Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?

Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd  / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen –
De grootste zoekmachine ter wereld begint hoe langer hoe meer linkstotalitaire trekjes te krijgen. (Afbeelding: Getty Images (5)).

————————————————————————————————————————————-

China is hard op weg om in 2020 de eerste totale digitale controle samenleving ter wereld te worden. Nu al worden honderden miljoenen Chinezen 24/7 in de gaten gehouden door ontelbare camera’s, zowel op straat als in gebouwen. Deze ‘Chicom’ Orwelliaanse bewakingsstaat omvat een sociale score van 0 tot 800 punten. Simpele zaken zoals verkeersovertredingen, roken in rookverbod zones, het kopen van teveel games, en zelfs het negeren van een zebrapad kosten je punten en daarmee ‘privileges’. De Chinese journalist Liu Hua schreef onlangs kritisch over de overheid en mag nu niet meer met de trein of het vliegtuig reizen. Ook werd zijn social media account, met miljoenen volgelingen, bevroren, en mag hij geen lening meer afsluiten of een woning kopen.

Iedere Chinees krijgt ‘sociale kredietstatus’

Iedere Chinees moet in 2020 een ‘sociale kredietstatus’ hebben, die geheel afhankelijk is van de mate waarin iemand sociaal (= door de communistische overheid) gewenst politiek-correct gedrag vertoont. Je keurig aan alle regels houden en geen enkele kritiek leveren is het veiligste. Ben je het echter openlijk niet eens met het gevoerde beleid, of ‘misdraag’ je je op een andere wijze door bijvoorbeeld je auto verkeerd te parkeren, dan kost je dat punten, en loopt uiteindelijk je hele bestaan gevaar omdat de overheid dan feitelijk alles van je kan afpakken.

In Amerika en Europa is het zover nog niet, maar we zitten wel op dezelfde koers om de Chinezen te volgen. In Brussel kijkt men ongetwijfeld verlekkerd naar deze totale controle en censuur, omdat daarmee voorgoed alle ‘rechts-populistische’ kritiek op de EU en het gevoerde beleid, met name op het gebied van immigratie, islamisering en de oprichting van een Europese Superstaat, definitief de mond kan worden gesnoerd. Het onlangs door het EP goedgekeurde uploadfilter is wat dit betreft een reuzenstap naar een Europese variant van ‘Chicom’.

Linkse tech giganten zetten controle- en censuur systeem op

In de Verenigde Staten zijn in de aanloop naar de mid-term verkiezingen begin november al een groot aantal social media accounts van conservatieve politici en commentatoren geblokkeerd of door een andere vorm van censuur getroffen. De grote ‘tech’ media zitten namelijk allemaal in het kamp van de extreemlinkse globalistische elite, die er alles aan doet om het presidentschap van Donald Trump te laten ontsporen.

Facebook geeft gebruikers reeds een score, en mag inmiddels ook bankgegevens van gebruikers opvragen. CEO Mark Zuckerberg werkt samen met de Chinese internetcensuur ‘tsaar’ en andere hooggeplaatste overheidspropaganda officials. Ook Google werkt in het project ‘Dragonfly’ samen met de Chinese overheid om een zoekmachine op te zetten die volledig kan worden gecontroleerd, zodat alle ongewenste resultaten kunnen worden gefilterd. Kritische geluiden zullen daarmee permanent worden geblokkeerd.

Zorgen politici en medewerkers Google over koers van het bedrijf

Een groep van 16 Republikeinse en Democratische parlementariërs eisten onlangs uitleg van Google over het meewerken aan het totaal afbreken van de vrijheid van meningsuiting en het onderdrukken en bestraffen van niet politiek-correcte stemmen. 1400 medewerkers van Google ondertekenden een brief aan de directie waarin zij hun grote zorgen uitspraken over de antidemocratische koers van het bedrijf, en het feit dat het ‘Dragonfly’ project zolang geheim gehouden werd. Vijf mensen zouden er zelfs ontslag om hebben genomen. (2)

Eerder werden de grote alternatieve nieuwssite Infowars en Alex Jones vrijwel compleet van het internet verbannen. Aangezien het Google/Facebook/YouTube complex al heel actief is bij het uitrollen van totale controle en censuur in China en de VS, zal Europa ongetwijfeld volgen.

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in West Virginia onderstreepte president Trump mordicus tegen censuur te zijn. ‘Ik heb dan nog liever nepnieuws dan dat er iemand, inclusief linksen, socialisten, wie dan ook, wordt gestopt of gecensureerd.’ (1)

Google kan ongevraagd instellingen Android smartphone wijzigen

Volgens de BBC heeft Google toegegeven dat het op afstand de instellingen van iedere op Android draaiende smartphone kan wijzigen. Het gaat vooralsnog enkel nog om een ‘experiment’ met het inschakelen van de batterij besparingsmodus, maar het feit dat Google ongevraagd toegang kan krijgen tot uw persoonlijke smartphone zou iedereen onrustig moeten maken. (3)

De Amerikaanse staat New Mexico sleept Google en Twitter voor het gerecht vanwege het zonder ouderlijke toestemming illegaal verzamelen van gegevens van kinderen onder de 13 jaar. Het gaat vooral om apps waarmee kinderen van seconde tot seconde ‘live’ kunnen worden gevolgd, of ze nu op school of een speelplaats zijn. Deze apps worden door de tech bedrijven misbruikt om zoveel mogelijk over deze kinderen te weten te komen, en hen vervolgens gerichte advertenties aan te bieden. (4)


Xander

(1) Infowars
(2) Infowars
(3) Breitbart
(4) Breitbart
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

13-09: EP neemt twee catastrofale besluiten: Aanval op Hongaarse democratie en invoering uploadfilter
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: ‘Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11’
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd