‘Zaak Julian Assange toont aan dat waarheid en rechtvaardigheid zijn verdwenen in het Westen’

‘Is de Westerse beschaving het wel waar om gered te worden? Want het Westerse publiek verkiest amusement boven vrijheid, waarheid en rechtvaardigheid’ –
Slechts een enkeling is nog begaan met het lot van ’s werelds beste, meest betrouwbare en eerlijkste journalist’. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————-

Voormalig lid van de regering Reagan en Institute of Political Economy voorman Paul Craig Roberts schrijft dat rechtvaardigheid is verdwenen in het Westen, en is vervangen door ‘mij komt de vergelding toe, zegt Washington’. Kortom: door wraak. WikiLeaks oprichter Julian Assange heeft niets misdaan, maar moet vermoedelijk straks gedwongen de Ecuadoriaanse ambassade in Londen verlaten, waarna hij door de Britten zal worden gearresteerd om te worden uitgeleverd aan de VS. Zijn zaak toont tevens aan dat het Westerse publiek geen interesse meer heeft in de waarheid, en veel liever de dagelijkse propaganda van de massamedia voor zoete koek blijft aannemen, omdat amusement en genot door de meesten veel belangrijker worden gevonden.

Ook Zweden had aanvankelijk om uitlevering van Assange gevraagd, ongetwijfeld om hem daarna -net als de Britten willen doen- meteen aan Amerika te overhandigen. Hiervoor werd Assange beschuldigd van het verkrachten van twee vrouwen.

Die beschuldiging is vals gebleken, reden waarom Zweden het uitleveringsverzoek heeft ingetrokken. De Westerse media bleven echter de leugen verspreiden dat Assange gezocht werd voor ‘verkrachting’, iets waar de twee vrouwen die met hem naar bed waren geweest hem echter nooit van hebben beschuldigd. Het enige wat ze van hem eisten was een SOA test, dit omdat ze zonder bescherming seks met hem hadden gehad. De Zweedse rechter oordeelde dan ook terecht dat ze hier zelf verantwoordelijk voor waren, en er van dwang geen enkele sprake was geweest.

Assange vs. Washington en het gangster-echtpaar Clinton

Assange maakte twee grote fouten, en die waren het weigeren van zo’n SOA test (omdat hij zich in zijn eer voelde aangetast), en door vervolgens te vluchten naar Groot Brittannië, de belangrijkste vazalstaat van Washington in Europa. Het is dat Ecuador hem asiel aanbood, anders had de WikiLeaks oprichter allang zonder zelfs maar de schijn van een eerlijk proces voor de rest van zijn leven in een diepe Amerikaanse kerker gezeten.

Wat was nu eigenlijk zijn misdaad? De waarheid aan het daglicht brengen. Via WikiLeaks publiceerde hij gelekte overheidsdocumenten waaruit onder andere de enorme corruptie van de Amerikaanse regering, en in het bijzonder de Democraten en het politieke gangster-echtpaar Clinton, bleek. Daarnaast toonden de papieren aan hoe Washington door middel van dwang, chantage, dreiging en leugens tegen zowel zijn eigen bondgenoten als het Amerikaanse volk de wereld probeert te beheersen.

Nixon en de Pentagon Papers

In de jaren ’70 publiceerde de New York Times gelekte overheidsdocumenten over de Vietnam oorlog, de beruchte ‘Pentagon Papers’. Dat waren de laatste jaren waarin er in het Westen nog sprake was van journalisten die het brengen en onthullen van de waarheid als hun belangrijkste taak zagen, ook al kwam de NYT enkel met die documenten omdat de krant de toenmalige Republikeinse president Nixon haatte, zoals nu Donald Trump door de media wordt gehaat.

Nixon werd (en wordt) overigens valselijk beschuldigd van de Vietnam oorlog, want het was de Democratische president Johnson die deze oorlog begon, terwijl Nixon die juist wilde beëindigen (zoals ook het bombarderen van 9 landen, met de dood van circa een miljoen mensen en miljoenen anderen verdreven, toch echt op het conto van het Obama-Clinton team staat, en niet Trump).

‘Verschil met nu: In de jaren ’70 brachten de media nog wel eens de waarheid’

‘Het verschil is dat toen Daniel Ellsberg de Pentagon Papers aan de NYT lekte de media nog niet in enkele handen was geconcentreerd door het corrupte Clinton regime, en was ook 9/11, dat door Dick Cheney werd gebruikt om het brengen van de waarheid te criminaliseren, nog niet gebeurd,’ aldus Roberts. ‘In de jaren ’70 was het daarom nog mogelijk dat een belangrijk orgaan van de media de waarheid zou kunnen vertellen.’

Nog geen halve eeuw later is er echter geen enkele betrokkenheid meer met klokkenluiders die de feiten willen brengen en die op zoek zijn naar waarheid en rechtvaardigheid. Het enige waar de door links ondermijnde en gecontroleerde Westerse media doen is hun eigen radicale visies en extremistische ideologieën als ‘objectief nieuws’ aan de argeloze burgers voeren.

Alles en iedereen die een ander geluid brengt wordt door deze media elite onmiddellijk in ‘extreemrechtse’ of ‘populistische’ hoek gezet – zo ook Assange, want hij onthulde geheim gehouden, maar officiële info die zwaar belastend was voor de heilig verklaarde messias van het Westerse establishment, Barack Obama, en diens gedoodverfde opvolger Hillary Clinton.

‘Westerse publiek verkiest amusement boven vrijheid en waarheid’

‘Als de onverschillige Amerikaanse en Westerse volken de leugens van hun regeringen accepteren, dan accepteren ze hun eigen ondergang en slavenbestaan,’ waarschuwt Roberts. ‘De gewilligheid waarmee het Westerse publiek het opgeeft en zich onderwerpt doet je concluderen dat ze een slavenbestaan prefereren. Ze willen niet vrij zijn, want vrijheid komt met teveel verantwoordelijkheden, en die willen ze niet. Ze willen een film of TV programma kijken, videogames spelen, seks hebben, winkelen, dronken worden, high worden, of wat voor vorm van amusement dan ook. Dat vinden ze veel belangrijker dan vrijheid, waarheid of rechtvaardigheid.’

‘Voor iemand van mijn verdwijnende generatie is het onverklaarbaar dat de volken van de wereld, en zeker de Amerikanen, het niets kan schelen dat ’s werelds beste, meest betrouwbare en eerlijkste journalist door een totaal corrupte Amerikaanse regering in de val wordt gelokt en wordt vernietigd… Als ik bedenk dat de wereld zwijgt over dit enorme onrecht, vraag ik me af of degenen die de Westerse beschaving willen redden het misschien verkeerd hebben. Want wat is de zin van het redden van een totaal corrupte beschaving?’

Xander

(1) (gebaseerd op) Paul Craig Roberts via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)