Wilders’ gelijk met PVV zonder leden bewezen: FVD net als LPF van binnenuit opgeblazen?

Joost Eerdmans, de nieuwe nr. 1 van FVD? (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Joost Eerdmans gedoodverfde ‘no-nonsense’ opvolger – Baudet lag bij veel partijleden sowieso niet goed vanwege onhandig, grillige gedrag en soms vreemde ideeën en uitspraken

—————————————————————————————————————————————-

Is het FVD van Thierry Baudet in dezelfde val getrapt als de LPF van wijlen Pim Fortuyn, en van binnenuit door het establishment opgeblazen? Geert Wilders blijkt hoe dan ook weer gelijk te hebben gekregen met zijn keus om van de PVV een partij zonder leden te maken. Baudet stopte gisteren als partijleider omdat hij veel kritiek kreeg op zijn aanpak van de jongerenorganisatie JFVD, waarvan leden zich opnieuw met antisemitische en racistische berichten negatief in de kijker speelden.

De tactiek is zo oud als de weg naar Rome: infiltreer in de organisatie of partij die je onschadelijk wil maken, werk jezelf omhoog, en blaas de boel vervolgens met ruzies en schandalen van binnenuit op. Het gebeurde met de LPF, al was de moord op Pim Fortuyn – volgens velen nog altijd in opdracht gedaan van ‘de elite’, al valt dat nooit te bewijzen – natuurlijk wel de belangrijkste katalysator.

Jongerenorganisatie niet goed in de gaten gehouden?

Het is voorstelbaar dat het FVD daarom goed in de gaten hield wat voor mensen er in de partijtop en Tweede kamer zouden komen, en de jongerenorganisatie daarom een makkelijkere prooi was voor eventuele infiltranten, van wat voor pluimage dan ook. Die hoefden dan maar de vuile ‘racisme’ of ‘Joden / antisemitisme / Holocaust ontkenning’ kaart te trekken, en de lont in het kruitvat is aangestoken.

Daarnaast moeten we natuurlijk niet de rol van de mainstream media onderschatten, die zich van meet af aan alles aan hebben gedaan om het FVD en Baudet te framen, en met incomplete, misleidende berichtgeving in een zo negatief mogelijk daglicht te stellen. Mogelijk was dat de reden waarom Baudet volgens zijn partijgenoten niet scherp genoeg afstand nam van de JFVD, die inmiddels buiten de partij werd geplaatst, wat gezien de ernst van de zaak een niet meer dan logische stap lijkt.

Corona splijtzwam

De coronacrisis lijkt een andere splijtzwam te zijn geweest. Een deel van de FVD aanhang vond feitelijk dat Baudet te weinig meedeed met het angst- en paniek zaaien door de rest van de politiek; een ander deel vond dat hij daar juist niet genoeg afstand van nam, en openlijker had moeten kiezen voor het – door almaar grotere aantallen wetenschappers, medici en andere experts gesteunde – tegengeluid van de vrije media.

Eerdmans zat eerder bij LPF

Joost Eerdmans, de nummer 4 op de lijst, heeft aangegeven Baudet te willen opvolgen. Eerdmans zat eerder bij het CDA en daarna de LPF, en was de afgelopen tijd gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam. Eerdmans sloot zich bij FVD aan omdat hij dat ‘een reële partij vindt, van gezond verstand’ (1). 1Vandaag meldt dat de achterban van het FVD hem inderdaad als de meest geschikt opvolger ziet.

Vertrek Baudet positief voor FVD?

Het vertrek van Thierry Baudet kan positieve gevolgen hebben voor het Forum, dat volgens de peilingen – als we die moeten vertrouwen – steeds verder wegzakte. Insiders en ex-ingewijden zeggen al langer dat ‘dandy’ Baudet vaak partijleden tegen zich in het harnas joeg met zijn onhandige, grillige gedrag en soms vreemde opmerkingen en ideeën. Zo zit niemand in deze zware tijd te wachten op een oerbos op de plek van Schiphol, het afbreken van woontorens, of het instellen van een onbeperkte snelheidslimiet op snelwegen, om maar eens een paar zaken te noemen.

Het lijkt erop dat hij als partijleider sowieso niet echt op zijn plaats was, maar veel beter op de achtergrond als denker en auteur kan blijven functioneren. De FVD zit namelijk meer dan de andere partijen vol met mensen met ervaring in de ‘echte wereld’, zoals het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. De meeste andere partijen worden vooral geleid door theoretici en academici, waar Baudet er ook een van was.

Daarentegen is Eerdmans een no-nonsense figuur, die gepokt en gemazeld is in het politieke wereldje, en goed uit zijn woorden kan komen. Hij lijkt dus de perfecte opvolger te zijn, maar er zouden zich natuurlijk ook nog anderen kandidaat kunnen stellen. Haast is echter geboden, want over minder dan 3 maanden zijn de verkiezingen.

Nog meer kiezers terug naar consistente Wilders?

Veel kiezers op de ‘vrijheidsflank’ van de samenleving waren al weer terug gegaan naar de PVV van Geert Wilders, die in al die jaren, ondanks alle heftige politieke, gerechtelijke en aanvallen op zijn persoon, opmerkelijk consistent is gebleven in wat hij voorstaat.

Opnieuw blijkt dat Wilders een juiste inschatting maakte toen hij van de PVV geen ledenpartij maakte. Verder is hij er goed in geslaagd om valse associaties met racisme en antisemitisme buiten te houden. Mogelijk komt dat ook omdat hij zich, bijna als enige partij in Den Haag, pal achter de Joodse staat Israël heeft opgesteld.

 

Xander

(1) WNL (YouTube)
(2) Afbeelding : WikiMedia Commons, auteur Arjan71 ,  Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. Ik heb de links van Sjors oppervlakkig nagelopen en ik denk niet dat je op grond daarvan kunt zeggen dat Baudet een hardcore antisemiet en neofascist is,maar het balletje rolt en we zullen wel zien,waar het uiteindelijk terecht komt.
  Het is aan alle kanten ontstellend klunzig en amateuristisch en je vraagt ja af waarom betrokkenen niet eerst gewoon de verkiezingen hebben afgewacht om Baudet vervolgens te isoleren.
  Het is mijn zaak verder niet.
  Baudet heeft het gehaald in het referendum met toch opmerkelijk veel tegenstemmers.Het is een goede uitslag die overtuigend in zijn voordeel is.Daar valt niets aan af te doen,door te wijzen op allerlei onregelmatigheden en tekortkomingen.
  Sommigen wijzen op het gebrek aan tegenkandidaten,maar dat slaat nergens op.Het was een referendum over de positie van Baudet.In opdracht van het rompbestuur,voorzover ik begrepen heb.Ik geloof dat die nog met zijn tweeën waren en de vraag is dan,of ze statutair vergaande besluiten konden nemen.Als dat zo is,kunnen ze Baudet al dan niet in verband met een of andere commissie de vrije hand geven orde op zaken te stellen.En de uitslag van het referendum sterkt ze daarin,al was het misschien reglementair overbodig.
  Ik ben geen jurist.Er hebben natuurlijk meer mensen op de partij gestemd dan er leden zijn,maar Baudet is nou eenmaal het gezicht van de partij en wat dat betreft vind ik het terecht dat zijn positie nu weer bevestigd is en wat mij betreft wil ik hem nog wel 4 jaar als joker in de kamer zien en ben ik benieuwd hoe hij zich er verder uit redt.

 2. Volgens peilingen zou een Forum geleid door Baudet,Eerdmans of Nanninga een drietal zetels halen.In het geval van Nanninga betwijfel ik dat.Aan Eerdmans zal toch altijd wel het imago van diefstal kleven als hij voor de PVV uitkomt.

  Er komt nu dus een referendum binnen Forum over de leiding van Baudet en hij stemt daar zelf ook mee in.Ik kan me moeilijk voorstellen,dat ij dat niet haalt,maar we zullen het wel zien.

  Het lijkt me wel het beste,al denk ik niet dat hij er na nog eens 4 jaar weer mee wegkomt,als het gaat zoals de afgelopen 4 jaar.

  Het zou het beste zijn als Eerdmans al een begin zou kunnen maken met een eigen lijst,maar daar zit natuurlijk nogal wat aan vast.

  IK heb geprobeerd nog wat meer te vinden over dat antisemitisme van Baudet en die jongeren,maar wat ik ervan terugvindt stelt allemaal niet veel voor.Zo’n foto van Anne Frank die coke snuift is natuurlijk ronduit smakeloos,maar meer valt er eigenlijk niet van te zeggen en de rest lijkt ook niet bepaald diepgeworteld struktureel antisemitisme.Het komt heel dichtbij wat als social talk toch min of meer gewoon is,helaas,wil ik er wel bijzeggen.Ik doe daar zelf nooit op zo’n manier aan mee,maar word wel een beetje kregelig als dit zo wordt opgeblazen.

  Het lijkt duidelijk gebruikt te worden om Baudet persoonlijk in diskrediet te brengen ,terwijl het toch een heel normale en bestuurlijk reëele suggestie was dat door een commissie te laten onderzoeken.

  Soms lijkt het wel of je niets in negatieve zin over joodse mensen mag zeggen.Zoals vroeger joden overal de schuld van kregen,lijken ze nu wel heilig verklaard te worden en vindt er een overreactie plaats als er al sprake is van een schijn van antisemitisme.Dan gaan mensen ook wel eens geërgerd de andere kant op in hun reacties.

  Misschien wel omdat het eigenlijke kwaad dat de wereld als de satan van het kapitaal ontwricht liever niet willen benoemen,omdat we er allemaal zo diep bij betrokken zijn.Natuurlijk is het kapitalisme,het grootkapitaal,de macht van de banken en het industrieel verdienmodel in alle sectoren van de samenleving tot en met de zorg aan toe niet de schuld an de joden,maar van ons allemaal zoals we ervan profiteren en het demokratisch legitimeren.

  Persoonlijk ben ik van mening dat meer dan antisemitisme en de dictatuur van het derde rijk de kern van het fascisme tot uiting komt in de uitwassen van de moderne neodarwinistische liberale politieke en economische ideologie die ons blind maakt voor de negatieve neveneffecten van de historisch gegroeide constellatie waarvan we deel uitmaken.

  Marx had joodse wortels en had toch wel een beetje gelijk,al had hij uiteindelijk ook geen concrete oplossing voor de toekomst.Die moeten we nog altijd zien te vinden en op dit moment zie ik nauwelijks enige aanwijzing in de wereld dat het nog de goede kant uit zal gaan.

  En dat weten we al honderden,duizenden jaren.

 3. Ze zijn inderdaad van binnen uit gesloopt, maar dat Baudet ineens niet meer deugt gaat wel een beetje erg ver. Hij had veel leden en kan dáárdoor niet alles weten of zien. En wie springen daar direct bovenop, het grootste VIRUS , de MEDIA. En dat voert de druk op binnen de gelederen, die over elkaar heen buitelen om toch VOORAL afstand te nemen. Het is als een rondje wandelen met een kruiwagen kikkers, probeer die maar bij elkaar te houden. Hou vol Thierry wie weg wil moet dat vooral doen. Maar jij bent en blijft de FVD. 🇱🇺NEDERLAND EERST!!!!🇱🇺

 4. Het begint nu steeds meer te lijken op een doelbewuste poging om Baudet monddood te maken en buiten het publieke forum te houden.Je zou inderdaad kunnen denken dat het daarbij meer gaat om zijn skepticisme tav Corona en vaccinaties dan om antisemitisme en racisme.

  Het is niet duidelijk hoe dat verder gaat.Een FvD zonder Baudet lijkt me kansloos.Dat is zelfmoord.Baudet zal het waarschijnlijk wel redden als het hem lukt een lijst te leiden en anders met voorkeursstemmen als hij op de lijst komt.Maar men lijkt dat nu juist te willen dwarsbomen.Veel zetels zullen het niet zijn denk ik.En Eerdmans zal met een rechts clubje ook wel een paar zetels binnenhalen.

 5. Het ziet er naar uit dat de putschisten bakzeil halen.Ik hoorde nog wel een leuke vergelijking.Vroeger moest je het radio- en televisiestation in handen hebben en nu de sociale media.Het lijkt me ook het beste dat de mensen die er een andere partij van wilden maken gewoon voor zichzelf beginnen.Wat ze natuurlijk wel mislopen is het ledenbestand en het banksaldo.Ik ben ook benieuwd of al die mensen die de partij hebben verlaten zich onder één noemer zullen verenigen.
  Ik denk wel dat een partijtje met Eerdmans als lijsttrekker de kamer kan halen.Baudet zal ook nog wel 4 jaar het enfant terrible van de politiek blijven.Ik vind het soms amusant,maar inhoudelijk uiteindelijk vaak toch wel mager wat hij te bieden heeft.
  Ik vind die brief van die mevrouwnummer3opdelijst overigens een heel laffe achterbakse actie.Ik denk niet dat Baudet zich serieus gemeend te buiten gegaan is aan antisemitische opmerkingen.Dan moet je niet zo’n voorstelling van zaken geven.
  Het is nog niet helemaal beklonken.Er ligt nog altijd dat verraderlijke voorstel van de bestuursmeerderheid,maar ik verwacht toch eigenlijk wel dat Baudet de meerderheid van de leden in zijn zak steekt.

  Trump lijkt trouwens geleidelijk ook bakzeil te halen.

 6. https://www.nu.nl/politiek/6093082/15-partijprominenten-staten-en-gemeenteraadsleden-van-fvd-stappen-op.html#coral_talk_wrapper
  Met dank een media die het kennelijk nodig vonden de boel op te blazen. Het leidt ook wel heerlijk af van frauderende en ronduit liegende ministers en een premier die ik al zo vaak op leugens heb betrapt dat het een wonder is dat daar nog iemand op stemt. Verder vind ik het steeds meer op een afglijdende democratie richting een autocratie gaan waarbij de hoofdrolspeler mensen naar believen misbruikt. Maar mensen zullen er weer massaal op stemmen aangezien de inhoud niet meer boeit.

 7. @ anoniem
  Biden heeft zeker ook niet gewonnen, het industrieel-militair-informatica veld heeft een overwinning gestolen van de enige president in de laatste 20 jaar die het beste voorhad met de inwoners. Zoals gebruikelijk snappen de mensen dit niet of zoals Rutte het placht te zeggen gelukkig maar. Want dan kan het plan doorgaan om de bevolking lekker te ruimen in de miljarden en er nog een zakcentje aan over te houden.
  De elite zijn te herkennen aan het feit dat ze alleen interesse hebben in meer macht en vermogen voor zichzelf.
  https://www.goodreads.com/quotes/679083-forget-the-politicians-the-politicians-are-put-there-to-give

 8. Wat Forum nu doet is meer een soort zelfmoordactie.Misschien kunnen ze met die Eerdmans nog een paar zetels binnenhalen.

  Baudet zal op eigen kracht ook nog wel gekozen worden met een andere partij of beweging.

  Ik weet niet hoe het juridisch geregeld is,maar het lijkt me waarschijnlijk dat naamrechten en financieën overgaan naar het bestuur/de bestuurlijke meerderheid.Het zal van de statuten afhangen in hoeverre ze zulke vergaande stappen kunnen nemen zonder ledenraadpleging.

  Het is natuurlijk wel duidelijk dat het een heel andere partij wordt.Baudet heeft natuurlijk niet erg handig geopereerd,maar wat mij betreft kan je het met recht een putsch en diefstal noemen.Het is de vraag in hoeverre de rechter dat op juridische gronden zal honoreren .

 9. Ik zie het als een logische stap van Baudet. Hij geeft nu door verkiezingen de partij de kans om uit te spreken of ze hem nog als leider willen of niet. Niets mis mee.

  Of het verstandig was om zijn rol eerst op te geven is een tweede.

  Voorlopig zijn er weinig alternatieven voor de FvD en ik zie van Haga ook wel zitten.

 10. 1. Dient het opblazen-van-binnenuit van FvD als afleidingsmanoeuvre voor de verhoren mbt de Toeslagenaffaire?

  2. Vwb verkiezingen: Rutte wist al te melden hoeveel zetels de VVD precies kreeg bij de meest recente Tweedekamerverkiezingen ruim voordat de uitslag bekend was. Verbazend! …

 11. Als er al iets geframed is, dan heeft Baudet dat zelf gedaan. Zijn treintweet, zijn homeopatische verdunning, zijn racistische/homofobe/misogyne vrienden in Erkenbrand en in sommige regeringen zeggen wat dat betreft genoeg.

 12. @ B. Roger: 7:57 am. Daar heeft U terecht een punt. Ik vrees dat de verkiezingen echt wel gemanipuleerd worden. Voor jaren terug, bij de verkiezingen voor de 2e Kamer, waren op een wonderbaarlijke wijze, zakken vol stemmen voor de PVV verdwenen. En kijk nu naar de verkiezingen in Amerika, komt ons dat niet bekend voor? Neen, als verkiezingen iets zouden oplossen, zouden ze deze verbieden, naar mijn mening.

 13. Bijzonder jammer en triest dat Thierry is opgestapt.
  Nu heeft het systeem gewonnen.
  Naast dit stuk heeft Jensen ( https://jensen.nl/einde-fvd-de-jensen-show-260 ) en Talkshow: Implosie bij het FvD, de coup geslaagd? ( https://www.youtube.com/watch?v=5Rh1DWOCelU ) haarfijn uitgelegd wat er gaande is, de totstandkoming, en wat er had moeten gebeuren.
  De kern is: Thierry had er met een gestrekt been tegen de f*cking media in moeten gaan zoals Trump het ook doet.

  Maar goed, dat is niet gebeurd.
  Kennelijk wordt Joost Eerdmans de lijsttrekker en partijleider. Als ik al FvD had willen stemmen dan gaat het nu niet meer gebeuren want Joost Eerdmans heeft in Rotterdam een waar neoliberaal schrikbewind gevoerd t.a.v. de uitkeringsgerechtigden. Iedereen gratis aan de slag behalve de kleine welgestelde elite.

  Maar de ontwikkelingen gaan snel want zo valt te lezen in de telegraaf dat Baudet zich beschikbaar stelt als partijleider en lijsttrekker. ( https://www.telegraaf.nl/nieuws/149798715/baudet-schrijft-lijsttrekkersverkiezing-uit-bestuur-wist-van-niets )
  De leden mogen daar kennelijk over gaan stemmen.
  Wordt vervolgd.

 14. Dus gaat Eerdmans er een soort LPF of Leefbaar Rotterdam van maken. Vraag maar aan de Rotterdammers wat ze hebben gehad aan Leefbaar Rotterdam.
  Het is m.i. wel zo dat een groot deel van de mensen met hele foute ideeën (Nazi) zich aangetrokken voelt tot partijen als de PVV en FvD. De leiders van deze partijen stoeien ook met die gedachten van tijd tot tijd. Waarschijnlijk om deze mensen aan zich te binden of misschien omdat ze zelf ook zo denken, maar vanuit politiek opportunisme zich niet vrijelijk uitspreken, derhalve suggestief te werk gaan.
  Het verbaast mij niks dat de jongeren tak deed wat ze deed. Een flinke percentage van de jongeren heeft als thema ‘zuiverheid’ van Nederland. Waar kennen we dat weer van?

 15. Ik vind dat Thierry Baudet ruimte heeft gecreëerd voor anders denkenden, en Joost Eerdmans “metselt” het dicht

  Van Cda naar Lpf naar Fvp van de christelijke pot gerukt, toen op een ruw houten pot, nu een Fvp splinter in de kont?
  Of ook een stenen-stapelaar ?

  En natuurlijk comfortabel voor hem , kerken zijn dicht, niemand die hem corrigeert, als hij al kerk gaand was
  die man is gewoon zzp-er, en werkt voor wie de meeste loon betaald

  volgend jaar stemmen op zzp-ers met een ogenschijnlijk goed offerte,
  toch beter van niet, niemand krijg mijn stem volgend jaar
  Tis toch maar kiezen uit alleen maar slechte keuzes

 16. even iets anders alle commotie om Baudet is jammer…en denk idd dat dit van binnenuit opgeblazen is..maar de toeslagen affaire is velen malen erger en verschillende plitici komen er gewoon mee weg.. asscher en de grootste rat wiebus deze man is echt te erg voor woorden..

 17. Als er in Nederland verkiezingen zijn, in hoeverre weet men dat die ook niet gemanipuleerd worden. Merkel ondanks alles toch verkozen, Macron in Frankrijk vanuit het niets en toch verkozen. In Belgie hebben de Vlaamse partijen altijd wat stemmen tekort en gaat maar verder. Het is frustrerend te moeten gaan kiezen .

 18. Het is me niet helemaal duidelijk wat er speelt.Ik snap niet dat niet eerst gewoon de uitkomst van een intern onderzoek afgewacht wordt.
  Uit ervaring weet ik wel hoe sommige jongeren met minder frisse rechtse ideeën dachten wel kansen te zien in de VVD indertijd.Dan heb ik het al wel over zo’n 30-40 jaar geleden op een studentenflat waar ik toen woonde.
  Dus ik kijk er niet van op dat zulke geluiden gehoord worden binnen JOVD en Jong Forum.Hoe diep dat in het onderhavige geval zit is voor mij niet duidelijk geworden in de media.Indertijd vond een van die engelse prinsjes dat het ook wel kon zich in een nazi uniform te kleden.Of zoiets.
  Ik vind dat die mevrouw Nanninga wel wat overreageert.Als er nou gekozen moet worden tussen haar en Baudet,kunnen ze beter haar dumpen dan hem,want zij lijkt me net zo’n looser als die vrouw die het indertijd opnam tegen Rutte en die Otten.Maar de rechtse politiek is mijn zaak niet en die bewijs ik liever geen dienst.
  Die Eerdmans is een handig keffertje.Sterk in debat.Daar krijgen ze nog een flinke kluif aan in de kamer.Zo’n Baudet is toch eigenlijk niet echt een politicus en die Hiddema ook niet,maar die hebben de partij wel een zekere aantrekkingskracht en allure gegeven.
  Ik zou die er toch op de een of andere manier bijhouden,als ze tenminste door willen gaan.

 19. Er wordt een feestje gevierd omdat men van Thierry Baudet af denkt te zijn. Al vond ik het een bij tijd en wijlen behoorlijk over het paard getilde student er zijn wel degelijk kanttekeningen te maken. Eind januari vraagt Thierry aan de regering wat te doen met het onbekende virus uit China. De uitkomst is bekend; Thierry wordt finaal uitgelachen en wij lachen niet meer.
  Op het dossier Europese Unie heeft dhr. Baudet ook zeker terecht zijn bedenkingen vooral over de manier waarop een dood paard krampachtig gedwongen wordt te drinken.
  Het lijkt er sterk op dat men steeds meer geprogrammeerd wordt op de verpakking en de inhoud er niet toe doet. Of zoals dhr. Rutte het zo mooi omschrijft; dat begrijpen de mensen thuis toch niet.

 20. Nou ja, waarom geen 2 kapiteins op 1 schip?Lost de een de ander af.Gebeurt wel vaker.Vooral als hij voor volgende reis het gezag overneemt

 21. Ik snap het vertrek van Baudet en Hiddema niet. Als boegbeeld van een partij, krijg je enorm veel tegenwind. Dat weet je toch van tevoren.
  De schade is enorm; de elite wint nu makkelijk, de duizenden mensen verliezen hun houvast, de partij verliest de kiezers. Het is, verlies op verlies.
  Heel droevig allemaal.

 22. Ter aanvulling op mijn comment, ga voor al naar de stembus, dat leverd het bewijs dat u het systeem nog voor serieus aanneemt, en gaan ze met een gerust hart verder om u en ik de strot om te draaien.

 23. Begrijp niet zo goed steeds maar Wilders aan te halen, volgens mij controleerd hij het gehele kabinet, Rutte moet luisteren naar de orders van Wilders en de poppenkast meespelen in die tweede kamer. De ruggengraat van Geert gaat dieper als je kunt vermoeden. (zomaar een droom van een jaar of 2 geleden) Een enorm smokescreen, al 11 Jaar. 11 Jaar, hallo?

 24. @het verval
  samen, PVV/FVD, zal niet gaan, Rutte+Wilders, het Bolkesteijn-Frankentein monster-creatie, laat geen ruimte op rechts. Spectrum rechts is al jarenlang gegijzeld, slimme opzet maar politiek hoogst incestueus, echter, zolang wij, het Volk dit accepteert, zal er niets veranderen, FVD + corona maatregelen zouden dit kunnen verstoren en dus VVD decimeren

  Ook al wint PVV, Wilders blijft in de oppositie, hier hebben we reeds ervaring mee, hij verzint een argument (hoofddoekjes) waarmee coalitie nooit gehoor aan kan geven. (controlled oppostion)

  corona beleid overheid zou FVD tot potentiële winnaar kunnen maken samen met Wilders, te groot risico voor Rutte+Wilders, die willen dit niet, VVD zou zetels in moeten leveren als ook CDA, bestaansrecht CDA zou in het geding kunnen komen
  de Jonge (offer) op de voorgrond en mocht Omtzicht niet winnen van CDA & VVD
  (ondanks veel betere papieren!)

  misschien mogen/willen ze dominion niet meer gebruiken ach ja, we zullen het zien.
  wens iedereen sterkte, moed en wijsheid.

 25. Helaas is dat goed nieuws voor o.a. de VVD. Nu valt er een concurrent weg.
  Dit hele gedoe speelt de huidige coalitie alleen maar in de kaart.
  Hou gaan we nu ooit onze vrijheid nog terug krijgen?

 26. Baudet is een uitstekende partij-filosoof. Van mij mag hij de grotere denkkaders en lijnen van FvD bedenken en uitzetten. Bijvoorbeeld: Naar welk soort Nederland willen wij hebben voor nu en in de toekomst.

 27. Net voor de verkiezingen? Ik vind het een bijzonder opmerkelijke ontwikkeling. Ben ook benieuwd wat Baudet hier zelf over te melden heeft.
  Wilders, goeie vent maar roept enkel, had ergens gehoopt dat Thierry het verschil zou maken. Ik zou bijna denken dat er hoop was maar toen bedacht ik me en realiseerde me dat onze democratie een illusie is en altijd is geweest.

 28. Goed stukje Xander,

  Ik had gisteren zelf ook sterk dat idee dat de partij van binnenuit is opgeblazen. Overigens zie ik in Eerdmans een sterke leider.
  Hopelijk blijft een duidelijk rechts conservatief geluid. Als alternatief voor de linkse VVD. Met klimaat-paus Ed Nijpels als droef dieptepunt. Groen Links kan haar partij programma blijven herschrijven. De VVD brengt alle links groene hobbies al tot beleid.

  Ik verwacht ook dat Geert Wilders sterker uit de bus komt. Hoewel ik geen volledige fan ben, sloeg hij recent de spijker op z’n kop. Kamerleden die thuis kunnen inchecken en Netfix kijken…! Prachtig

  Alleen jammer dat steeds de link naar het steunen van de staat Israel hier altijd zoveel nadruk krijgt.

  Het is toch ook niet nodig om als piliticus pal achter Zuid Afrika, Griekenland of Noord Ierland te staan?

 29. Thierry leefde volgens mij in een andere wereld ,een wereld van prinsen en prinsesjes . Ik zag hem afglijden , toen we zijn laatste optreden in Ahoy zagen , dachten we gelijk ,weg wezen bij deze partij , dit gaat helemaal fout . Hij gedroeg zich als DE grote leider, De Messias .We zijn nu drie weken verder , en het ging fout zoals we inmiddels weten . En flink ook . Het Fvd speel bij de komende verkiezingen geen rol meer van betekenis . Als ze dat überhaupt ooit nog zullen doen . Ons zien ze nooit meer terug .

 30. De FVD snoept zetels van de PVV af en omgekeerd, het is beter om samen te gaan tot één partij en daarmee zoveel mogelijk zetels binnenhalen. Je kunt niet twee kapiteins op één schip hebben.

Comments are closed.