Wetenschappers treffen inadembare antibiotica resistente genen van superbacteriën in alle grote steden aan

Simpele infecties worden levensgevaarlijk – Ieder jaar raken alleen al in de VS 2 miljoen mensen besmet – Immigratie = epidemieën – WHO waarschuwt voor einde antibiotica tijdperk: In 2050 jaarlijks 10 miljoen doden door AR bacteriën –
Een wetenschapper toont een petrischaaltje met de dodelijke resistente MRSA ‘ziekenhuis’ bacterie, waarvan de inadembare genen al in zes wereldsteden zijn aangetroffen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————

Van Parijs tot San Francisco, van Peking tot Johannesburg en Melbourne, overal hebben wetenschappers antibiotica resistente genen van superbacteriën aangetroffen die zich door de lucht verspreiden, en dus door iedereen kunnen worden ingeademd. Ook het platteland blijkt niet langer veilig. Door het globalisme, het vele gereis, open grenzen en massa migratie kunnen deze dodelijke genen zich namelijk razendsnel over de hele wereld verspreiden. Medicijnen zijn voorlopig niet voorhanden.

Een wetenschappelijk team van de universiteit van Beijing onderzocht de lucht in 19 grote wereldsteden. Conclusie: in iedere stad bevinden zich inmiddels AR genen die zich door de lucht verspreiden. Mensen kunnen al besmet raken door het inademen van roetdeeltjes en uitlaatgassen.

Het blijkt dat bestaande AR bacteriën hun resistente genen op deze wijze kunnen doorgeven aan andere bacteriën. Vooral penicilline en hiervan afgeleide medicijnen zijn getroffen. Hierdoor dreigen ook veel voorkomende aandoeningen zoals urineweg infecties, geslachtsziekten (zoals bijvoorbeeld chlamydia) en longontsteking onbehandelbaar te worden.

Grootste boosdoener van het ontstaan van AR bacteriën is het jarenlange overmatig of verkeerd voorschrijven van antibiotica door artsen –iets waar men in Nederland overigens al lange tijd veel voorzichtiger mee is-, gekoppeld aan het feit dat veel mensen hun kuur niet afmaken.

Ieder jaar miljoenen besmettingen, ook op platteland

In San Francisco werden het hoogste aantal inadembare AR genen gevonden, en in Beijing de meeste soorten. De lucht in alle andere onderzochte wereldsteden, waaronder Parijs, Zürich, Warschau, Hong Kong, Brisbane en Melbourne, is eveneens besmet. In zes steden zijn zelfs genen aangetroffen die resistent zijn tegen de allerlaatste nog werkende behandeling tegen de MRSA super bacterie, die vooral in ziekenhuizen wordt opgelopen.

Ieder jaar raken alleen al in de VS zo’n 2 miljoen mensen besmet met een AR bacterie, mogelijk dus ook door deze gewoon in te ademen. De American Chemical Society trof AR genen niet alleen in de grote steden, maar ook op boerderijen en in (nationale) parken aan. Zelfs afgelegen gebieden waar geen antibiotica worden gebruikt zijn niet veilig, want de inadembare genen kunnen eenvoudig van elders worden meegenomen.

Immigratie = epidemieën

Vooral de bevolking van Europa loopt groot gevaar nu er jaarlijks enorme aantallen migranten uit Afrika en het Midden Oosten worden binnengehaald. Hierdoor is al in zeven landen multiresistente TBC geconstateerd.

Diverse topartsen hebben gewaarschuwd voor een volksgezondheid ramp en het uitbreken van epidemieën, omdat volgens hen zo’n 10% van de migranten met TBC is besmet, en velen van hen een waslijst aan andere gevaarlijke besmettelijke ziektes met zich meenemen. Des te onbegrijpelijker is het dat bijna niet één migrant wordt gescreend, omdat dit ‘racistisch’ zou zijn.

ARB Apocalyps: in 2050 jaarlijks 10 miljoen doden

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) waarschuwde al vaker voor het einde van het antibiotica tijdperk. De schatting is dat in 2050 jaarlijks zo’n 10 miljoen mensen zullen overlijden aan infecties, waarvan de meeste tot nu toe goed behandelbaar waren. Nu al overlijden jaarlijks zo’n 700.000 mensen aan bacteriën die resistent zijn geworden tegen medicijnen tegen onder andere TBC, HIV en malaria. Ook keizersneden, het laten plaatsen van een nieuwe heup, en kankerbehandelingen worden steeds riskanter.

Dame Sally Davies, hoofd Medische Zaken op het Britse ministerie van Gezondheid, zei twee jaar geleden dat het gevaar van AR bacteriën net zo groot is als de dreiging van terrorisme. Gezien de nieuwste cijfers kan rustig worden gesteld dat de terreurdreiging in het niet valt vergeleken bij de ‘AR bacterie Apocalyps’ die de wereld te wachten staat.

Op winst beluste farmaceutische industrie heeft niets nieuws ontwikkeld

Nieuwe medicijnen zijn voorlopig nog niet in zicht. Dat is mede te danken aan de gigantische winsten die de farmaceutische producenten al decennia behalen met bestaande antibiotica. Men zag hierdoor geen noodzaak om nieuwe medicijnen te ontwikkelen, omdat dit veel geld kost en succes niet gegarandeerd is. Dit puur op snelle winst gerichte beleid dreigt nu als een boemerang tegen hen terug te keren.

Xander

(1) Daily Mail
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:


05-04: ‘Nachtmerrie’: Al kwart van onderzochte bacteriën hebben antibiotica resistentie ontwikkeld (‘Ze bevinden zich feitelijk reeds in uw achtertuin’ – Immigranten nemen besmettelijke ziekten met zich mee)
23-01: Migrantencrisis: In zeven Europese landen multiresistente TBC geconstateerd

2017:
14-07: Kerk neemt illegale asielzoeker op: Mogelijk meer dan 50 kinderen besmet met TBC (/Chirurg: Duizenden migranten dragen resistente TBC met zich mee en vormen groot gevaar voor volksgezondheid)

2015:
30-12: Ziekenhuis waarschuwt: 10% migranten heeft TBC, besmettingsgevaar is groot (/ Alleen al medicijnkosten voor 10.000 patiënten bedragen € 2 miljard)
06-11: ‘Veel TBC-gevallen onder migranten, artsen worden gedwongen hen te behandelen’
19-10: Poolse president: Migranten brengen epidemieën naar Europa
09-10: Arts Duits ziekenhuis waarschuwt dat migranten tal van ernstige ziekten verspreiden
02-05: (/ Grote zorgen om uitbraak multiresistente TBC: In de komende 35 jaar 75 miljoen doden verwacht)

2014:31-10: Spaanse regering bevestigt dat ISIS ebola als wapen tegen Westen wil gebruiken
02-09: IS wil miljoenen Europeanen vermoorden door verspreiden van de pest