Parijs weer in rook: Gele Hesjes stellen na 18 weken ultimatum aan president Macron

Demonstranten over Macrons grote nationale debat: ‘Er verandert toch niets’ –Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

Hoewel gebagatelliseerd of compleet doodgezwegen door de massamedia demonstreren de Gele Hesjes voor de 18e week nog altijd met vele (tien)duizenden tegelijk. President Macron is een serie gesprekken aangegaan dat hij ‘het grote debat’ noemt, hopende dat hij de volksbeweging kan kalmeren. Daar is echter niet veel kans op, want hij heeft tegelijkertijd duidelijk gesteld dat hij behalve wat reparaties aan het minimumloon zijn ‘hervormingen’ onverkort zal doorzetten. Leiders van de Gele Hesjes hebben Macron dan ook een ultimatum gesteld, waardoor het er na deze week wel eens nog harder aan toe zou kunnen gaan.

Op TV-beelden zijn wederom in rook gehulde Parijse straten en pleinen vol met duizenden demonstranten en ME-agenten te zien. Gisteren en vandaag zouden er de nodige gewelddadige botsingen zijn geweest, die meestal door de regelmatig keihard optredende veiligheidstroepen worden veroorzaakt. De afgelopen weken zijn daarbij al tientallen mensen gewond en soms voor het leven gehandicapt geraakt. Ook zouden er al enkele doden zijn gevallen.

Om 10.30 uur waren al minstens 30 mensen gearresteerd. De autoriteiten hebben dit weekend nog meer agenten ingezet en gebruiken waterkanonnen en traangas tegen de demonstranten, die soms vuurwerk teruggooien. Eén politiebus brandde uit. Sommigen probeerden een barricade op te werken om de straten rond het Place Charles de Gaulle te blokkeren, waarop de ME onmiddellijk ingreep.

Een Ruptly verslaggever die de demonstraties filmde kreeg een projectiel van de politie tegen zich aan en raakte licht gewond. Medici van de Gele Hesjes verleenden hem eerste hulp.

‘Er verandert toch niets’

Leiders van de Gele Hesjes verklaarden een ultimatum aan president Macron, de overheid en ‘de machtige elite’ te stellen. Macron hoop met zijn ‘grote nationale debat’, waarvan de eerste ronde deze week is begonnen in het noordelijke stadje Grand Bourgtheroulde, de volksprotesten juist tot bedaren te brengen.

‘Het nationale debat zal ons een zorg zijn, want we weten dat er toch niets verandert,’ reageerde een Geel Hesje voor de camera’s van Russia Today. Anderen bevestigden dat Macron enkel voor de vorm wil praten, maar in werkelijkheid niet van plan is echt naar hen te luisteren.

Behalve het verhogen van het minimumloon heeft de linksliberale EU-globalist inderdaad niets te bieden, omdat hij duidelijk gesteld heeft zijn hervormingen –die de Franse bevolking met nog hogere klimaat- energie- en brandstofbelastingen zullen opzadelen- hoe dan ook te zullen doorvoeren.

Xander

(1) Russia Today
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

31-01: ‘Rode Sjaaltjes door Franse gevestigde orde ingezet om Gele Hesjes te breken’
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
16-01: … ‘Duitsers en Fransen zullen EU uit elkaar scheuren’ (/ Noden, zorgen en wensen van miljoenen gewone burgers te lang genegeerd en weggewuifd met leugens in en door de media)
10-01: ‘Franse Gele Hesjes willen zaterdag bankrun veroorzaken’
08-01: Opstand nodig tegen het globalisme: ‘Heeft u uw Gele Hesje al?’ 

2018:
13-12: ‘Europese elite terecht bang voor Gele Hesjes, maar leert er nog niets van’
09-12: Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes (/ Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht)
08-12: ‘Gele Hesjes versus Macron luidt het einde van de EU in’
06-12: Gele Hesjes Nederland zetten zich in voor sociale zekerheid en zijn tegen open grenzen
04-12: Zwitserse krant: Macron liet Gele Hesjes door sluipschutters neerschieten
03-12: ‘Gele Hesjes worden brede Europese volksbeweging tegen beleid gevestigde orde’
18-11: Protest tegen Macron: Gele Vesten willen Frankrijk wekenlang platleggen (/ Mensen kunnen ‘groene’ belastingen niet meer betalen)

1

 1. Reacties overgenomen van Xandernieuws.punt.nl

  willy op 16-03-2019 14:31
  Ze willen van geen wijken weten die gele hesjes en gelijk hebben ze. Macron gaat wel met burgemeesters praten maar niet met het gewone volk daar is hij verheven over hij gedraagt zich als een dictator over zijn volk die hem allang kotsbeu zijn. Wel wil hij de multiculturele samenleving opdringen aan zijn volk en in frankrijk zijn meer moslims dan geen moslims dat is een feit daarom blijft Frankrijk gevoelig voor Jodenhaat en aanslagen. alles is duurder aan het worden en voor velen zijn de rekeningen onbetaalbaar geworden, dan heb je nog de klimaatideologie die veel geld zal kosten hun eisen zijn wild en onrealistisch alsof je de wereld kan redden door een schakelaar af te zetten . Je moet en dat geldt ook voor de gele hesjes de juiste mensen treffen en dat is de elite zij die zich verheven voelen over het volk. Shalom

  Tom Hendrix op 16-03-2019 14:40
  En de Politie en de veiligheidstroepen, ageren tegen de eigen bevolking. Dat is nog onrustbarender. De eu communisten te Brussel, ullen dit i.i.g toejuichen, hun knokploeg van volksverraders, Eugendfor, hebben ze daarvoor al klaar gestoomd. Vertrouw enkel nog op Christus.

  jawel op 16-03-2019 15:04
  Macron is een onderkruipsel van de elite en dus een verrader en moet keihard worden aangepakt , zo niet dan pakt hij zijn eigen volk wel aan. In nl is het precies het zelfde , alleen gaat deze tv en i phone verslaafde bevolking op 20 maart weer op de verkeerde partij stemmen , doen mensen , vooral doen , de rekening komt vanzelf !!! De gele hesjes hebben gelijk , ik heb het niet zo op de Fransen maar het zijn grote doorzetters en laten zich niet langer door de regeringsleiders bedonderen.

  Raveltje op 16-03-2019 15:21
  Het blijft plunderen van gewone bevolking

  En dat is in Nederland ook zo

  De euro eu kan alleen uit voor rijke stinkerds die beslist niet op

  zichzelf bezuinigen, zo blijkt maar weer.

  Brossen voor de Junkers op 16-03-2019 15:24
  Het is logisch, de massasysteemmedia houden zich liever bezig met hun doel waar ze voor opgezet zijn : massapropaganda voor het klimaat en ander global communisme.

  Tom Hendrix op 16-03-2019 15:25
  @Raveltje: 15.21. uur. Goed geien van U.

  rudy op 16-03-2019 15:29
  Kaaskopjes toch ! Als jullie toch zooo tegen de corrupte elite zijn, waarom doe je die elite dan geen pijn waar het (financieel) pijn doen ??! Een doordenkertje …

  Raveltje op 16-03-2019 15:46
  @Tom Hendix

  Daar wil ik nog aan toevoegen., dat die rijke stinkerds er vlak na de euro

  30% bijkregen, terwijl er mensen zonder inkomen werden gezet

  Gelijke rechten gelijke plichten ?

  Hoeder op 16-03-2019 16:01
  Triest als je ziet hoe de MSM in NL de betogers nu proberen weg te zetten als plunderaars.

  Geen middel wordt geschuwd door NWO vazal Macron. En helaas trappen hele volksstammen nog steeds in deze leugens.

  Rigoberto . op 16-03-2019 16:14
  Wij zien dus hier wat koppigheid met de mens allemaal kan doen zoals in dit geval met Macron. Deze man weigert toe te geven dat hij zich op de verkeerde weg bevindt en wil niet terug op het rechte pad om zijn volk te leiden. Zo te zien wil hij niet van koers veranderen. Hij kan zich niet indenken dat door zijn koppegheid rampspoed zal komen over het land. Macron zit in een draaimolen van menselijke dwaling, koppigheid, geknoei, achterklap, leugens en corruptie. Precies zoals de regering en kabinet hier in Nederland. Hij verdedigd zijn terrein met koppigheid en fanatieke moed. Maar ja, voor hoelang?

  Macron heeft geen morele kracht om zijn halsstarrigheid tegen te gaan. Hij neemt niet in aanmerking wat de consequenties kunnen zijn voor Frankrijk. Hij laat zijn emoties de overhand krijgen. Hoewel de domheid en koppigheid van de ezel spreekwoordelijk zijn, laat het ook zien dat de ezel in werkelijkheid veel en veel intelligenter is dan Macron. Macrons neigingen tot zelfzucht, koppigheid, en trots zal en moet keihard aangepakt worden. Gebeurt dat niet, dan zullen zulke zaden later uitgroeien tot opstand in heel Frankrijk, met alle bizarre en vreesinboezemende gevolgen van dien. Voor het volk is het heel moeilijk om Macron te respecteren en tot een accoord te komen.

  De ene opstandeling vult het hart van de andere. Sommigen komen in opstand alleen voor de lol, zij hebben niets te doen, maar door toedoen en aansporing van anderen groeit de haat en de staat om alle slechtheid te doen steeds meer en meer in het hart van de andere brave opstandelingen. Zo gaat het eenmaal in een opstand. Het niet respecteren en het niet luisteren van en naar een volk kan dus tot desastreuze vernietigende gevolgen leiden zoals wij zien.

  Het gevolg hiervan kan Europa figuurlijk zelfs ruiken en proeven. Ik persoonlijk zegt nogmaals dat zulke of zelfs ergere opstanden ook hier in Nederland zal plaatsvinden binnenkort naar gelang men ziet hoe de regering en het kabinet omgaat met het Nederlandse volk die het zeker niet verdiend om zo slecht behandeld te worden. Deze regering en kabinet moet oppassen voor hongerige mensen, mensen in nood die geen kant op kunnen zijn ultra gevaarlijk en hebben dus niets te verliezen, mensen die onderdrukt worden door deze regering.

  Het is voor Nederland dus geen kwestie van òf, maar het is een kwestie van wannéér wij aan de beurt zijn. Wij wachten maar af. God sta ons bij. Maar wij komen spoedig ook aan de beurt als het zo doorgaat. Want wat zal Frankrijk en de opstandelingen zeggen als zij binnenkort hun doel hebben bereikt, hun zin hebben gehad? Zij zullen zeggen; Nederland laat met zich sollen, maar wij Fransen niet. Daarom juist volgt de ene opstand na de andere in bepaalde landen. Want zij willen niet achterblijven, en zij laten zien dat zij het ook kunnen, en zelfs beter….

  kim op 16-03-2019 16:21
  Arme Fransen, behalve de gele hesjes en degenen die niet in staat zijn iets uit te kunnen richten. Iedereen (islamitische ideologie) maar binnenlaten. Het eigen volk gaat er eerst aan, blijkt maar weer. Maar de prachtige Europese bevolking met waarden en normen en prachtige beschaving moet wel bloeden voor een achterlijke opgedwongen resolutie uit het verleden. Maarrrr, wetten en resoluties etc. kunnen gewijzigd worden.

  Iedereen terug in eigen hok, je stopt toch ook geen vos in een hoenderhok?

  Heb veel respect voor de gele hesjes en in mijn auto ligt ook iets van geel. Zichtbaar.

  Tom Hendrix op 16-03-2019 16:44
  Bij mijn reactie van 15.25. uur: geien=geien. Ik met mijn dikke vingers ook.

  Tegenstander op 16-03-2019 17:47
  Aanslag Nieuw-Zeeland: Waar is het bloed, waar zijn de kogelgaten!?

  Bekijk Hier het volledige, originele filmpje!

  Bron: E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

  Jean op 16-03-2019 21:08
  Op 20 maart kunnen de burgers ingrijpen, ik ben bang dat ze dat dan ook weer niet zullen doen want ze kijken liever naar voetbal….

  Cefas op 16-03-2019 21:34
  Macht corrumpeert op den duur. Zo ook bij Macron. Blind voor de wensen van het volk. De EU, Juncker; Merkel, Rutte en vele andere zijn hier voorbeelden van.

  .

  Cefas op 16-03-2019 21:47
  Net als bij Hitler komt Macron ook als het ware uit de lucht vallen als leider. Verontrustend.

  Tycho op 16-03-2019 21:59
  Ik zal Macron niet naar beneden halen; het is een goede slaaf.

  ohje op 16-03-2019 23:23
  Ik ken nog een valse vlag.

  Macron en zijn oudje door brussel binnen gemanipuleerd.

  En hier een jonge en een oudje door brussel…..

  Jos op 16-03-2019 23:32
  Er moet moderne democratie komen :

  Verandering inzake de politieke partijen , dit is allang niet meer van deze tijd . Dateert al vanaf begin 1800 toen er nog geen leerplicht was . Kinderarbeid was er toen . De ministers van begin 1800 hadden minder onderwijs gehad dan de nu vroegtijdige schoolverlaters . 1848 invoering leerplichtwet ; ontstaan van de lagere school . Onze grootouders hoefden tot eerst 12 daarna 14 jaar school te volgen . Nu is dat inmiddels alweer langer . 17 nu al hier in Frankrijk .

  Dus het beste zou zijn : voor alle departementen ( ministeries ) een bedrijf inhuren waarvan het hoofd ervan aansprakelijk is voor de fouten , dus meteen arresteren en straffen als er iets misloopt ! ( nu zijn dat excuses en aftreden met wachtgeldregeling en daarna een of andere burgemeesterspost of andere hoge functie ) .

  Bij elke verandering een Referendum per internet of mobiele telefoon , dat is moderne Democrtaie ( dus niet meer die toestanden zoals Marekesh en Milieu verdragen waar de meerderheid van de bevolking op tegen is .

  Gewoon de politiek afschaffen ( geen links of rechts meer en andere splinterpartijen , dus geen verdeeldheid meer onder de burgers .( deze hebben heden ten dagen meer hersenen dan dan de politici !) Referendum voor alle belangrijke zaken . Wel dient er 1 persoon gekozen worden voor de schijn , zoals nu de premier of minister president .

  Maar ja , dat alles weet de politiek al dat dit eraan zit te komen , vandaar de berichten dat Rusland enz de verkiezingen per internet frauderen , wat niet waar is . Belastingdienst werkt toch ook met internet , evenals banken en automatische overboekingen via internet . Deze fraude is grotendeels verzonnen omdat de politici bang zijn omdat het hun boterham is en voor later hun dik pensioen . Afschaffen die politiek ; referendum invoeren …..dat is moderne democratie !

  Dewevoga op 17-03-2019 10:36
  @Tegenstander op 16-03-2019 17:47

  I een Qanon artikel van 14 maart werd er al bericht over een historic event te gebeuren in NZ. Toeval?

  Bezorgde burger op 17-03-2019 11:47
  Als elke letter die hier geschreven word over de ”gele hesjes” daadwerkelijk op het binnenhof had gestaan ,was er met ruim 5000 man/vrouw een goed begin gemaakt tegenover onze nationale leugenkabinet? Maarnee blablabla en nog meer blabla bla de kerk organiseert wel 24uurs gebeddiensten om uitgeprocedeerde asielzoekers maar te blijven huisvesten, begint een rechtzaak voor een ruimer asielbeleid( wat gewonnen is) en vangt nu zelfs al criminele uitgeproceerde gelukzoekers op…..Open doors komt op hetzelfde moment met een vernietigend rapport dat in meer dan 70 landen de christenen worden onderdrukt en zelfs worden uitgemoord ,wees eens barmhartig naar je eigen geloofsgenoten i.p.v de islamitische uitgeprocedeerde in de kerkgebouwen? Sterker verzwijg het leed wat de christenen word aangedaan niet langer die laffe politiek correcte houding is op termijn pure zelfmoord op de gehele christelijke ideologie.

  Oma op 17-03-2019 13:05
  Macron neemt het voortouw om de franse autochtonen helemaal te pluimen en te verarmen ten voordele van islamisering zoals gepland voor heel europa want elk west-europese welvaartstaat staat dit te wachten! Met argusogen worden de gele hesjes gevolgd want dit zal bepalend zijn voor heel europa.

  Als macron het klaarspeelt om de gele hesjes het zwijgen op te leggen en zijn afbraakpolitiek verder te zetten, dan volgen wij ook…ze hebben het al zover gekregen dat het gepeupel overal in europa op straat komt om te betogen om vrijwillig meer belast te worden door de politieke dieven voor de klimaatleugen, dat enkel pure zwendel is.

  De betogingen stoppen door de wortel van ‘onderhandelen’, 10.000 nationale debatten te organiseren, voor de neus te hangen van de woedende menigte werkt echter niet…macron moet ook ten alle prijze tijd rekken tot ná de europese verkiezingen…

  Dan gaat macron en co maar over tot de volgende, beproefde tactiek die reeds lang gekend is, ook bij het breken van stakingen: betaalde relschoppers (die droegen géén gele hesjes maar waren volledig in het zwart gekleed!) mengen zich tussen de vreedzame gele hesjes om zoveel mogelijk vernielingen aan te richten om de verontwaardiging van de publieke opinie op te wekken zodat de massale steun van het brede publiek aan de gele hesjes wordt afgebroken en de actie van gele hesjes tegen het regeringsbeleid op die manier ondermijnd wordt.

  Intussen bedisselt criminele eu nog een grotere financiële aderlating voor de west-europeanen door uitkeringen aan arbeidsmigranten in eigen landen te verlengen van 3 naar zés maanden.

  Dat betekent dat een pool hier werkt, dan een uitkering aanvraagt, en krijgt, die hij vervolgens in polen gaat besteden en na 3 maanden terugkeert naar NL om opnieuw even te werken om dan weer op zn lauweren te gaan rusten op kosten van de nederlandse/europese belastingbetaler met een uitkering die een veelvoud is (1.200€) van een maandelijks loon (400€!) in polen. Werk zoeken in polen wordt zo ontmoedigd.

  Deze fraude carrousel zal dus uitgebreid worden van drie naar zes maanden én naar álle oostbloklanden, roemenië, bulgarije, hongarije etc….die staan allemaal al in de wachtrij om de miljardenstroom aan belastinggeld van de ‘welvaartstaten’ NL, BE, FR, DE…in ontvangst te nemen – daarvoor zullen wíj nog wat extra inspanningen moeten gaan leveren door onze pensioenen, lonen, uitkeringen te zien dalen en nog wat meer belastingen bovenop de klimaattaksen voor de CO2 leugen.

  Als voorzitter wil roemenië natuurlijk dat deze termijn van zes maanden nog voor de europese verkiezingen door onze strot geramd wordt, het pluimen tot op het bot van de west-europese belastingbetaler gegarandeerd! Laten we dus dat wangedrocht eu met de grond gelijk maken bij de verkiezingen door te stemmen op eurosceptische/réchtse partijen want anders bloeden we dood door de eu-bloedzuigende aasgieren.

  @jos: precies! Echte democratie door bindende referenda is de enige geweldloze weg nog voor deze onderhuidse oorlog van de politiek tegen de eigen bevolking. In belziek is Vlaams Belang de énige partij die dit al járen in haar partijprogramma heeft staan, daarom werd het cordon sanitaire ingevoerd om hen van de macht/regeringsdeelname te kunnen houden. Indien dit niet lukt, dan voorzie ik een burgeroorlog waarbij de politiek uit hun hol gejaagd zal worden want het volk is woedend en de emmer staat op overlopen.

Comments are closed.