Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van links

Google geeft toe dat het bijna 400 apps toegang heeft gegeven tot uw email account, ook uw wachtwoord en de mogelijke inhoud van emails – Ook andere internet bedrijven manipuleren uw mening naar links –
Wie van u gelooft nog steeds dat Google, na al het bewezen machtsmisbruik en meningenmanipulatie, objectieve zoekresultaten levert? (Afbeelding: Getty Images (3)).

————————————————————————————————————————————–

Dat Google zijn zoekmachine zo heeft ingesteld dat conservatieve, rechtse en populistische sites naar ‘beneden’ worden geduwd ten gunste van linkse, groene, globalistische en progressieve stemmen, is al langer bekend. President Trump uitte onlangs forse kritiek op Google nadat bleek dat de zoekterm ‘Trump news’ enkel linkse en links getinte nieuwsberichten opleverde. Twee ‘tech’ verslaggevers van de Wall Street Journal hebben nu een ‘incident’ onthuld waarbij Google werknemers openlijk overlegden over het manipuleren van de zoekmachine, zodat een zoekopdracht naar Trumps destijds net ingevoerde inreisverbod voor bepaalde migranten enkel negatieve resultaten zou produceren, onder meer dat dit verbod ongrondwettelijk, illegaal en gevaarlijk zou zijn. Daarnaast zouden ook kritische sites en berichten over de islam worden tegengegaan.

Behalve het vrijwel uitsluitend weergeven van negatief berichtend nieuws over Trumps besluit(en) werden er tegelijkertijd ook hyperlinks gepromoot die de nietsvermoedende internetter ertoe moest aanzetten om een gift te geven aan de ACLU en andere pro-immigratie organisaties die zichverzetten tegen het inreisverbod. Ook zouden berichten van bepaalde politici en andere maatschappelijk bekende en invloedrijke personen zoals artiesten prioriteit worden gegeven.

Kritiek op islam eveneens tegengegaan

Uit de gelekte emailwisselingen bleek tevens dat er gekeken werd naar ‘het actief tegengaan van ‘islamofobisch’ genoemde sites die kritiek leveren op de islam, moslims en landen zoals Iran. Hetzelfde zou worden gedaan met de zoektermen Mexico, ‘Hispanic’ en ‘Latino’ (de Latijns Amerikaanse bevolking in de VS). Hogere Google officials zouden deze zeer positief staan tegenover deze ‘suggesties’: ‘Wij zijn hier absoluut voor… alles wat jullie nodig hebben,’ luidde een van de antwoorden.

Een leidinggevende van de afdeling Publieke Zaken zei weliswaar een groot voorstander te zijn dat Google op dit vlak meer gaat doen, maar vroeg zich wel af ‘hoe partijdig wij dan willen zijn… Zouden we ook bereid zijn om… organisaties weer te geven die het inreisverbod juist steunen?’ Google’s mede oprichter Sergey Brin ondertekende in ieder geval een brief van tech bedrijven aan Trump waarin geprotesteerd werd tegen dit inreisverbod.

Gelekte video: Google managers geschokt dat Trump gewonnen had

Na de onthullingen van de WSJ beweerde een woordvoerder van Google dat al deze ideeën werden afgewezen, en het bedrijf ‘nog nooit zoekresultaten heeft gemanipuleerd om een bepaalde politieke ideologie te promoten’, en dat terwijl overduidelijk en objectief is aangetoond dat dit wel degelijk al geruime tijd het geval is.

Dat bleek onder andere uit een onlangs gelekte video van een topvergadering bij Google, waarin de leidinggevende managers zich geschokt toonden na de overwinning van Donald Trump, en dat terwijl men er juist alles aan had gedaan om de campagne van Hillary Clinton te promoten en ook in de zoekresultaten zo positief mogelijk te belichten. (1)

Gmail voor apps opzettelijk zo lek als een mandje gemaakt

Google komt hierdoor steeds meer onder vuur te liggen in de VS. In juli erkende het in een brief aan vragen stellende Amerikaanse senatoren dat het aan minimaal 379 apps van ‘derde partijen’ toegang heeft gegeven tot uw persoonlijke Gmail account(s). En daarbij gaat het niet enkel om uw emailadres en persoonsgegevens, maar ook om uw wachtwoorden en de inhoud (2). Google zelf zou inmiddels gestopt zijn met deze praktijken, maar wie gelooft dat na talloze en jarenlange leugens nog?

Ook andere tech bedrijven manipuleren uw mening naar links toe

Het is overigens zeker niet alleen Google/YouTube dat probeert om de publieke opinie te beïnvloeden door linkse zoekresultaten prioriteit te geven. Neem bijvoorbeeld Getty Images, waar wij veel gebruik van maken. Een zoekresultaat als ‘migrant protest’ levert in eerste instantie vrijwel uitsluitend foto’s van protesten en demonstraties vóór migranten en immigratie op: ‘Refugees welcome!’, ‘Protect the children’, ‘Contra racismo Europa’, ‘Unite against racism – Socialist Party Australia’, ‘Hunger strike for all acceptance in society’, ‘No Child is illegal’, ‘Right to Work for all asylum seekers without restriction’, ‘Immigrants we want you here’ et cetera.

De vele burgerprotesten tegen het migrantengeweld in bijvoorbeeld Duitsland worden op de eerste pagina’s vrijwel overgeslagen, met uitzondering van foto’s van leden van de extreemrechtse nationalistische splinterpartij NPD. Net als Google promoot Getty dus een extreemlinks-groen-progressief wereldbeeld, en is het altijd moeizaam -en niet zelden vergeefs- zoeken naar foto’s waaruit blijkt dat heel wat mensen het hier niet mee eens zijn, en anders over deze zaken denken. Sterker nog, die mensen en partijen worden heel misleidend en manipulatief steevast in extreemrechtse, racistische of neonazi hoek geplaatst.Xander

(1) Zero Hedge
(2) Russia Today
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: ‘Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11’
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd