Saudische kroonprins bouwt megastad met vliegende auto’s, robots en dinosauriërs

De locatie van Neom, vlakbij de Sinaï woestijn en Israël (afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Computers gaan misdaden opsporen in stad waarin alle mensen iedere seconde worden gevolgd

—————————————————————————————————————————————–

In het dorre noordwesten van Saudi Arabië is kroonprins Mohammed bin Salman sinds 17 juni in een gebied bijna net zo groot als België begonnen met de bouw van een futuristische megastad, compleet met vliegende taxi’s, robot bedienden, glow-in-the-dark zand en zelfs robot dinosauriërs. De science fiction stad, voorlopig aangeduid als project ‘Neom’ (een samenvoeging van het Griekse woord voor ‘nieuw’ en het Arabische woord voor ‘toekomst’) moet zowel de knapste koppen als duizenden vliegtuigen vol toeristen aantrekken.

‘Misschien heeft MbS de Twitter account van Elon Musk ietsje teveel gevolgd,’ luidt het cynische commentaar op Zero Hedge. Hoe dan ook, de Wall Street Journal bericht dat de omstreden kroonprins $ 500 miljard uittrekt om een stuk woestijn van ongeveer 26.000 km2 om te toveren tot ’s werelds modernste en leefbaarste stad, met de best betaalde banen.

Het gaat niet om een wild idee dat impulsief op de achterkant van een kladvelletje is gekrabbeld. De Wall Street Journal kreeg namelijk inzage in een vertrouwelijk document van 2300 pagina’s, dat in september 2018 in opdracht van de kroonprins door gerenommeerde bureaus zoals Boston Consulting Group, McKinsey en Oliver Wyman werd opgesteld.

In het gebied leven nog wel wat lokale stammen, maar de circa 20.000 mensen die daarbij horen worden gedwongen te verhuizen. De megastad krijgt eigen rechtbanken die gebaseerd zijn op de discriminerende en racistische islamitische Sharia, maar wel met de nodige aanpassingen, want anders zal vrijwel niemand van buitenaf er willen komen (en zeker geen vrouwen). De rechters vallen direct onder de koning.

Totale controle

Volgens de door MbS geleide oprichtingscommissie van Neom wordt het ‘een geautomatiseerde stad waar we alles kunnen zien. Een stad waar een computer misdaden opspoort zonder dat ze hoeven te worden aangegeven, en alle inwoners kunnen worden gevolgd.’

George Orwells ‘1984’ lijkt daarom een grote inspiratiebron voor Neom te zijn geweest. In China is men hard op weg eenzelfde totalitaire controlestaat te realiseren, en zowel de VS als de EU lijken beslist niet achter te willen blijven. Het project maakt deel uit van het streven van MbS om Saudi Arabië minder afhankelijk te maken van één inkomstenbron: olie.

Als MbS in alles zijn zin krijgt wordt het inderdaad een unieke ‘Future World’ achtige stad, met:

* Vliegende taxi’s. Het bestuur overweegt zelfs om Tesla met miljarden over te halen om naar Neom te verhuizen;

* Weermanipulatie, waarmee wolken kunnen worden gemaakt en het niet (altijd) als de woestijn aanvoelt;

* Robot bedienden, in huizen, hotels, etc.. De stad moet zelfs meer robots dan mensen krijgen;

* De allerbeste gezondheidszorg, met wetenschappers die mensen genetisch gaan manipuleren om ze sterker,  gezonder en slimmer te maken. De commissie hoopt samen te gaan werken met het ‘Apollo Project’ van SoftBank, dat gericht is op het scheppen van ‘een nieuwe manier van leven, van geboorte tot de dood.’

* Top restaurants. Neom moet het hoogste aantal Michelin-sterrenrestaurants per inwoner krijgen;

* Robot dinosauriërs. Feitelijk ‘Jurassic Park’, maar dan zonder de gevaren van echte levende en dus onvoorspelbare monsters;

* Glow-in-the-dark zand op een strand genaamd ‘Silver Beach’. Technici hebben echter nog geen idee hoe dit op een veilige manier te realiseren;

* Alcohol, in de rest van Saudi Arabië onder de Sharia streng verboden, maar in Neom wordt daar vermoedelijk een uitzondering voor gemaakt (anders zal het aantal geïnteresseerde bedrijven, werknemers, inwoners en toeristen van buiten de moslimwereld waarschijnlijk ver achterblijven bij de verwachtingen, zoals de ervaring in Saudi Arabië leert);

* Robot gevechten, of ‘martial arts’, ter vermaak;

* Veiligheid. Ontelbare camera’s, drones en gezichtsherkenningstechnologie moeten van Neom de veiligste stad ooit maken. ‘Alles kan worden opgenomen,’ aldus de commissie.

* Kunstmatige maan. Iedere avond gaat een complete dronevloot de illusie van een gigantische kunstmatige wassende maan (het symbool van de islam) creëren. Een van de voorstellen is om daar live beelden vanuit de ruimte op te projecteren. De techniek om dit te doen bestaat reeds en is al in China toegepast.

Op 17 juni is de bouw van Neom officieel van start gegaan, zoals gewoonlijk met behulp van duizenden goedkope gastarbeiders die eveneens zoals gebruikelijk in erbarmelijke omstandigheden –met 6 man in één klein kamertje- moeten leven. En nu maar hopen dat die hokjes in deze snikhete woestijn wel voorzien zijn van airconditioning.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur  Costa.x ,licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. Geld uitgeven dat is niet moeilijk, maar waaraan dat vergt enig denk werk. Saoedi-Arabië zou deze stad ook aan de arme moslim vluchtelingen uit het middenoosten en noord Afrika kunnen geven.
  Want ze nemen er geeneen op, ik hoor daar nooit iets over.

 2. @Bundy,

  Ik denk ook dat de werkelijke reden om juist daar zo’ n stad te bouwen de geschiedenis van dit gebied is. Het regime wil al de Bijbelse waarheden verwijderen. Ik heb al meerdere video’s bekeken over de geschiedenis van dit gebied. Ook de doortocht van de Rode Zee, waar de Egyptenaren omkwamen toen ze Israël achtervolgden. Koning Salomo heeft vroeger aan beide zijden een herdenkingspilaar laten plaatsen. In Nuweiba, aan de Westoever van de Rode Zee, is deze pilaar gevonden, en men heeft deze pilaar op een betonnen plaat rechtopstaand gezet. Deze pilaar is behoorlijk geërodeerd, zodat de teksten niet meer te lezen zijn. Aan de overkant van de Rode Zee, tegenover Nuweiba, lag er ook zo’ n zuil, maar toen de autoriteiten in Saoedi-Arabië er lucht van kregen, hebben ze die zuil in het water gegooid. Deze zuil ligt in 5 meter diep water, en er mag in de Rode Zee overal worden gezwommen, behalve op de plek waar die zuil in zee ligt!
  Op de bodem van de zee vindt men tegenwoordig nog zelfs de resten van Egyptische strijdwagens! Ze zijn meestal overgroeid door koraal, en wetenswaardig is, dat koraal nooit op een zandbodem kan groeien, omdat koraal een vaste ondergrond nodig heeft. En juist hier is de zeebodem van zand, aan beide oevers loopt de bodem langzaam af naar beneden, om in het midden ongeveer 800 meter diep te zijn. Op dit punt is de zee ongeveer 20 km breed.
  Gezien van wat we nu weten is het dan ook onbegrijpelijk, dat zovele mensen de Bijbel afdoen als een sprookjesboek. Terwijl alles wat we hier hebben gevonden een ijzersterk bewijs is van de echtheid van de Bijbel. Een ander sterk bewijs is het gebied langs de Dode Zee, waar Sodom en Gomorra zijn verwoest. Als we in Genesis het verhaal lezen en dan daar gaan kijken, dan zien we nog steeds hoe die verwoesting alles letterlijk in de as heeft gelegd. Bij de verwoesting van deze goddeloze steden traden er temperaturen van 6000° Celsius op. Hier is de enige plek op aarde, waar je zwavelbolletjes kan vinden, die een extreem hoge zuiverheid van bijna 100% hebben. Vulkanische zwavelafzettingen halen een zuiverheid van nauwelijks 60%! Bei het oordeel over deze steden deed God vuur en zwavel neerregenen. Dit verklaart de extreem hoge zuiverheid van de zwavelbolletjes die men heden daar nog steeds kan vinden.
  Opmerkelijk, hoe de vijanden van God altijd weer proberen om bewijzen te vernietigen. De media zie je hier dan ook niets over vermelden omdat ze er geen belang in hebben om de waarheid te verdedigen.

 3. @Rick: de nágel op de kop, jongen!!!!
  Het enige dat ze kunnen is geiten hoeden en kamelen kweken, veel verder zijn ze nog niet geraakt voor eigen ontwikkeling, ondanks de olie-miljarden uit de beschaafde wereld, door hun oorlogszucht en onderlinge, religieuze stammentwisten.
  Maar vergis je niet in dat lepe, kwaadaardige woestijnvolkske…ze wedden niet op maar 1 paard…in het westen hebben ze reeds volop geïnvesteerd….bijvoorbeeld in vastgoed hartje Londen, in wapenindustrie VS en zelfs in eu/groene alternatieven zoals windmolens ed dat allemaal strikt verzwegen wordt – vooruitzien door de slinkende vraag en verlies van winsten voor fossiele grondstoffen, vooral de vuile olie…ze moeten wel andere bronnen van inkomsten zoeken of ze kunnen opnieuw geiten gaan hoeden in hun woestijn.
  Wij worden onwetend gehouden hoever de invloed van die kameeldrijvers reeds reikt in het westen..
  Hoe zou het overigens gaan met de overdekte ijspiste die midden in de woestijn werd gebouwd?
  Welke rijke, westerse egotripper zal in deze fata morgana in de woestijn onder de microscoop gaan liggen als toerist om door een sharia rechtbank gekeeld of gestenigd te kunnen worden voor het schenden van religieuze regels van een geloof dat niet het hunne is?
  Dat ze alleen ons geld en hoofd willen, is reeds langer bekend.

 4. Doneerde hij maar in het M.O. was het mss beter voor de noodleidende mensen in o.a. oorlogsgebieden daar.
  wat n wereld….

 5. Standaard “zandbak” verhaal. Het enige dat die lieden hebben is héél véél geld.
  Oliegeld waarvoor dus geen klap inventiviteit benodigd is/was.
  Alles wat hoger gegrepen is dan een muilezel of kameel komt uit het ó zó verderfelijke westen.
  De architecten- en ingenieurs die de boel moeten ontwerpen.
  Alle high-tech installaties en automatiseringssystemen.
  Alle benodigde grondstoffen en bouwmaterialen.
  De geschoolde arbeiders om alles op te bouwen.
  Zélf kunnen ze aldaar namelijk, m.u.v. het met bakken tegelijk het geld over de balk smijten, geen ene malle moer. Niks, nada, zip.

 6. In China is men hard op weg eenzelfde totalitaire controlestaat te realiseren, en zowel de VS als de EU lijken beslist niet achter te willen blijven.

  Hoeveel SF-films zijn er al niet geweest die juist dit als thema hadden? Visionairs!
  Dan hebben weg nog Soilent Green, waar Pia Dijkstra haar idee heeft opgedoken. Zover gaat het ook nog komen. In Nederland! Als je niet nuttig meer bent (lees als je meer kost dan je oplevert) dan is er voor jou geen plaats meer. Dus of je je even wilt melden om, uiteraard op uiterst menselijke wijze, ja allerlaatste bijdrage te leveren.

  Al die mensen die in dit soort landen gaan werken, wonen of op vakantie gaan die uiteindelijk met gigantische problemen worden geconfronteerd, hadden eerst even moeten nadenken. Het zijn GEEN westerse landen en de mores is daar absoluut compleet anders. En maar janken als ze problemen hebben.

 7. Een SF stad waar je iedere minuut in de gaten wordt gehouden, iemand die daar naar toe gaat moet zich ook eens na laten kijken, je hebt toch ook nog zoiets als privacy, of geld op vakantie niet meer. Al kon ik er enkele weken gratis verblijven, dan zou ik er nog niet naar toe gaan. Ik ga namelijk niet op vakantie naar zo`n islamitisch kamelen land. Dat laat ik aan die idioten hier in Nederland en de rest van Europa over, die hun trots aan de kant zetten omdat ze enkele euro´s goedkoper uit zijn.

 8. De grootste vijand van Saoedi-Arabie is Iran. Met de huidige ontwikkelingen met Iran, is het te raden waar uiteindelijk de eerste kernbom van Iran zal vallen. Hoewel misschien verwacht in Israel, zal het Saoedi-Arabie worden. Meneer de kroonprins kan zijn geld beter besteden aan een goede verdediging tegen Iran.

 9. Ik heb weleens het idee dat het met olie te maken heeft. Wat de leiders in Saoudi A. e.o. ook wel zien is dat wij, in europa, minder olie uit de grond willen pompen. Dat betekent inkomstenderving voor het hele M-O.
  Dus, waarom niet investeren in toerisme.
  Arme mensen uit dit soort gebieden hebben het geld niet om daar gebruik van te maken.
  Het geld moet komen van de rijken; dus in hun geval de europeanen.

 10. Op de plaats waar Neom gepland is staat nu een hek .
  Niemand mag immers de ware plaats zien waar Mozes de stenen tafelen ontving .
  Neom komt opzettelijk op die plaats om de God van de Joden te tarten .
  Vraag mij af of er nog tijd is een stad 100 maal groter dan New-York te bouwen .
  Zie deze fascinerende video : https://www.youtube.com/watch?v=GJ4gRBkORcQ

 11. Heel Dubai is ongeveer op dezelfde filisofie gebaseerd. En wat blijkt? Het is uitgedraaid op een catastrofe. Enorme schulden, leegstand en westerlingen die er wonen zijn doodsbang van het regime en haar wetten. Toerisme? Welk toerisme?

  Al bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Op zijn shariaans.

 12. Leuk bedacht, zo’ n futuristische stad, maar er is geen toekomst voor. De toekomst behoort aan Jeruzalem, geen stad op aarde die zó belangrijk is op aarde, dan Jeruzalem. Vanuit Jeruzalem zal de hele wereld worden geregeerd.

 13. Een SF stad waar je een nummer bent en van daaruit de hele wereld gaat besturen
  Waar ze ook in communistisch China mee bezig zijn.
  Je hebt nu al niets meer over je geld en goed te zeggen wordt al door de staat beheerd
  Waar die mafketels van ambtenaren in meegaan, steeds maar groter en chaotischer.
  Zo heeft God het paradijs niet bedoelt. En ook zijn tempel niet.

 14. Wellicht een mooie plek voor alle vluchtelingen om naartoe te migreren ipv naar Europa. Volop werk, volop geld, mooi weer, men spreekt de taal en de sharia wordt ingevoerd. Win, win situatie.

 15. Wat zal moeder aarde blij zijn met al die hulp van een stelletje doorgedraaide idioten. in plaats van het water naar zee te dragen wordt het naar en in de woestijn gebracht een paar leidingen en wat buizen voor afwatering zal de planeet geen moeite mee hebben daar dezer toch al goed bezig is de woestijn(en)vruchtbaar te maken. Een paar flinke bevingen en de oase daar is giga groot. en dat is geen grootsheid waanzin van de planeet. mag Noa wel opschieten om een nieuwe ark te bouwen. Of was het toch een ruimte schip !

 16. Is de bouwlocatie niet de plaatsen waar de berg sinai, elim, gespleten rots etc. te vinden zijn ? Zodat bijbelse archeologische bewijsplaatsen worden vernietigd.
  Net als dat ze mekka volbouwen zodat nooit meer te bewijzen valt dat mekka niet eens bestond in de dagen van Mohammed.

  Beste Henk, uw naam is al in gebruik, wilt u zo goed zijn een andere naam te gebruiken. Bvd. Mod.

 17. Dood eng, dat een olieboer die in de meest haatzaaiende religie ter wereld gelooft , in de zandbak daar zijn eigen geschifte Holy city gaat bouwen .klaar ben je .

 18. De “heilstaat” conform Agenda 2030 verbleekt hierbij. De realiteit is helaas wel dat we steeds meer onze vrijheid inleveren. En tot mijn stomme verbazing gebeurt dat binnen de EU nog vrijwillig ook. Van totalitaire landen is dit te verwachten, maar toch niet van het oude Europa? Helaas ben ik bang ongelijk te krijgen. Vooral de EU ontwikkelt zich in rap tempo tot een totalitair systeem. We mogen blij zijn dat er in veel landen ook populistische bewegingen zijn. Van NL hoef je niet veel te verwachten. Rutte volgt blind Brussel en mijn hoop, FvD zit dankzij die ijdeltuit van een Otten zijn tijd ook te verdoen. Het lichtpunt zijn de VS. Onder Trump is al veel veranderd, door Epstein zal het proces versnellen. Hoe gelukkig mag de wereld zich prijzen dat Hillary niet gewonnen heeft en dat er in Rusland een man als Poetin zit. Dit allemaal tot groot verdriet van de linkse MSM en linkse domme deugmensen.

 19. Alleen dwazen zullen overwegen om naar het Pretpark in het dorre noordwesten van Saudi Arabië af te reizen, waar Big Brother alles registreert met verborgen camera’s en afluistermicrofoons, toeristen worden ook nog een vijf keer per dag [ in 10 dagen dus 50x] gratis verrast met een niet te ontlopen gebedsoproep [Hoe laat begint dat ’s morgens?] in bloedhitte van die grote zandbak daar!

  En wat betekent die Sharia wetgeving voor Westerse toeristen, afgezien nog van die gemiddelde temperaturen tussen de 35 en 45 graden Celsius? Zo maar een paar vragen die mij onrustig maken. Moeten onze vrouwen ook een Niqab in die hitte dragen?

  Geef mijn portie maar aan fikkie. Hier in Nederland mogen/kunnen vrouwen echt vrouw zijn!!! Wat een zegen dat wij in ons Groene Nederland gemengd kunnen zwemmen, arme vrouwen daar.

  Heerlijk, gisteravond in Nederland, en ook vanmiddag weer flink wat regen na vijf dagen tropische hitte. Hoe vaak regent het daar?

  Stel je voor dat in die bloedhitte van die zandwoestijn de vliegtuigen dan niet getankt kunnen worden, de airco uitvalt, en je terug moet lopen naar de vertrekhal daar. Hoe lang duurt het dan wanneer ik veilig thuis ben? En wat gaat die grap voor 10 dagen Pretpark kosten? Daarom voor mij liever: Oost West, Thuis Best!!!

 20. Als ik goed reken kan deze kroonprins dus 500 000 vluchtelingen ieder 100000 dollar geven Wow !?

 21. Helemaal van het padje, wat een maloten.
  En Clement, ik begrijp wat je bedoelt met “het verstand van een kolibrie”, maarrrr een kolibrie is een van de mooiste schepselen die er bestaat, en zeker niet dom.

 22. sommige zaken die hier worden meegegeven bestaan reeds, alleen vliegende wagens heb ik nog nooit gezien, handig voor het fileprobleem, maar dan botsen ze misschien weer in de lucht . shalom

 23. Het bericht geeft mij volgende gedachten
  De technologie is de enige hoop, die het vastgeroeste denken van de goedgelovige mens, naar een meer zelfstandig en minder afhankelijk zijn van allerlei waan gedachten, zal mogelijk maken.
  De angst voor het redden van het zieletje, die ons vanaf het begin der tijden beperkt mag eindelijk aan de kapstok worden opgehangen.
  Maar ook nodig, zijn verstand krijgen in het kieshokje, om deze die ons denken in verwarring brengen voor eigen belang te stoppen. Maar ook in onze menselijke productie die geen voordelen meer heeft, wel grote wereld problemen veroorzaakt.
  Wie dat niet inziet moet wel collibrie vestand hebben.
  Wij beleven een evolutie in economie, die ons leven en hopelijk denken radicaal kan veranderen.
  Laat de realiteit , de intelectuele dromerij overwinnen.

Comments are closed.