Voorbode voor Europa: Weer bekende Turk gearresteerd na kritiek op islam

—————————————————————————————————————————————-

Grote meerderheid moslims achter dodelijk geweld tegen afvalligen en lasteraars – Vrijheid van meningsuiting ook in Europa onder grote druk

—————————————————————————————————————————————-

Turken, ook bekende, die openlijk kritiek hebben op de islam, worden door het regime van de islamofascistische dictator Recep Tayyip Erdogan zonder pardon gearresteerd en gevangen gezet. Vanwege de almaar groeiende invloed van Turkije in Europa, voor een aanzienlijk deel veroorzaakt door de aanhoudende massa immigratie uit de islamitische wereld, kunnen de Europeanen vermoedelijk al binnen afzienbare tijd vergelijkbare maatregelen verwachten waarmee de islam een speciale uitzonderingspositie krijgt, waar niet langer ook maar iets negatiefs over mag worden gezegd of geschreven (voor zover mensen dat nog durven). De zelfverklaarde mensenrechtenkampioenen in Nederland, die de afgelopen dagen om het hardst schreeuwden over het vermeende ‘systemische racisme’ in Nederland, blijven in ieder geval weer ijzingwekkend stil.

Op 17 mei werd de Turkse fotograaf Firat Erez, voormalig supporter van Erdogans AKP partij, in Antalya gearresteerd omdat hij had getwitterd dat ‘de islam immoreel is. Dit is geen haat, dit is een besluit. Zijn profeet, Allah, en zijn discipelen konden het niet beschermen. Islam heeft de morele barrière niet overwonnen, en kan dat ook niet. Je kunt niet de waarheid ontdekken door vijf keer per dag te knielen. Dat is duidelijk, helder en pijnlijk.’

De politie arresteerde hem vervolgens wegens ‘het beledigen van religieuze waarden’, en het ‘aanzetten tot haat of vijandigheid’ tussen bevolkingsgroepen. Het –zoals bekend door extreemlinkse managers geleide- Twitter zette Erez’ account op non actief, nadat veel twitteraars de autoriteiten hadden opgeroepen hem te arresteren en te straffen. Eén iemand schreef zelfs dat ze ‘alle ribben in zijn lijf moeten breken, en al zijn tanden en nagels moeten uittrekken.’

‘Ons boek, de Koran, maakt heel duidelijk wat het lot van spotters is’

Journalist Hakan Aygün, voormalig hoofdredacteur van het linkse Halk TV, werd onlangs eveneens gearresteerd vanwege het ‘vernederen van religieuze waarden’, het ‘aanzetten tot haat’ en het ‘beledigen van de Koran.’ Wat was Aygüns misdaad? Hij had een tekst uit de Koran geparafraseerd, en het woord iman (religieus geloof) vervangen door IBAN (het internationale, 18 tekens lange bankrekeningnummer):

‘Iban surah, vers 1: O gij die IBAN heeft! Wij hebben jullie IBAN getallen gegeven van verschillende banken, zodat jullie IBAN gaan gebruiken. Degenen die IBAN gebruiken zullen zonder twijfel in het hiernamaals worden gescheiden van degenen die dit niet doen!’

Mustafa Dogan Inal, één van Erdogans advocaten, diende een strafrechtelijke aanklacht tegen hem in vanwege ‘beledigingen en beschuldigingen, gebaseerd op valse claims die onmogelijk kunnen worden getolereerd… Het verlagen van het boek en zijn verzen, dat een van de topprioriteiten van de moslims is, door letters en woorden te vervangen met een woordspelletje is onacceptabel, slecht en een veronderstelde aanval. Ons boek, Koran, maakt heel duidelijk wat het einde (lot) van deze mensen is.’

En dat klopt. Volgens de hadith en sira, de bijna even heilige uitspraken en uitleggingen van de Koran, komt ‘het verlaten van islam, het beledigen van Mohammed of Allah, het ontkennen van het bestaan van Allah, sarcastisch Allahs naam gebruiken, het ontkennen van enig vers in de Koran,’ neer op ‘godslastering, die met de dood bestraft moet worden.’ Tenminste zes moslimlanden voeren deze wet letterlijk zo uit, te weten Iran, Pakistan, Afghanistan, Brunei, Mauritanië en Saudi Arabië.

Grote meerderheid moslims achter dodelijk geweld tegen afvalligen en lasteraars

Turkije heeft niet zo’n wet, maar desondanks kunnen critici van de islam het slachtoffer worden van dodelijk geweld. Turan Dursun, een ex-imam en auteur die publiekelijk zijn voormalige religie bekritiseerde, en professor Bahriye Ücok, die zei dat een hoofddoekje niet verplicht is in de islam, werden in 1990 allebei vermoord.

Er bestaan wel Turkse wetten (zoals Artikel 216) die het ‘beledigen’ en ‘niet respecteren’ van de islam strafbaar stellen. Naast de genoemde 6 landen worden ook in Egypte, Algerije, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Soedan, Tunesië, de V.A.R., de Palestijnse gebieden, Indonesië, Maleisië, Myanmar en Brunei negatieve uitlatingen over de islam bestraft. Daar valt ook afvalligheid (= het verlaten van de islam ) onder. In 18 van de 20 moslimlanden in het Midden Oosten en Noord Afrika is godslastering verboden, en in 14 van de 20 landen ook afvalligheid.

Uit peilingen en onderzoek blijkt keer op keer dat de overgrote meerderheid van de moslimbevolking (84% in Zuidoost Azië, en 78% in Zuid Azië, het Midden Oosten en Afrika) achter het bestraffen van ex-moslims en ‘lasteraars’ staan, en vaak zelfs strengere straffen eisen. (Ook de ruime meerderheid van Europese moslims vindt dat de islamitische wetten boven die van de landen waarin ze wonen moeten worden gesteld).

Vrijheid van meningsuiting weg in Turkije, onder grote druk in Europa

Kritiek hebben op wat voor religie, ideologie of opvatting dan ook behoort onder de vrijheid van meningsuiting te vallen, inclusief negatieve, satirische, en zelfs lasterlijke uitlatingen. De grens is wanneer er openlijk wordt opgeroepen tot geweld tegen andersdenkenden. ‘Als vrijheid IETS betekent, dan is dat het recht om tegen mensen te zeggen wat ze niet willen horen,’ schreef George Orwell. Deze vrijheid is onder de tirannieke dictator Erdogan –samen met minstens 103 journalisten en andere mensen uit de media- in diepe kerkers weggestopt. (1)

Maar laten we in Europa vooral naar onszelf kijken. Niet alleen heeft het Europese Gerechtshof al diverse uitspraken gedaan waarmee ook hier kritiek op de islam werd gecriminaliseerd, maar ook vinden veel politici en hun partijen dat mensen met de ‘foute’ meningen over de immigratie, het klimaat, de EU, medicijnen en vaccinaties, Rusland, en in deze tijd ook de coronacrisis, eigenlijk van het internet gehaald zouden moeten worden. In de mainstream media krijgen kritische stemmen sowieso al jaren vrijwel geen enkel podium meer, en als dat al gebeurt is dat enkel om ze belachelijk te maken.Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

20

 1. Ik durf gemakkelijk over het verrotte straatbeeld dat de islam met haar hoofddoeken creëert schrijven, en dat dit verrotte straatbeeld, polariseert en zo rassenhaat creëert, speciaal zo ineen gezet door onze politieke landverraders, zodat, wanneer de pleuris uitbreekt, zijzelf buiten schot blijven.

  Maar niemand heeft er oren naar, ik ben omringd door hypocriete dhimmi-hielenlikkers welke de bui al voelen hangen en zo de krokodil mee voeden in de hoop dat deze hen het laatst opeet.
  Ik heb er genoeg van, en ik hoop dat hun land-en rasverraad hen een plek oplevert in het meer van het eeuwige vuur.

 2. Koddebeier schreef:
  05/06/2020 om 11:33 am
  Beste schrijver, u bent verraden door onze eigen overheid, die door plannen uit te voeren waar lieden als multimiljonairs zoals Bill Gates groot financieel belang bij hebben, die lui maken mede ons land kapot.
  https://www.youtube.com/watch?v=WYdZ8yefwAg
  Deze video zegt voldoende, over wat er ook hier in Nederland gaan de is.

 3. Nederland is een land waar ik mij steeds minder thuis gaat voelen.
  Politici en media bedankt dat het merendeel van jullie mijn land verziekt, verkocht en verraden hebben !!

 4. Als het aan de europese leiders ligt, wordt de islam hier de hoofdgodsdienst. Zijzelf gaan(voorlopig) vrijuit omdat ze islamisering toelaten. Wat de simpelen maar niet willen inzien, is dat ook zij uiteindelijk onder de islamknoet zullen moeten zitten.
  Je kunt wel het beest binnenhalen, maar het zal ook jou verslinden.

 5. Volgens Ibn Ezra, een grote Joodse geleerde uit Spanje ten tijde van de moslimoverheersing, was Allah een van de vele goden uit het pre-islamitische tijdperk die werd aanbeden door de Arabieren. Mohammed heeft vervolgens hervormingen doorgevoerd en Allah tot de enige god verheven. Interessant om te weten is dat Abraham Ibn Ezra de ‘kleine hoorn’ uit het boek Daniël (hfdst 7:8) ziet als een verwijzing naar de islam. Zoals velen van jullie weten, volgt de ‘kleine hoorn’ op de vier ‘beesten’ (lees: wereldrijken) uit hetzelfde boek. Saadia Gaon, een invloedrijke rabbijn die leefde in de Arabische wereld in de negende eeuw, ziet de mohammedanen evenals de vervulling van Dan. 7:8.

  Ele, dit past beter op het Geloofsforum. Mod.

 6. Islam staat niet voor vrede en vrijheid van meningsuiting, trouwens geen enkele zelfverklaarde Godsdienst. Shalom

 7. Xander; een mooie zin, “ Je kunt niet de waarheid ontdekken door vijf keer per dag te knielen. Dat is duidelijk, helder en pijnlijk”
  Maar tijdens dat knielen raken ze met hun voorhoofd zo vaak de grond aan dat er grote eelt klonten ( in het MO een bewijs dat je een goede moslim bent Eelt, wat respect afdwingt ! ) ontstaan op hun voorhoofd, wat tegelijkertijd de hersenen lijkt te spoelen, met een doctrine die middel eeuws gewelddadig is en geen enkele tolerantie leert tegen over anders denkenden, en zeker niet degenen die vanuit de Islam ontdekken dat er toch “ iets aan de hand is met hun religie”

  En momenteel zijn dat er vele. Het is opmerkelijk dat heel veel Iraanse jonge mensen contact opnemen met kanalen in Israël en min of meer daar om hulp vragen. ( Bron: Israël today )
  Mensen ( ook moslims ) worden steeds beter geschoold en zien in dat de islam een doctrine is die op archaïsche manier wordt gepraktiseerd in een tijdperk waarin de moderne communicatie middelen en technologie niet stroken met hun religie.

  De hele fanatieke moslims, die ook bescherming genieten door de moslim clerus en geld en aanzien verdienen met het onderdrukkende systeem zullen zich nooit kunnen ontworstelen aan dit regime.
  Zie Iran, en landen als Afghanistan en het hele MO. Maar Turkije gaat helaas met Erdogan steeds verder de moslim dictatuur kant op. Erdogan is zelf fanatiek moslim en denkt zo zijn maagden te kunnen verdienen, er aan voorbijgaand dat hij zijn hele volk ( want angst is ook een kenmerk van de Islam ) stevig onderdrukt.
  In zijn “ begin jaren “ heeft Erdogan veel goeds gedaan voor zijn land maar nu is het een ordinaire dictator!

  Toch denk ik dat de Islam “ bij de mensen thuis, in de private sfeer” op zijn retour is, vanwege dat ook deze mensen op zoek gaan naar “ de waarheid.” / zelf denken.
  Het is een lange, moeilijke en eenzame weg met veel en gevaarlijke sociale controle maar voor de mensen die dit aandurven zoals bovenstaande man in het artikel en zo zijn er honderden waarvan niets gepubliceerd wordt, maar de vrijheid van denken zal overwinnen !

 8. @ Rienus 5:03 pm op 4/6. Inderdaad, mevrouw Halsema, waant zich onaantastbaar.

 9. In Hongkong verschijnen cartoons over China en Xi. Maar dan is er een westerse ‘journalist’ (Sean McMinn) die dit ‘racistisch’ gedrag noemt. Zo is dat woord zonder enige betekenis geworden. Want de inwoners van Hongkong zijn net zulke Aziaten als die in China. ‘Racistisch’ slaat dus helemaal nergens op.
  Maar ook China doet dit snel: kritiek op China wordt weggezet als ‘racistisch’.

 10. Een vreemd bericht op Nu.nl over Hongkong. Men noemt er Hongkong ‘een speciale administratieve regio binnen China”.
  De protesten zouden zich richten tegen Lam en tegen de uitleveringswet. Meer lezen we niet. Het is niet onwaar natuurlijk, maar de protesten gaan vooral over het behoud van de vrijheden die men in Hongkong gewend is. Westerse vrijheden, die afgepakt gaan worden, ondanks de fraaie belofte van ‘Eén land, twee systemen’. Die belofte van China wordt zwaar geschonden en de burger voelt de dreiging vanuit China.
  Het is bekend dat westerse media die te veel kritiek op China hebben, door China onder druk worden gezet. Een cartoon over een Chinese vlag wordt door China al beschouwd als een schending van de mensenrechten omdat ‘het volk’ wordt beledigd. De Partij = het volk.
  Australië ontvangt dreigende taal en boycots vanuit China omdat het een onderzoek wil in China naar het virus.
  Het lijken de oude USSR-tijden wel: ook toen was kritiek op de USSR not-done en was je een rechtse reactionair als je zulke kritiek spuide en deed je aan “vijanddenken”. In het westen was ‘progressiviteit’ de mode, en daar hoorde sympathie voor de USSR bij.

 11. We beginnen steeds meer in een tijd te leven van Censuur, als je kritiek hebt over Klimaatbeleid, Islam en zelfs nu die zotte andere halve meter, word het bv niet geplaatst bij Nu.nl, daarnaast, waar ik al voor waarschuwde, dat toen de term Fake nieuws uitgevonden werd, word er doorlopend nu gebruik van gemaakt door de Mainstraim Media en TV alles word weggezet als complot theorieën en Fake nieuws, andersdenkenden zijn volgens hun stapelgek. Terwijl juist de mens zelf moet nadenken en de mogelijkheid moet hebben om zelf te onderzoeken naar de waarheid. Maar er word gepromoot om zelf niet meer na te denken, dat doet de overheid wel voor je. Diverse geleerden en ook Einstein en meerderen hebben al gewaarschuwd voor dit zogenaamde massa fenomeen. Ook ik heb al diverse discussie s gehad, en ook op Facebook en ben zelfs een categorie vrienden verloren omdat ik anders denk dan de massa. Maar waar gaat dit heen? Ja het past erg goed in een straatje van de aankomende Anti Christ, zal hij de redder van Corona worden en met mooie vaccin s? Waar zijn naam aan verbonden is? En Hij zal het prachtig vinden dat mensen niet zelf meer nadenken, maar een kudde mensen hebben met afgestompte hersens en totaal gebrainwasht door tv en media.

 12. Turkije (en dus moslims) is verdeeld over Erdogan. Google maar eens ‘Erdogan protests’, Gezi park, etc.. waarschijnlijk net als bijvoorbeeld Frankrijk verdeeld is met Macron aan de ene kant en Le Pen aan de andere kant. Allebei slecht.
  Diverse Turken zouden graag de scheiding ‘kerk en staat’, zoals onder Kemal Ataturk willen behouden.
  Erdogan is ook bekend geworden met diverse militaire avontuurtjes, zoals in Syrie en Libie. Bijna vergelijkbaar met de inval van Sadam Hoesein in Koeweit, maar kennelijk zagen de Verenigde Staten er geen aanleiding toe om hem aan te vallen (na de mislukte staatsgreep??). Turkije is natuurlijk wel moeilijker klein te krijgen dan Libie of Syrie. Maar goed…. er zijn diverse Turken die voorstander zijn / waren van een niet aggressieve islam en helemaal klaar zijn met Erdogan.

 13. Waarom zouden wakkere burgers geen openlijke kritiek mogen uiten/hebben op de Islam/Koran?

  Is de Islam dan wel een godsdienst zonder dwang?
  Is de Islam tolerant jegens andersdenkenden?
  Waarom mag een Moslim geen Bijbel lezen of kopen?
  Waarom zijn Joden en Christenen niet welkom in Mekka en Medina?
  Waarom zijn daar geen Synagogen en Kerken?

  Prof. Dr. Hans Jansen schreef een zeer verhelderend boek** voor niet-moslims, en beantwoord 250 veel gestelde vragen over de Islam/Koran:

  Boek** Islam voor varkens, apen, ezels, en andere beesten, waarmee Islam/Koran de ongelovigen vergelijkt!!!

 14. Een plaatje zegt vaak meer dan tekst:

  https://ejbron.wordpress.com/2020/06/04/smerige-hypocrisie/

  ( op de ene foto 4 mei 2020 de Dam in Amsterdam ( zeg geen Mokum meer want die tijd is helaas voorbij!) Herdenking Nederlandse doden van WOII

  Daaronder een foto van 1 juni 2020 ; massa bijeenkomst voor 1 USA dode in Amsterdam

  Mw Halalsema u heeft het hart van miljoenen diep gekwetst. U heeft bewezen de bestuursfunctie ondergeschikt te hebben gemaakt aan uw politieke ambities. U bent hier in Nederland. Stap op en bewijs NL uw beste dienst.

 15. https://ejbron.wordpress.com/2020/06/04/pvda-hypocrisie-2/#more-241574

  In het corona-debat in de Tweede Kamer van vanmiddag heeft Lodewijk Asscher (PvdA) de PVV een racistische partij genoemd! Daarop heeft Geert Wilders hem van uitstekende repliek gediend door duidelijk te maken dat juist de autochtone Nederlanders zich steeds meer gediscrimineerd voelen en dát juist dánkzij partijen als die van diezelfde Asscher, namelijk dankzij PvdA, GL, CU en D66: denk aan het voortrekken van toegelaten asielzoekers bij toewijzing van huurwoningen, allochtoon geweld in vele woonwijken, geweld tegen homo’s, uitschelden en bespuwen van vrouwen, achterstelling bij sollicitatie vanwege de wens tot verhoging van ‘diversiteit’ en nog vele andere vormen van meten met twee maten!

 16. De Koran is een uiterst gevaarlijk boek. Voeg daarbij dat moslims het zien als het woord van Allah en het als zodanig ook zien, dat moet toch voor ieder weldenkend mens duidelijk zijn dat een zg liberale islaam nog ver weg is en er waarschijnlijk ook nooit zal komen. Het verabsoluteren van de soera’s is iets wat christenen tav de bijbel al lang achter zich hebben gelaten. Door het gebrek aan nuancering en de hoge intolerantie bij moslims, is het een enge religie.

 17. Dat er vrees is voor een overname van de macht door dom zwetsende en inhoudsloze mensen van welke pluimage dan ook heeft te maken met angst. Die angst is niet onterecht als we zien dat het succesvol lijkt om de schuldvraag voor eigen falen bij wegkijkende politici te deponeren.
  In Amerika worden donkere mensen voornamelijk door andere donkere mensen omgebracht of anderszins in de vernieling geholpen. Uit filmmateriaal blijkt nu dat het gewoon gevaarlijk is daar als blanke (man) zomaar over straat te lopen want je bent fout. Halsema vindt het belangrijk en staat breed grijzend in de camera te tonen dat ze geen idee heeft wat er speelt. Ondertussen lapt zij de heilige RIVM richtlijnen aan haar laars. Zoals zij al menige keer heeft getoond te kakken op wetten en regels. Zo toon je angst en besluiteloosheid, door stoer mee te doen met raddraaiers die uit zijn op polarisatie. Deze burgemeester mag van mij in Amsterdam blijven als we er een grote muur omheen bouwen.

Comments are closed.