‘Werd Kashoggi met medeweten CIA vermoord vanwege brisante info over 9/11? ‘

Afbeelding: Getty Images (4). 

————————————————————————————————————————————–

Waren het dan toch Saudische agenten die journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul vermoordden? Het lijkt in ieder geval de officiële versie te worden, nadat de Saudische koning Salman en de Turkse president Erdogan deze na telefonisch crisisberaad zouden zijn overeengekomen (2). Wat er echt is gebeurd zal vermoedelijk nooit helemaal duidelijk worden, al zijn er berichten in Amerikaanse media zoals de Washington Post dat de CIA van tevoren wist wat de Saudi’s met Khashoggi van plan waren. Grepen de Amerikanen opzettelijk niet in omdat de journalist zeer gevoelige informatie had over de betrokkenheid van zowel Saudi Arabië als de CIA bij de aanslagen van 9/11?CNN berichtte gisterenavond dat de zender een concept verklaring heeft waarin de Saudi’s erkennen dat Khashoggi in hun consulaat in Istanbul is omgekomen. Zijn dood zou echter per ongeluk zijn veroorzaakt toen hij werd ondervraagd door agenten die daar volgens Riyadh geen toestemming voor zouden hebben. Kortom: een voorspelbare ‘ons treft geen blaam’ uitkomst, vermoedelijk overeengekomen tijdens het genoemde crisisoverleg.

Andere bronnen zeggen dat deze verklaring nog kan veranderen voordat deze officieel naar buiten wordt gebracht.

‘CIA wist van plannen tegen Khashoggi, maar greep niet in’

Volgens de Washington Post waren de Amerikaanse inlichtingendiensten op de hoogte van de Saudische plannen om de 59 jarige Khashoggi, regelmatige columnist van de WP, gevangen te nemen. ‘Als ze wisten dat het leven van de journalist gevaar liep, waarom waarschuwden ze hem dan niet om zijn noodlot te voorkomen?’ vraagt Finian Cunningham voor The Strategic Culture Foundation zich af.

Khashoggi’s groeiende kritiek op de Saudische kroon, en met name op de 33 jarige kroonprins Muhammad bin Salman en dienst ‘zuiveringen’, lijkt een plausibele verklaring. Cunningham wijst erop dat er echter meer aan de hand lijkt te zijn, dat de journalist mogelijk in het bezit is gekomen van nog veel pijnlijkere informatie, niet alleen voor de Saudi’s, maar ook voor de Amerikanen.

Jarenlang media adviseur van directeur Saudische geheime dienst

Khashoggi was jarenlang als media adviseur werkzaam voor prins Turki al Faisal, die van 1977 tot 2001 de directeur was van de Mukhabarat, de Saudische staatsinlichtingendienst. Hij speelde samen met de Amerikanen en Britten een centrale rol bij de vorming van de mujahideen die in de jaren ’80 in Afghanistan tegen de Sovjets vochten. Uit deze jihadisten zou later Al Qaeda voortkomen, niet voor niets ook wel ‘Al-CIA-da’ genoemd, omdat de moslimterroristen in tal van landen –waaronder Syrië- als ‘proxy’s’ voor de Amerikanen vochten.

Prins Turki zou ook van tevoren op de hoogte zijn geweest van de aanslagen op 9/11, reden waarom hij slechts 10 dagen voor die fatale dag plotseling terugtrad als hoofd van de Saudische inlichtingendiensten. Khashoggi bleef tot 2007 zijn media adviseur, totdat de prins in dat jaar ontslag nam als de Saudische ambassadeur voor de VS en Groot Brittannië.

Had Khashoggi gevoelige info over rol Saudi’s en CIA bij 9/11?

Het is daarom voorstelbaar dat Khashoggi als jarenlange vertrouweling van prins Turki beslag heeft weten te leggen op zeer geheime en gevoelige informatie over 9/11, en vooral over de rol van de Saudische inlichtingendiensten en de CIA hierbij. Alternatieve media zoals Infowars twijfelen er al jaren niet meer aan dat 9/11 een ‘false flag’ operatie was om de Amerikaanse ‘war on terror’ en de invasies van Irak en Afghanistan te rechtvaardigen, en later ook de verwoesting van Libië, Jemen en Syrië.

Enigszins vreemd aan wat de officiële verklaring lijkt te worden is dat Khashoggi eerder uit vrees voor zijn leven weigerde om de ‘uitnodiging’ van het Saudische koningshuis te aanvaarden om terug te keren naar zijn land en opnieuw media adviseur aan het hof te worden. Waarom dan toch het Saudische consulaat in Istanbul betreden? Waarom vroeg hij de scheidingsverklaring niet gewoon aan bij het consulaat in de VS, waar hij werkte?

Hoe dan ook, als Khashoggi inderdaad in het consulaat door een Saudisch ‘hit’ team werd vermoord, in stukken gehakt en met diplomatieke auto’s naar het vliegveld werd vervoerd, dan moet Riyadh een zeer dringende reden hebben gehad om zo’n gevaarlijke operatie op buitenlands grondgebied uit te voeren. Die reden kan wel eens geweest zijn dat hij teveel wist over de rol van het koningshuis en de CIA in 9/11, en men het nu noodzakelijk achtte hem voorgoed uit de weg te ruimen. (3)


Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Strategic Culture Foundation
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

13-10: ‘Moord  Saudische journalist mogelijk Turkse sabotage van vredesverdrag Arabische wereld met Israël’