Duitse soldaten gaan van deur tot deur en dwingen bewoners coronatest af te nemen

Afbeelding (illustratief): (2).

—————————————————————————————————————————————–

Befehl ist Befehl is weer helemaal terug: ‘In 2032 heeft iedereen wéér ‘von nichts gewußt”

—————————————————————————————————————————————–

Het ‘ingrijpen achter de voordeur’, wat in Nederland na veel verontwaardiging mogelijk toch uit de corona spoedwet wordt gehaald (die daarmee hooguit een klein beetje minder totalitairder wordt), is in Duitsland reeds realiteit. In de gemeente Gütersloh gaan soldaten van het leger onaangekondigd van deur te deur, en dwingen de bewoners een coronatest af te nemen. Volgende fase laat zich raden: soldaten die mensen dwingen een coronavaccin in zich te laten spuiten. ‘Befehl ist Befehl,’ is weer helemaal teruggekeerd.

De regionale krant Neue Westfälische bericht over deze behoorlijk schokkende ontwikkelingen bij onze Oosterburen, waar men de harde lessen uit het nog niet al te verre verleden klaarblijkelijk volledig is vergeten. Of erger nog: misschien denkt er deze keer wèl mee weg te komen.

‘Op dit moment dag testen soldaten en ambtenaren meer dan 1000 inwoners in de gemeente Gütersloh. In volle uitrusting duiken ze voor de huisdeuren op – aangekondigd zijn hun bezoeken meestal niet,’ schrijft de krant, en plaatst daarvan een grote foto (ivm copyright niet over te nemen).

‘Staafje in je strot, nog ietsje verder – dank u’

Hoe deze ‘bezoeken’ verlopen wordt duidelijk beschreven: ‘Staafje erin. Tot in je strot, het liefst nog een klein stukje verder.’ De ogen van een bewoner, Tim Kötter, vergroten zich, en hij moet kokhalzen. ‘Dank u. Dat was het.’ Kötter hoest, en veegt zijn mond af. Het testbuisje verdwijnt in een zakje. Stickertje erop, klaar.

Het is nog maar half 10 als de bullebakken van het leger en het Rode Kruis het idyllische plaatsje Rheda-Wiedenbrück binnenrijden. Deze voormiddag staan er nog vijf adressen op de lijst van team 13.’ (1) Allemaal bewoners die ‘gedwongen vrijwillig’ moeten meewerken, vermoedelijk net zoals bij de coronavaccinaties over enkele maanden.

‘Ich habe nichts gewußt’

‘Zo krijg je corona positieven,’ reageert iemand. ‘Deze testen zijn gedeeltelijk reeds met corona besmet, en de testen die dit niet zijn, hebben een foutmarge van 85%.’

Een ander: ‘Tja, de Güterslohers zijn al een zonderling volkje. Zo’n aanslag op je lichamelijke zelfbeschikkingsrecht lukt alleen als iedereen alleen voor zichzelf doorworstelt, en zijn buren eerder argwanend aankijkt in plaats van zich met hem te verbinden.’

Een derde is niet de enige die een duidelijke parallel met een duister verleden ziet. ‘In 2032 heeft iedereen wéér ‘von nichts gewußt’, en enkel hun plicht gedaan. Soms zou je blij kunnen zijn als Atomgretl (spottende bijnaam voor Greta Thunberg) gelijkt krijgt en wij over 2 jaar allemaal door het klimaat verbranden.’


Xander


(1) Neue Westfälische via MM News

(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Michael B. Lavender , bron United States Navy ID 071109-N-1120L-002  , public domain in the United States.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

68

 1. Kwamen ze hier maar langs.Mijn zus wordt altijd ziek van de griepprik.Ze laat nu haar afweersysteem onderzoeken en daarvoor leek het de grappenmakers een goed idee haar te testen door haar in de zomer nog eens te vaccineren.Dus kreeg ze klachten,maar voor de coronatest moest ze 2 x 15 km fietsen.En ik woon op een paar 100 meter van de teststraat,maar die is voor mij onbereikbaar.
  De ziekte is toch wel ernstig genoeg om bij lokale uitbraken ter plekke grootschalig te testen en wat mij betreft besmette personen met een enkelband huisarrest op te leggen,omdat ze een gevaar vormen voor hun medemensen.
  Wat mij betreft ook zo voor griep.

 2. @ Mo 11:17 am. Kan mij goed vinden in uw reactie. Ik zal niet beweren dat het virus ongevaarlijk is, maar wat frappant is, ieder jaar hebben we te maken met een griepgolf. En daar overlijden-helaas- ook veel mensen aan. En daar heeft men nooit een lock-down voor ingesteld. Er klopt inderdaad iets niet…de hele zaak stinkt als een “beerput”, naar mijn mening.

 3. Jörg schreef:
  10/07/2020 om 6:09 pm
  Bedankt voor jou link naar deze video.

  Beter bewijs voor de massamanipulatie van het volk lijkt mij niet te vinden.
  Daarom heb ik er een eigen kopie met ondertitel van gemaakt, zodat hij later als bewijs zou kunnen dienen. Want ook onze eigen overheid misleid het volk massaal, en sluit ons al maanden onnodig op in een 1.5 meter samenleving, en tot er een vaccine is komen wij daar volgens Hugo de Jongen niet eerder vanaf. Het doel bewust een volk inenten met giftige vaccinatiestoffen, dat stel ik gelijk aan genocide, en is de overheid geheel onwaardig. En is dan ook volgens mij totaal misdadig gedrag.

 4. Marrin,

  soldaten in vol ornaat? Het is gewoon militair medisch personeel zoals dat in ons land ook tijdens de corona crisis in ziekenhuizen en verpleeghuizen is ingezet. Die lopen niet met geweren over de straat.

 5. @Nou ja zeg
  Dank voor die link. Toch heb ik hier wel een probleem mee.
  De link die u plaatste heeft het over de mogelijkheid vrijwillig een gratis test te laten doen. Als het echt vrijwillig is, dan zouden er geen soldaten in volledige uitrusting nodig zijn om langs de deuren te gaan. Wanneer er soldaten voor mijn deur staan zie ik het niet meer als vrijwillig. Of het nu gratis is of niet.
  Al helemaal niet voor een corona-onzin met een weliswaar hoge besmettingsgraad, maar een laag overlijdenspercentage onder de bevolking onder de 65 jaar.

 6. @ Jörg 6:09 pm. Film gevolgd, en ben het er mee eens. Maar juist daarom willen ze ons de mond snoeren. De waarheid, ook over de vaccins, willen ze in de doofpot duwen. Ik vertrouw ze voor geen meter meer.

 7. Corona nasleep: Duitsland bereidt zich voor op ernstige onrust
  Volgens experts zal de gewelddadige onrust in Duitsland en Europa de komende maanden toenemen als gevolg van sociale en economische ellende. Linkse en rechtsextremisten zouden kunnen proberen een “George Floyd-effect” uit te lokken om de situatie in Duitsland volledig te escaleren.
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/505164/Corona-Nachwehen-Deutschland-bereitet-sich-auf-schwere-Unruhen-vor
  Ik denk dat toch ergens het volk moet opstaan, want de overheden houden het volk nog steeds gevangen in de 1.5 meter maatschappij. Ja, kijk maar naar onze eigen overheid, vandaag de Noodwet inclusief de 1.5 m, snel en stiekem door de tweedekamer gejast.

 8. Hoe vrijwillig is een test wanneer je door een soldaat in vol ornaat ongevraagd wordt ‘bezocht’ in je privé-sfeer?

 9. De globalisten laten een virus los op de wereld waarna mensen massaal paracetamol insloegen en er zelfs tekorten ontstonden in de winkels en nu blijkt dat de grondstof voor huismerk paracetamol afkomstig uit China vervuild is en kankerverwekkend. Dat is wel weer heel stomtoevallig zeg? De autoriteiten hebben aangegeven dat de gevonden waarden ruim binnen de vastgestelde veiligheidslimieten blijven. En dat moeten we geloven zeker?

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/mogelijk-paracetamol-met-kankerverwekkende-stof-op-nederlandse-markt/ar-BB16y0Gu?li=BBoPEwG

 10. Opvallend hoe op deze site voortdurend antwoordde fabels opduiken. Zie bijvoorbeeld de bijdrage van Tycho over de Rothschilds en de Kazaren. En voorts komen herhaaldelijk de Protocollen van de wijzen van Zion, ook zo’n giftig antijoods geschrift, aan bod.

  Die reactie ie verwijderd. Mod.

 11. Weet u wat ik nog veel “enger” , “griezelig” en “verontrustend” vind?
  Het feit dat men dit, zonder letterlijke slag of stoot, over zijn kant laat gaan!

 12. @willy schreef op 10/07/2020 om 11:14 am

  “Als ze bij aan de deur komen is de bel kapot”

  Haha inderdaad. Bij ons staat de bel al standaard uit en kunnen via een camera zien wie er voor de deur staat en bevalt het niet dan zijn we er niet. Tegenwoordig heb je zelfs deurbellen met een kleine camera en wanneer iemand belt krijg je via een app op de telefoon te zien wie er voor de deur staat en kan er zelfs op afstand gecommuniceerd worden, dus ook als je niet thuis bent. Misschien zo gek nog niet gezien de huidige ontwikkelingen.

 13. Bill Gates waarschuwt lachend voor het volgende virus dat veel erger zal zijn.
  Tevens deelt hij mee dat de wereld pas kan terugkeren naar normaliteit als de hele wereld het vaccin heeft gekregen. De wereld heeft geen keus, aldus Gates die er uitziet als een zwarte hogepriester die bezweringen uit. Wat een griezel is die man geworden.
  https://www.youtube.com/watch?v=-Tcc96a-9Xc

 14. Vaccin-arts is het absoluut niet eens met het nieuwe RNA-vaccin. Het injecteert een genetisch programma in onze cellen. Onze cellen moeten dan eiwitten van dit corona-virus gaan produceren. Het is genetische manipulatie in onze cellen. Het zou zelfs de geslachtscellen kunnen infecteren. Niemand weet of dit manipuleren tot kanker kan gaan leiden, want het is een nieuw soort vaccin.
  Het is schandalig dat zo’n vaccin als redding wordt gepresenteerd!
  https://www.youtube.com/watch?v=9FhJh60XeHY

 15. @ Svalbard 12:24 pm. Wel wis en zeker is er sprake van een duivelse agenda, Svalbard. Namelijk het instellen van een werelddictatuur. Dat Corona-circus is slechts een afleidingsmanoeuvre hiervoor. Ieder jaar sterven er door de bank genomen, plm. 8000 mensen aan influenza, en daar is nooit een lock-down, wereldwijd voor geweest. geeft te denken toch…

 16. Van een Duitse bekende kwam deze reactie: dit is het officiele bericht
  http://www.land.nrw/de/pressemitteilung/kostenlose-corona-tests-fuer-alle-buergerinnen-und-buerger-der-kreise-gueterloh

  Daarop is hem gevraagd of hij berichten van msm en bestuurders nog gelooft.

  Op fromrome.info (eerder gevonden in een reactie op dit forum) verschijnen geregeld heel goede artikelen.

  Ook interessant: de Italiaanse beweging Movimento 3 V: opgericht ivm dreigende situatie in Italie.

 17. President Bolsenaro van Brazilië heeft inmiddels zelf ook corona opgelopen, dat werd een paar dagen geleden op het journaal gemeld. Maar nu blijkt dat hij zich prima voelt, dankzij Hydroxiechloroquine.
  Maar daar wordt hier door de nieuwsmedia natuurlijk natuurlijk geen melding van gemaakt.
  Gelukkig maakte i24News uit Israël daar wel melding van.
  En verder las ik op teletekst dat in België vanaf zaterdag nu ook in alle winkels, musea en andere openbare gebouwen mondkapjes verplicht worden.
  Dat was in Duitsland ook al het geval. Het toerisme zal zich op deze manier niet meer herstellen, want een normaal mens heeft er helemaal geen behoefte aan om overal te maken te krijgen met muilkorf verplichtingen.
  Ik ben ervan overtuigd dat er een duistere verborgen agenda is, want de schade die al deze overdreven maatregelen veroorzaken loopt nog dagelijks met vele miljarden op!
  Alles wat we nu om ons heen zien gebeuren druist in tegen alle logica!

 18. Kary Banks Mullis en de PCR test
  Hij is de bedenker (in 1983) van de polymerasekettingreactie (PCR, Polymerase Chain Reaction), een biochemische procedure waarmee het mogelijk werd om stukjes DNA razendsnel en in principe onbeperkt te vermenigvuldigen. Dit opende de weg naar vele toepassingen van de genetische technologie omdat het nu mogelijk was van minieme hoeveelheden DNA voldoende kopieën te maken om er tests op te doen of ze als reagens te gebruiken.

  Van de PCR-test die wordt gebruikt om zogenaamd op Corona te testen is bekend dat het ongeschikt voor het vaststellen van virussen. De PCR-test test op een DNA sequentie. Niet op virussen. Voor virussen gelden Kochs Postulaten.(enige methode om virus te isoleren)
  Van vermeende Coronapatiënten moet het virus worden geïsoleerd om begin te kunnen maken met de vaststelling dat de persoon daadwerkelijk lijdt aan Corona. De wetenschappelijke publicatie waaruit objectief blijkt dat het Coronavirus bestaat is ook niet via Google te vinden.

  De PCR-test is ontwikkeld door Kary Mullis. De PCR-test wordt voluit de Polymerasekettingreactie-test genoemd.2 Het is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA (enkele basen) specifiek een of meer gedeeltes te multipliceren (amplificeren) tot er genoeg van is om het te analyseren. In 1993 heeft Kary Mullis de Nobelprijs in de Scheikunde gekregen voor zijn vinding van de PCR-test. Deze test is indertijd ook gebruikt voor het zogenaamd detecteren van HIV terwijl volgens Mullis deze test daarvoor ongeschikt is. (HIV is een virus)

  De PCR-test test op aanwezigheid van DNA. Dit DNA kan om allerlei redenen bij mensen aanwezig zijn. Een virus hoeft daarvan niet de oorzaak te zijn. Men moet het virus zelf vinden. Dit virus bestaat uit een stukje DNA met omhulsel. Dat omhulsel is relevant omdat dit de techniek bevat waarmee het omhulde stukje DNA in menselijke cellen komt om te worden verveelvoudigd. Dr. Kary Mullis heeft zich steeds sterk verzet tegen het gebruik van de PCR-techniek voor het bepalen van de hoeveelheid virus die in plasma circuleert:

  Kary Mullis … is thoroughly convinced that HIV is not the cause of AIDS. With regard to the viral-load tests, which attempt to use PCR for counting viruses, Mullis has stated: “Quantitative PCR is an oxymoron.” PCR is intended to identify substances qualitatively, but by its very nature is unsuited for estimating numbers. Although there is a common misimpression that the viral-load tests actually count the number of viruses in the blood, these tests cannot detect free, infectious viruses at all; they can only detect proteins that are believed, in some cases wrongly, to be unique to HIV. The tests can detect genetic sequences of viruses, but not viruses themselves.
  conclusie:
  De PCR-test die wordt gebruikt om Corona te testen test niet op het virus. Het test op genetische sequenties. Met sequentie of gensequentie wordt in de biologie de volgorde van nucleotiden in een DNA- of RNA-macromolecuul bedoeld. Deze volgorden van nucleotiden kan allerlei oorzaken hebben. En gewoon natuurlijk aanwezig zijn.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis
  https://www.microbiologie.info/DNA%20en%20RNA%20virussen.html (voor Dummi
  es)
  https://www.goedenieuws.nl/vndg/geen-bewijs-bestaan-coronavirus

 19. Rick: President of Ghana Reads Rockefeller Plans. Haal die man hierheen en zet Rutte maar bij het grof vuil.

 20. Als ze bij aan de deur komen is de bel kapot, ik laat nooit Duitsers binnen, want dan blijven ze weer voor vier jaar. shalom

 21. Als je de bevolking eerlijk wilt voorlichten, laat je zien hoeveel mensen er getest zijn en hoeveel daarvan positief. En dan laat je ook zien of die positief getesten echt ziek zijn.
  Hier zou de pers een rol kunnen spelen: het geven van volledige voorlichting.
  Van Zwitserland bestaat zo’n grafiek: Steeds meer testen worden er uitgevoerd, maar het aantal positieven is al weken nauwelijks nog te zien. Vanaf week 16 is het al niet veel meer.
  De grafiek is direct te zien op: https://www.wodarg.com/
  Geen zeis die door Zwitserland gaat.

 22. Het is alweer enige tijd geleden dat Merkel aangaf dat iedereen ervoor zou moeten zorgen dat ze voor minstens twee weken voldoende voedsel en drinken in huis zouden hebben.

  Precies de guarantaine periode die mensen moeten ondergaan.
  Het geeft te denken. Wellicht wist ze toen al wat ons te wachten zou staan.

 23. Vooral de zuidelijke Europese landen hebben een uiterst strenge lockdown opgelegd en daarmee hun toch al wankele economieën in de afgrond gestort. Dat dreigen we te vergeten nu er overal geroepen dat die EU de landen moet helpen vanwege de “corona-crisis”. Maar het is een lockdown-crisis.
  Dat er nu nog steeds angst wordt aangejaagd (terwijl alle curven allang zijn afgevlakt!!), heeft kennelijk als functie dat we moeten blijven geloven dat er een zeis door Europa ging.
  Nu er weinig meer te melden valt over het aantal doden, horen we nu steeds paniekerige meldingen over ‘besmettingen’ zonder ook maar ENIGE context (Meer getest? Zijn ze ziek?). De overheden willen de teugels niet vieren, want ze weten dat ze enorm veel schade hebben aangericht. Houden de nachtmerrie nog graag in stand. Zie Catalonië waar iedereen buiten altijd een muilkorf moet dragen. Het is totaal geschift. En het is vooral de gekte van die overheden die schrik aanjaagt.

 24. In ww2 was er studentenverzet, nu studenten niet of nauwelijks kunnen samenkomen kunnen zij zich niet meer verenigen
  Geen Weisse Rose meer

 25. @ Opa uit So 12:00 am. Ook ik heb grote bedenkingen over hoe het Corona virus de wereld is ingebracht. Het is kwade opzet geweest in mijn optiek. Ik zal niet zeggen, dat het iets onschuldigs is, maar ook een normale griepgolf vergt elk jaar duizenden slachtoffers.

 26. het valt mij al een aantal weken op dat ze het alleen nog hebben over ‘besmettingen’ en niet over, zoals in het begin, over het aantal doden. Maar je kunt de sterftecijfers gemakkelijk opzoeken, en dan kom je er al heel snel achter dat er nu verrassend weinig mensen nog overlijden aan de zgn. Covid-19. Neem Israel, hebben afgelopen week weer een gedeeltelijke lock-down afgekondigd. Als je het dan even onderzoekt dan zie je ruim 8 miljoen inwoners, en slechts 344 (in totaal !) doden. De laatste dagen, eergisteren 6 doden en gisteren 2 doden. En daar word het land dan weer voor op slot gegooid ?? Ga gewoon eens wat willekeurige landen onderzoeken, bijv, de VS, en ook daar zeer lage sterftecijfers.Ik ben een echte cijferman, daar ben ik ook voor opgeleid, ik geloof dan ook altijd alleen de koude nuchtere cijfers. Dit stinkt echt aan alle kanten.

 27. PS: en de test is gratis voor alle burgers in die Gütersloh stond er

 28. Ik geloof helemaal niet meer in het corona sprookje. Toen corona in het nieuws kwam vertrouwde ik de berichten al niet. Het zou een dodelijke pandemie zijn. Maar zo gedraagt deze virus niet. Dat men beweert heel vlot een vaccin te kunnen ontwikkelen maakt de uitbraak voor mij verdacht. Heeft men voorkennis – omdat het uit een lab komt (en niet van een veemarkt waarin wij horen te geloven)?

  – Al maanden vraag ik me af wat er werkelijk speelt ; waarom de politiek er geen been inziet de hele maatschappij het ravijn in te duwen, koppig vasthoudend aan de 1.50 cm samenleving. Maar zoveel is me al duidelijk – de spoedwet zal niet tot corona beperkt blijven. Het is de opmaat naar totalitair bestuur.

 29. Nou ik ben net eventjes gaan lezen wat er werkelijk aan de hand is in het plaatsje ” Gütersloh
  En er stond nergens, dat mensen worden verplicht gedwongen, om een test af te laten nemen door soldaten,
  het is helemaal vrijwillig wie mee wil doen is vrij hierin, en men kan een test laten doen in een plaatselijke test -punt en of naar de huisarts, staat er in de site van deze plaats Gütersloh.
  Gaat u maar lezen.

  Heeft u een link van uw artikel. Mod.

 30. Luister wat de President van Ghana aan zijn volk voorleest, download de pdf in de subscription van de Rockefeller Foundation. Dit zal niet lang beschikbaar blijven op YouTube.

  Als je dit leest weet je wat er komt:
  https://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf?fbclid=IwAR3dpiuBb9u-kLhQFUOU1gSeUYYvzlGyQvW0UCmYPErM_6Sp9OwV6XYsZwY

  Hier de video luister naar een echt mens;
  https://m.youtube.com/watch?v=EVViNl16nwk

  Deel dit en download dit zolang het nog kan.

  Met dank aan Steven en Jana

 31. ehh heel even.. vlak voor de uitbraak was de klacht dat NL laks was.. en nu te streng.. sorry ik snap dez nieuwswebsite niet meer. weet werkelijk niet welke opninie nu mijne is???

 32. Wanneer verschijnt er eens een slimme die de corona test gaat controleren of deze een nano of microchip bevat..

 33. De Braziliaanse president heeft gelijk.
  Mensen moeten zich bewapenen, hoewel ik er tegen ben.
  Dwingen zei ons, Merkel is een gevaarlijke zottin.
  Zij is van de DDR en was voor mij al zeer onbetrouwbaar.
  Duitsland heeft ook de VN resolutie van de vrijheid van de mens ondertekend.
  Er moet gezien worden welke minister bevel gaf en moet dan voor het nationaal grondwettelijk hof komen, om praktijken die niet wettig kunnen zijn.
  Mocht het grondwettelijk hof zich achter de minister scharen, dan weten dat zei eveneens zich schuldig maken- de VN resolutie en voor internationaal tribunaal zullen moeten komen.
  Er zal moeten gehandeld worden en totaal nieuwe regering moeten komen

 34. Er wordt dus nu op grote schaal het DNA van iedereen gedwongen afgenomen. Onder het mom van een Covid-19 test. Zodat alle vaccins erop aangepast kunnen worden om ons DNA te kunnen manipuleren en dan te bepalen wie mag leven of niet. Als je niet gehoorzaamd aan de heersers.

 35. Volgens mij is het de eigen interpretatie van Xander dat hierbij sprake is van dwang.

 36. daarbij staat er Afbeelding illustratief. Mensen gaan van emotie uit, en de afbeelding doet dus
  derhalve niet de werkelijke gebeurtenis goed. Plaats dan een afbeelding van opname werkelijkheid. mensen oordelen vaak op beeld, maar geen achtergronden!!

 37. En dan gaan we weer; het vergelijk met 80 jaren geleden. De structuur mag kloppen, maar de reden niet! Men heeft geleerd van anderen dat is alles. De redenen zijn verschillend, en dat ziet
  niemand. Dwang is overal in de wereld waar gebeurt onder dictoriaal bewind, maar waarom steeds
  dat stompzinnige denken aan Hitler van de meesten?
  De beweeg gronden waren anders, en dat moet je begrijpen. Nu is het anders, maar gaat niet
  minder drastisch teweeg. Snap dat nu eens! Dit artikel is niet goed!

 38. En wij weten, dat dengenen, die God liefhebben, alle dingen medewerken ten goede, [namelijk] dengenen, die naar [Zijn] voornemen geroepen zijn.
  Rom.8:28
  Soms moet je berusten in zaken die boven je bevattingsvermogen uitgaan.

 39. En iedereen werkte dus maar mee?

  Lijkt mij dat er meerdere deuren ingetrapt zouden moeten worden, dat wordt een fikse kostenpost.

  Die militairen hebben illegale dienstbevelen opgevolgd en moeten voor de militaire rechtbank!

 40. Hoeveel mensen hebben dit geweigert vraag ik me af. Mij bij geen gedonder aan mijn lijf,,

Comments are closed.