Tientallen christenen gearresteerd voor oprichten kruis op migranteneiland Lesbos

Vluchtelingenorganisatie beschouwt kruis als ‘symbool van racisme’ – Boodschap: Het kruis mag de islamisering van Europa niet in de weg staan –Afbeelding: Embed from Getty Images (3)(*).

————————————————————————————————————————————–

35 Griekse christenen en één Albanese zijn gearresteerd omdat ze bij een ‘vluchtelingen’route op het eiland Lesbos (foto) een groot metalen kruis hadden opgericht. Het kruis wordt door de autoriteiten ‘kwetsend’ voor de vele moslimmigranten op het eiland genoemd. ‘Als ze het afbreken, dan bouwen wij ‘m weer op,’ verklaarde een bewoner. ‘Ze moeten begrijpen dat dit ons land is, onze religie, en ons symbool.’

Om te verhullen dat het om het beschermen van de islamitische religie van de meeste migranten ging beschuldigden de autoriteiten de groep christenen ervan een ‘illegaal gebouw’ op openbaar terrein te hebben geplaatst. Ook de auto’s van de actievoerders, die in afwachting zijn van een officiële aanklacht, werden in beslag genomen, maar later weer teruggegeven.

‘Geen symbool van racisme’ (maar moet wel om die reden worden weggehaald)

Vorig jaar oktober richtte een andere groep die ijvert voor ‘culturele co-existentie’ eveneens een kruis op dezelfde klif op. Ook die werd vrijwel meteen weggehaald omdat migranten het christelijke symbool ‘beledigend’ zouden vinden, zo beweerde een vluchtelingenorganisatie.  (1)

Het kruis zou volgens de pro-migrantengroep zijn neergezet om te voorkomen dat moslims gebruik zouden maken van een naburig strandje. ‘Het kruis is geen symbool van racisme en intolerantie,’ was de kromme en hypocriete argumentatie. Immers: als je dat echt vindt, hoe kan datzelfde kruis dan kwetsend worden genoemd voor en door moslims, laat staan dat je dan eist dat dit kruis uitgerekend om die reden wordt weggehaald?

Ook na deze actie reageerden de plaatselijke bewoners, het merendeel christenen, onthutst.

Het kruis mag de islamisering van Europa niet in de weg staan

In 2015 werden de kruizen weggehaald uit een kerk in het Duitse Oberhausen, omdat daar 50 moslimmigranten moesten worden opgenomen. Rond dezelfde tijd pleitte ’s werelds eerste lesbische bisschop Eva Brunne voor het weghalen van alle christelijke symbolen uit een kerk in Stockholm, zodat het gebouw ‘gastvrijer’ voor moslimmigranten zou worden.

In januari van dit jaar beval een rechter in Beieren de verwijdering van een crucifix uit de rechtszaal, omdat er een Afghaanse moslimmigrant moest worden berecht die een landgenoot met de dood had bedreigd omdat die zich tot het christendom had bekeerd.

Vorig jaar fotoshopte de Duitse supermarktketen Lidl op verpakkingen van enkele producten de bekende kruizen op afbeeldingen van blauwe koepelgebouwen op het Griekse eiland Santorini weg, wat Lidl op een lawine aan boze reacties kwam te staan.

De politiek-correcte strijd tegen het symbool van het christendom lijkt te zijn ingegeven om de door de Europese politieke elite gesteunde ‘onomkeerbaarheid’ van de islamisering van Europa te benadrukken en niet in de weg te staan.

Xander

(1) Infowars
(2) Infowars
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)(* op afbeeldingen van de neergehaalde kruizen, te zien onder bovenstaande links, zitten helaas auteursrechten, dus kunnen wij die niet overnemen.)