitlaten, om te mogen autorijden, om zonder begeleiding te gaan winkelen, om vrij en gelijk te zijn? En jij kruipt vrijwillig onder de hoofddoek in het westen waar je wel vrij kunt zijn?
  Weet jij wat je moslima zusters daarvan vinden in bijv Iran? Vraag het hen eens via sociale media? Heb je intussen al arabisch geleerd voor als je vertrekt?
  Dat ‘vreedzaam’ leven zou je heel zuur opbreken en je de schok van je leven bezorgen.
  Zielig dat je niet eens weet hoe het eraan toegaat in moslimlanden die jij vreedzaam noemt – bedenk dat je daar je mening níet mag zeggen, daar moet je zwijgen – lees nog maar wat in de koran hoe je als minderwaardige vrouw behandeld moet en zal worden.

  En laat je toch niks wijsmaken dat jij je moet bedekken zodat enkel je echtgenoot van je schoonheid mag genieten, hij is gewoon stikjaloers als andere mannen naar jou zouden kunnen loeren (en jij hem zou kunnen verlaten) en hij doet jou daarvoor boeten door je te dwingen je te bedekken en je vrijheid te beperken – gehoorzamen en je onderwerpen: dat heet bezitterigheid en is helemaal geen liefde.

  Een liefdevolle echtgenoot zou niet verdragen dat zijn vrouw in de zomer met 30°+ moet zweten en in lange zwárte kledij, gekleed moet gaan zwemmen of op het strand ingepakt moet zitten toekijken terwijl anderen in normale zwemkledij verkoeling in het water vinden.
  Moslima’s wordt zelfs in de zomerhitte geen verkoeling gegund maar ze vinden dat prima? En dat noem jij dan liefde? ….onbegrijpelijk.
  Waarop wacht je dan nog om in een moslimland eindelijk vreedzaam te gaan leven als het hier zo vreselijk is met al die hatelijke mensen zoals ik die opkomen voor het verworven recht (waarvoor reeds gevochten wérd!) op vrijheid en gelijkheid van alle vrouwen, ook de moslima’s?
  Vertrekken zou ik zeggen en neem al je moslim gelovigen mee, de moslima’s die onze vrijheid en gelijkheid weigeren en als slaaf willen blijven leven, dat doen ze maar waar de sharia wet is, niet hier.

 4. Oma toch, wat een verhaal weer. Sjongejonge maak je toch niet zo druk. Slecht voor je gezondheid. Ik ga niet naar mijn thuisland want ben een blanke bekeerde Nldse moslima. Ik schaam me voor mensen zoals jij die zo slecht over de Islam praten. Zo was ik ook voordat ik me ging verdiepen in de Islam. Gelukkig heb ik die stap ooit gezet en zal ik je wat zeggen: ooit wil ik hier weg uit NL om ergens anders een vreedzaam leven te leiden. Ver weg van mensen zoals jij.

 5. @mod.: correctie: “Als mensen zouden denken zoals jij, dan had geen enkele moslim hier nooit binnengeraakt, jij ook niet.”
  Dat moet uiteraard zijn: “….dan had geen enkele moslim hier ooit binnengeraakt…”

 6. @melk: geen argumentatie dat je mij weer vals beschuldigt en jouw haat in mijn schoenen schuift?
  Nogmaals: niet iedereen is zo haatdragend als jij dat je denkt dat iedereen haatdragend is…blijkbaar is dát zelfs te moeilijk om te bevatten: misschien dat je het gezegde begrijpt: wat je zegt, ben je zelf? Perfect van toepassing op jou.

  Ik stel enkel FEITEN vast van misdrijven die begaan worden door haat jegens de mensheid door aanhangers van islam.
  Je kunt het zelf vaststellen door wie en waar openbaar gruwelijkheden worden begaan zoals onthoofdingen, stenigen, levend verbranden van gevangenen in kooien, zelfmoordaanslagen…moslims posten die filmpjes zelf in de media, ze zijn er zelfs fier op om als beesten tekeer te gaan.
  Jij mag met bewijzen komen waar ooit een christen in het openbaar in naam van zijn geloof een moslim onthoofd heeft, nú in de 21ste eeuw en niet de kruistochten in een ver verleden erbij sleuren in een poging je gelijk te halen.

  Als mensen zouden denken zoals jij, dan had geen enkele moslim hier nooit binnengeraakt, jij ook niet.
  En ja, je zou dankbaar moeten zijn voor het betere leven dat je krijgt dankzij onze vrije en tolerante en welvarende maatschappij, die opgebouwd werd door óns en waarvan jullie, moslims, komen profiteren omdat je je moslim thuisland ontvluchtte omdat het daar kommer en kwel is.
  Je moet je schamen om de hand die je voedt te bijten ipv dankbaar te zijn dat je het nu goed hebt.
  Je mag altijd verkassen naar je moslimland om onder de sharia te gaan leven want hier in het vrije westen ben je toch ontevreden omdat je maar gelijk zijt aan de ongelovige terwijl je meent meer en superieur te zijn aan andere mensen omdat zij je bijgeloof niet delen.
  Hier ben je niet meer dan een ander mens en je zal knielen voor onze wetten, net als iedereen, wen er maar aan…knielen voor je ‘heer’ doe je maar privé achter je voordeur, net als elk andere gelovige, dat heet godsdienstvrijheid.
  En waarom blijf je hier als het toch zo slecht is?
  Opkrassen dan, ga lekker onder je sharia leven en laat normale mensen in een moderne maatschappij gerust met je religieuze gezever uit de middeleeuwen, daar hebben wij geen behoefte meer aan in een maatschappij in de 21ste eeuw waar iedereen gelijk is.

 7. Oma, kom je weer met je haat. Onthoofdingen, aanrandingen, verkrachtingen etc. waar jij het over hebt, komen die volgens jou alleen voor in de islam? Dus jij wil zeggen dat christenen dit soort dingen niet doen? Kom op zeg, hou je zelf niet voor de gek. Mensen die net zoals jij denken verzieken de maatschappij!! En dan moet ik dankbaar zijn dat ik zogenaamd hier een beter leven heb? Wil je dat ik voor mensen zoals jij ga knielen ofzo? Kniel enkel voor mijn HEER!

 8. En melk zwijgt weer want ze staat met de mond vol tanden tot….een volgend artikel waar ze weer komt over hoe haatdragend wij zijn door onze vrije meningsuiting die niet in haar moslima straatje past.
  Dialoog, melk? Je bevestigt hiermee telkens dat een dialoog niet kan gevoerd worden met jou.

 9. “Velen wijzen in dit verband terecht op de vele aansporingen tot haat en agressie tegen ‘ongelovigen’ in het islamitische ‘heilige boek’.
  Maar misschien dat het binnenvallen en/of (helpen) bombarderen door Westerse coalities van landen zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Libië, Syrië en Jemen ook iets met het fors gegroeide extremisme onder moslims te maken heeft?”

  Het binnenvallen en/of bombarderen in MO door westerse coalities was mede op hun vraag om internationale hulp, dat wordt gemakshalve vergeten (behalve irak, waarvoor vs de smoes van massavernietigingswapens verzon om een legitieme inval te ensceneren)
  Maar al te vaak wordt door moslims naar deze bombardementen verwezen als excuus om te radicaliseren, om hun haat te ventileren door dan in het westen terreur te zaaien als…vergelding, wraak voor wat aan de andere kant van de wereld gebeurt en zo wraak te nemen op onschuldige mensen die niks te maken hebben en geen inspraak hebben op oorlogen, gevoerd door de politiek.
  En terwijl moslims zelf elkaar onderling al 1400 jaar afslachten proberen ze de huidige slachtpartijen/terreur in onze schoenen te schuiven om zo hun ‘radicalisering’ te rechtvaardigen, die niks anders is dan haat jegens alles wat niet-moslim en westers is.
  Wat zegt dat over moslims in europa?
  Ze ontvluchten hun moslimlanden voor oorlog, geweld, dictatuur en religieuze terreur om dan in het westen dezelfde daders te worden – hetgeen hen werd aangedaan, doen ze dan anderen aan – bovendien verzieken ze met hun haat en wraak hun eigen leven en ontwrichten de vreedzame, vrije maatschappij waar ze, dankzij de tolerante inwoners, een beter leven kwamen zoeken en kregen. Dankbaarheid is hun vreemd, zelfs hun eigen leven offeren ze op aan hun wraakzucht.

  “Melk schreef:
  18/05/2019 om 12:38 pm
  Cefas, de islam is niet barbaars. Jouw mening, ik ben trots op de islam.”
  @melk: trots dat jouw geloofsgenoten je imago als moslim(a) en onze maatschappij verzieken?
  Waar precies ben je trots op? De jihad? Onthoofdingen? Aanrandingen? Verkrachtingen? Intimidaties? Doodsbedreigingen voor politieke uitspraken, geweld en moorden voor cartoons?
  Terreur door aanslagen van vrome moslim gelovigen die zichzelf niet de moeite waard vinden om te leven?
  Wat is er precies om trots op te zijn?
  Probeer nu eens inhoudelijk te reageren en niet weer met valse beschuldigingen van haat en nietszeggende commentaar je gebrek aan argumenten of onwil om te antwoorden te verdoezelen?

 10. @Melk: 12.38 pm. Helaas is de Islam niet in overeenstemming met democratische waarden. Ze verwerpt de Trias Politica, waarop elke moderne, vrije samenleving op gebaseerd is. De Trias Politica, ontworpen door Montesqieu, geeft de garantie van scheiding der machten:
  1. De wetgevende macht,
  2. De uitvoerende macht,
  3. De rechterlijke macht.
  Dat normaal gesproken de enige garantie voor een vrije, democratische samenleving, waar “Staat en Kerk (Geloof”, gescheiden dienen te zijn. De Islam staat daar haaks op.

 11. “Please don’t kill innocent people…”

  Wie bepaalt wie onschuldig is?

  “Islam says no to terror…”

  Wie bepaalt wat terreur is?

 12. Waarbij ons opgedrongen wordt om maar te geloven dat deze lieden geen kwaad in de zin hebben…en net zoals in meerdere conflicten (in het midden oosten) hun kroost weer voorop laten lopen….
  Sweet dreamzzzzz🐑🐑🐑🐑

 13. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4714951/harbers-over-verzwijgen-zware-misdrijven-asielzoekers-volstrekt
  Wie nu nog twijfelt over de werkelijke bedoelingen van politici heeft zaagsel tussen zijn oren.

  https://www.nu.nl/syrie/5897979/nederland-in-gesprek-met-irak-over-terugkeer-is-vrouwen-en-hun-kinderen.html
  Wederom een zeer dom idee met als vals tintje de arme kindjes. Kindjes doen het erg goed om de softe burger over te halen nog meer ellende te importeren.

 14. Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest …

  Tussen 1997 en 2014 werden in Rotherham ( Engeland ) ten minste 1400 meisjes verkracht door …. ? En wat heeft de politiek hiermee gedaan …. niets ! Dit vanwege ,,politieke correctheid “ en in incompetentie van de politie.

 15. Ach kom we halen nog wat miljoenen .
  Niet omdat het moet maar omdat het kan.
  🐈

 16. @Cefas: 4:48 pm. Maar beste Cefas, mij is als burger niet gevraagd geworden, of ik akkoord was met, de moslimimmigratie naar Nederland en Europa. Dat is allemaal achterbaks door de politiek geregeld geworden. Ik weet wie daar voor verantwoordelijk zijn.

 17. Het moslim paard van Troje is al lang binnen en dat hebben we zelf toegelaten, tenminste onze EU die ons Europa aan het verraden zijn en ons overleveren aan de barbaarse islam.

 18. Te weinig en te laat, naar mijn bescheiden mening. Men had nooit in moeten stemmen met “De Resolutie van Straatsburg”, ook wel “Oil for Immigration”, Olie, in ruil voor immigratie van moslims en de islam naar Europa.
  Daar is de ellende begonnen in 1975.

Comments are closed.