‘Turkije zegt deal met EU op en dreigt honderdduizenden migranten naar Europa te sturen’

Migranten gaan nog steeds met bootjes van Turkije naar Griekenland (foto genomen in februari 2019). Slechts een handjevol worden door de Turkse kustwacht tegengehouden (Afbeelding: (6)).

—————————————————————————————————————————————-

Turkse minister BiZa: ‘Als wij de sluizen openzetten overleven jullie regeringen het geen 6 maanden’

—————————————————————————————————————————————-

Als vergelding voor de milde sancties die de EU wegens de illegale claim op de Cypriotische gasvelden in de Middellandse Zee tegen Ankara heeft aangekondigd, zou de Turkse minister van BuZa Mevlüt Cavusoglu volgens een Turks persbureau de enkele jaren geleden gesloten migrantendeal met de EU hebben opgezegd. Minister van BiZa Süleyman Soylu zou zelfs met het ‘openzetten van de sluizen’ dreigen, waarna vele honderdduizenden moslims op Europa zullen worden afgestuurd. ‘En als wij dat doen overleven jullie regeringen het geen 6 maanden!’

Het op 20 maart 2016 met Ankara gesloten verdrag voorzag in het op Europese kosten terugsturen van een groot deel van de illegale migranten die vanuit Turkije in Griekenland aankwamen. Voor iedere ‘Syriër’ die zou worden teruggestuurd beloofde de EU om een andere Syriër uit Turkije toe te laten. Turkije verplichtte zich er toe om de illegale migratie via zijn grondgebied naar Europa zoveel mogelijk tegen te gaan.

‘Als wij de sluizen openzetten overleven jullie regeringen het geen 6 maanden’

Het moslim regime in Ankara is echter niet langer bereid om migranten terug te nemen, zogenaamd omdat de EU het beloofde bedrag (ettelijke miljarden euro’s) niet volledig zou hebben betaald. De Turken zijn echter vooral boos dat Brussel betreffende het conflict rond de illegale Turkse energieclaims in de Middellandse Zee de kant van (EU-lidstaat) Cyprus heeft gekozen, en een gering aantal milde sancties –zoals het inhouden van € 146 miljoen aan ‘hulp’gelden in 2020- heeft aangekondigd.

‘Als wij de sluizen openzetten, overleven jullie regeringen het geen zes maanden,’ citeerde het persbureau Anadolu minister van BiZa Soylu. Alleen al in Istanbul bevinden zich bijna 550.000 Syriërs met een tijdelijke beschermde (vluchtelingen)status. Daarnaast zijn er nog eens zo’n 523.000 migranten uit andere landen. Officieel zouden al deze in Turkije aangemelde migranten niet naar Europa, maar weer naar hun thuislanden moeten worden gestuurd.

Of de sluizen inmiddels al zijn geopend is onduidelijk, maar bijvoorbeeld de Sloveense regering heeft inmiddels extra soldaten en pantservoertuigen naar de grens met Kroatië gestuurd omdat het aantal migranten dat illegaal het land probeert binnen te komen weer snel oploopt. De ‘klassieke’ Balkanroute is sinds zo’n drie jaar door met name Hongarije afgesloten. Daarom kiezen migranten sindsdien voor een nog betrekkelijk makkelijke tocht door Bosnië, Kroatië en Slovenië. (1)

‘Voortaan geeft Turkije de bevelen’

In maart 2017 dreigden de Turken ook al eens met het opzeggen van de migrantendeal. Aanleiding was de korte diplomatieke ‘crisis’ met de Nederlandse regering, die weigerde om twee ministers toe te laten die hier campagne wilden voeren voor het Turkse referendum over het geven van vrijwel onbeperkte macht aan Erdogan, waarmee hij de facto tot dictator werd verheven (2). Volgens critici was die rel tussen Turkije en Nederland overigens in scene gezet om zowel premier Rutte als Erdogan een boost te geven voor de verkiezingen.

In dezelfde maand sprak minister van BuZa Cavusoglu vol bravoure dat ‘Europa zijn bevelende koers zal moeten loslaten. Voortaan is het Turkije dat beveelt. Turkije is de Umma, de wereldwijde gemeenschap van 2 miljard moslims.’ Bij een andere gelegenheid dreigde hij dat ‘er spoedig religieuze oorlogen in Europa kunnen en zullen uitbreken’ als de EU het zou wagen om tegen de islam en het regime Erdogan in te gaan. (4)

Eurojust, het EU-agentschap dat de gerechtelijke samenwerking tussen de lidstaten moet bevorderen, waarschuwde vlak voor de migrantentop in 2016 tevergeefs dat Turkije zich aan geen enkele afspraak zou houden (5). Een geheim gehouden, in datzelfde jaar gelekt (maar nooit in de mainstream media besproken) onderdeel van deze migrantendeal regelde de komst van een half miljoen extra Syrische migranten naar Duitsland en Nederland. Die eveneens op Turkse chantage gebaseerde afspraak tussen Erdogan, Merkel en Rutte lijkt inmiddels volledig te zijn uitgevoerd. (3)

Xander

(1) Guido Grandt
(2) Zero Hedge
(3) KOPP
(4) Russia Today / Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(5) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(6) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

28

 1. Hoe komen ze erbij dat slechts n handje vol word tegengehouden, weet je hoeveel honderden duizenden er anders zouden komen als ze in groepen door turkije kunnen trekken richting de balkan.
  De samenleving/ atmosfeer laat dit nietmeer toe verder te trekken, anders zou idd de kustwacht daar dit niet kunnen stoppen, zo werkt dit helemaal niet.

  Voor de deal kwamen ze al met duizenden de grens over, over zee was maar n deel van de stromen.
  Oost europhese landen op griekenland na zoeken juist toenadering met erdogan en turkije, zelfs orban van hongarije schuift aan bij de turkse raad.

  Boris johnson klein zoon van n ottomaan die emigreerde naar de vk is goed met turkije, geboorte plaats daar is kalfati, en waren echte ottomanen die juist nie eens waren met seculier turkije onder de young turks.

  Je zal zien dat Engeland veel toenadering zal zoeken naar Turkije dit geeft die ook aan.
  Ook de russen willen aan de turkse zijde in de middenlandse zee deelnemen aan gaswinning nu staat turkije daar alleen tegenover de grote machten, maar het is turks teritorium en voor turkije een fluitje van n cent om alle marines in gevaar te brengen daar, netzo simpel als het voor iran is in de smalle zeestraat van hormuz waar 1/5de alle ollie tankers op aarde langs moet.

 2. En erdogan heeft in europa al honderden,zo niet duizenden kazernes(paard van troje!!)In bijna elk europees land staan honderden moskeeen!Zogenaamde gebeds huizen,ja ja!!Geloof er niks van dat het gebeds huizen zijn!Hij die erdogan heeft duizenden turken in europa in zijn macht,die doen wat hij wil,wat ze moeten doen,en o wee als je als moslim niet mee vecht tegen de niet moslims,dan kan jij zelf en je familie eraan gaan,dus die zogenaamde gematigde turkse moslims worden dan gedwongen radicaal uit angst!Laten we hopen en bidden dat het nooit tot zover zal komen,breekt de rotzooi dan toch uit,dan zo hard terug slaan dat ze de eerst komende eeuwen niet meer op kunnen staan,moet nou toch een keer afgelopen zijn met dat constante gedreig van die islam wat aan eeuwenlang gaande is,steeds dreigen met geweld de wereld islam maken….afgelopen!!

 3. Kan maar altijd hetzelfde herhalen.
  Als meer dan 50% van de kiezers hun leven lang aan dezelfde hun volmacht geven, kunt U maar krijgen wat door eigen domheid veroorzaakt is.
  Er is maar een god voor alle mensen van de noordpool tot de zuidpool.
  Een god waarvoor wij werken,liegen,bedriegen,stelen,vechten, moorden, liefde bedrijven,oorlog voeren, de god van de realiteit, zijn naam “ geld”
  Realiteit is de vreugde en miserie van iedere dag, geloven is gemakkelijker want dat is dromen en dat doen wij voor woorden, beloften, eeuwen oude geschriften, toekomst beelden die de fantasie aanwakkeren, niet vat bare dingen.
  Voor intellectuele fantasia is men bereid het eenmalige leven op te geven.
  Arme twee voeters die men mensen noemt. Ze kunnen na duizende jaren nog altijd niet uit hun dromen ontsnappen om de natuurwet te aanvaarden en onder controlle houden.door ons uniek hersenpan.
  De meerderheid van de mensheid zit nog altijd vast in pubertijd zeker de mannen.
  Protesteer en klaag verder zonder enig resultaat.
  Het enige met gegarandeerd resultaat is in kieshokje deze die de laatste 75 jaar aan de macht zijn uw steun te ontzeggen.

 4. Wat we ook doen over 25 jaar is meer dan de helft islamist in de EU. Ik wordt er wel erg bang van. Om mijn kinderen toch een goede toekomst te kunnen bieden ga ik denk ik moslim worden, wel alleen op papier.

 5. Brussel hangt aan een touwtje,betaald miljarden ,waarvan Erdogan gaat shoppen bij Putin,als dank zet hij de deur open naar Griekenland ,laat Erdogan doodvallen,geen mens meer op vakantie daar,en een groot hek om Turkije, zo afgelopen met die snuiter .

 6. @Paul: Dat doet mijn hond ook vaker van genot en opwinding. Merkel verkneukelt zich al bij voorbaat met al die inheemse woestijn- en afikaanse volkeren die hier komen shoppen met gratis geld en witte vrouwen die als appels aan de bomen hangen om geplukt en massaal bevrucht te worden. Het is waarlijk mana en nectar voor de echte authentieke inboorling.

 7. Het lijkt inderdaad op een oorlog uit te draaien, armoede gaat daaraan vooraf.
  Als je de geluiden hoort om je heen gebeurd er al veel wat aan oorlog doet denken.
  De EU Staten hebben geen vertrouwen inelkaar, de vrede is maar schijn.

 8. Beste mensen we hebben allemaal mooi praten waar hebben wij afgelopen keer weer op gestemd . Je raad het al gebruik je verstand en kijk verder dan je neus lang is
  Nederland is ook kapot aan het gaan er moet maar weer eens een crisis uit breken
  Dan is er veel armoede als de huizenprijzen in elkaar stort . En wat denk je allemaal van het gas af wie zal dat betalen .we hebben het nog tegoed maar er hoef maar iets te ge beuren en de bon die barst . En je hebt het aan je zelf te danken . Blijf maar lekker genieten . Het was beter dat Nederland de straat op ging om te demonstreren waar we het niet mee eens zijn nee wij blijven lekker thuis zitten .tot de broodjes binnen varen . Om ze hier een onderdak te geven .je krijgt ze nooit meer weg .

 9. Tegen maatregel: Turkije met onmiddellijk ingang uit de NAVO. Alle Turken met een dubbele nationaliteit dwingen een keuze te maken: of Nederlander of Turk. Niet allebei dus. In elk geval geen dubbele nationaliteit in overheidsdienst, dit naar het voorbeeld van Australië Eens kijken wie er aan het kortste eind trekt.

 10. De turkse ottomaan zit verlegen om de eu-miljarden want hij staat aan de rand van het bankroet.
  Dit is paniekvoetbal in een poging om opstand in zijn land te vermijden door eu te chanteren…dreigen zoals we de islamitische gek kennen want hij zal het niet wagen zijn dreigement uit te voeren want dan gaat de eu kraan helemaal dicht en dan kan de tiran het schudden.
  De slechte economische toestand en zijn streken, door zoveel duizenden burgers in de cel te gooien voor de mislukte coup die hijzelf organiseerde, zijn de redenen dat de turkse bevolking mort en zich nu al roert.
  Hij vergeet dat hij de dictatoriale macht verkreeg door de europese turken, níet door de turken in turkije die moeten leven onder zijn schrikbewind…
  Eu heeft geen andere keuze dan het europese deel van Cyprus te beschermen…ze kunnen het niet maken om de kant te kiezen van de turkse rat want dan zouden ze toegeven dat ze de waan van zijn ottomaanse rijk steunen en zouden europeanen weleens in opstand kunnen komen.
  En laten we eerlijk zijn: de stroom zogenaamde vluchtelingen is nooit gestopt door turkije maar is blijven doorgaan, geniepig en druppelsgewijs zijn er wél vluchtelingen vanuit turkije blíjven binnenkomen en werd er niemand teruggestuurd, alleen werd dat verzwegen door de leugenmedia.
  Eu heeft dus, behalve gelogen, de turkse tiran miljarden van ons belastinggeld betaald terwijl ze wísten dat hij zich niet zou houden aan de overeenkomst (mogelijk zo zelfs afgesproken door de eu verraders!) – meer dan zés miljard euro moet teruggevorderd worden wegens schending van de overeenkomst, dan kan halve zool erdogan Cyprus aanvallen met roeibootjes.

 11. Voor zover ik kan overzien geeft Erdogan daarmee zijn troef uit handen. Die migranten zullen onder onmenselijke omstandigheden creperen. Ergens in Griekenland of een Balkanstaatje.

  De volgende actie wordt de strijd om Cyprus. EU, de tandenloze tijger heeft geen militaire slagkracht dus wordt door Turkije, voor het oog van de hele wereld in het gemeen en de EU burgers in het bijzonder, vernederd.

  Of gered door de USA. Waar de EU weer eens de rol van papieren tijger krijgt toebedeeld.

 12. Oplossing eenvoudig : grenzen sluiten. 😉

  Andere oplossing : opsluiten in concentratiekampen van allen die bijgedragen hebben aan deze migratiecrisis

  Hoe meer vreemdelingen (moslims) zullen binnenkomen hoe sterker extreem-rechts zal worden …

  Ofwel, krijgen wij binnen de 10 jaar een extreem-rechtse dictator in Europa of komt er revolutie. Simpel.

 13. Ik heb net het boek “De ontscheping” van jean Raspail gelezen. Dit huiveringwekkende verhaal over een miljoen Indiërs die per schip landen op de franse middellandse zeekust, staat ons ook te wachten. Door de massa zijn ze niet tegen te houden. De autoriteiten zijn in paniek. Het leger en de politie slaan op de vlucht want neerschieten deze horde, durft het leger en de politie niet en ze hebben daar ook niet voldoende munitie voor. Zie daar, de volledige ineenstorting van het staatsbouwwerk. De EU zal nog wel proberen om ze dood te vergaderen maar dat soort lariekoek heeft geen enkel effect. Het betekent ook het einde van de europse unie dat dan weer wel. Zo zie ja maar, elk nadeel heeft zijn voordeel

 14. Mensen, wordt wakker!
  Ga niet met vakantie naar Turkije, elke cent daar besteed is er een teveel!
  Ja, het is lekker goedkoop, maar door daar op vakantie te gaan steun je die dictator. Ga niet naar dit land dat de mensenrechten met voeten treedt! Ga liever naar Griekenland, vriendelijke bevolking en lekker eten. En zelfde klimaat.
  Een andere aanrader in Roemenië, een mooi land met vriendelijk volk, lekker eten en geen islam. Ik was er in het voorjaar, en Roemenië, waar ik nog nooit was geweest, heeft me aangenaam verrast.
  Neem b.v. de stad Brasov. Prachtig historisch centrum! In Roemenië heb ik geen enkele moskee gezien, maar er staan talloze prachtige kerken. Een straatbeeld zonder islam heb ik ervaren als een verademing. Ook Moldavië heb ik voor korte tijd bezocht. Idem, geen islam, geen moskee, geen hoofddoekjes.
  Ondertussen gaat de islamisering hier in West Europa door in de hoogste versnelling. We zien steeds meer moskeeën en islamitische kledij.
  Wanneer gaan we eens op de juiste partijen stemmen? Bij de volgende kamerverkiezingen krijgen we de allerlaatste kans om het tij te keren. Let op Engeland! Daar zal het na de Brexit beter gaan met hun economie.

 15. Het was te denken…. Die Turken zijn voor geen haar te vertrouwen. Ik houd mijn hart vast als dit er van komt….dit loopt slecht af. Is er dan geen enkele bekwame politieker die ons wil verdedigen?? Wraakroepend noem ik dit.
  Ik stel mijn hoop op onze Heer

 16. Je verwacht het niet hé? (sarcasme modus uit). Ach mensen, de hele verrotte kliek in Brussel en Den Haag heeft tussentijds gewoon de grenzen open laten staan. Als ik in mijn wijk kijk, in mijn stad, waan ik me af en toe in Rabat, en Timboektoe. En dat hebben we met name te danken in Den Haag, aan de kartelpartijen, en de socialistische en groene partijen.

 17. A. Merkel heeft die komende Europese oorlog op poten gezet, door 4 miljard Europees belastingsgeld aan Erdogan te geven.
  Turkije gaat steun nodig om zich bij Europa te voegen. (Plan President Obama – Merkel)
  Met ons duur besparingsgeld en harde snoei in de hele Duitse sociale zekerheid, heeft ze Europa op de rand van armoede getoverd, in minder dan 2 ambtstermijnen.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/30/merkel-vraagt-aan-europeanen-het-aantal-opgenomen-vluchtelingen/

  Dictator Erdogan heeft recent met onze EU-subsidies voor 2 miljard Russische raketten gekocht. Dit is zeker geen Angela M. daad van incompetentie. Maar een schaakstuk om héél Europa in een burgeroorlog te storten. Haar DDR-wraak wordt een horror werkelijkheid van de Donau tot Seine in Parijs. Deze rivieren gaan gevuld worden met mensenbloed. (dit is voorspeld)
  We kunnen ons best voorbereiden op het ergste, als deze vluchtelingen blijven aanstromen wordt Europa een 2e Pakistan.

 18. Gewoon Turkije uit de EU-douaneunie zetten. Turkije exporteert vele malen meer naar de EU dan andersom. Als dit privilege ophoudt, zit de Turkse regering er geen drie maanden meer. Want economie dondert in elkaar. De schade voor de EU is veel minder dan bijvoorbeeld de sancties tegen Rusland kosten.

 19. Dat soort pestkoppen moet je nooit hun zin geven want dan is het hek van de dam, heel vervelend voor die mensen, maar die kunnen zo onderhand ook wel weer terug hun land opbouwen, IS is nagenoeg helemaal weg.

  we kunnen het altijd omdraaien dat Turkije zo onmenselijk is om die vluchtelingen met geweld eruit zetten dat ze zich niet aan afspraken houden en internationale verdragen.

  wel heel vervelend voor die vluchtelingen maar het houd een keer op.

 20. Dit moeten de Europeanen, lees het gewone volk, deze zoveelste chantage door de islam, maar accepteren???
  En daar nog bovenop ook nog door onze volksvertegenwoordigers aleen maar meer vragen opkomen en heel grote twijfels aan welke kant deze lui werkelijk staan?

  Stelletje Farizeeërs met elkaar, bah !!!

 21. Hum. Vanzelfsprekend kan ook het ten noorden van de bosporus turkije verovert worden en bij een omringend land worden gevoegd dan wel een andere status krijgen als ankara eruit geveegd is. Bijkomend voordeel is dan weer dat de russen klem zitten in de zwarte zee, als ik het topografisch juist heb.
  Maar het makkelijkst is de zending gewoon te retourneren, begeleid door een stevige marine escorte en verder de schouders ophalen en herhalen bij een volgende keer.

  Eigenlijk wel leuk, risken tijdens een hittegolf.

 22. Uit eigen ervaring vastgesteld dat je met Turken beter geen zaken kunt doen. Schaakmat dus.

 23. Met dank aan Brussel, de stad die bekend staat als de stad van Menneke Pies…. .
  We hadden en hebben dat al wel verwacht . De sluizen gaan open en ,, zie ginds komt de stoomboot weer aan, hij brengt ons iets lekkers….
  Brussel bedankt. Bedankt voor uw inzichten, vertrouwen en weggegooid geld. De euro stelt toch al niet zo veel meer voor maar weg is weg ! Was Griekenland geen betere optie geweest ? Of geld voor bestrijding van Europese armoede …. . Nee, u verwelkomt alle rokkenjagers, aanranders, moordenaars, drugs dealers, pedofielen en mislukkelingen met ons, ONS, geld !
  Neem een voorbeeld aan Engeland, genoeg is genoeg. Brussel wordt zenuwachtig, er volgen meerdere landen. De EU is verrot en kapot. Inflatie van 100 % in enkele jaren, 150.000 voedselbanken en een bijna onbetaalbaar leven. Dank je wel Brussel …. . Op de kosten van de burger. Hoe lang de EU in z’n huidige vorm nog bestaat, geen 5 jaar meer. Het gevolg : de lang voorspelde recessie met als gevolg : verbittering en armoede !
  Maar de regering heeft dé oplossing, namelijk : met één druk op de knop is al uw geld in ,, beheer” bij de minister president . Ik heb u al eerder gewaarschuwd, de FINANCIËLE Noodwet uit de haren 70 is nog steeds van kracht ! Maar vrees niet, goud is dan niet meet inwisselbaar ….
  Schurken zijn het, allemaal . En dat mannetje Erdogan speelt z’n spelletje, ik stuur je alle fanatieke moslims ha ha , ter ondersteuning van het fundamentaliste islamisme.
  Wij worden bestuurd door een stelletje …. vul het zelf maar in . Apres nous la deluge. Nee, REVOLUCION !

Comments are closed.