‘Trumps grilligheid is geniale tactiek in strijd tegen de Deep State’

Dwingt de Westerse elite Trump alsnog om via Oekraïne oorlog te beginnen tegen Rusland? –Blijft Trump ook de komende 2 jaar overeind temidden van de duistere complotten van de zich almachtig wanende Deep State globalisten? (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Donald Trump is dom, gek, gestoord, incapabel, gevaarlijk en racistisch – en ga zo maar door. Dat is, op enkele hoge uitzonderingen na, zo ongeveer de enige teneur in de Westerse media, die al vanaf het moment dat hij zich kandidaat stelde alles in het werk stellen om hem zwart en af te maken. Toch is het nog steeds niet gelukt hem uit het Witte Huis te krijgen. De Amerikaanse journalist-schrijver Robert Bridge oppert dat Trumps grilligheid en onvoorspelbaarheid wel eens een geniale tactiek kan zijn om de machtige ‘Deep State’ te bestrijden en hopelijk eens te verslaan. Trump is volgens Bridge zelfs de laatste kans om de Amerikaanse democratie nog te redden van de totale ondergang.

Stroman of real deal?                                                                                

Bridge schrijft dat er door de bank genomen twee heersende meningen over Trump zijn. De eerste is dat hij de zoveelste stroman van het establishment is, en net als zijn voorgangers slaafs hun bevelen uitvoert, ook al heeft hij daar zo zijn eigen omstreden stijl voor. Degenen die dit denken ‘onderschatten echter de wanhoop die al jarenlang aan het Amerikaanse hartland knaagt. Dergelijke gevoelens kwamen op hun hoogtepunt toen Trumps voorganger, Barack Obama, ondanks al zijn mooie woordjes over ‘hoop en verandering’ niet anders bleek te zijn dan anderen, en in veel gevallen zelfs erger.’

De andere stroming zegt nog steeds dat ‘Trump de real deal is, één van die zeldzame, onweerstaanbare politieke krachten, die puur door zijn wilskracht, karakter en –mag ik zeggen- genialiteit de mistige bergtoppen beklimt, ondanks –of juist vanwege- de machtige krachten die tegen hem zijn verenigd. Met andere woorden: het fenomeen Trump is een open kans om wat er nog over is van het Amerikaanse politieke systeem te redden. De elite, die zich heel goed beseft wat er op het spel staat, doet alles om dit te vernietigen.’

‘Haat en verachting, maar ook angst’

De reden dat de laatste groep hoogstwaarschijnlijk gelijk heeft is volgens Bridge tweeledig: het eerste bewijs daarvoor is reeds genoemd, namelijk dat de media in de VS en Europa er 24/7/365 alles aan doen om Trump kapot te maken. Het is niet overdreven te stellen dat nog nooit eerder in de historie een Amerikaanse president zó eenzijdig en tendentieus is belasterd, bespot en aangevallen door het totale media complex, van de bekende actualiteiten- en ‘nieuws’programma’s, journaals en kranten tot talkshows, conferences, films en Tv-series aan toe.

Dat complex, ooit de ‘Vierde Pijler’ van de democratie genoemd, is in onze tijd echter uitgehold en vervallen tot de zoveelste klauw van de ‘Deep State’. Alle grote media organen in het Westen worden op enkele hoge uitzonderingen na totaal gecontroleerd en aangestuurd door een handjevol grote (extreem)linkse/-liberale globalistische concerns en organisaties, die er dag en nacht mee bezig zijn om met hun nepnieuws en propaganda ‘het grote gevaar’ Trump –en tevens zijn aanhang en denkbeelden- te bezweren.

‘Deze gezamenlijke aanval op één persoon suggereert dat het niet enkel haat en verachting is wat hen drijft; het heeft ook de geur van tastbare angst,’ vervolgt Bridge.

‘Terugtrekken troepen Syrië mogelijk wraak op Deep State’

Het tweede bewijs dat Trump inderdaad onafhankelijk en echt is, is dat als hij inderdaad de zoveelste stroman van het establishment zou zijn geweest Amerika al lang weer een nieuwe oorlog zou zijn begonnen. De media schijnen namelijk wel erg makkelijk te vergeten dat de VS al jarenlang de ene militaire interventie na de andere uitvoert, zeker sinds de illustere Barack Obama en Hillary Clinton het meest ontwikkelde en welvarende land van Afrika, Libië, verwoestten en in totale chaos stortten, en dit vervolgens ‘vrede’ noemden.

De bloeddorstigheid van de Westerse politieke- en media elite werd opnieuw pijnlijk duidelijk toen Donald Trump vorig jaar een beperkte aanval met kruisraketten op een Syrische basis liet uitvoeren. CNN verklaarde daarop dat Trump ‘eindelijk president is geworden’, en MSNBC ‘ankerman’ Brian Williams had het in slechts een halve minuut zelfs drie keer over de ‘schoonheid’ van de nachtelijke raketaanval. Zelfs de Europese media hielden hun voortdurende kritiek voor een dagje grotendeels in.

‘En nu hebben de ‘vredelievende’ (links-)liberalen opnieuw hun ware kleuren verraden door Trump te berispen omdat hij het lef heeft om onze troepen uit een oorlogszone weg te halen,’ vervolgt Bridge. Die terugtrekking zou in zijn ogen wraak op de Deep State kunnen zijn, omdat die maar blijft doorgaan met de ‘Russiagate’ hoax, en nu weigert om zijn grensmuur met Mexico te financieren.

Trump versus Deep State kan oorlog veroorzaken

Dat betekent niet dat Trump vanaf nu alleen naar niet-militaire oplossingen voor conflicten kijkt. Integendeel, Bridge is bang dat militaire macht de komende tijd juist vaker zal worden gebruikt. ‘Neem bijvoorbeeld de situatie tussen Oekraïne en Rusland, waar Kiev opzettelijk Moskou provoceert. Het lijkt hier rijp voor een soort escalatie van gebeurtenissen die een kettingreactie met onvoorstelbare gevolgen in gang kan zetten.’

Trump lijkt hoe dan ook vastbesloten te zijn om gezien alle tegenwerking voortaan ‘unilateraal de lakens uit te delen. De Deep staat zal zich terecht afvragen wat Trumps volgende zet is: het leger bevel geven om zijn grensmuur met Mexico te bouwen? Aanklachten indienen tegen de Clinton Foundation (vanwege fraude, corruptie en omkoping)? De Federal Reserve opheffen, en het creëren van geld weer terughalen naar het Amerikaanse ministerie van Financiën, zoals in de Grondwet staat?’

‘Wat Trumps opties betreft is alles nu mogelijk, en daar zullen de ‘powers-that-be’ (de elite, het establishment, de globalisten, de Deep State) zich absoluut grote zorgen over maken.’

Grilligheid en onvoorspelbaarheid horen bij Trumps tactiek

In de jaren ’90 werd Donald Trump in een Tv-interview gevraagd hoe hij zou regeren als hij president van de VS zou zijn. Trump verklaarde toen exact wat hij nu al zo’n 2 jaar laat zien, namelijk door totaal onvoorspelbaar te zijn, en zowel vriend als vijand steeds op het verkeerde been te zetten en te laten gissen naar zijn volgende zet. Dat was namelijk de uiterst succesvolle manier waarmee hij zijn imperium had opgebouwd, en dat is nu ook de wijze waarop hij al veel langer dan gedacht overeind blijft tegen de zich almachtig wanende Deep State.

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)


Zie ook o.a.:

21-12: Westerse elite boos dat Trump wil stoppen met oorlog in Syrië
17-12: Analist London Global Polacy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
09-12: Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes (/ Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht)
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland (/ Door Britten geleide geheime informatiedienst beïnvloedt publieke opinie en interne zaken in landen van de EU, de VS en Canada)
26-11: Crisis Oekraïne: Amerikaanse correspondent verwacht oorlog met Rusland
29-10: Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog (/ Westerse media dankzij hun misleidende propaganda volop medeplichtig als straks WO-3 uitbreekt)
24-11: ‘Zaak Julian Assange toont aan dat waarheid en rechtvaardigheid zijn verdwenen in het Westen’
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’ (/ Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf)
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)