Rechts-conservatieve AfD veroorzaakt bij deelstaatverkiezing politieke aardverschuiving en krijgt bijna kwart van stemmen

Björn Höckes ‘Wende 2.0’ slogan is ondanks de haatcampagne van de mainstream media zeer succesvol geweest. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————-

1 op de 4 kiezers hebben genoeg van immigratie, islamisering, onveiligheid en torenhoge energieprijzen

—————————————————————————————————————————————

De rechts-conservatieve Duitse vrijheidspartij AfD heeft bij de deelstaatverkiezingen in Thüringen (midden van het land) een politieke aardverschuiving veroorzaakt. De AfD, die zich als enige in Duitsland tegen de massa immigratie/islamisering- en klimaatagenda verzet, verdubbelde bijna in aanhang en werd met 23,4% de tweede partij. Grootsten werden Die Linke. De rechtstreekse opvolger van de beruchte Oost Duitse SED won 2,8% en kwam op 31% uit. De winst van de AfD ging vooral ten koste van de christendemocratische CDU. Angela Merkels partij verloor 11,7% en zakte naar 21,8%. Analisten zijn onthutst en constateren ‘dat het politieke midden in Duitsland wegbreekt’.

De monsterwinst van de AfD is des te opmerkelijker als bedacht wordt dat de mainstream media als één blok een maandenlange hetze- en haatcampagne tegen de partij en diens leider Björn Höcke –die campagne voerde voor een ‘Wende 2.0’ (3)- hebben gevoerd. Het is hoe dan ook een duidelijk signaal dat steeds meer Duitsers door deze dagelijkse staatspropaganda heen prikken, mede omdat de door migranten veroorzaakte onveiligheid op straat en de torenhoge energieprijzen een almaar grotere negatieve impact op hun dagelijkse leven hebben.

De sociaaldemocratische SPD verloor opnieuw (-4,2%) en haalde nog maar 8,2% van de stemmen. De Groenen, die eigenlijk alleen in de grote steden aanhang hebben, raakten een half procent kwijt en staan nog maar nèt boven de kiesdrempel van 5%. Datzelfde geldt voor de liberale FDP, maar die partij won juist 2,5%. AfD en Linke gaan natuurlijk nooit met elkaar in zee, maar ook CDU en FDP hebben gezegd niet met de voormalige DDR-communisten te willen samenwerken.  

CDU heeft gefaald, rood-rood-groen raakt meerderheid kwijt

Tot tien jaar geleden kon het CDU in Thüringen nog met een absolute meerderheid regeren. Bild constateert dat bondskanselier Angela Merkel door ‘voor iedereen open te zijn’ en de partij sterk naar rood/linksgroen op te schuiven de neergang zelf heeft veroorzaakt. (2)

Omdat de rood-rood-groene regering van de huidige Linke premier Bodo Ramelow –die enkele jaren geleden de komst van bussen vol honderden Syrische migranten ‘de mooiste dag van mijn leven’ noemde- zijn meerderheid kwijt is, wordt de vorming van een nieuwe coalitie vrijwel onmogelijk. Nu al wordt er over een minderheidsregering of desnoods weer nieuwe verkiezingen gesproken.  

Winst AfD omdat kiezers Duitsland kapot zien gaan

Journalist, auteur en analist Eugen Prinz schrijft dat de kiezers zien hoe ‘de Duitse industrie kapot gemaakt wordt, er steeds dieper in de zakken van de belastingbetalers wordt gegrepen, huren/stroom/verwarming/benzine onbetaalbaar aan het worden zijn, en op onze straten een Babylonische spraakverwarring heerst. Ook gebeurtenissen zoals de brutale bijlmoord in Limburg (door een Tunesische migrant) zorgen ervoor dat de kiezers de gevestigde partijen niet meer vertrouwen.’

Maar ondanks de ene nederlaag na de andere veranderen ‘die partijen helemaal niets aan hun beleid. Nul. Niks. Helemaal niets. Ze gaan stug door zoals ze tot nu toe altijd gedaan hebben. Je hoeft niet in complottheorieën te geloven om te vermoeden dat de richtlijnen voor de politiek allang niet meer in Berlijn worden besloten. Alles zal ertoe leiden dat de AfD verder zal groeien.’

‘De leden van deze partij moeten zich bewust zijn van de grote verantwoordelijkheid die op hen rust. Het is aan hen om het roer in Duitsland om te gooien.’ Dat kan niet met interne ruzies, maar door een gesloten front te vormen, en beter de momenten uit te kiezen waarop iets wel of juist niet wordt gezegd*, vindt Prinz. ‘Als de AfD dat klaarspeelt, is de partij niet meer te stoppen.’ (* Een advies dat ook 1 op 1 aan een van de twee Nederlandse vrijheidspartijen, de FVD, kan worden gegeven). (1)

Xander

(1) PI-News
(2) Epoch Times
(3) PI-News
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. @Ernie van der Wal

  Verschilletje is dat er nu geen Hitler rondloopt en toen wel.

 2. Het is verontrustend dat de Die Linke de grootste partij is geworden. Uitgerekend die partij die de opdracht gaf om haar eigen landgenoten dood te schieten die naar de vrijheid wilden…..

 3. M, datzelfde denken Trump en vele van zijn aanhangers, ook op deze site, van Trump.

 4. @ Ron
  Politici denken nog steeds dat ze met gastarbeiders hebben te maken, zoals dat in de 70er jaren was.
  Velen hebben toen hun hele familie naar Europa laten komen en zijn niet teruggegaan naar land van
  herkomst. Hebben hun cultuur naar hier gehaald en hun religie die is gebaseerd op gruweldaden.
  Je hoort anders niet meer dan geweldpleging opzettelijk, ze lachen ons gewoon uit.
  Maken alles kapot wat wij hebben opgebouwd, zoals de sociale voorzieningen. Zij kunnen daar gebruik
  van maken, terwijl eigen volk die er voor heeft gespaard zonder inkomen wordt gezet, naar de voedselbank
  moeten, hun huis uit moeten en failliet gaat. En dat blijft maar doorgaan.
  Het enige wat je krijgt te horen is dat het moet van het bestuur. Logisch dat het volk in opstand komt.
  Overigens, werkt de bureaucratie mee aan de umvolking, bang dat ze hun baantje kwijtraken.
  Verzekeringen b.v klopt niets meer van en adviseurs zijn niet te vertrouwen. Allemaal eigen gewin.
  Diploma’s worden verkocht en van echt niet te onderscheiden.
  Het is allemaal leugen en bedrog, waarvan gewone mensen het slachtoffer zijn.

 5. Dit soort uitslagen zijn belangrijk maar zeggen weinig. Ik geloof niet dat 3 vd 4 Duitsers het eens is met die grote problemen veroorzakende en onbetaalbare massa immigratie. Zeker nu de Duitse economie in een recessie is geraakt, ook door Merkel’s krankzinnige ‘energiewende’ en Deutsche Bank, Duitsland’s grootste bank, failliet is. Boeren protesteren. Velen verliezen hun banen. Alles wordt onbetaalbaar. En 3 op de 4 Duitsers vinden dit ok? Duitsers realizeren zich dit alles – ze zijn niet gek. We worden gewoon belazerd met die verkiezingen. Geef AfD een kwart vd stemmen, dat houdt ze rustig. Zoiets?

 6. Aan Niles.
  Het begint bij onszelf en het eindigd bij onszelf. Om de massa die geen verstand hebben van politiek, te overtuigen dat ze
  Niet altijd op dezelfden moeten stemmen, Zal veel inspanning , geduld, en speeksel vragen om een stompzinnig individu op andere gedachten te brengen.
  Maar aan alles is een begin. Sta achter uw standpunt. Het zijn wij die alle last dragen van de verkeerde beslissingen en dan nog de last om te overtuigen en herropvoeden ook .
  Schreeuwen, schelden, staken, kwaad zijn, wenen, is alleen verloren tijd en energie, Zo verander men niet de maatschappij.

 7. Sultan, lees voor het gemak Wikipedia er nog eens op na. Noch de titel Vrijstaat, noch de titel Vrije Hanzestad geeft een Duits Land enigerlei speciale rechten boven andere Lander. Het is een zuiver historische nostalgische betiteling.

 8. Sultan, ik spreek expliciet over de federale structuur van de Bondsrepubliek. Dat betekent dat de Lander niet vergelijkbaar zijn met onze provincies.

 9. Morgenthau en Hooton. “Germany must perish”. Leden van de Synagoge van Satan. Niets gebeurt bij toeval. Wie zijn echte vijand niet kent is gedoemd te verdwijnen. Dit is precies wat Duitsland overkomt en het plan is niet van gisteren. Ken uw vijand!

 10. Dus de Duitse regering doet niets. Wanneer gaan we de EU politici eens aanpakken. Bij ons is het al zover ikke 6 maand werken ( in een gesubsidieerde job NB) en dan gans mijn leven geld krijgen om niets te doen. Geloof je het niet? In Mechelen betaald de stad 1500 euro aan de KMO’s die een werkloze in dienst nemen.Dan zijn ze van de bijstand verdwenen om vervolgens te verschijnen in de statistiek van werklozen. Vanaf dan zijn ze zogezegd werkzoekende. Als je de straat zo opkuist ben je de beste burgemeester van Belgie en dit terwijl de EU de stad aanmaant zijn schulden te beheersen die de hoogste zijn per hoofd in B. Deze hebben dan het lef te zeggen dat ze slechts werken voor driehonderd euro want ikke niks doen ikke trekken 1200 euro zijn hun eigen woorden.

 11. 50 jaar geleden sprak iemand de menigte toe: jullie achterkleinkinderen zullen,de vrouwen schaarsgekleed staan wapperen met vlagjes,de mannen met spandoeken “welkom vluchtelingen”om vreemdelingen te verwelkomen.Deze zullen dezelfde(en nog meer) voordelen krijgen dan de autonome bevolking die er jaren voor gewerkt hebben,De meesten komen niet om te werken maar om de sociale voordelen ,betaald van de bevolking hun belastingsgeld,die ze beter kennen dan de bewoners.Ze zullen getto’s vormen waar ge niet welkom bent en de zelfs de politie niet meer durft komen.Diefstallen verkrachtingen en alle criminaliteit zal explosief toenemen.Hij wilde nog veel meer vertellen maar moest gered worden van een woedende menigte en heeft de rest van zij leven in het gekkenhuis doorgebracht.We zijn nu zover en 75% is nog steeds tevreden,AMEN

 12. De voorgaande berichten zijn te vinden op (correctie) Global Research via Earthmatters/verborgen nieuws
  en SOTT betreffende H. Clinton.

 13. En intussen was op Sott news van vandaag een interview met Fidel Narvaez te lezen/zien:
  ‘I was fired for helping Julian Assange and I have no regrets’
  (ik werd ontslagen omdat ik Julian Assange hielp en dat betreur ik niet)

  Tevens dat vlgs een voormalige Clintonadviseur Hillary C. denkt dat God haar op de aarde heeft gezet om president te worden.
  Hier bestaat meer de indruk dat het de Anti.Christ daarvoor verantwoordelijk is.

 14. @econoom, u mist enige kennis omtrent de geschiedenis en de toekomstige mogelijkheden van Duitsland .
  Mocht u denken dat de Bundeslaender vergelijkbaar zijn met onze provinciën dan rijdt u een scheve schaats. Een en ander is terug te vinden in het shaef dossier.

 15. Gelukkig , Duitsland wordt wakker en de mensen beseffen nu eindelijk dat het zo niet verder kan , en terecht . Die linkse hond ( op zn zachts uitgedrukt) Bado rammelkist zal er wel flink aan hebben verdient dat ie de komst van syrische terroristen de beste dag van zijn leven noemde , op het schavot met die rioolrat . Nu nog oa Frankrijk en Nederland , maar ja jammer dat Geert niet in staat is om te regeren door zijn verkeerde aanpak . In ieder geval kan mijn dag niet meer stuk .

 16. Links-fascisme is synoniem met dictatoriaal-socialisme of het nu nationaal of internationaal is, maakt niet uit. Voorbeelden genoeg in het verleden maar ook in het heden. De EU samen met al die links/liberale/groene partijen vormen daarop geen uitzondering.

 17. Sultan, alle Duitse deelstaten, ongeacht of zij al of niet zich koesteren met de historische benaming vrijstaat, maken deel uit van de federale bondsrepubliek Duitsland. Zo noemen Hamburg en Bremen zich vrije Hanzestad. Constitutioneel heeft dit echter geen enkele betekenis. Het is een.historische nostalgische benaming.

 18. Zeer goed nieuws. Ook in nederland zijn ze vastgeroest en is het merendeel de politiek zat. De stompzinnige beslissingen die europa neemt, vertaald zich in de verkiezingsuitslag. Ik verwacht ook hier over anderhalf jaar een aardverschuiving.

 19. Als we in Nederland dezelfde aardverschuiving willen, dan zullen we mensen om ons heen moeten overtuigen van het stemmen op de partijen die die ook voor de waarheid staan. Dus iedereen die dit leest, zet hem op!

 20. Dan moet Rutte en zijn bende eerst verdwijnen schoothondje van Merkel R.Jongen

 21. Dus 3 van die 4 vinden het nog steeds allemaal niet genoeg en willen nog hogere prijzen..nog meer blanken uitsluiting, messentrekkers en bijstandsfraudeurs!

 22. De tegenstellingen blijven maar toenemen in de EU, rechts tegenover links, en dit is natuurlijk de schuld van de vele migratie. Gisteren zag ik een interessante docu over het de legende van koning Arthur, nu blijkt dat die man nooit bestaan heeft, het is een literaire constructie, en wat wilden de wetenschappers nu bewijzen, dat toen de Romeinen uit Engeland vertrokken er andere volkeren kwamen door migratie, het woord migratie is bij sommigen het sleutelwoord om te beweren, zie je nu het heeft altijd bestaan, en de Schotten zouden afstammen van de Vikingen, maar ik ben er van overtuigd dat toen de Vikingen de Schotten zagen en dit met hun rokken aan, dat ze raar hebben opgekeken, de Vikingen een volk van moorden, verkrachtingen en plunderingen stonden nu voor wat we noemen ” verwijfde venten” en de Vikingen moesten aan hun reputatie denken dus kozen ze voor het hazenpad, het hazenpad is een speciaal ontworpen pad voor ” broekschijters” , dus of de Schotten van de Vikingen zouden afstammen is dan ook een fabeltje !! Shalom

 23. Tja…. waar hebben we iets dergelijks eerder gezien ? Was dat niet hier in Nederland. Hij, Thierry Baudet hij kwam, zag en verder niets ! Vergelijkbaar met de verkiezingen in Thüringen een Vrijstaat in voormalig Oost-Duitsland. Wereldwijd bestaan er maar 5 Vrijstaten, waarvan 3 in Duitsland. Dit is des te verwonderlijk omdat naast Beieren en Saksen Thüringen een speciale staatsvorm (mogen) hebben.
  In het vorige artikel heb ik een reactie willen plaatsen maar de redactie vond mijn visie wellicht niet ‘interessant’ genoeg. Wat zich momenteel afspeelt in Erfurt is een weerspiegeling van politieke ‘verwikkelingen’ in Brussel. We kennen het gezegde wel : hoop doet leven…. maar ook de hoop sterft als laatste .
  Nu heeft de AFD, (door de media ‘opgepoetst’ inderdaad door verdraaiing en gebruikmaking van ‘raddraaiers’) bij een groot deel van het Duitse publiek het idee gekregen dat deze partij ‘ iets met de nazies zou hebben. Deze doelbewuste media campagne heeft zijn ‘doel’ voorbij geschoven. Het uiteindelijke resultaat is in het artikel te kezen.
  Gaat het echter in Duitsland iets veranderen, ging er in Nederland iet veranderen …. . In Brussel krabt men zich een keer achter de oren en gaat verder ‘met de orde van de dag’ . Alexander Gauland en Alice Weidel worden in der Bundestag nog steeds weggehoond, maar voor diegene die regelmatig naar politiek Duitsland kijkt (rechtstreeks uitgezonden) ziet hoe het reilt en zeilt bij onze Oosterburen.
  Maar het begin is er…. het openlijk flirten met de Pegida was iets te ‘heftig’.

 24. Heel links betitelt AfD alx extreem rechts en termen als “fascistisch en nazi’s” zijn daarbij niet van de lucht.
  Heel links is blijkbaar niet in staat om de parallel in de geschiedenis van Duitsland te zien.
  Links wanbeleid i.c.m. Franse fratsen in de jaren ’20 van de vorige eeuw hebben de Duitsers van ellende in de armen van Hitler gedreven.

  Precies datzelfde herhalen de linkse politici i.c.m. de EU.
  Dan mogen we nu onze zegeningen tellen als “de schade” tot een massale toeloop naar AfD beperkt blijft.

  Zou links deze les uit de geschiedenis eindelijk eens gaan leren, dan zou ze het tij kunnen keren door hun eigen beleid drastisch te herzien. Dan moet links wel onderkennen dat haar hobby’s milieu en immigratie totaal uit de hand gelopen zijn.
  Dat is dan de keuze tot een welhaast onmogelijke klus, of anders toezien dat de bevolking de regie uit haar handen gaat nemen.

  Wat links ook aan censuur toepast en wat ze ook over AfD roept. Otto Normalverbraucher wordt met een hoop ellende geconfronteerd. En dat neem je niet weg door er niet over te praten.
  Zonder staatsgreep gaat links kopje onder.

 25. De politieke ontwikkelingen in Duitsland lopen parallel met die in Nederland. De huidige vastgeroeste en het inmiddels gemummificeerde regeringskartel doet er goed aan zich te hervormen tot realistische partijen en zich te verbinden met innovatieve en vernieuwende partijen zoals de pvv en fvd en die twee partijen niet verder uit te sluiten. Zo niet, dan is polarisatie het gevolg.

 26. Super die winst voor Herr Hocke en de AfD, zeer sympathieke man die gewoon de waarheid spreekt en benoemt wat er mis is in Duitsland. Nu Nederland nog.

Comments are closed.