NASA: Wereld neemt potentieel verwoestende inslag meteoriet niet serieus genoeg

Nog maar 10 jaar totdat honderden meters grote asteroïde Apophis rakelings de Aarde zal passeren – Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

————————————————————————————————————————————–

De NASA is van mening dat de wereld een potentieel verwoestende inslag van een meteoriet niet serieus genoeg neemt. Op de Planetary Defense Conference in Washington waarschuwde topman Jim Bridenstine (foto) onlangs dat meteorieten die een compleet land van de kaart kunnen vegen een reële bedreiging vormen. ‘Dit gaat niet over Hollywood of over films, maar uiteindelijk over het beschermen van de enige planeet waarvan we weten dat die leven kan bevatten.’

‘Deze gevallen zijn niet uniek’

Als voorbeeld gaf Bridenstine de meteoriet die in 2013 in de buurt van de Russische stad Chelyabinsk in de atmosfeer explodeerde. Deze meteoriet had een kracht van 30 Hiroshima atoombommen. 1500 mensen raakten gewond. Slechts 16 uur na de inslag ontdekte de NASA een nog groter object dat de aarde naderde, maar de planeet miste.

‘Ik wilde dat ik kon zeggen dat deze gebeurtenissen buitengewoon uniek zijn, maar dat zijn ze niet,’ hield de NASA topman het publiek voor. ‘Deze gevallen zijn niet zeldzaam – ze gebeuren. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we alle objecten bij de Aarde, die een bedreiging voor onze wereld kunnen vormen, in kaart brengen, detecteren en volgen.’

Actieplan om 90% op te sporen

Vorig jaar publiceerde het Witte Huis een actieplan om de NASA 90% van deze ‘near Earth’’ objecten met een lengte van minimaal 140 meter te laten opsporen. Bridenstine erkende dat er nog een lange weg te gaan is om aan die eis te voldoen.

‘We zijn nog maar op ongeveer een derde. We willen meer internationale partners die ons kunnen helpen. We willen meer systemen op het oppervlak van de Aarde die deze objecten kunnen opsporen en volgen, en we willen in staat zijn om al die gegevens in één systeem te stoppen, zodat we op den duur de best mogelijke en meest accurate informatie hebben.’

Als dat niet wordt gedaan dan zou dat op termijn wel eens tot een ramp van apocalyptische omvang kunnen leiden, waarschuwde hij. ‘We weten dat de dinosauriërs geen ruimteprogramma hadden. Maar wij wel, en we moeten daar gebruik van maken.’ (1)

Volgens sommige critici probeerde Bridenstine het gevaar aan te dikken om zo extra fondsen van de regering los te peuteren.

Gevaarlijke rotsblokken soms niet op tijd ontdekt

Hoe groot dat gevaar dan werkelijk is? In februari 2016 stortte een meteoriet met de kracht van een atoombom op 1000 kilometer afstand in de Atlantische oceaan. Niemand had dit stuk rotsblok zien aankomen. ‘Een klein stukje naar links’ en het object had in Brazilië een ongekend drama met massa’s doden veroorzaakt.

In 2015 had de NASA al 1400 grotere ‘near Earth’ objecten ontdekt, waarvan ongeveer 10% met een afmeting van 1 kilometer of meer. De inslag van zo’n enorme meteoriet of asteroïde zou in het slechtste geval al het leven op Aarde kunnen uitroeien.

Grote asteroïde in 2029 en 2036 heel dicht bij de Aarde

Op 13 april 2029 zal de asteroïde Apophis, die in 2013 op zeer grote afstand (14,5 miljoen kilometer) de Aarde passeerde, op slechts 30.000 kilometer afstand langs onze planeet scheren, wat volgens astronomische begrippen extreem dichtbij is. Astronomen zeggen dat de kans op een botsing met de Aarde echter zo goed als nul is.

In 2036 keert Apophis terug voor een hernieuwde passage. Apophis is met een lengte van 270 tot 320 meter zes keer zo groot als de asteroïde die in 1908 in Siberië (Tunguska) terecht kwam en die een explosie veroorzaakte van 1000 Hiroshima bommen, waardoor een gebied van 2150 vierkante kilometer werd verwoest.

Als Apophis op het land inslaat dan heeft dat dezelfde kracht als een 8.0 aardbeving. Binnen een straal van 250 kilometer zal alles worden vernietigd. Komt de asteroïde in de zee terecht dan ontstaat een tsunami van 100 meter hoog die eveneens een enorm gebied totaal kan verwoesten.

Xander

(1) SHTF Plan via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.: (oud Xandernieuws.punt.nl)

22-07-17: Superrijken kopen massaal bunkers voor mogelijke wereldramp
25-02-16: Grote asteroïde kan in maart zeer dicht de Aarde passeren

2013:
01-10: Onontdekte asteroïde scheert rakelings langs de Aarde
24-07: Ex-astronaut: deze eeuw 33% kans op verwoestende asteroïde-inslag
09-01: Telescopen richten zich vandaag op potentieel gevaarlijke asteroïde (/ Apophis… Vervulling Openbaring 8 in 2029 of 2036?)

2012:
12-04: EU wil afweersysteem om inslag asteroïde Apophis in 2029 te voorkomen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. @Kruisridder. Ik ben al vanaf mijn geboorte een vriend van Israël, mijn ouders ook! Mijn opa hield zelfs de Sjabbat of zaterdag en op zondag werkte hij. Mijn grote voorbeelden dus!

  Heeft u nooit Deuteronomium 11 gelezen? Wat zegt JHWH over zijn volk Israël?

  Kruisridder, Als u wat meer in de Bijbel zou lezen dan wist u dat Israël wel degelijk regeerde over alle volken ten tijde van Koning David en zijn zoon Salomo. Lees of zing Psalm 2 en 72 en 149 eens uit volle borst. Lees Jesaja 60-66. En vooral Openbaring 14 en 19 als de Joodse Masjiach Jeshua in Jeruzalem wederkomt. He shall reign forever and ever! Hij zal dan over alle volken der aarde regeren.

  @ Raveltje. Nog even over kometen die op aarde vielen. Lees het boek van Nigel Calder: De Komeet komt. Blz. 123-124. Misschien weet u nog dat op 30 juni 1908 Siberië getroffen werd door een staart van een Komeet. De schokgolf hiervan velde duizenden kilometers bos. Lees zelf maar verder wat een impact die inslag gaf aan de geleerden van die tijd.

 2. Ramshoorn, voel jij je als antisemiet aangesproken? Jouw soort is verantwoordelijk voor de 102.000 joden die hier zijn weggevoerd. Joden hebben nooit over de wereld geheerst. Jouw soort en jullie bondgenoten hebben het echter wel geprobeerd maar zijn gelukkig afgestopt.

 3. @ Raveltje schreef:
  06/05/2019 om 12:08 pm
  Als ik je vertel dat er nog nooit een meteoriet is ingeslagen, verklaar jij mij voor gek. Maar zolang jij nog blijft geloven dat er satellieten om de aarde draaien en dat er ruimte reizen mogelijk zijn. Is een discussie hier over eigenlijk niet mogelijk tussen jou en mij. Want beide willen we gelijk hebben.

 4. @ Qvic
  Ben het niet helemaal met u eens. Er zijn meteorieten ingeslagen, dus de mogelijkheid bestaat, dat
  dat weer gebeurd. Ook kunnen ze met de satelliet veel waarnemingen doen.
  Wel ben ik het met u eens dat het weer aan geld vast zit.

 5. Ach, NASA liegt alles bij elkaar wat betreft ruimtevaart. Want hoe kunnen we überhaupt iets meten c.q. waarnemen, als de aarde 14.74 m/sec zich verplaatst. Als de aarde in een etmaal om zijn eigen as zou draaien. En ook nog eens per jaar om de zon zou draaien, dan is realistische gezien onmogelijk om überhaupt de ruimte te observeren vanuit Amerika zelf. Want dat zou betekenen als zij een meteoriet hebben gevonden die richting de aarde zou vliegen, dat maar 1 uur per dag vanuit Amerika kunnen volgen. Want daarvoor en daarna is Amerika al in een hele andere richting gedraaid door de stand van de aarde en ten opzichte van de zon. Berekeningen van hoe snel en met welke koers die meteoriet zou zijn is tevens onmogelijk te berekenen. Want de aarde zou tevens een elliptische baan om de zon maken. Daarbij komt dat iets meten in de ruimte praktische onmogelijk is, want zo’n meteoriet geeft geen lichtsignalen. Kortom het is gewoon weer een verhaaltje om ons weer angst aanjagen en hopen dat de burgers dan bang worden en daarvoor geld beschikbaar stellen. Want is deze wereld draait alles om geld en wat is er mooier dan geld van een ander uit te mogen geven, die dat geld ook nog eens vrijwillig aan jou hebben geven.

 6. Wat de nasa betreft. Ik heb wel eens gehoord dat wanneer een meteoriet naar de aarde komt,
  Ze proberen met laser deze te vernietigen of in een andere richting te krijgen.
  Of dat waar is weet ik niet.

 7. Bedankt Xander voor uw reactie. Ik zal eens gaan neuzen bij de info van de NASA wat die voor oplossingen voor dit al 71-jarige Israël/Palestina/Arabische conflict aandragen.

  Heb ik wat gemist?
  Shalom. Ramshoorn.

  U post bij het verkeerde artikel. Mod.

 8. met ander woorden de joden willen voor de zoveelste keer baas van de hele wereld worden.

 9. Oorlogen, natuurrampen het gaat allemaal door, maar worden steeds heftiger
  Zoals in openbaringen staat beschreven. Ook ik neem het serieus.

 10. Mee eens Tom Hendrix: Maar onze hoop is op de Here Jezus!”
  Ik zou schrijven: Onze enige hoop…!

  Jeshua de Koning/Masjiach der Joden [Johannes 19:19] zal geen seconde te laat komen om Israël van alle antisemieten uit alle werelddelen te bevrijden, en Zijn volk te laten triomferen!!!

  Jeshua zal wederkomen als een Simson in Jeruzalem [Jesaja 63] als een groot onoverwinnelijk strijder: Als de Leeuw van Judah [Openbaring 5:5 – Openbaring 7 en 14 en zal in zijn eentje alle vijandige volken en antisemieten die Israël haten volkomen vernietigen. Psalm 101.

  Jeshua zal vanuit Jeruzalem als Koning/Masjiach de gehele aarde regeren volgens Zachariah 14:9. In vers 1 lees ik:

  Zie, er komt een dag voor de HERE, waarop de buit, op u
  behaald, binnen uw muren verdeeld zal worden.

  Dan zal Ik alle volken tegen Jeruzalem ten strijde vergaderen;
  de stad zal genomen worden, de huizen zullen worden
  geplunderd en de vrouwen geschonden. De helft van de stad
  [Palestijnen?] zal wegtrekken in ballingschap, maar de rest van het volk [Joden] zal
  in de stad niet uitgeroeid worden.

  Dan zal de HERE uittrekken om tegen die [antisemitische] volken te strijden,
  zoals Hij vroeger streed, [met Mozes, Jozua, David] ten dage van de Krijg!

  Lees het Boek Deuteronomium en zie hoe JHWH voorop gaat in de strijd!!!

  Beste Ramshoorn, zolang Jezus nog niet is teruggekomen is het beter te focussen op het actieplan van de NASA. Mod.

 11. @Ramshoorn: 5:05 pm. Met U eens Ramshoorn. Maar onze hoop is op de Here Jezus!

 12. Ik neem de potentieel verwoestende inslag van meteorieten wel serieus. Het is toch al vaker gebeurd in het verleden? Google even voor alle voorbeelden!

  Ik geloof ook in de Woorden van Jeshua, de Zoon van God die daar veelvuldig over sprak als teken van de eindtijd waarvan ik geloof dat we nu in het staartje bevinden.

  De Woorden van Jeshua zijn betrouwbaar – Hij is de enige mens die omstanders uit durfde dagen of Hij ooit een leugen had verteld…Johannes 8:46 Wie van u overtuigt Mij van zonde? En indien Ik de waarheid zeg, waarom gelooft gij Mij niet?

  Jeshua werd niet voor niets de grootste Profeet/Masjiach in de mensengeschiedenis: We spreken immers toch altijd over voor of na Christus als we over geschiedenisfeiten spreken?

  Daarom geloof ik ook in Zijn voorzeggende Woorden Van Meteorieten/Sterren e.d. die in onze tijd de aarde zullen raken:

  Mattheus 24:29…En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

  Marcus 13:25 De sterren zullen van de hemel vallen en het heelal zal heen en weer worden geschud.

  Openbaring 6:13 De sterren vielen van de hemel op de aarde, als onrijpe vijgen die in een storm van de boom waaien.

  Openbaring 8:12 De vierde engel blies op zijn bazuin: Een derde deel van de zon, de maan en de sterren werd door een zware slag getroffen. Daardoor werden zij voor een derde verduisterd. Zowel overdag als ’s nachts gaven zij een derde minder licht.

  Openbaring 12:4 de staart van de draak veegde een derde deel van de sterren weg en slingerde die naar de aarde. Enzovoort.

 13. Zeg nu niet teveel, voor je het weet is uit onderzoek gebleken dat de hoge Co2 een aantrekkingskracht van die ruimte-rotsen richting de aarde is…

 14. Krijgen een leuke toekomst Het wordt vreselijk koud wat een x aantal jaren kan aan houden En zoals hier kunnen er wat steentjes op de aarde worden gesmeten

Comments are closed.