YouTube CEO: Nieuwe EU regels maken einde aan ons en kosten honderdduizenden banen

Platforms zoals YouTube straks nog maar door een handjevol grote spelers bepaald, precies zoals Brussel het wil, want zo worden alle kritische geluiden van burgers uitgebannen –
Afbeelding: Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

De CEO van YouTube waarschuwt dat de nieuwe EU copyright/upload regels een einde dreigen te maken aan het populairste internetvideokanaal aller tijden, en tevens honderdduizenden mensen hun baan zal kosten.

De voorgestelde amendementen in de EU Copyright Richtlijn vereisen dat alle geüploade video’s die zelfs maar worden verdacht van het schenden van copyright onmiddellijk worden verwijderd. De providers en platforms die zo’n video toch laten uploaden, worden daarvoor aansprakelijk gesteld.

‘Als dit doorgaat dan is dit een bedreiging van zowel uw levensonderhoud als uw mogelijkheid om uw mening met de wereld te delen,’ schreef YouTube CEO Susan Wojcicki afgelopen maandag. De nieuwe EU regels gaan volgens haar ‘honderdduizenden banen kosten’.

Handjevol grote spelers krijgen monopolie

Tevens zullen platforms zoals YouTube nog maar door een handjevol overgebleven grote spelers worden bepaald (precies zoals Brussel beoogt: dan krijgen de eurofielen via deze weg een monopolie op opinievorming, en is het definitief gedaan met de vrijheid van meningsuiting, en dus ook met kritiek op de EU).

‘Het wordt voor platforms te riskant om ruimte te geven aan de creaties van kleine uploaders, want die platforms worden nu direct aansprakelijk gesteld voor de inhoud,’ vervolgde de CEO. Hoewel ze het recht op copyright onderschreef, stelde ze dat de ‘Artikel 13’ richtlijn diametrale uitwerkingen zal hebben, en ‘het hele ecosysteem (van het internet) op het spel zet.’

Wojcicki moedigt daarom alle YouTube gebruikers aan om de #SaveYourInternet hashtag te gebruiken om de wereld te laten weten wat voor een enorme impact de EU regels op het vrije internet zullen hebben. ‘RIP YouTube, het was leuk,’ luidt een van de fatalistische reacties onder haar bericht. Een ander sprak van ‘immense schade, vooral aan kleine uploaders’.

EU vernietigt alle creativiteit en vrijheid van meningsuiting

Ook Alphabet, het moederbedrijf van Google en YouTube, verzet zich al maanden tegen Artikel 13, dat in juni door het Europese (fake)parlement werd aangenomen. Daarnaast hebben de mede uitvinder van het World Wide Web, Tim Berners-Lee, en Wikipedia oprichter Jimmy Wales zich eveneens tegen de nieuwe richtlijn, waar de EU volgend jaar definitief over besluit, uitgesproken.

Tal van critici hebben er de afgelopen tijd op gewezen dat de EU wetgeving feitelijke alle creativiteit op het internet verbiedt. En dat van de economie die jarenlang heeft beweerd de meest ‘innovatieve’ te willen worden. Dat ‘innovatieve’ schijnt in Brussel een andere betekenis te hebben dan in de rest van de wereld, en wordt gebruikt om Europa te veranderen in een digitaal gecontroleerde totalitaire dictatuur waar de gewone burgers helemaal niets meer te zeggen hebben, mede door ze nu zelfs letterlijk van een cruciaal deel van  het internet dreigen te worden verbannen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: ‘Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11’
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd
19-06: EU stemt deze week over censuurtwet waarmee vrije internet feitelijk wordt vernietigd