Waarom kwamen afgelopen week vijf vliegtuigen met zieke mensen in het nieuws?

Bill Gates: Volgende pandemie gaat in 6 maanden tijd 30 miljoen slachtoffers maken – In Mecca ging onlangs agressief virus rond onder moslims, die dit na de hajj mogelijk terug naar huis hebben genomen –
Afbeelding (illustratief): Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

Mensen die ziek worden tijdens een vlucht is ongetwijfeld niets bijzonders. De afgelopen week kwamen echter vijf vliegtuigen in het nieuws met aan boord ziek geworden mensen. Officials vreesden voor een ernstige besmettelijke aandoening, waardoor één vliegtuig zelfs even in quarantaine werd geplaatst. Het was een scenario dat deed denken aan science-fiction/horror films en tv-series zoals 12 Monkeys en The Strain. Heeft die plotselinge aandacht iets te maken met de ernstige waarschuwing van Bill Gates eerder dit jaar over de volgende wereldwijde pandemie die volgens hem in een half jaar tijd 30 miljoen dodelijke slachtoffers gaat maken?

Onbekend virus meegenomen uit Mecca?

Op het eerste vliegtuig, van Dubai naar New York, werden zo’n 100 passagiers en bemanningsleden ziek. Ze kregen koorts en waren aan het hoesten. Het toestel ging in quarantaine en het CDC (Centers for Disease Control) ging aan boord en liet 10 of 11 mensen in het ziekenhuis opnemen. De andere ruim 500 passagiers konden na controle hun weg vervolgen.

Volgens luchtvaartmaatschappij Emirates was het voedselvergiftiging, maar de passagiers zelf dachten aan een vervelende griep, omdat ‘al ruim voordat we aan boord gingen waren mensen overduidelijk erg ziek waren. Die hadden helemaal niet aan boord gelaten moeten worden,’ aldus passagier Erin Sykes.

Sommigen wezen op het feit dat er in Mecca onlangs een agressief virus rondging, en enkele passagiers aan boord van het vliegtuig daar recent geweest waren. Maar ‘fake news’ zender CNN berichtte dat het toch echt een verkoudheidje of griepje moest zijn, en mensen zich nergens zorgen over hoefden te maken.

Frankrijk: Bang voor kind uit Algerije met cholera

Vliegtuig twee vloog van Algerije naar Perpignan in Zuid Frankrijk. De passagiers werden daar een uur lang in het toestel gehouden omdat men bang was dat een kind ziek was geworden door cholera. ‘Het is waarschijnlijk dat het kind cholera heeft en naar het ziekenhuis wordt geëvacueerd voor onderzoek,’ verklaarde de brandweer. In het Algerijnse Oran, waar het toestel was opgestegen, was namelijk net een cholera uitbraak geweest, waar 70 mensen mee besmet waren en 3 mensen aan waren overleden.

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het jongetje volgens de berichten toch geen cholera te hebben. De overige passagiers mochten na het desinfecteren van hun handen gewoon van boord.

Twee vliegtuigen met zieke moslims van Europa naar Amerika

De volgende dag ging het om twee vliegtuigen naar Philadelphia in de VS, een uit Parijs en een uit München. Een aantal passagiers waren dermate ziek geworden dat ook in deze gevallen het CDC werd ingeschakeld. Volgens de douane waren er 12 moslims aan boord die deel hadden genomen aan de hajj, de pelgrimsreis naar Mecca. Ook zij klaagden over zere kelen en moesten hoesten. Mensen die geen verschijnselen toonden mochten van het CDC de toestellen verlaten en hun reis vervolgen.

Man met pokken op vlucht Nigeria-Londen

Het vijfde toestel is een geval apart. Dat vloog van Nigeria naar Londen. Pas achteraf, dus toen iedereen al lang weer verder was gereisd, werd bekend dat een Nigeriaanse marine officier monkeypox, een vorm van de pokken, had gekregen. Monkeypox wordt vooral overgedragen van wilde dieren op mensen, en minder makkelijk van mens op mens. Bij uitbraken overlijdt tussen de 1% en 10%, vooral kinderen.

De Britse autoriteiten namen contact op met 50 passagiers en andere mensen die het grootste risico hadden gelopen om besmet te zijn geraakt. Niemand zou symptomen –zoals koorts, hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, gezwollen lymfeklieren, uitputting, of pijnlijke zweren- hebben gekregen. Dr. Michael Jacobs verklaarde dat ‘monkeypox in de meeste gevallen mild is, waar je al na enkele weken van herstelt.’

Bill Gates waarschuwt voor 30 miljoen doden tijdens volgende pandemie

Vliegtuigen met zieke mensen zijn waarschijnlijk heel normaal, zo stelt ook auteur Daisy Luther op The Organic Prepper Blog. Wat er wel vreemd aan is, is dat vijf vliegtuigen met zieke mensen in één week tijd in het nieuws komen. Het zet mensen er in ieder geval bij stil hoe makkelijk en snel een infectieziekte zich over de hele wereld kan verspreiden. ‘En als dit constant gebeurt, waarom horen we nu pas over al deze gevallen? Is het soms een subtiele hint dat er een massale pandemie aankomt?’

Luther wijst in dit verband op een publieke discussie die eerder dit jaar die werd georganiseerd door de Massachusetts Medical Society en het New England Journal of Medicine. Miljardair en oud Microsoft topman Bill Gates waarschuwde daar dat de wereld niet is voorbereid op een pandemie. Een nieuwe ernstige griep die in 1918 zo’n 50 miljoen mensen het leven kostte, zou in onze tijd in slechts 6 maanden tijd 30 miljoen slachtoffers maken.

‘De wereld moet zich op dezelfde serieuze manier op een pandemie voorbereiden als op oorlog,’ zo vond Gates. De enige keer dat het Amerikaanse leger een oorlogssimulatie rond een pokkenpandemie hield, was het resultaat ‘pokken 1, mensheid 0.’

‘Geen paniek, wel in de gaten houden’

‘Hoewel het niet nodig is om jezelf nu al op te sluiten voor een pandemie, is deze trend van vliegtuigen vol zieke mensen absoluut wel iets om in de gaten te houden,’ besluit Luther. Complottheorieën stellen al jaren dat de globalistische ‘Bilderberg’ elite uiteindelijk 2/3 van de mensheid wil laten verdwijnen, en daar zowel pandemieën als vaccins voor gaat gebruiken.

De laatste pandemie, de Mexicaanse griep in 2009, bleek na alle heisa en miljoenen spoedinentingen echter een storm in een glas water, die bij elkaar opgeteld minder slachtoffers maakte dan de jaarlijkse terugkerende gewone griep. Tientallen miljoen ongebruikte vaccins werden vervolgens in de Derde Wereld gedumpt.

In 2014 was er de angst dat ebola, dat in Afrika nog regelmatig de kop opsteekt, zich over de rest van de wereld zou verspreiden. Ook dat gebeurde (nog?) niet.Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)