WHO hoopt ebola uitbraak in Afrikaanse miljoenenstad met internationaal vliegveld te hebben voorkomen

Hulpverleners in hazmat pakken tillen een met ebola besmette Congolees op. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————–

WHO directeur ‘hoopt dat ebola zich niet verder zal verspreiden’ over de stad Goma

—————————————————————————————————————————————-

De Congolese autoriteiten hebben bevestigd dat afgelopen zondag een met ebola besmette man de bus heeft genomen naar de stad Goma, waar ruim 2 miljoen mensen leven en dat een internationaal vliegveld heeft. De man, een ‘pastor’ (voorganger of pastoor), zou op tijd zijn ontdekt en naar een afgesloten behandelcentrum zijn gebracht. Ook de andere 18 passagiers zouden snel zijn opgespoord en gisteren zijn ingeënt. Het voorval toont echter aan hoe eenvoudig ebola, dat in deze nieuwe uitbraak al 1665 dodelijke slachtoffers eiste, zich over de wereld zou kunnen verspreiden.

‘Vanwege de snelheid waarmee de patiënt werd geïdentificeerd en geïsoleerd, en de identificatie van alle andere buspassagiers uit Butembo, is het risico dat het zich in de rest van de stad Goma verspreid klein,’ verklaarde het Congolese ministerie van Gezondheid.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), verklaarde dat ‘Goma, op de grens met Rwanda, een gateway is naar de regio en de wereld. We vertrouwen op de maatregelen die we hebben genomen, en hopen dat ebola niet verder zal zijn overgebracht in Goma. Niettemin kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn.’

Dagelijks tientallen nieuwe ebola gevallen

Gisteren stond de teller met dodelijke slachtoffers al op 1665, terwijl bijna 700 mensen het ebola virus, dat hoge koorts en interne bloedingen veroorzaakt, hebben overleefd. Dagen met tientallen nieuwe gevallen zijn ondanks grootschalige interventies eerder regel dan uitzondering geworden.

Medische officials vrezen dat de ware omvang van de uitbraak nog niet duidelijk is, omdat sommige plaatsen vanwege de slechte infrastructuur of de onveilige situatie vrijwel onbereikbaar zijn. De nieuwe ebola uitbraak vindt midden in een van Congo’s langste en gewelddadigste conflicten plaats, waarin een compleet lappendeken van etnische milities, burgerwachten en overheidstroepen elkaar bevechten.

Hulpverleners doelwit van geweld

Soms richt het geweld zich ook tegen de ebola bestrijders, waardoor de verspreiding van het virus werd versneld. Zo werden twee hulpverleners gisteren door onbekenden vermoord in de stad Beni, het epicentrum van de uitbraak. Volgens de WHO directeur zijn er sinds januari al bijna 200 van dit soort aanvallen geweest, waarbij 7 hulpverleners het niet overleefden.

Ebola is inmiddels vastgesteld in twee steden met meer dan 1 miljoen inwoners. De vorige uitbraak, die tussen 2013 en 2016 in West Afrika, eiste meer dan 11.300 dodelijke slachtoffers. (1)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

9

 1. Toch heel merkwaardig dat de regio’s waar die uitbraak en het virus wordt vastgesteld, heel congo, niet compleet wordt geïsoleerd om te voorkomen dat het zich over heel de wereld verspreidt?
  Zou who daar niet beter eens werk van maken om de rest van de wereld te behoeden voor ebola?
  Of is het net de bedoeling om de hele wereld te besmetten zodat de wereldbevolking kan gedecimeerd worden, met natuurlijk de pogingen van who om met dure vaccins zogenaamd de ziekte te willen intomen? (maar in wezen net door de vaccins, die het ebola virus bevatten, te kunnen verspreiden)
  Waarom wordt door de leugenpers hier telkens mondjesmaat berichten de wereld ingezonden over elk geval van ebola in afrika maar over het vermoorden van hulpverleners wordt dan weer zogoed als geen aandacht gegeven? (Mag ebola niet uitgeroeid worden, worden hulpverleners daarom vermoord?)
  Om ons voor te bereiden dat het dodelijke virus, georkestreerd, onderweg is naar europa door besmette, afrikaanse immigranten of om angst te zaaien en nog meer weerstand op te roepen tegen immigratie uit afrika?
  Bah, het pure Kwaad komt meer en meer aan de oppervlakte…deze baarlijke duivels moeten een gezicht krijgen, ontmaskerd worden en met pek en veren naakt door de straten gejaagd worden tot aan de guillotine.

 2. Het was toch in Duitsland dat er ook ebola was geconstateerd?
  Of het waar is weet ik niet, maar mij werd verteld dat er een teek in Nederland is gesignaleerd met lange
  poten, die bij een beet dezelfde symptomen heeft als ebola.

 3. Dus in plaats van al die borden met ‘Voorkom varkenspest’ bij de bushalten moet het straks worden; ‘Voorkom Ebola’. Stop immigratie dus… Tenzij….. het de bedoeling is om ook hier een bende te zaaien en verplicht te vaccineren in het kader van ‘Preventie’.

  Oplettendheid is geboden nu blijkt dat Ebola een gepatenteerde vinding is uit Amerika.

 4. Gerrit , Dit virus kan via een vliegtuig in een paar dagen de hele wereld besmetten.Dit is lang bekend maar het komt nog wel een keer zover dat alle vliegtuigen aan de grond moeten blijven !!!

 5. Er wordt niet veel bericht over dit soort uitbraken, speciaal niet door onze door belastinggeld in stand gehouden NOnSens hoernaal. Er gebeuren wel meer vreemde dingen die je aan het denken zetten. Vorige week was er een bericht dat er een man bezweken was na het zwemmen in Florida. Het waren de gevolgen van een vlees etende bacterie. Zal het er bij een blijven? Verder begint het al op te vallen dat er al minder ingeblikte bonen verkrijgbaar zijn in Amerika. Zou dit een gevolg zijn van de “global warming goodness” die er afgelopen winter en tot begin juli gevallen is? Zou dit ook niet kunnen overwaaien naar Europa?
  http://www.thebritishjournal.com/health/tennessee-man-dies-flesh-eating-bacteria-swimming-florida-2396-2019/
  https://www.youtube.com/watch?v=68xnu0aOLps

 6. Zeer gevaarlijk situatie , daar in de Congo hopelijk zal het geen pandemie worden maar het is toch wel raar dat het daar het meest voorkomt? Shalom

Comments are closed.