Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken

Erdogan geeft Trump de schuld van ‘economische oorlog tegen Turkije’ –
Erdogan maakt het ‘Rabia’ teken van de Moslim Broederschap, in diverse landen officieel tot terreurorganisatie bestempeld. Afbeelding: Getty Images (4).

————————————————————————————————————————————–

De Turkse journalist Abdulah Bozkurt twitterde gisteren dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan steeds meer op Hitler begint te lijken. Gisteren gaf de moslimdictator in Ankara opnieuw de VS de schuld van de instortende lira, en droeg hij de Turkse bevolking op hun geld niet van de banken te halen. ‘En anders activeren wij plan B en C,’ dreigde hij vervolgens. Analisten denken dat hij daar mogelijk strenge kapitaalcontroles mee bedoelt. Het kan echter ook dat Erdogan zijn geplande Ottomaanse veroveringsoorlogen een paar jaar naar voren haalt.

‘Als hij het publiek vraagt op te staan en te salueren met zijn versie van het Rabia teken, dat hij heeft afgekeken van de straatprotesten van de Moslim Broederschap in Egypte, lijkt Erdogan steeds meer op een Hitler,’ aldus Bozkurt. ‘Hij zegt dat het opofferen van levens de prijs van vrijheid is.’ (1) Tekenen en uitspraken, die inderdaad op angstvallige wijze aan de Nazi leider uit de jaren ’30 en ’40 doen denken, zeker als bedacht wordt dat Erdogan zich vroeger al een ‘Kalief’ noemde, feitelijk een term voor een islamitische ‘Führer’.

Veel Turkse aanhangers van Erdogan, vooral die in Europa, zullen de vergelijking met Hitler eerder als een compliment opvatten, vanwege het bevel in de Koran aan de moslims om alle Joden uit te roeien. Zij krijgen steeds openlijker bijval van allerlei complotdenkers, die wederom het Joodse volk en de ‘Zionisten’ de schuld geven van zo ongeveer alle ellende in de wereld.

Trump krijgt schuld van ‘economische oorlog’ tegen Turkije

Erdogan is hoe dan ook woedend op Trump, die hij het opgeven van een decennia lange alliantie verweet. ‘Het is fout om te wagen Turkije op zijn knieën te dwingen door dreigementen vanwege een voorganger,’ zei Erdogan tijdens een toespraak, verwijzend naar de Amerikaanse christelijke dominee die zogenaamd wegens ‘hulp aan terroristen’ gearresteerd is. ‘U wisselt uw strategische NAVO partner om voor een priester.’ Een woordvoerder van Erdogan zei dat de VS ‘Turkije totaal dreigt te verliezen.’

‘Ze (de Amerikanen) proberen nu met geld te doen wat ze met provocaties en de coup niet lukte,’ verklaarde Erdogan, verwijzend naar de –overigens zo goed als zeker door hemzelf in scene gezette- mislukte ‘staatsgreep’ in 2016. ‘Dit kan duidelijk een economische oorlog worden genoemd.’ De Turkse despoot  geeft Trump daarmee de schuld van zijn eigen falende economische en financiële beleid. (3)

Vanochtend kwam de Turkse lira opnieuw in een vrije val terecht, en verloor nog eens 10%. De munt staat nu op een record diepte ten opzichte van de dollar. Omdat Europa grote financiële en economische belangen in Turkije heeft, zorgen de problemen voor steeds meer onrust op de Europese aandelenmarkten.

‘Plan B en C’ – haalt Erdogan een van zijn geplande oorlogen naar voren?

‘Er is hier geen economische reden voor,’ reageerde Erdogan gisteren. ‘Dit is een operatie tegen Turkije… De industriëlen hebben de plicht om deze natie overeind te houden. Anders zullen wij ons plan B en C activeren.’ Dat behelst vermoedelijk kapitaalcontroles, ook al heeft een Turkse regeringsofficial dit vandaag ontkent. Ook zou Erdogan kunnen besluiten tot het in beslag nemen van goud en dollars. Inmiddels zijn er al filmpjes op social media verschenen waarop Turken als steunbetuiging aan hun dictator nepdollars verbranden.

En als dat allemaal niet helpt, stort hij zijn volk en het Midden Oosten gewoon vervroegd in een van de imperialistische oorlogen die hij heeft gepland om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen, waarbij Griekenland, Cyprus, Egypte en/of Israël waarschijnlijk de eerste Turkse bommen en raketten te verwerken krijgen.

Xander

(1) Arutz Sheva
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

11-08: Advocaten Erdogan willen Amerikaanse militairen NAVO basis Incirlik arresteren
10-08: (/ Turkse dictator Erdogan over lira crisis: ‘Jullie hebben dollars, maar wij hebben Allah’)
22-07: Topadviseur Erdogan erkent dat president nu alleenheerser is: ‘Andersdenkenden worden ontslagen’
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
23-06: Zo gaat de Turkse dictator Erdogan morgen de verkiezingen stelen
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël