Wilde complottheorieën nadat grote sterrenwacht VS door FBI werd ontruimd

Volgens sommigen foto’s van UFO’s, volgens anderen gewoon bewogen foto’s en vuil op de lens. (Afbeelding: (2)).

————————————————————————————————————————————-

Het National Solar Observatory in Sunspot, New Mexico werd op 6 september plotseling door de FBI ontruimd en voor onbepaald tijd gesloten. Complotsites berichten dat over de hele wereld nog 6 andere observatoriums hetzelfde lot ondergingen, voer dus voor speculaties over een mogelijke gebeurtenis in het heelal die niet bekend zou mogen worden gemaakt aan de mensheid.

Sheriff Benny House verklaarde dat FBI agenten met een Blackhawk helikopter bij de sterrenwacht arriveerden, en hij er geen idee van heeft waarom hem niets werd verteld en hij geen toegang kreeg tot het complex. Ook de regionale TV-zender ABC-7 kreeg nul op het rekest van de FBI. ‘Ze weigeren ons iets te vertellen. Niemand wil enige uitleg geven waarom ze hier zo snel waren, en waarom ze er zo geheimzinnig over doen.’

Het observatorium bevindt zich vlakbij twee beruchte locaties, te weten White Sands Missile Range en vooral Roswell, waar volgens complotfanaten in 1947 een UFO zou zijn neergestort waar een of meerdere dode en/of gewonde buitenaardse wezens uit zouden zijn gehaald. De Amerikaanse overheid heeft deze theorie altijd naar het rijk der fabelen verwezen en gezegd dat het om een weerballon ging.

UFO’s of nieuwe ‘Carrington Event’

De speculaties zijn ook nu niet mals, en variëren van het opnieuw willen toedekken van een grote UFO, of zelfs een complete vloot buitenaardse ruimteschepen, tot een veel realistischere in de maak zijnde ‘Carrington Event’, een verwoestende zonnestorm die in het ergste geval de huidige technologische samenleving in één klap voor jaren naar het stenen tijdperk zou kunnen bombarderen.

Behalve het Zonne Observatorium is ook NASA’s Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) ‘enkele weken offline’ gehaald voor een software update, zo berichten de autoriteiten. Afgelopen maand lanceerde de NASA nog de allereerste satelliet die als het ware de zon gaat ‘aanraken’.

Moet er iets geheim worden gehouden?

Sommigen wijzen erop dat er wel degelijk iets gaande kan zijn, omdat de vele duizenden telescopen op de Aarde vooral gericht zijn op de ‘diepe ruimte’, en niet naar de zon of nog dichterbij kijken. Net als met een op de verte scherp gestelde fotocamera kunnen deze telescopen geen objecten waarnemen die zich –naar verhouding- vlak voor de lens bevinden.

Dat de FBI met vertoon van macht het NSO sloot lijkt een teken dat er plotseling iets op of bij de zon werd gezien dat beslist geheim moet blijven, en waarvan de opgeslagen data mogelijk zo snel mogelijk moeten worden gewist. Enkelen speculeren dat de antennes van het observatorium mogelijk zijn gehackt door een buitenlandse macht, bedoeld om de nabij geleden White Sands Missile Range te bespioneren.

Nieuw zonneminimun en/of verwoestende zonnestorm?

Iemand vraagt zich af of deze nieuwste waarnemingen mogelijk uitwijzen dat we, zoals astronomen al hebben voorspeld, een nieuw ‘Maunder Minimum’ ingaan, een mini ijstijd die tientallen jaren of nog langer kan gaan duren. Daarmee zou het gevoerde biljoenen kostende klimaatbeleid om de zogenaamde opwarming van de Aarde tegen te gaan in één klap totaal zinloos en zelfs averechts zijn. (1)

Enkele jaren geleden kwam een voormalig CIA ‘remote viewing’ team in het nieuws nadat de leden van deze experts in buitenzintuiglijke waarneming diverse toekomstige gebeurtenissen, waaronder de kernramp in het Japanse Fukushima, correct bleken te hebben voorspeld. Volgens dit team zou er een x-aantal jaar na Fukushima een plotselinge gebeurtenis op de zon een einde maken aan bijna al het leven op het Noordelijke Halfrond van onze planeet.

‘Nog 6 andere sterrenwachten gesloten’

Complotsite Pravda-TV meldt dat er wereldwijd in totaal 7 sterrenwachten zijn gesloten, waaronder een observatorium op het Spaanse eiland Tenerife. Er wordt verwezen naar onder meer de blog ‘UFO-Sightings-Spot’, waar iemand uit Indiana een foto plaatste waarop UFO voor de zon zou zijn te zien. Veel mensen zijn sceptisch, want het betreft zoals gebruikelijk een zeer vage opname die ook het gevolg kan zijn geweest van vuil op de lens.

Omdat ook webcams van observatoriums in Australië, Chili, Hawaii en in Pennsylvania offline werden gehaald, werd geconcludeerd dat deze telescopen eveneens werden gesloten. Daar is echter geen enkele bevestiging van. (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Pravda-TVafbeelding: eigen werk Maria G.Hill