Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen

Daar is nooit naar geluisterd – sterker nog, de VS dreigt uitgerekend voor Al Qaeda en andere islamitische jihadgroepen de wereld naar het randje van de Derde Wereldoorlog te duwen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————-

De wereld is zojuist een reuzenstap dichter bij een gevreesde Derde Wereldoorlog gekomen. De Wall Street Journal heeft namelijk een artikel gepubliceerd waarin op basis van de inlichtingendiensten wordt gezegd dat de Syrische president Assad reeds het bevel heeft gegeven om chloorgas tegen de moslimrebellen in Idlib te gebruiken. President Trump zou al zo goed als besloten hebben tot een massale aanval op de strijdkrachten van Assad – en dat niet alleen, want hij zou voor het eerst overwegen om ook de Russische troepen en/of vliegtuigen aan te vallen. Het behoeft geen uitleg dat zo’n krankzinnig bevel extreem ernstige gevolgen voor de hele wereld kan hebben.

Donald Trump lijkt dan toch te zijn bezweken voor de enorme druk vanuit zijn eigen partij, het Pentagon en het Democratische establishment, dat aanvankelijk via Hillary Clinton rechtstreeks op een grote oorlog met Rusland wilde aansturen, maar die plannen in duigen zag vallen toen niet zij, maar Trump in het Witte Huis terecht kwam.

Doorsnee Westerse burger gelooft het toch wel

Bijna even zorgwekkend is de brutaliteit waarmee het vooraf door zogenaamde ‘rechtse complotsites’ voorspelde script letterlijk lijkt te worden uitgevoerd. Daarmee geeft de gevestigde orde in het Westen aan dat het zich niets meer hoeft aan te trekken van de mening en reactie van de doorsnee burger, omdat gebleken is dat die even willoos als onbenullig de propaganda en leugens van de massamedia blijft geloven.

Dus wordt nu al, voordat het überhaupt is gebeurd, beweerd dat Assad een aanval met chemische wapens gaat plegen, dat hij inderdaad zo dom is om, nu hem de overwinning niet meer kan ontgaan, alles op het spel te zetten door toch deze wapens te gebruiken tegen een vrijwel verslagen vijand, wetende dat hij daarmee vrijwel zeker massale Amerikaanse ‘vergelding’ over zich afroept.

De doorsnee Amerikaan, Europeaan en Nederlander zal daar geen seconde langer over nadenken, want het staat in de grote media, en ‘dus’ moet het wel kloppen.

Herhaling recept Irak 2003

Hoe dan ook, het bekende recept dat in 2003 leidde tot de invasie van Irak –dat helemaal niets met 9/11 te maken bleek te hebben, maar wie maalt daar, na vele honderdduizenden dode Irakezen, nog om?- wordt voor Syrië opnieuw uit de kast getrokken: ‘Anonieme, maar betrouwbare inlichtingenbronnen’ zeggen dat Assad met Russische en Iraanse hulp een bloedbad onder burgers in Idlib –het laatste bolwerk van zo’n 70.000 terroristische strijders van Al Qaeda en andere door het Westen gesteunde jihadgroepen- gaat aanrichten, sowieso met chloorgas, en mogelijk zelfs met saringas.

Een Amerikaanse aanval lijkt dan ook vrijwel onvermijdelijk. Volgens de WSJ ‘stelt het Pentagon militaire opties op, maar heeft Trump nog niet besloten wat precies een militaire reactie zal ontlokken, of dat de VS zich ook op Russische of Iraanse strijdkrachten die Assad in Syrië helpen zal richten.’

Rand van de afgrond

Alleen al het feit dat serieus wordt nagedacht over een aanval op Russische troepen, schepen en/of vliegtuigen, betekent een kolossale escalatie die de wereld op het randje van de Derde Wereldoorlog zal brengen. Zo’n aanval op Russische en Iraanse troepen werd al eerder dit jaar overwogen, zo schrijft de WSJ, maar toen nog als te riskant van de hand gewezen.

Afgelopen week verklaarde de ambassadeur van Frankrijk, dat eveneens al eerder zwoor Assad te zullen aanvallen als hij chemische wapens gebruikt, dat ‘Syrië opnieuw op het randje van de afgrond staat.’ Nu zelfs een aanval op Russische eenheden wordt nagedacht, kan rustig worden gesteld dat de hele wereld op het randje van de afgrond afstevent.

Krijgen John McCain vanuit zijn graf en de machtige kliek rond Hillary Clinton alsnog hun zin. Enkele alinea’s hierboven staat: De doorsnee Amerikaan, Europeaan en Nederlander zal daar geen seconde langer over nadenken, want het staat in de grote media, en ‘dus’ moet het wel kloppen. Waar we tot slot de hoop aan toevoegen dat die niet pas wakker worden geschud als paddenstoelwolken onze steden plotseling in giftige zwarte ashopen veranderen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)