‘Ziekte van Lyme door teken is Amerikaans militair experiment,’ parlement VS wil onderzoek

—————————————————————————————————————————————

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een onderzoek gelast naar informatie in artikelen en boeken waaruit blijkt dat het Pentagon tussen 1950 en 1975 experimenteerde met onder andere teken, en probeerde van deze insecten een biowapen te maken. De ziekte van Lyme, die ook in Nederland steeds meer slachtoffers maakt, zou daar het gevolg van zijn. Het aantal Nederlanders dat met de kenmerkende rode kring of vlek naar de huisarts ging steeg van 39 per 100.000 inwoners in 1994 naar 148 per 100.000 in 2017. In dat jaar werden ongeveer 25.500 mensen besmet. Circa 2% tot 3% van de mensen die door zo’n besmette teek zijn gebeten krijgt ook daadwerkelijk de ziekte van Lyme, al zijn er andere schattingen die spreken van ongeveer 15%.

De inspecteur-generaal van het ministerie van Defensie krijgt de opdracht om het onderzoek te verrichten, onder andere om uit te zoeken of bij de experimenten besmette teken per ongeluk of opzettelijk in de natuur zijn terechtgekomen. In de VS komen er jaarlijks inmiddels 300.000 tot 437.000 nieuwe gevallen bij. 10% tot 20% krijgt chronisch de ziekte van Lyme. (1)

In het dit jaar verschenen boek ‘Bitten: Lyme Disease and Biological Weapons’ staat dat in de decennia na de Tweede Wereldoorlog ‘Amerikaanse militaire researchers in onderzoeken naar mogelijke biologische wapens ziekten in insecten implanteerden.’ Het boek, dat is geschreven door wetenschappelijk auteur Kris Newby (Stanford Universiteit), suggereert ook een ‘mogelijke relatie tussen de experimenten en de verspreiding van de ziekte van Lyme.’ (2)

Teken, ze zitten inmiddels overal

Teken zitten inmiddels bijna overal, niet meer enkel in het bos of op de hei. Tal van mensen worden gewoon in het park, langs een groenstrook of in hun eigen tuin gebeten. Als dat een met de Borrelia bacterie besmette teek was dan ontstaat er in de meeste (maar niet alle) gevallen een rode kring of vlek rond de beetplek. Lang niet iedereen wordt daar ziek van, maar degenen die dit wel worden krijgen binnen 3 maanden griepachtige klachten zoals koorts. Als er dan niet wordt ingegrepen (antibiotica) dan kunnen er ook neurologische, gewrichts-, huid- of hartklachten ontstaan. Zenuwpijn of zenuwuitval komt het meeste voor. (3)

Vrij recent zijn uit Centraal Europa afkomstige teken die het Tick-borne encephalitus virus (TBEV) overdragen ook in Nederland beland. Hierdoor kan het centrale zenuwstelsel worden aangetast en een hersen- of hersenvliesontsteking worden veroorzaakt. In totaal lopen Nederlanders jaarlijks meer dan 1 miljoen tekenbeten op, en krijgen 27.000 mensen de ziekte van Lyme. (3)

Volgens de Lyme monitor wordt ongeveer 10% daar chronisch ziek van, vaak zo ernstig dat velen aan zelfdoding denken. (4)

Klimaatverandering of milieubeleid?

In de media wordt natuurlijk steevast ‘klimaatverandering’ als oorzaak van de tekenplaag in de natuur genoemd. Een veel belangrijkere reden is het onder druk van milieuclubs verminderen en verbieden van allerlei pesticiden, omdat deze ‘slecht voor de natuur’ zouden zijn. Ingrijpen in de natuur is tegenwoordig taboe, die moet zoveel mogelijk de vrije loop worden gelaten. Het gevolg is dat de natuur nu ook dicht bij huis ‘slecht voor de mens’ wordt, alleen dat mag anno 2019 klaarblijkelijk geen argument zijn om het milieu/klimaatbeleid ter discussie te stellen.

 

 

Xander

(1) The Hill
(2) Breitbart
(3) Tekenradar (op deze site kunnen o.a. tekenbeten worden doorgegeven, die op een kaartje van Nederland worden afgebeeld)
(4) NOS
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

15

 1. Niet elke teek heeft de Borrelia bacterie bij zich alleen besmette teken en als je daardoor gebeten word dan ben je besmet meestal ruimt je immuunsysteem het op maar dat gaat niet altijd zonder schade.
  Ik zelf ben besprongen door een teek in de tuin heeft zich niet kunnen hechten was net of er een kiezeltje tegen mijn bovenbeen spatte ik zag niets maar die zelfde avond had ik een rode kring en ja toen begreep ik dat ik gebeten was.
  De plek trok in 2 dagen weg en toen ik na het weekend de huisarts bezocht zei ze niets om me zorgen over te maken.
  Nu 2 en half jaar en veel malaise later blijkt dat ik toch de ziekte van Lyme heb.
  Altijd je bloed na laten kijken als je vermoed of zeker weet dat je door een teek bent gebeten.

 2. Zouden teken vatbaar zijn voor pesticiden?
  Ze kunnen in elk geval tegen vrieskou.
  Een Zuid-Nederlandse arts vertelde me enkele jaren geleden in dit verband:
  ‘Ik had een teek in een plastic doosje gestopt en dat in het vriesvak gezet totdat ik het doosje opstuurde naar Wageningen.
  Ik dacht dat die teek dat niet zou overleven.
  Korte tijd later werd ik gebeld door Wageningen met de vraag of ik wel goed bij mijn hoofd was door een levende teek toe te sturen’

  Hij was net zo verbaasd als ik. Hoe sterk is een teek??
  Pesticiden komen ook terecht in het grondwater, met alle gevolgen vandien.
  Wellicht staat een ß-onderzoeker nu op om een specifiek tekengif te ontwikkelen?

 3. “Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een onderzoek gelast naar informatie in artikelen en boeken waaruit blijkt dat het Pentagon tussen 1950 en 1975 experimenteerde met onder andere teken, en probeerde van deze insecten een biowapen te maken. De ziekte van Lyme, die ook in Nederland steeds meer slachtoffers maakt, zou daar het gevolg van zijn.”
  We kunnen zéker zijn dat dit láng niet het enige experiment is geweest om van insecten biowapens te maken…of om ziekten/virussen in laboratoria te ontwikkelen om dan geniepig vrij te laten om de wereldbevolking uit te roeien…het is bekend dat ook vaccins dodelijke giffen en levende virussen bevatten, die dan verplicht de populatie wordt opgedrongen voor hun ‘gezondheid’.
  Zo zie je dan nu ook de (kwaadaardige) aanpak van de ebola uitbraak in Congo: deze regio wordt NIET geïsoleerd, níet in quarantaine geplaatst, vliegverkeer wordt níet verboden om internationale verspreiding te vermijden dus wordt het enkel een kwestie van tijd voordat een afrikaanse immigrant, besmet met ebola, in europa geraakt als vluchteling en ebola hier verspreidt.
  Zelfs hulpverleners, die ebola-slachtoffers bijstaan in congo, worden vermoord om te verhinderen dat de dodelijke ziekte onder controle wordt gebracht of uitgeroeid kan worden want europa is het eigenlijke doel.

 4. Experimenteren met insecten die ziekten veroorzaken, wat biologisch allemaal.
  En dan moet er weer een vaccin worden uitgevonden omdat tegen te gaan.
  Zo’n 20 jaar geleden was dat met hersenvliesontsteking het geval.
  Experimenten worden wel met opzet gedaan om iets te creëren. En niet altijd ten goede.

 5. Het was inderdaad als test voor een biologisch wapen tijdens de koude oorlog, gedaan op een eilandje net voor de kust van Lyme, Connecticut. Op YouTube zijn er interessante documentaires over te vinden.

 6. Ben zelf macro fotograaf en lig dus heel veel in het gras. De laatste jaren ben ik zeker 80 keer gebeten. Vorige week nog 2 keer, of ik heb ontzettend veel geluk of ik ben er snel bij. Als deze kleine jongen namelijk een teek op zijn lichaam ziet trekt ie het er gelijk af. Geen gedraai geen extra middel gewoon aanpakken en weg trekken. Heb het idee dat de ziekte een grotere kans maakt naarmate de tijd verstrijkt en de teek zich dieper in kan graven.

 7. Alles linken aan klimaatverandering, en intussen geen actie ondernemen, behalve geld uit de mensen hun zakken kloppen en angst zaaien. Binnenkort kan je idd niet meer naar buiten, overal loert wel iets: teken, zika, ebola, mazelen, … Op reis gaan kan je al helemaal vergeten! Dus iedereen binnen blijven met een 3D bril op je hoofd en virtueel genieten Of je laten vaccineren en insecticiden slikken zoals de honden.

 8. Bij een tekenbeet altijd laten testen, ongeacht of je wel of niet een rode kring krijgt.
  Zelf heb ik twee keer de ziekte van Lyme gehad, zonder een rode kring na de beet! Nu, tien tot twaalf jaar later heb ik hier door nog steeds lichamelijke problemen in mijn spieren, pezen en gewrichten. Ook ben ik nog steeds eerder moe.
  Beter tien keer voor niets getest, dan één keer de klos.

 9. Eh Willy,

  Een beet van de teek is niet pijnlijk maar jeukt en na een beet krijgt men niet een spuitje te pas en te onpas. Alleen bij echte symptomen krijg je een antibioticakeur van meerdere weken waarbij je niet in de volle zon mag komen.
  Ook een lange broek helpt niet, ze kruipen heel rustig naar de plek waar ze kunnen hechten en dat is vaak een oksel, knielholte, achter het oor etc.
  Elk jaar heb ik overigens meerdere teken maar gelukkig nog geen lyme gehad.

  Een teek is overigens niet actief bij een lange droge periode. Vooral in natte wisselvallige zomers worden ze actief.

  Angst is een slechte raadgever om niet de natuur in te gaan, gewoon doen en controleren nadien. Stel dat er wat over het hoofd gezien word, na een dag begint een tekenbeet net als een muggeprik te jeuken en daar zit de teek dan ook. Die plek moet in de gaten gehouden worden.

 10. Door beten met besmette teken en de co infecties die ermee gepaard zijn patiënten ten einde raad. Er is feitelijk geen goede testmethode en dat alleen al toont het schandaal. Chronische patiënten staan alleen en letterlijk in de kou. Kostbare behandel methodes in het buitenland zijn niet voor iedereen weg gelegd. De Nederlandse regulieren wereld laat u als patiënt gewoon barsten. Tot geldwolven een vaccin hebben ontwikkeld, dan zal de argeloze burger verplicht worden ingeënt.

 11. Wee Sodom-Amerika, het land van anti-Christ !

  Hoe gaat jij, Amerika, je verdedigen tegen duizenden atoomraketten van Rusland + China + N.-Korea ???

  Dàt kun je niet ! Je dagen zijn gelukkig geteld !

 12. Een teek is zeer gevaarlijk, nooit in korte broek het bos ingaan, ik ben ooit door een teek gebeten en het was pijnlijk, de dag nadien bij de dokter een spuitje gekregen tegen de ziekte van Lyme. Het was geen plezante ervaring, of teken gaan toenemen door klimaatverandering is niet zeker gezien de droogte in de zomer en de regen op korte tijd , de teek gebruiken als wapen is tegen elke moraal. Shalom

 13. Een zus van mij (arts) deed destijds onderzoek naar het tekengebeuren, vertelde ze me eens.
  Teken blijven weg bij je wanneer je naar pepermunt ruikt, vlgs een recent bericht in Natural News,
  en laten zich ook heel gemakkelijk verwijderen bij gebruik van pepermuntolie.
  Ze houden ook niet van de geur van zwarte komijnolie, vlgs informatie.
  Vlgs een recent bericht van Natural News kan een vrouw met Lyme’s disease deze ziekte overdragen
  tijdens zwangerschap.

Comments are closed.