VS financiert Nederlandse experimenten met vogelgriep virus dat ons allemaal kan uitroeien

Tal van gerenommeerde wetenschappers verbijsterd: ‘Dit onderzoek kan miljoenen doden veroorzaken’ –Al in 2007 werd in Hong Kong geoefend op het omgaan met mensen die met het vogelgriepvirus zijn besmet (Afbeelding: Embed from Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————

Als het klimaatbeleid onze bevolking uiteindelijk niet decimeert, dan zou een ander gevaar dat wel –en vermoedelijk veel eerder- kunnen doen. Het gerenommeerde Science Magazine heeft namelijk onthuld dat de Amerikaanse overheid in januari een team Nederlandse wetenschappers financiële steun heeft aangeboden om hun in 2014 stopgezette experimenten met het dodelijk maken van het vogelgriepvirus voor mensen weer te hervatten. Omdat dit in alle stilte is gebeurd en er tevens geen enkele uitleg wordt gegeven, luidt de prangende vraag waarom de Amerikanen zo graag een extreem gevaarlijk virus willen laten maken dat in potentie de hele mensheid kan uitroeien.

Science Magazine berichtte in februari dat het had ontdekt dat de Amerikaanse overheid vorig jaar heeft besloten om het onderzoek, dat ruim vier jaar geleden vanwege de enorme risico’s was stopgezet, weer te hervatten. ‘Ze willen daadwerkelijk dat wetenschappers erachter komen hoe het vogelgriepvirus ons mogelijk allemaal kan doden. Meer nog, ze vertellen ons niet waarom,’ schrijft Dagny Taggert, een pseudoniem van een ervaren journalist die de leugens van de mainstream media waar ze zelf voor werkt wil blootleggen.

‘Willen ze soms een pandemie? Want zo veroorzaak je er een.’

The New York Times heeft inmiddels bevestigd dat twee wetenschappelijke teams, een in Nederland en een in Wisconsin, van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid te horen hebben gekregen dat hun werk in aanmerking komt voor overheidssubsidie. Het team in Wisconsin kreeg dat in oktober 2018 te horen, het team van de Erasmus Universiteit in Rotterdam in januari van dit jaar.

Officials van het ministerie weigerden de NY Times uitleg te geven waarom het besluit, dat al in december 2017 werd gemaakt, niet eerder aan de betreffende laboratoria werd meegedeeld. Een woordvoerder verklaarde dat de informatie vanwege ‘patenten’ niet openbaar gemaakt kan worden.

Al in 2011 ontstond de nodige onrust toen bekend werd dat wetenschappers in Amerika, Nederland en Japan het dodelijke H5N1 virus hadden aangepast, zodat ook fretten het op elkaar kunnen overdragen. De angst was dat nu het virus ook voor zoogdieren besmettelijk was gemaakt, het uiteindelijk ook een gevaar voor mensen zal worden.

Ook wetenschappers woedend en ongerust

In de wetenschappelijke wereld is woedend gereageerd op de heimelijke wijze waarop het besluit tot stand kwam. Veel experts zijn bang dat virussen door het onderzoek zullen muteren en dodelijke pandemieën zullen veroorzaken als ze door een ongeluk of terrorisme (of misschien wel opzettelijk door een overheid of leger) vrijkomen.

Een van de verontruste wetenschappers is Harvard epidemioloog Marc Lipsitch. ‘Van ons wordt nu gevraagd vertrouwen te hebben in een totaal vaag proces waarvan de uitkomst de voortzetting van gevaarlijke experimenten is.’ Samen met collega wetenschapper Thomas Ingelsby, directeur van het Centrum voor Gezondheid Veiligheid van de Johns Hopkins Bloomberg School voor Publieke Gezondheid in Baltimore, plaatste hij een artikel in de Washington Post met de veelzeggende kop ‘De VS financiert gevaarlijke experimenten en wil niet dat u daar vanaf weet’.

Ook Richard Ebright, moleculair bioloog aan de Rutgers Universiteit, noemt het gebrek aan openheid ‘verontrustend en onverdedigbaar.’ In 2012 verklaarde hij tegen de Scientific American dat het dodelijke virus een grote bedreiging voor mensen kan vormen als het bijvoorbeeld uit een laboratorium ontsnapt, iets dat overigens vele malen vaker voorkomt dan algemeen bekend wordt gemaakt (2).

‘Dit onderzoek kan miljoenen doden veroorzaken’

Professor Steven Salzberg bevestigde in Forbes Magazine dat ‘twee wetenschappers, een in de VS en een in Nederland, hebben geprobeerd van de vogelgriep een dodelijk menselijk pathogeen te maken. Inderdaad: ze proberen van de vogelgriep, die normaal gesproken niet besmettelijk is voor mensen, een menselijke griep te maken.’

‘Voor degenen die het niet weten: in 1918 kwamen tussen de 50 en 100 miljoen mensen –op dat moment 3% van de hele wereldbevolking- om door de Spaanse griep die eveneens afkomstig was van een vogelgriep variant. Het zal daarom niemand verbazen dat toen andere wetenschappers, waaronder ik zelf, ontdekten dat ze de vogelgriep in een menselijke griep proberen te veranderen, zij zich afvroegen waarom ze dat in vredesnaam willen doen.’

‘De antwoorden waren en zijn onbevredigend: beweringen dat het gaat om meer te weten te komen over de gevaren van het virus waardoor men beter voorbereid is op een toekomstige pandemie klinken misschien redelijk, maar beloven slechts vage voordelen, terwijl de gevaren worden genegeerd. Als dit onderzoek succesvol is en een van die nieuwe griepsoorten ontsnapt, dan kan de schade verschrikkelijk zijn. Dit onderzoek kan miljoenen doden veroorzaken.’

Een van de betrokken wetenschappers, microbioloog Rebecca Moritz van het team in Wisconsin, gaf impliciet aan hoe gevaarlijk het onderzoek is door uit te leggen dat het de brandweer streng verboden is om een viruslaboratorium binnen te gaan, en dat als er toch brand uitbreekt, zij ‘het moeten laten afbranden’, ook als er zich nog mensen in zouden bevinden.

‘Pandemie komt er waarschijnlijk toch wel aan’

Eventuele vaccins –waar toch al steeds grotere vraagtekens bij worden gezet- kunnen worden vergeten, want de wetenschap is nog steeds niet in staat ook maar een beetje betrouwbaar vaccin tegen de gewone griep te maken. Tegen een razendsnel muterend en extreem dodelijk virus zoals nu wordt ontwikkeld maken we dan ook geen schijn van kans.

‘Is er een mogelijke bedreiging waar ons niets over wordt verteld?’ vraagt Taggart zich bezorgd af. Bioterrorisme? Ontwikkelen Rusland en China misschien wel dezelfde biowapens, en wil de VS hen voor zijn? ‘Misschien is de tijd wel gekomen om ons voor te bereiden op een pandemie, want of die nu natuurlijk of door mensen gemaakt is – hij zit er waarschijnlijk aan te komen.’


Xander

(1) Zero Hedge
(2) National Post
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)