‘Russisch vliegtuig in Syrië neergeschoten tijdens Israëlische aanval’

Een Russisch Ilyushin Il-20 electronisch verkenningsvliegtuig. (Afbeelding: WikiMedia Commons (4)).

————————————————————————————————————————————-

Tijdens een aanval van vier Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen op een –vermoedelijk Iraans- doelwit in de Syrische provincie Latakia is een Russisch elektronisch verkenningsvliegtuig met 14 bemanningsleden neergeschoten. Het Pentagon zegt dat het toestel per ongeluk door de Syrische luchtafweer, dat reageerde op de Israëlische aanval, is geraakt. Russische radarsystemen hebben rond de tijd dat de IL-20 verdween gezien dat er voor de kust vanaf het Franse fregat FS Auvergne raketten werden afgevuurd (2).

Het Israëlische leger (IDF) weigert vooralsnog te reageren op de berichten over de luchtaanval, die zo rond 22.00 uur vanuit het westen zou zijn uitgevoerd. Eerder deze maand maakte de legerleiding nog bekend dat met bijna 800 bommen en raketten in totaal al 202 Iraanse doelen in Syrië zijn bestookt.

De Syrische luchtafweer zou gisterenavond een groot aantal afweerraketten hebben gelanceerd tegen de Israëlische F-16’s en hun projectielen. Mogelijk is zo’n afweerraket per ongeluk op het Russische toestel afgevlogen.

Gisteren kwamen Rusland en Turkije nog een gedemilitariseerde zone in het noorden van de provincie Idlib overeen. De geplande massale Syrische-Russische aanval op de circa 70.000 door het Westen gesteunde jihadisten in Idlib zal vermoedelijk in oktober of begin november plaatsvinden.

Frankrijk verklaarde onlangs de Verenigde Staten militair te zullen steunen als besloten wordt om de troepen van de Syrische president Assad aan te vallen. De ook op deze site al vaak besproken eventuele chemische false-flag aanval zou daar de aanleiding voor moeten worden.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Russia Today
(3) Russia Today
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, OGL (Open Government License), bron: www.defenceimagery.mod.uk


Zie ook o.a.:

10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen