‘Vermoorde journalist Khashoggi was extremist en sympathisant van Hamas en Al-Qaeda’

‘Saudi Arabië wijst generaal Ahmed al-Assiri als zondebok aan’ – Verdachte  medeplichtige aan moord op journalist sterft in vreemd auto ongeluk –
Turkse forensische experts onderzoeken de garage van de Saudische consul Mohammed al-Otaibi, die dinsdag plotseling naar zijn thuisland vertrok. Volgens Turkse media is hij de volgende die ‘geëxecuteerd’ zal worden. (Afbeelding: Getty Images (4)). 

—————————————————————————————————————————————

In de Westerse massamedia wordt de vermiste, vermoedelijk in het Saudische consulaat in Istanbul vermoorde Jamal Khashoggi steevast als een gematigde, liberale journalist geportretteerd. We weten nu ook waarom: Khashoggi had in werkelijkheid een anti-Westers extremistisch islamitisch wereldbeeld, en schreef openlijk dat hij hoopte dat het de Palestijnse terreurorganisatie Hamas en de moslimlanden ooit zal lukken om de Joodse staat Israël te vernietigen. 

Jordan Schachtel wijst er in de Conservative Review op de Israël-hatende, soms zelfs bloeddorstige columns die Khashoggi voor de Washington Post schreef. Daarin verdedigde hij het terroristische geweld tegen de inwoners van de Joodse staat.

 In 2014 schreef hij ook een opinie artikel voor de Middle East Monitor, die banden heeft met de Moslim Broederschap die in onder andere Egypte officieel als terreurorganisatie te boek staat. In dit artikel sprak Khashoggi de hoop uit dat de moslimlanden gaan samenwerken met Hamas om de Joodse staat te vernietigen. 

Khashoggi was juist zeer extremistisch 

In andere stukken uitte hij inderdaad kritiek op de moslimlanden, maar niet omdat ze te extremistisch, maar in zijn ogen juist te slap waren door terreurorganisaties zoals Hamas niet voldoende te steunen. 

Khashoggi had ‘een extreem regressief, anti-Westers wereldbeeld, en een consequent patroon van het steunen van islamistische randbewegingen in de regio,’ aldus Schachtel, die weliswaar stelt dat ‘niemand het verdient voor zijn mening iets aangedaan te worden’, de Westerse media (voor de zoveelste keer) wel een vals beeld schetsen door Khashoggi als een gematigde en hervormingsgezinde journalist neer te zetten. (1) 

‘Generaal wordt zondebok’ 

Minder dan een dag nadat de New York Times beweerde dat Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat kroonprins Muhammad bin Salman zelf het bevel gaf om de journalist te vermoorden en in stukken te hakken, zou er volgens de krant inmiddels ook een zondebok zijn aangewezen: generaal Ahmed al-Assiri, adviseur van de kroonprins en de woordvoerder van het leger voor de militaire interventie (=het platbombarderen) van Jemen. 

De officiële versie zou gaan luiden dat de generaal weliswaar de opdracht kreeg om Khashoggi te ondervragen, maar dat hij zijn boekje te buiten ging door hem te laten martelen en vermoorden. Desondanks zou de kroonprins ook in dit scenario deels schuldig zijn door het bevel te hebben gegeven om de omstreden journalist te ontvoeren. (2) 

‘Medeplichtige luitenant komt bij verdacht ongeluk om het leven’ 

Een 31 jarige luitenant van de Saudisch luchtmacht die deelgenomen zou hebben aan de moord op Khashoggi is in de hoofdstad Riyadh bij een verdacht auto ongeluk om het leven gekomen, zo berichten Turkse media. 

Mashal Saad al-Bostani zou een van de 15 mannen van het ‘hit team’ zijn geweest dat in het consulaat in Istanbul Khashoggi zou hebben ondervraagd, gemarteld en vermoord. Diverse media berichtten gisteren dat het 7 minuten duurde voordat de journalist dood was, en hij al in stukken werd gezaagd terwijl hij nog ademde. 

Volgens een columnist van de grote Turkse krant Hürriyet is Mohammed al Otaibi, de Saudische consul-generaal in Istanbul, de volgende die ‘geëxecuteerd’ zal worden. Otaibi vertrok dinsdagmiddag plotseling naar Riyadh nadat de Saudi’s weigerden om de Turken toegang te verlenen tot zijn huis, dat later toch doorzocht werd. (3)


Xander 

(1) Israël National News via Virtual Jerusalem
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

16-10: Nog een theorie: ‘Khashoggi vermoord in kader van coup poging tegen Saudische kroonprins’
16-10: ‘Werd Khashoggi met medeweten CIA vermoord vanwege brisante info over 9/11?’
13-10: ‘Moord  Saudische journalist mogelijk Turkse sabotage van vredesverdrag Arabische wereld met Israël’