Trumps nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur zei dat kernoorlog met Rusland te winnen is

—————————————————————————————————————————————–

Charles Kupperman, door president Trump gevraagd om de ontslagen John Bolton als Nationale Veiligheid Adviseur op te volgen, beweerde in de jaren ’80 dat een kernoorlog met de toenmalige Sovjet Unie ‘te winnen’ was, en er in de VS ‘maar’ 20 miljoen mensen zouden hoeven omkomen, tegen 150 miljoen Russen. Het is nog niet bekend of Kupperman er nog steeds hetzelfde over denkt.

Kupperman was destijds uitvoerend directeur van president Reagans Algemene Advies Comité voor Wapencontrole en Ontwapening. Tijdens een interview met journalist Robert Scheer verklaarde Kupperman dat een ‘kernoorlog iets verwoestends is, maar nog altijd hoofdzakelijk een natuurkundig probleem.’

Het idee van wederzijdse totale vernietiging (MAD), tientallen jaren lang de belangrijkste reden waarom Amerika en Rusland nooit een kernoorlog begonnen, was volgens hem onjuist. Met ‘een bepaalde laag aarde en versterkte bouwmaterialen’ zouden de gevolgen van kernexplosies kunnen worden beperkt, argumenteerde hij. De VS zou daarom ‘in de klassieke zin’ een kernoorlog kunnen winnen.

‘Afhankelijk van hoe deze uitgevoerd wordt, kan dit het verschil zijn tussen 150 miljoen slachtoffers en 20 miljoen slachtoffers. Ik denk dat dit een aanzienlijk verschil is, en als het land 20 miljoen mensen verliest kun je een kans hebben om het daarna te overleven.’ Amerika zou met dit ‘beperkte’ aantal slachtoffers snel kunnen worden herbouwd, maar geen last meer hebben van de Sovjets, omdat die met 150 miljoen doden bijna hun hele bevolking zouden hebben zien wegvagen. (1)

Bolton 2.0?

Veel analisten waren de afgelopen week opgetogen dat Trump eindelijk John Bolton –van wie hij eerder dit jaar nog zei dat als het aan hem lag, hij het tegen de hele wereld zou opnemen- de laan uitstuurde. Trump was het in toenemende mate faliekant oneens met Boltons suggesties, die in principe konden worden samengevat met ‘val aan en voer oorlog tegen alles en iedereen’.

Het is daarom niet te hopen dat Kupperman een Bolton 2.0 blijkt te zijn. Diens bizarre uitspraken dateren echter uit de jaren ’80; het is heel goed denkbaar dat hij er inmiddels totaal anders over denkt. Tenslotte maakte zijn voormalige baas Ronald Reagan nog tijdens zijn presidentschap een opmerkelijke ommezwaai, die de wereld het einde van de Koude Oorlog opleverde.

 


Xander

(1) MishTalk via Zero Hedge (/ basis afbeelding)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. ik zou het maar niet broberen eten als ik Trump was hij komt van de koude kermis thuis

 2. Die man is goed zot, een kernoorlog is niet te winnen, het is de vernietiging van onze planeet. De dag dat de mens de kernfusie uitvond was één van de donkerste bladzijde van zijn geschiedenis. Shalom

 3. En op wie zijn hoofd gaat het meeste van die rommel terechtkomen? Van de Europeanen volgens
  BABA Vanga, the Bulgarian seer and prophet who many believe predicted the 9/11 terror attack and the rise of ISIS, is said to have warned of Wordt Europa onbewoonbaar en leeg. We zijn dus weer net als in alle oorlogen de ? SIGAAR.

 4. Snap niet hoe ze aan zulke getallen komen,zeker als je weet dat de Russen enorm veel bunkers hebben voor de bevolking en dan nog eens de oppervlakte.
  Volgens mij heeft hij in het verkeerde rijtje gekeken.

 5. Ik las het boek van de bekende Amerikaanse Prediker David Wilkerson: 1973 Het Visioen: Amerika gaat geheel ten gronde:

  Een samenvatting: David Wilkerson is wereldwijd bekend om zijn werk onder gangsters. Hij stond voor radicaliteit en passie. Zijn profetieën in het boek HET VISIOEN en VERDER (geschreven in 1973 en 2003) zijn stuk voor stuk vlammende waarschuwingen:

  Occultisme, perversie en terreur zullen de wereld schokken als nooit tevoren. Het klimaat wordt steeds grilliger. Spoedig zullen noordelijke landen tropisch warm worden, terwijl zuidelijke landen in sneeuw en koude gedompeld worden. De economie blijft onzeker en een wereldwijde recessie staat voor de deur. Die kwam dan ook in 2008.

  Ook is er een soort superwereldkerk CHRISLAM in wording, een politieke eenheid tussen protestanten, katholieken en ISLAM. De vrijheid van godsdienst die we het Westen als normaal beschouwen, zal omslaan in een intense vervolging. [door VN en EU]

  Antichristelijke organisaties in Amerika willen de naam van Jezus weren op scholen en op TV.
  [December 2014 verdween in Nederland de Statenbijbel 1637 uit de Tweede Kamer, in 2015 kregen we een moslima als Voorzitter van de Tweede Kamer] In Europa werd een grondwet voorbereid waarin God geen rol meer speelt. Spoedig zal evangelisatie strafbaar worden!

  De grootste vijand van Donald Trump is niet Rusland maar volgens mij China!!! Dat er een wereldoorlog in de maak is dat is zeker. Wat wereldleiders allang hoopten wordt werkelijkheid. De wereldbevolking zal op een nooit eerder getoonde schaal DECIMEREN. Openbaring 16 vertelt alle details.

  Ook de profeet Jesaja vertelde 2500 jaar geleden al over een tijdperk waarin de bewoners der aarde zeldzaam zullen worden/zijn.

  Jesaja 24:4…De aarde treurt, verwelkt; de wereld kwijnt weg, verwelkt; de hoogsten van het volk des lands kwijnen weg. 5 Want de aarde is ontwijd door haar bewoners, omdat zij de wetten hebben overtreden, de inzetting ontdoken, het eeuwig verbond [Tien Geboden] verbroken. 6 Daarom verslindt een vloek de aarde en moeten haar bewoners boeten; daarom worden de bewoners der aarde door een gloed verteerd en blijven er Weinig Stervelingen over.

 6. @ Ramshoorn: 4:31 pm. Dit zou wel eens de werkelijkheid zijn. Niets is wat het schijnt, niets is wat het lijkt.

 7. Een nucleaire oorlog kent geen overwinnaars, maar alleen verliezers.
  Bij een eventuele nucleaire aanval door Amerika en/of NATO, zal Rusland niet nalaten raketten met atoombommen te sturen naar Brussel, Berlijn, Parijs, Londen en Rome. Daarmee is heel West-Europa onbewoonbaar. Bij de aanval zullen à la minute miljoenen doden vallen en een veelvoud zal later aan de gevolgen overlijden. Ook Amerika kan rekenen op een groot aantal kernbommen op de grote steden. Die zullen beslist niet allemaal worden onderschept. Mocht een raket met kernwapen worden onderschept en in de vlucht tot ontploffing komen, dan rijst de vraag, of het middel niet erger is dan de kwaal. Na een kernoorlog is de wereldbevolking gedecimeerd en de aarde grotendeels door radioactieve straling lange tijd onbewoonbaar. Er zal een enorme hongersnood volgen, want al het voedsel zal zijn besmet.
  Militaire leiders en politieke heersers kunnen kennelijk alleen maar denken in termen van vijanden, die moeten worden vernietigd. Met een druk op de rode knop worden in korte tijd miljoenen mensen de dood ingejaagd en eeuwenoude beschavingen vernield. Dat is zo destructief. Het getuigt van gebrek aan respect voor het menselijk leven. Dit wijst ook op een gebrek aan geweten en verantwoordelijkheid. Oorlog voeren is een barbaarse uiting van gebrek aan beschaving!
  Bedenk ook, dat de schade, die een kernwapen aanricht vele malen groter is dan de hele wereldwijde klimaathysterie maar kan zijn.

 8. Russen uitmoorden met kernwapens, denk dat Amerika ondanks spionnen, Rusland onderschat.
  Ook voor Europa dat er tussen ligt, betekent het dan oorlog.
  De straling zal voor veel meer dan de berekening aan slachtoffers eisen.
  Adviseurs zijn meestal onbekwamen, stoer doen. Het is te hopen dat verstand het daarvan wint.

  Wel ben ik het met Ramshoorn eens, de tien geboden zijn weggehaald voor regels en wetten die kant
  noch wal raken. Wel ben ik blij dat ik daarmee ben groot gebracht, al lachen zelfs rechters je dan uit.

 9. Ja hoe waanzin de hooft rol gaat spelen .Want na Rusland krijg je de genadeslag uit China dan is de V.S woestijn en de aarde verleden tijd en dat om geld roof .Tot nu toe is het bescheiden gebleven Irak .en no minstens 20 bekende en niet bekende landen dus zeg maar dag met je handje.VS.

 10. Dat Amerika vol zit met idioten is het probleem niet. Wat wel griezelig is, is dat idioten al decennia lang in Amerika enorm veel macht hebben.

 11. Dit is angst zaaien .en waarom ? een kernoorlog kan en zal vermoedelijk dit hele zonnestelsel en meer be- invloeden. dus zal er ingegrepen worden idem een 3de wereld oorlog zal niet worden toegestaan. De wereld en het gros der mensen zijn toe en klaar om de gehele waarheid over alles te ontvangen . dit jaar 2019 is het einde en tevens een nieuw begin . Er gaat eenheid komen op het spirituele vlak. Alles wat negatief is zal in rap tempo van de planeet verdwijnen. Het is met voorspellingen een komen en gaan. veranderd het collectieve gedachten patroon is de voorspelling nietig verklaart. of het nu baba vanga de bijbel of wie of wat dan ook heeft voorzegt is niet meer relevant dus verdwijnt.(zero punt) om van daaruit een nieuwe wereld te creeren.

 12. Al die oorlogshavikken kunnen makkelijk lullen, want zij staan niet in het slagveld, maar zijn altijd veilig in bunkers. Als hij zulke domme opmerking plaatst van 20 miljoen mensen omkomen, dat kan gereduceerd worden tot 1 en dat is hij zelf. Dan is zijn probleem ook opgelost. Want alle oorlogshavikken hebben 1 ding gemeen, zijn hebben alle een borderline en narcistische en een antisociale persoonlijkheidsstoornis en denken daardoor dat zij beter dan wie dan ook het beste over zulke zaken kunnen beslissen.

 13. je bent flink van het padje af als iemand serieus denkt om een nucleaire oorlog te gaan beginnen puur om de wereld dominatie te verkrijgen..
  Denk ook dat de VS meer last heeft van China.

  denk wel dat er hoe dan ook alleen maar rotzooi van komt

 14. Het wordt tijd dat wij in Europa niet meer blindelings achter die Amerikaanse gekken zoals Bolton en Kupperman aanhollen. “Slechts 20 miljoen doden in het Westen” (hadden ze ook de slachtoffers in Europa berekend en tellen de 150 miljoen Russen zelf niet als mensen dan?)

 15. de amerikanen praten er altijd zo makkelijk over “maar 20 miljoen Amerikaanse doden” en in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Turkije dan? in deze landen liggen Amerikaanse kern wapens. en dat plaatst deze landen op Ruslands lijstje nummer 1, voor vergeldings aanvallen of preventieve aanvallen met nucleaire wapens.

  die nucleaire wapens die hadden we jaren geleden al een keer dit land uit moeten gooien.

 16. De Russen hebben intussen hun kernwapens flink gemoderniseerd. Zo hebben ze intussen de Satan-1 en 2 die hele landen tegelijk kunnen ophouden te bestaan.

Comments are closed.