‘Palestijns bloed is onbelangrijk’

—————————————————————————————————————————————-

Palestijnse tv: ‘Koop mes en onthoofd een Jood’ – Onoplosbaar conflict vanwege onverenigbare religies leidt naar voorgeprogrammeerd Armageddon

—————————————————————————————————————————————–

‘Palestijns bloed is onbelangrijk.’ Nee, dit is beslist niet mijn persoonlijke mening, maar een uitspraak die op 11 mei letterlijk te horen was op de officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit. Dood en geweld staan al decennia centraal in de Palestijnse ‘cultuur’, wordt zelfs aangeprezen, wordt uitgebuit om het buitenland weer zover te krijgen om de zakken van de corrupte Palestijnse leiders met miljoenen dollars en euro’s ‘hulp’ te vullen. In de ogen van de Palestijnen is hun eigen bloed ‘onbelangrijk’ omdat het wordt vergoten ‘voor Jeruzalem’. Daarom ontketenen Hamas, Jihad Islami, Fatah en andere terreurgroepen eens in de zoveel tijd weer een nieuw gewapend conflict met Israël, zodat velen van hen snel een ticket naar de moslimhemel kunnen verdienen.

Zowel Hamas, dat de scepter zwaait over de Gazastrook, als Fatah, de gewapende terreurtak van de P.A. die de Westelijke Jordaanoever bestuurt, dragen de boodschap uit dat je door om te komen in de strijd tegen Israël, zelfs als dit door de eigen mislukte raketlanceringen gebeurt – wat bij ongeveer 1 op de 3 gelanceerde raketten het geval is , en wat al 17 burgers het leven zou hebben gekost -, een martelaar bent en je een rechtstreeks ticket voor jezelf en later voor 70 familieleden naar de moslimhemel oplevert.

‘Koop mes en onthoofd een Jood’

Hamas zet op zijn zender Palestijnen er toe aan om messen te kopen en Joden hun keel door te snijden, en daarna te onthoofden. Niets levert je in die moslimhemel namelijk zoveel eer op als een vermoorde ‘aap’ of afgeslacht ‘zwijn’, zoals Joden in de islamitische boeken worden genoemd. In de Koran staat te lezen dat de zelfs de bomen en rotsen zullen roepen dat een Jood zich achter hen verbergt, zodat ze vervolgens door getrouwe moslims tot op de laatste man, vrouw en kind zullen worden uitgeroeid.

Hamas maakt er tevens een gewoonte van om vanaf de daken van scholen, ziekenhuizen en woningen raketten op Israël af te schieten, heel goed wetende dat ze daarmee een doelwit worden voor vergeldingsaanvallen. Het gebruiken van burgers als menselijk schild, in dit geval nota bene de EIGEN burgers, is een officiële oorlogsmisdaad.

VN discrimineert vluchtelingen wereldwijd met uitzonderingspositie Palestijnen

De Palestijnse economie draait maar om één ding: slachtofferschap en zieligheid, en daarnaast het inkopen en fabriceren van grote hoeveelheden raketten en andere wapens. De Palestijnen ZIJN natuurlijk ook slachtoffers, echter niet zozeer van Israël, maar van hun eigen corrupte leiders en hun Arabische broeders, door wie zij enkel als geopolitieke schaakstukken worden gebruikt. Daarom houden sommige Arabische buurlanden de Palestijnen sinds 1948, het jaar waarin Israël – toen nog met goedkeuring van de VN – werd opgericht, vast in ‘vluchtelingenkampen’, daar waar niet-Palestijnse vluchtelingen in de rest van de wereld volgens VN regels dienen te worden opgenomen in de samenleving.

Deze massale discriminatie van Palestijnse vluchtelingen door de Arabische landen wordt niet alleen doodgezwegen, maar is zelfs goedgekeurd door de VN, dat speciaal voor de Palestijnen een aparte vluchtelingenorganisatie oprichtte (de UNRWA) – niet om ze echt te helpen elders een normaal leven op te bouwen, maar om een stok mee te hebben om voortdurend Israël mee om de oren te kunnen slaan. Daarom is uitsluitend voor Palestijnen de uitzondering gemaakt dat ook hun tweede en derde generatie ‘vluchtelingen’ mogen worden genoemd. Dit alleen al is discriminatie van alle andere vluchtelingen op de wereld, want die hebben geen recht op die positie gekregen.

Overigens is de term ‘vluchtelingenkampen’ een bewust gebruikte misleidende omschrijving. U denkt dan meteen aan tenten en krotjes, maar als u wel eens foto’s hebt gezien, ziet u beelden van een normaal ogende Arabische stad, compleet met luxueuze buitenwijken die in Nederland niet zouden misstaan.

Palestijnse leiders zitten helemaal niet op ‘Palestina’ te wachten

‘Maar de Joden hebben hun land gestolen,’ wordt keer op keer weer als argument aangehaald. Nou, los van wat je van de oprichting van Israël in 1948 vindt is het een feit dat de Palestijnse leiders ondanks al hun geschreeuw helemaal niet zitten te wachten op de ‘bevrijding’ van ‘Palestina’. Dan zouden ze namelijk zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor de miserabele situatie waarin ze hun eigen bevolking hebben gegijzeld, en zouden ze zelf een economie moeten zien op te bouwen.

Hun huidige situatie is voor hen vele malen lucratiever: offer regelmatig wat van je eigen mensen op, het liefst vrouwen en kinderen, door raketten op Israël af te schieten en zo Israëlische bommen uit te nodigen om gebouwen in je stad in puin te leggen. Laat internationale verslaggevers daar vervolgens uitgebreid foto’s en video’s van nemen, en je hebt je ‘zielige’ en ‘onderdrukte’ positie, en daarmee een niet aflatende stroom dollars en euro’s, weer voor een tijdje verzekerd.

Overigens is het de vraag hoelang de Palestijnse leiders nog met deze frauduleuze poppenkast kunnen doorgaan. Onder president Trump hebben maar liefst drie Arabische landen besloten om betrekkingen met Israël aan te knopen. Bij de islamitische broeders begint klaarblijkelijk het besef door te dringen dat hun miljarden dollars in al die jaren in de foute zakken zijn verdwenen, en vrijwel niets hebben gedaan om het leven van de Palestijnse burgers te verbeteren.

Palestijnen hebben reeds een land dat 4 keer zo groot als Israël is

En dat terwijl een oplossing van dit al 73 jaar durende conflict zó voor de hand ligt: laat de Palestijnen die niet onder Israëlische bestuur willen leven gaan wonen in hun eigen land. Dat hebben ze namelijk allang, en dat land heet Jordanië, waar naar schatting 60% tot 70% van de bevolking Palestijns is. De officiële statistieke vermelden slechts 6,7%, maar dat zijn enkel de huidige Palestijnse vluchtelingen. Een groot deel van de bevolking is namelijk van de tweede of derde generatie, afkomstig van de 1 miljoen Palestijnen die burgers van Transjordanië werden toen dat land de Westbank en Oost Jeruzalem veroverde en in 1950 illegaal annexeerde.

Jordanië heeft nog geen 11 miljoen inwoners en is ruim vier keer zo groot als Israël, dus waarom moet er op de Westelijke Jordaanoever dan nog een apart ‘Palestina’ bijkomen? Ter herinnering: de Joden gingen in 1947-1948 wel akkoord met het VN verdelingsplan, waarin ze slechts een klein gedeelte van het huidige Israël kregen toegewezen. De Arabieren – de term ‘Palestijnen’ bestond toen nog niet, die werd pas in de jaren ’70 bedacht – gingen echter niet akkoord, en zwoeren juist om de Joodse vluchtelingen onmiddellijk allemaal de zee in te drijven. Onder leiding van drie Britse generaals ondernamen ze inderdaad een poging tot genocide, maar die mislukte.

Onoplosbaar conflict vanwege onverenigbare religies

Het conflict lijkt dan ook onoplosbaar, en dat komt vooral door de religieuze dimensie. Drie religies, het Jodendom, christendom en de islam claimen dat Jeruzalem hun ‘heilige stad’ is – de Joden omdat hun twee tempels er in de oudheid al stonden, de christenen omdat hun messias Jezus Christus er stierf en uit de dood opstond, en de moslims omdat hun profeet Mohammed er ten hemel zou zijn gevaren.

De Joden wachten bovendien nog steeds op de komst van hun messias, die volgens hen een nieuwe tempel zal bouwen op de plaats waar nu het islamitische Rotskoepelgebouw staat, die in Bijbelse profetieën de ‘gruwel der verwoesting’ wordt genoemd. Op de muren van die ‘gruwel’ staat geschreven dat ‘het verre van Allah is dat hij een zoon zou hebben’. De kern van het christelijke geloof is in de islam zelfs de ergst denkbare godslastering (‘shirk’) die je tot de hel verdoemt, en in het Jodendom is dat nauwelijks anders. Hoe zouden deze drie religies dan ooit tot elkaar kunnen komen zonder onaanvaardbare concessies te doen?

Voorgeprogrammeerd Armageddon

Een finale strijd, een ‘Armageddon’, lijkt dan ook voorgeprogrammeerd, en is dan ook op diverse plaatsen in de Bijbel terug te vinden. ‘Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond… Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden… Te dien dage zal Ik de stamhoofden van Juda maken als een vuurbekken tussen het hout, en als een vuurfakkel tussen de garven; dan zullen zij rechts en links alle natiën in het rond verteren… Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken.’ (Zacharia 12)

 

Xander

(1) Likoed Nederland


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

69

 1. @ Gaat je niks aan.
  Vindt u ’t erg dat ik ff moest lachen om uw kinderlijke reactie ?
  Als u géén medestanders vindt gaat u dreigen om “social media” vol te plempen met klachten enz. tegen ongeveer iedereen !
  Ik zou zeggen : Gaat heen (vermenigvuldig u vooral niet) en leer uw geschiedenis !

 2. @Gaat je niets aan!,

  Als ik je reactie lees, dan vraag ik me af of je je medicijnen niet bent vergeten in te nemen.
  Israël vermoordt kinderen, zeg je.
  Vertel mij eens wat Israël dan moet doen, als het door vele duizenden raketten wordt belaagd voor niet?
  Er zijn nu al bijna 4000 raketten afgevuurd, waarbij de opzet is om zoveel mogelijk Israëli’ s te vermoorden of te verminken.
  Denk je nu echt dat niets doen de oplossing is?
  Er is geen land dat zoiets over zijn kant zou laten gaan.
  Dat er nu ruim 200 doden in Gaza zijn gevallen is opmerkelijk weinig, gezien de zware bombardementen, waarbij Israël zelfs de bevolking waarschuwd om een gebied of gebouw te verlaten als dat straks aangevallen wordt.
  Gaza is met deze oorlog begonnen, het is hun eigen schuld dat het daar zo’n zooitje is.
  En ik hoop echt dat Israël die terreurbendes tot de laatste man uitroeit, want als er een bestand komt, dan begint al die ellende binnen twee jaar gewoon weer opnieuw.
  Maar gezien jouw gedachtengang vrees ik dat je een ernstige storing op zolder hebt.

 3. Vorige reactie dat hamas zelf gezin doodde van 8 met raket die faalde heb ik van de bronvermelding
  Times of Israël
  Hier nog een nieuwsflits dat hamas hun eigen hulpkonvooien bestookt met hun raketten dat bedoeld is voor hun bevolking in gaza.
  https://youtu.be/bx0cepcmpu4
  Veel raketten van hamas falen en vallen in gaza op eigen bodem en maken dodelijk slachtoffers bij hun eigen bevolking waaronder kinderen.

 4. Idf zegt dat doden van 8 kinderen in gaza niet van Israël komt maar van een raket van hamas die haperde en zo op eigen bodem belande en hun eigen kinderen doode maar Israël de schuld gaf.

 5. sorry mod. wilt u dat herstellen
  vr.dank

  Volgende keer weet u het. Mvg. Mod.

 6. EGYPTE BIEDT STAAKT HET VUREN VAN AF DONDERDAG OCHTEND
  hamas gaat acc
  kunnen ze als Israel ook acc.gaat weer brullen dat ze gewonnen hebben

  Maximaal 3 woorden in hoofdletters als accenten. Zie siteregels. Mod.

 7. Als zélfs de Palestijnse Autoriteit verkondigt dat Palestijns bloed NIET belangrijk is, waarom maken zo veel landen zich dan druk om de toestand aldaar ?

 8. Pienaar 17-5 10.24 PM,

  Ik ga je EEN vraag stellen want w.s wil je niet horen : Geeft Hamas , Fatah , Hezbollah , de meeste Arabische staten enz. aan wanneer ze een gebouw bombarderen dat dat gaat gebeuren . Neen dat gebeurt niet . Israel daarintegen wel daar kunnen ze allemaal een puntje aanzuigen ( om de burgerbevolking te beschermen )
  Klopt , is bij Israel ook niet nodig herbergt GEEN VROUWEN/KINDEREN in die gebouwen.
  Wat een verschrikkelijke lage mentaliteit, lager kan niet, dat jij je daarmee associeert !!

 9. @Pienaar. U kent de geschiedenis niet want u schreef: Toen de ottomanen regeerde werden jullie [Joden en Christenen] dan ook verdreven en vermoord? Nee iedereen leefde samen in harmonie! Jullie hebben Hamas gemaakt om zo een etnische zuivering te ontplooien.””

  Pienaar…Ga eens naar de bibliotheek en lees de boeken van overlevenden van de Ottomaanse/Turkse gruwelijkheden. Internationale Bibliotheek. No.8. Den Haag. Gemarteld Armenië door FA’IZ El-GHUSEIN Aanzienlijk Bedouin Uit Damascus…Vertaald Uit Het Arabisch: Drukkerij en Uitgevers-Maatschappij ,,De Hofstad ’s-Gravenhage

  Toen de Ottomanen regeerden werden niet alleen Joden als tweederangs burgers behandeld maar werden door de Turken vanaf 1889 ook nog eens 2 miljoen Armeense en Grieks Orthodoxe Christenen vermoord, levend begraven.

  Voor degenen die nog twijfelen aan de waarheid over de genocide op het Armeense volk :
  lees “Het Land van mijn Grootmoeder “van Peter Balakian.

  Als u niet van lezen houdt, ga dan de Speelfilm Ararat eens zien: De film krijgt een inleiding door iemand uit Armenie over de actuele situatie met betrekking tot de genocide in de jaren 1915-1923.

  Ararat (Canada – 2002): regisseur: Atom Egoyan – Met o.a.: Arsinée Khanjian, Charles Aznavour, Christopher Plummer en Eric Bogosian – duur: 116 minuten – muziek: o.a. Djivan Gasparian en System of a Down – première: Filmfestival Cannes 2002 – taal: Engels, Frans en Armeens met engelse ondertiteling.

  Arabieren hielpen ook Hitler om de Joden te vermoorden. Lees het boek van Emerson Vermaat: Hitler en de Arabieren. Zijn belangrijkste bondgenoot was Haj Amin Al Husseini, de antisemitische groot moefti van Jeruzalem.

  Pienaar, bent u alle vredesbesprekingen tussen Israel en Palestijnen vergeten? Palestijnen willen geen vrede met Israël maar willen Israël van de wereldkaart vegen. Zie de Palestijnse Handvesten van Abbas/Fatah en van Hamas en Hezbollah. Zij schoten afgelopen week al meer dan 3000 raketten af op burgerdoelen in Israel, stichten branden via hun vuurballonnen. Enz.

  Lees het boek van Tom S. van Bemmelen: 150 Palestijnse Fabels…Feiten voor een beter begrip van het conflict tussen Arabieren en Israël.

  Lees vooral in de Bijbel hoe de Joodse Masjiach Jeshua straks als enige er in slaagt om duurzame Vrede/Shalom in heel het Midden-Oosten te bewerkstelligen. Hij heeft er maar een dag voor nodig. Lees zijn spannende strategie in het Laatste en Beste Boek van de Bijbel: Openbaring 19.

  Israël zal dan tot HOOFD van alle volken worden en Jeruzalem de Hoofdstad van heel de wereld.
  Lees de Profeet Zachariah maar hoofdstuk 14.

  Ben benieuwd naar uw reactie. Een vriend van Jeshua en van Israël. Shalom Ramshoorn.

 10. Want een walgelijke artikel en walgelijke reacties hierop, schaam jullie zionisten! Leert jullie god om kinderen af te slachten? Of mensen hun huizen af te pakken door te zeggen dat het jullie beloofde land is? Wat een walgelijke geloof hebben jullie en overduidelijk niet de juiste geloof! Jullie hebben maar 1 argument en dat is dat het land beloofd is aan de joden? Toen de ottomanen regeerde werden jullie dan ook verdreven en vermoord? Nee iedereen leefde samen in harmonie! Jullie hebben Hamas gemaakt om zo een etnische zuivering te ontplooien, het is overduidelijk want zo is heel Afrika incl lybie, Irak enz “veroverd”! Door leugens te verspreiden maar wraak zal heel zoet zijn!

  Beste Pienaar,
  U heeft duidelijk geen weet van zaken. Wist u dat er 2 miljoen
  Arabieren in Israël leven, voor de wet volledig gelijkgesteld zijn, stemrecht hebben, en
  de Arabische partij zelfs een mogelijke coalitiepartner is?

  Huizen worden niet afgepakt, is een leugen. Illegale huizen van zowel Arabieren als Joden worden afgebroken. Huizen van bewezen terroristen die Israëlische vrouwen en kinderen hebben afgeslacht worden wèl verwoest.
  Omgekeerd slachten Hamas en andere Palestijnse groepen hele gezinnen van hun eigen burgers af die ze zelfs er maar van verdenken spionnen voor Israël te zijn.

  Hoe u ook over religie denkt, de Joden hebben als volk een 4000 jaar oude geschiedenis op dat kleine stukje land. Geen enkel ander volk kan hen dat nazeggen. De ‘Palestijnen’ bestonden NOOIT als volk, totdat ze in de jaren ’70 werden ‘uitgevonden’ als politiek drukmiddel, iets dat nota bene zelf door top Hamas leiders is erkend (o.a. in een interview met de Volkskrant). De ‘Palestijnen’zijn in werkelijkheid Arabieren afkomstig uit 17 verschillende landen (zo was aartsterrorist Yasser Arafat, kinder- en massamoordenaar, een Egyptenaar).

  Trouwens, over Egypte gesproken: dat grenst óók aan de Gazastrook, en houdt zijn grens met de Palestijnse ‘broeders’ hermetisch gesloten, al decennia. Waarom komt daar nooit protest tegen? Ze delen nota bene hetzelfde geloof met de Palestijnen. Waarom Israël beschuldigen van uithongering / genocide (wat simpelweg een leugen is, er gaan wekelijks honderden Israëlische vrachtwagens met bevoorrading naar de Gazastrook omdat de Palestijnse leiders weigeren om voor hun eigen volk te
  zorgen), terwijl de Arabische landen de Gazastrook eenvoudig vanuit Egypte kunnen bevoorraden, maar dat al héél lang weigeren?

  Onder de Ottomanen leefde iedereen in harmonie ? Zeker een Turks propagandaboekje gelezen? Want in alle andere annalen staat te lezen dat ze enorme slachtpartijen hebben aangericht. Ooit van de Armeense genocide gehoord? Onlangs nog erkend door de VS,tot woede van de Turkse dictator. De Armenen werden bijna uitgeroeid, enkel omdat het christenen waren.

  Joden en christenen werden onderdrukt door de Ottomanen, eeuwenlang. Ze waren 2e of 3e rangs burgers. Hetzelfde geldt nog steeds in de meeste moslimlanden.
  Waar zitten daar Joden in het parlement, mogen een eigen partij hebben? Nergens.
  En waarom niet? Omdat de islamitische geschriften de uitroeiing van alle Joden bevelen.
  Moslims mogen niet eens vrienden met hen woorden. In de christelijke en Joodse
  boeken zult u vergeefs zoeken naar vergelijkbare teksten. Het enige wat je er wel
  in kunt vinden is dat God al die haat en dat geweld op een dag zat is, en daar een
  einde aan zal maken. Dat kunt u pijnlijk vinden, misschien vindt u ook dat alle Joden
  inderdaad maar dood moeten, en dat de wereld dan een betere plek zal zijn?
  Tja, dan bent u in goed gezelschap, want dat dachten de Nazi’s ook, en dat denkt
  bijvoorbeeld de Turkse dictator Erdogan eveneens, die Israël constant met oorlog
  dreigt.

  God zal zijn wraak zo lang mogelijk uitstellen, want in de Bijbel staat dat Hij niet
  wil dat ook maar één iemand verloren gaat. Maar op zeker moment is de maat vol.
  Dan hebben de mensen het er zelf naar gemaakt. Haat en geweld keert altijd
  op je eigen hoofd terug, en dat zullen de landen en volken die streven naar de
  vernietiging van Israël op een extreem harde manier moeten leren.

  Mvg. Mod.

 11. Ik moest het even tot me door laten dringen,toen ik las dat er al een Palestina is dat 4 keer zo groot is als Israel.Ik vind dit echt schaamteloos zoals ook een eerdere suggestie van Tom,dat het vanzelfsprekend is,dat de Westbank onderdeel werd van Israël,toen Jordanië er ” afstand ” van deed.
  Meteen na de zesdaagse oorlog stond voor mij vast dat gebiedsuitbreiding door verovering niet meer in de wereld waarin ik leef thuishoort.Maar onze rector dacht daar meteen al wat ‘genuanceerder ‘ over.Zoals hij ook de staatsgreep in Griekenland eerder dat jaar vergoelijkte.
  Op het gymnasium,waarin Griekenland de bakermaat van de democratie heette te zijn,al was die democratie dan achteraf toch al wel wat beperkter dan waar we ons nu zo voor op de borst kloppen.
  Ik was in die tijd nog verlegen en voelde me erg geïntimideerd door de mening van de rector,waar ik mijn stem niet tegen durfde te verheffen.Ik herinner me nog hoe hij zo voor de klas stond en iedereen vroeg om een geldelijke bijdrage voor Israël.
  Als er één moment is waarop ik met schaamte aan terugdenk in mijn leven is het dat wel.Vroeger stond ik wel met sympathie tegenover de gedachte dat Israël,Palestina en Jordanië op zouden kunnen gaan in een gezamenlijk federatief verband,maar ik schaam me er niet voor om nu zo te zeggen,dat er één Palestina is en dat dat 5 keer zo groot is als Israël.

  Zo’n uitspraak dat Palestijns bloed niet belangrijk is,is natuurlijk niet mooi,maar het is nou eenmaal de retoriek van de oorlog en aan oorlog is gewoon niets moois.Er bestaat geen schone mooie oorlog.Oorlog is altijd smerig.
  Een jongevrouw die in 1943 een NSB commissaris van politie in Utrecht doodschoot was voor het heersend gezag een terrorist,maar wordt nu tot op de dag van vandaag geëerd als verzetsheldin,recent nog met een plaquette.
  Er is zogezegd een internationaal recht,oorlogsconventies en wat al niet meer,maar het is gratuit om op te roepen burgerlevens te sparen of om sentimentele verhalen op te dissen over kinderen die niet het slachtoffer mogen worden.
  Als je niet kunt beschikken over de modernste massavernietigingsmiddelen en precisiewapens en confrontatie vanuit het verzet wilt aangaan,kan je je de luxe niet veroorloven om kieskeurig te zijn in het gebruik van je middelen.
  Zo is dat nou eenmaal.

  En het lijkt nu heel wat als er zo honderden stuks ‘vuurwerk’ in de richting van Israël worden afgeschoten,maar veel stelt het natuurlijk niet voor.Die Iron Dome blijkt nu niet 100% waterdicht,maar als we het hebben over het recht van Israël om zich te verdedigen,dan is het met zo’n defensief wapensysteem en meer niet wat mij betreft.
  En anders doet men er verstandiger aan zich te realiseren,dat de huidige situatie uitzichtsloos is en alleen maar van kwaad tot erger kan leiden.
  Of dat nou zo’n Armageddon zal worden,weet ik niet.Een realistisch scenario is dat de wereld steeds verder verloedert, degenereert en misschien zelfs voor mensen onbewoonbaar wordt,omdat we serieuze problemen die onze “stammensuperioriteit” te boven gaan niet aan kunnen pakken.

  Wat mij betreft is het meer een een domme primitieve stammenoorlog en om het even of dit zich afspeelt in de oertijd of de 20ste en de 21ste eeuw kan de uiterste consequentie daarvan zijn,dat je je tegenstander volledig uit moet schakelen om daar een eind aan te maken.
  Ik denk niet dat Israël daarin zover zal gaan als Mladic destijds in Srebrenica,maar dat is nu eenmaal de quintessens van oorlogen.

 12. @willy 17/5
  Ik laat het oordeel hierin aan God.
  Ik kies 100 procent voor Jacob.
  De belofte is aan Jacob.
  Wat zou God van Abraham Izaak en Jacob denken over de palestijnen?
  In de bijbel vind je alle antwoorden en Gods Wil is ook mijn wil en denken.
  Uiteraard mag jij de palestijnen jouw broeders noemen dat is jouw vrije wil.
  Gelijk ook ik de palestijnen de vijanden van God en mij mag noemen dat is mijn vrije wil.
  Shalom

 13. De vijandigheid in Europa, en zelfs Amerika, jegens Israël neemt steeds meer.
  Ik acht zelfs boycotmaatregelen niet meer uitgesloten.
  Toen moest ik denken aan wat Mordechai tegen Esther zei:

  dan zal er voor de Joden wel van andere zijde redding en uitkomst opdagen,
  Ester 4:14

  Persoonlijk geloof ik dat als Europa en zelfs Amerika voor Israël de deur dichtgooien, God bij machte is andere deuren te openen.

 14. Walgelijk ben jij Xander! Jij bent een zionist! Hoe durf jij zo te praten over de Palestijnen! Al 200 Palestijnen gedood meer dan 50 kinderen! Hou je mond en neem Palestijnen niet meer in je mond! Ik ga jou pagina vol haat rapporten miezerige mannetje en je schamen nep christen! Leert jou geloof je zoveel haat! Jij hebt zeker ook bloed aan je handen door de mensen op je pagina zo op te ruien! Ga je rapporten! Je pagina vol met haat en racisme! De mensen die je hier aanmoedigen rapporteer ik ook en ga je overal op social media beroemd maken!!!

 15. @Mart. Ook u maakt niet duidelijk wie u met die “zionisten” bedoelt.
  Want ook die demonstrerende ‘filestin’ hebben het over “zionisten” als ze in feite de Joden bedoelen.
  Kennelijk heeft men het woord ‘Joden’ aangepast aan een meer acceptabel begrip. Maar in de kern blijkt er weinig veranderd en gaat het toch weer over antisemitisme.
  Dat zoveel mensen zich keren tegen Israel (en dat al vele eeuwen, nog voordat 1948 gebeurd was), lijkt toch wel een aanwijzing dat de bijbel gelijk heeft en dat satan rond gaat als een briesende leeuw. Want waarom zou je zo’n piepkleine populatie zó vijandelijk benaderen??
  Die miljoenen vijanden staan daarmee werkelijk in hun hemd.
  Nu moet kennelijk uit alle macht worden verhinderd dat Christus weerkeert op de Olijfberg. Vermoed ik. Intussen hebben de vijanden Syrië, Gaza en Libanon zichzelf helemaal ten gronde gebracht. Als een Haman bij de geschiedenis van Esther.

 16. @ tukker reactie 3-15
  helemaal met je eens
  helaas weten vele hier niet waar het over gaat en vinden het beter om de
  oorzaak van alle geweld te bewenen
  vr.gr.
  l

 17. Goed artikel, Xander. Ik onderschrijf de visie dat de Rotskoepel de geprofeteerde ‘gruwel der verwoesting’ is. Mijns inziens zal die over een paar jaar worden vernietigd middels een aardbeving – en niet door de antichrist – waarna Yeshua de tempel laat herbouwen in het duizendjarige rijk. Sommigen denken dat het nog minimaal 7 jaar duurt tot de wederkomst, maar de opruiende anti-Israël protesten in Europa en Canada de afgelopen dagen ontkrachten dit idee.

 18. Ik zeg het opnieuw ik hoop dat Israël nu doorzet en heel Gaza inneemt en daar nooit meer weggaat anders begint het gesodemieter opnieuw .Israel is gegeven door de HERE GOD aan het Joodse volk en dat zal NOOIT veranderen .
  We kunnen hierover praten maar zo liggen de feiten en dat verandert NOOIT meer .

  Nog een opmerking er zijn geen palestijnen, dat waren de vroegere Filistijnen, het zijn gewoon Arabieren.

 19. @ Richard 17-5, 09.49 u.
  Wat u schrijft over het gedoceerd optreden in deelgebieden, zie ook mijn andere postings.
  Probleem:
  velen in Israël kiezen liever voor een andere weg, namelijk het probleem met veel onschuldige doden (mannen, vrouwen en kinderen) van eigen volk te laten voort-rotten, omdat uw en mijn gedachten voor hen veel te ‘hard’ en ‘onmenselijk’ zijn en niet politiek-correct zijn.

  Bedenk daarbij dat vele orthodoxe Joden fel anti-Israël zijn.
  Zojuist zag ik ergens nog een filmpje van zo’n in het zwart geklede dwaas met een lint om zijn nek met ‘FreePalestine’.
  (Dat zijn dus de lieden die levenslang ‘vroom’ op kosten van anderen teren, niet in dienst willen of enige andere bijdrage aan de maatschappij leveren.)

 20. @ Jean, beste
  Je wordt op de vingers getikt door iemand die mij een jodenhater heeft genoemd. Én dat terwijl mijn alias Sultan de naam van mijn overleden hond is. ” Aan de naam kan ik het wel zien dat je een jodenhater bent schreef hij letterlijk.
  Dus, alle argumentaties van die zijde ….. beschouw dat maar als een soort wegsleep regeling.
  Voor wie de geschiedenis echt kent hoeft men niet zover terug te kijken. Na WO I kregen onze oosterburen een gebiedsinperking : zoek maar op. En het waren er nogal wat, inmiddels weer onderdeel van de Bundesrepublik Deutschland.
  Met de toetreding van Turkije bij de NAVO in 1952 heeft deze organisatie een kapitale blunder gemaakt. Een ‘vooruitgeschoven post’ richting de vijand, het toenmalige UdSSR. Groot Brittannië nam echter het voortouw in 1948
  (de splitsing van het Ottomaanse rijk) om deze plek te bestemmen als het ‘beloofde’ land Israël. Israël zal Israël blijven, maar …. met de zionisten aan het bewind zie ik het somber in. Jammer voor de gewone joodse man of vrouw.
  Politiek is altijd al een smerig spel geweest, maar ik vrees dat wanneer men niet oppast, alle moslims uit alle regio’s zich direct met dit conflict gaan bemoeien.
  Geschiedenis wordt nú geschreven, wat voorbij is, is voorbij. We hebben er niets van begrepen !

 21. @Ludwig: Een Palestijns leven is evenveel waard als een Joods leven of het leven van een Nederlander. Ook een Palestijn heeft recht op leven, welvaart, en land. Geen zinnig mens wil oorlog, alleen zij die uit zijn op oorlog voor eigenbelang, zoals een terreurgroep als Hamas en Hezbollah die gesteund worden door Iran de vijand van alle echte Arabieren en van Israël Shalom

 22. Voor degenen die de realiteit willen weten.
  > Ach, het zijn maar Palestijnen >> https://niburu.co/37-artikelen/wereld/16295-ach-het-zijn-maar-palestijnen

  > historische feiten >> De valse Messias is in aantocht > https://niburu.co/het-complot/16290-de-valse-messias-is-in-aantocht

  > Veroordeeld oorlogsmisdadiger Bibi Netanyahu organiseert afscheidsfeestje >> https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/05/13/veroordeeld-oorlogsmisdadiger-bibi-netanyahu-organiseert-afscheidsfeestje/

  > “Israel’s beleid is kwaadaardig en buit onbeschoft de Shoah uit” – Joods acteur haalt uit > https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/05/12/israels-beleid-is-kwaadaardig-en-buit-onbeschoft-de-shoah-uit-joods-acteur-haalt-uit/

 23. Ban religions, problem solved! I always said that religions are a menace to this world!

 24. @Jean,

  Als je zou moeten afgaan op wat je op NOS of RTL nieuws, of op het VRT journaal ziet, dan worden er inderdaad Palestijne uit hun huizen gegooid ten gunste van Joodse kolonisten.
  Maar je hebt niet in de gaten dat men aan framing doet.
  Zo wordt er gezegd, dat Palestijnse gezinnen uit hun huizen worden gezet ten gunste van “Joodse kolonisten”.
  Omdat het woord kolonisten een negatieve klank heeft gebruikt men dit om een perceptie te creëren.
  Kolonisten zijn mensen die ten koste van de autochtone bevolking land en goed inpikken. Dat hebben wij de afgelopen eeuwen zelf ook gedaan in Nederlands Indië.
  Als je de echte geschiedenis kent, dan moet je kunnen weten dat wat men kolonisten noemt, in werkelijkheid de oorspronkelijke bewoners van het land zijn. De huizen waar het hier om gaat zijn het eigendom van Joden, die er in de Negentiende Eeuw zijn komen wonen, maar die leven nu dus niet meer. Maar zoals dat in een familie zo vaak gaat, blijft zo’n huis gewoon familiebezit.
  Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949, werd Israël van alle kanten aangevallen, het doel was om alle Joden de zee in te drijven en de jonge staat te vernietigen. Het leger van Jordanië bezette de Oostelijke helft van Jeruzalem en ook de betreffende wijk, waar de Joodse bewoners uit hun huizen werden verdreven.
  Tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 begon Jordanië de Israëlische bevolking te beschieten met zware artillerie. Dat is de reden dat Israël toen het Jordaanse leger heeft verdreven uit de gebieden die het in 1948 had bezet.
  De Joden die uit hun huizen waren verdreven konden echter niet in hun huizen terugkeren omdat daar nu Arabieren woonden, aan wie deze huizen waren verhuurd door Jordanië, dat deze huizen in beslag had genomen toen de Joden er verdreven waren.
  De Israëlische rechter besliste dat als je ergens al zovele jaren woont, niet zomaar uit je huis kan worden gezet, maar dat de bewoners wel huur moesten betalen aan de eigenaren.
  Maar er is tot op heden nooit huur betaald, en deze zaak loopt al geruime tijd.
  Maar als je geen huur aan de eigenaar betaalt, dan gaat die je er via een civiele procedure proberen uit te zetten, en dat is het werkelijke verhaal, en dat laat men achterwege. Men hoeft niet altijd een leugen te vertellen, maar door middel van framing en een deel van het verhaal weg te laten, ontstaat er een perceptie die volkomen haaks staat op de waarheid.
  We hebben het over een civiele procedure waarin volgende maand uitspraak wordt gedaan.
  Maar men gebruikte dit verhaal als voorwendsel om een oorlog tegen Israël te beginnen, en de Hamas is begonnen met het afschieten van raketten naar Jeruzalem en Tel-Aviv.
  Het opzettelijk beschieten van de burgerbevolking is een oorlogsmisdaad, en wat het nog erger maakt is het afschieten van die raketten vanuit de bevolkingscentra in Gaza, vanaf de daken van woningen of van nabij scholen en ziekenhuizen.
  Er zijn nu ik dit aan het typen ben al meer dan 3200 raketten vanuit Gaza afgevuurd en ze hebben er nog ongeveer 17.000!
  Israël heeft het volste recht om dan hard terug te slaan. Ik hoop dat ze net zolang doorgaan totdat de Hamas volledig is vernietigd tot de laatste terrorist!

 25. “Palestijnen zijn al 55 jaar een hopeloos verdeeld “volk’. Abbas en Hamas haten elkaar als de pest en slachten elkaar af. En dan nog die derde groep Hezbollah in Libanon, dood en verderf zaaien zij. Zie hun Haat-Handvesten: Dji-Haat.

  De Islam bestaat ook niet, hoeveel groepen wereldwijd zijn het met elkaar oneens en vermoorden elkaar? Zie Syrië – Jemen – Turkije – Afghanistan – Nigeria – Libië . enz.

  Wanneer je woordvoerder van moslims op tv of radio hoort oreren zijn ze voor vrede en prediken tolerantie, TOTDAT ze iemand tegen komen van de rivaliserende groep…ISIS – Al Qaida, Joden Protestanten. enz.

  Protestantse Kerken collaboreren schaamteloos met de paus en de islam: Meer details in *Boek van Peter Siebelt – Modus Operandi – De Pro Palestijnse Lobby en de Kruistocht van de kerken.

  Religies zijn uitgevonden door satan. Hetzelfde zien we in Ierland waar katholieken en protestanten elkaar te vuur en te zwaard bestrijden. Dit gevecht duurt ook al vele eeuwen.

  Wat velen niet weten: In de Koran is ISA/Jeshua een moslim, slechts een profeet en zeker geen Zoon van God. In de Bijbel wel. Zie Psalm 2 en Johannes 3:16. De Paus en Mohammed zijn beiden ver afgedwaald van de Bijbel, Abraham, Mozes en de Woorden van Jeshua.

  Alleen de Joodse Masjiach kan deze rivaliserende partijen tot inzicht brengen en leren God en de Naaste lief te hebben. Goddank zal dat gebeuren volgens Jesaja 2 en 11 en Openbaring 19 & 20.

  Dus ik zie de toekomst zonnig tegemoet…Hoezo Koning David deed dat ook…Koning David bad voor het grote koninkrijk Israël en zijn opvolger, zijn zoon Salomo 1 Kronieken 29:18 (NBG51) Here, God van onze vaderen Abraham, Isaak en Israël, houd deze gezindheid in het hart van uw volk voor altijd in stand, en richt hun hart op U.

  Ik bid vurig voor onze kinderen en hun toekomst. Psalm 126 en 144…

  Psalmen 144:12 (NBG51) Dat onze Zonen zijn als planten, hoog opgegroeid in haar jeugd, onze Dochters als hoekzuilen, gebeeldhouwd als voor een paleis; 13 dat onze voorraadschuren gevuld zijn, leverende allerlei waren, dat onze kudden bij duizenden, bij tienduizenden zich vermeerderen op onze weiden; 14 dat onze runderen wèl dragen; dat er geen bres zij en geen vlucht, en geen geschreeuw op onze pleinen. 15 Welzalig het volk, waarmee het zo gaat! welzalig het volk, welks God de Here JHWH is!!!

 26. “Deze massale discriminatie van Palestijnse vluchtelingen door de Arabische landen wordt niet alleen doodgezwegen, maar is zelfs goedgekeurd door de VN”

  “Dat hebben ze namelijk allang, en dat land heet Jordanië, waar naar schatting 60% tot 70% van de bevolking Palestijns is.”

  Ik citeer even 2 zinnen uit het artikel die elkaar lijken tegen te spreken.

  Hoe zit dit nu?

  Als nuchtere Nederlander komt dit op mij over dat een minderheid van 30-40% Jordaniers de 60-70% Palestijns-Jordaanse bevolking discrimineert. Is dit echt wat in het artikel beweert wordt, of is dit ongelukkig opgeschreven?

 27. Het is belangrijk om wel goed te begrijpen wat er speelt, daarom onderstaand 7 opmerkingen van Israël-critici die goed zijn om even duidelijk recht te zetten:

  1. Israël voert disproportionele luchtaanvallen uit op Gaza!

  Hamas, dat internationaal beschouwd wordt als terreurorganisatie en de Gazastrook bestuurt, is begonnen met het afschieten van honderden raketten op Israël. Elk land heeft als eerste plicht zijn eigen burgers te beschermen. Dus als honderden raketten op steden van Israël worden afgevuurd, met als doel burgers te doden, MOET Israël reageren. Zoals elk land zou doen. Dit ook onder druk van de Israëlische bevolking die wanhopig schreeuwt om een ingrijpen!

  2. Maar waarom vermoorden ze onschuldige burgers van Gaza?!

  Helaas beschiet Hamas Israël vanuit woongebieden, letterlijk vanuit scholen, ziekenhuizen etc.! Hamas schuilt dus achter zijn burgers en ziet haar eigen burgerslachtoffers als martelaars. Israël daarentegen doet er alles aan om geen burgerslachtoffers te maken in Gaza. Voordat ze een bombardement uitvoeren op een post van Hamas, waarschuwen ze via telefoon of via een zogenaamde ‘roofknock’ de bevolking om te evacueren. Welk land gaat zo ver in het beschermen van de bevolking van de vijand?
  Maar helaas komen er ook bij de bombardementen alsnog burgers om het leven. Dat is ongekend tragisch, iets wat helaas in elke oorlog gebeurt.
  Het is ook goed om te weten dat bijna 1/5e van de raketten van Hamas in eigen grondgebied terecht komt! Volgens Israël zijn daardoor ook vele burgers van Gaza omgekomen. Wie (terecht) met Gaza bewogen is, zou dus Hamas als eerste moeten veroordelen! Besef goed dat HET doel van Hamas is om Israël te vernietigen, daar winden ze zelf geen doekjes om.

  3. Maar het is een oneerlijke strijd! Israël is veel sterker, heeft schuilkelders en Gaza heeft die niet!

  Dat klopt, Israël zou heel Gaza met de grond gelijk kunnen maken, maar dat doen ze gelukkig niet. Stel je voor dat Hamas dit bij Israël kon…
  En gelukkig heeft Israël schuilkelders, dat heeft veel levens gered. Hamas heeft geen schuilkelders nee, hun geld (o.a. door Europa gefinancierd) steken ze helaas niet in de opbouw van Gaza, maar verbruiken ze voor een groot gedeelte aan terreurtunnels richting Israëls grondgebied, raketten en andere vormen van terreur.

  Het is heel simpel, zoals weleens treffend wordt gezegd: “Als de Arabieren hun wapens neerleggen, zal er vrede zijn. Als Israël zijn wapens neerlegt, zal er geen Israël meer zijn.”

  4. Maar Gazanen zitten opgesloten! Zij voeren een vrijheidsstrijd!

  Vijfentwintig jaar geleden, toen Israël nog betrokken was in Gaza, was Gaza veel opener, werkten veel Gazanen in Israël en konden ze vanuit Gaza bij wijze van spreken zo naar het strand in Tel Aviv (Israël) gaan.
  Onder internationale druk heeft Israël in 2005 zijn eigen Joodse nederzettingen in Gaza met geweld ontruimd en weggehaald. Israël is toen helemaal teruggetrokken uit Gaza en kreeg daar helaas oorlog voor terug. Sinds Gaza onder volledige verantwoording van Hamas staat, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Als er geen geweld meer zou zijn, zou Israël graag de grenzen opengooien. Als er één volk is dat nooit meer in een getto, omringd door dichte grenzen wil leven, zijn het de Joden.

  5. Maar het hoofdprobleem is de bezetting van Palestina door Israël!

  Wie de geschiedenis kent, weet dat er nooit een Palestijns volk is geweest. Drieduizend jaar geleden was het land al van het Koninkrijk Israël onder koning David. ‘Palestina’ (afgeleid van Israëls oervijand de Filistijnen) is de naam die de Romeinse keizer Hadrianus 1900 jaar geleden bedacht voor het gebied, nadat de Joden uit het land werden verjaagd. Sinds die tijd is men iedereen die in het land woonde ‘Palestijn’ gaan noemen. Zo had je 100 jaar geleden Joodse Palestijnen en Arabische Palestijnen. Palestina was dus niets meer dan een GEBIEDSAANDUIDING. Pas de laatste halve eeuw hebben de Arabieren in Israël deze naam als een natie/volksnaam overgenomen. Maar feit is dat er nooit een Palestijns volk is geweest. Zij komen oorspronkelijk veelal uit Jordanië. Ook is het een feit dat er altijd Joden in Palestina zijn blijven wonen.

  6. Maar Israël heeft Oost-Jeruzalem en de Palestijnse gebieden toch veroverd en bezet in 1967!?

  Dat klopt. Maar op wie? Dat wordt nooit verteld. Er wordt gedaan alsof Israël dit afgepakt zou hebben van de Palestijnen, maar Israël heeft het veroverd op de Jordaniërs, nadat die in 1967 de Joodse staat aanvielen samen met Egypte en Syrië. En Jordanië had het op zijn beurt in 1948 veroverd en bezet; een illegale bezetting die zelfs door de Arabische landen geeneens erkend werd! Dat hoor je ook nooit. Voor die tijd viel het namelijk onder Brits Mandaat. Dus Israël heeft in 1967 een eind gemaakt aan de illegale bezetting door Jordanië. En in tegenstelling tot Jordanië (dat het gebied in 1948 gelijk ‘Judenrein’ maakte en alle synagoges in de Oude Stad van Jeruzalem verwoestten) laat Israël de inwoners, waaronder Arabieren, er gewoon wonen.

  7. Maar waarom zet Israël zomaar een Palestijnse familie uit het huis in Jeruzalem?

  De Joodse eigenaren van deze huizen werden tijdens de Jordaanse bezetting (1948-1967) verdreven. Zij, of hun rechtsvoorgangers, hadden sinds 1875 deze grond al in bezit. De Palestijnen die in deze huizen zijn gaan wonen na 1948, betalen sinds 1993 geen huur meer. De rechters oordeelden tot op heden dat het niet betalen van de huur aan de rechtmatige eigenaren een terechte grond is voor uitzetting. Net als het dat in Nederland zou zijn.

  Israël wil trouwens alle vluchtelingen laten compenseren. Dit zou alle vluchtelingen moeten betreffen die ontstonden rond de stichting van Israël, in 1948. Dus ook de één miljoen Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen. Die lieten een veel groter bezit achter dan de Arabische vluchtelingen. De Arabische landen zijn daar niet toe bereid. (de info over dit specifieke geval hiervan heb ik overgenomen van Likud Nederland)

  In Israël wonen veel Arabieren (21% van de bevolking). In de Arabische landen om Israël heen wonen geen Joden meer, die zijn helemaal ‘Judenrein’. In Israël kunnen Arabieren en Joden rechtszaken voeren over grondbezit. In Jordanië is het verkopen van grond aan Joden verboden op straffe van de dood.

 28. Grappig, ineens heeft de hele wereld het over “het conflict”. Geweldige afleiding van het oprukkende fascisme.

 29. Hamas en de wereld onderschatten de manier waarop Israel zou kunnen reageren op voortdurende aanvallen. Het land zou kunnen dreigen met het zuiveren van de ellende door per deelgebied in de Gazastrook en WestBank, de mensen te waarschuwen dat ze een week de tijd hebben op te krassen omdat daarna het beoogde gebied onbewoonbaar gemaakt wordt. Als de beschietingen voort blijven duren, gebeurt hetzelfde met het volgende gebied. En ga zo maar door. Een land dat geen rust en vrede wil. moet maar voelen. Ik geef toe, het klinkt keihard, maar als we spreekworden hebben zoals ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’, dan weten we dus al heel lang hoe het in elkaar zit.

 30. In Gaza staan veel gevaarlijke burgerflats met raketten in de kelder. Het is belangrijk dat Israel die opruimt.

 31. Daniel 9 . En tot het eind van de tijd toe zal er strijd zijn, een verwoestende oorlog. Dat staat vast.

 32. @ Jean, beste
  …. en vergeet Turkije niet, (1952 ) . ‘Strategische’ belangen zijn het.

 33. @Theo Kainos

  Bidden?
  Dat heeft toch geen zin want het staat in de Bijbel en dd Koran Dat armageddon zal gebeuren. Of je nou bid of niet ertegen, dat helpt dan ook niet lijkt me. Je kunt niet iets tegenhouden wat lang en breed in de boeken staat te gebeuren.

 34. @cefas
  Sinds dat de voorzitter van het politieke bureau van Hamas een rede hield bij de begrafenisceremonie van de legerleider van Iran: qasim sulamani, zijn rede begon met te stellen dat het leiderschap en de regering van Iran islamitisch zijn, om vervolgens te stellen dat sulumani de martelaar van Jeruzalem was, kan er geen twijfel meer zijn over deze leider van Hamas en dat hij sjiiet raafidi is.
  Dat er daarna ook geen interne problemen ontstonden bij Hamas, en de andere leden ook geen andere visie uitdroegen wordt er gevreesd voor de rest – van in ieder geval de leiding – van Hamas.

  Dat er hier en daar een afgedwaalde sunni tussen zit dat kan best, met de nadruk op afgedwaald, want veel van de militaire acties van Hamas slaan helemaal nergens op: onschuldige mensen beschieten, vrouwen en kinderen in bussen opblazen, etc.
  Een dwaling kan helaas gebeuren, vooral bij het verlies van een naaste (wat t natuurlijk niet goed praat).
  Maar net zoals de Spaanse Inquisitie een dwaling was, en dit niet het toonbeeld van vroom Christelijk gedrag is. Is ook wat Hamas en andere radicale groeperingen doen geen toonbeeld van vroom Islamitisch gedrag.
  Dat het handelskenmerk van Hamas een uitzondering is kan men bijv. zien bij de Geuzen die in hun liederen stelden: Liever turcks dan paus, want de turck heeft nog nooit iemand om het geloof gebrand, zoals die papisten doen alle dagen. [parafrase]

  Een dwaling zit dus soms, helaas, in een klein hoekje, maar er moet wel met man macht gewerkt worden om zo’n dwaling de wereld uit te werken.

  Wat betreft Hamas, verwacht niets goeds van hen, de raafida sjiieten willen enkel dood en verderf, dat is hun geloofsleer, alleen zo komt hun verwachte verlosser: wanneer de hele wereld in puin ligt. Da’s hun denken, en je kan mij toch niets kwalijk nemen als ik in alle eerlijkheid over hen spreek?
  O ja, en elke goede Westerse onderzoeker van de afgelopen eeuwen weet dat ook. Vreemd dan ook dat niemand hier nu over spreekt… de Islamitische boeken staan in ieder geval van waarschuwing tegen deze mensen (zoals bijv. de faatimids, de ubaydiyyah, de assasijnen, etc.).
  Maar goed, misschien zijn t voor sommige mensen bruikbare idioten, hoe luguber dat ook klinkt.

 35. Een andere interessante vraag lijkt mij: Welke prijs betaalt de VS voor steun aan Israël?!!
  “Palisades Wildfire Near Los Angeles Forces 1,000 People To Flee Their Homes”
  Ik denk dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is.

 36. Rick schreef:
  16/05/2021 om 9:28 pm
  Ik weet het Rick je hebt gelijk de rothschilds trekken aan de touwtjes die de wereld besturen
  Bij de slag van waterlo waren ze reeds achtief , er zullen ook wel veel gewone goede joden zijn.

 37. “Dood de joden!” schalt door de straten in West-Europa
  Openlijk, onversneden antisemitisme in demonstraties

  https://opiniez.com/2021/05/16/dood-de-joden-schalt-door-de-straten-in-west-europa/freekvanbeetz/

  Het voortbestaan van Israël staat op het spel, maar in de Europese steden scanderen pro-Palestijnse demonstranten de Arabische variant van het Horst Wessellied. Laf doen politici alsof ze niets horen en wordt ondertussen Israël de les gelezen. We hebben Jodenhaat geïmporteerd en de autoriteiten zwijgen. Ik heb weinig vertrouwen in een toekomst voor joden in Europa, schrijft Freek van Beetz.

 38. Xander, wat ben je aan het doen ??
  Je laat een deel van mijn post weg, dat kan niet, dit is censuur v/d ergste soort ( 17-5 16 5 )

  Dat klopt, gelieve geen problemen met andere websites hier te bespreken. Mvg. Mod.

 39. Jean schreef:
  16/05/2021 om 7:46 pm

  Oh ja joh, weet je dat….

  Heel de media en Hollywood, Netflix en alles wat je kijkt en bijna iedere film die je ziet gefinancierd wordt door de crypto joden ?

  Ooit van gehoord ? Niet uit de MSN

  Kijk even wat verder

 40. Ik denk niet dat dit conflict tot Armageddon zal leiden. Zoals altijd, een disclaimer, ik ben geen profeet, dus ik kan me vergissen, maar ik denk dat een mogelijk scenario kan zijn: Er zal iemand (de UN..?) een vredesakkoord bereiken – het zevenjarige akkoord dat vermeld wordt in de Bijbel. En na 3,5 jaar zal dat verbond verbroken worden door de antichrist. In de Bijbel staat dat Israel ‘in vrede’ zal leven op het moment dat het aangevallen wordt. Dat is nu niet het geval. Ezekiël 38:14 “Dit zegt God de Heer: Wanneer mijn volk Israël een ONBEZORGD bestaan leidt, zal dat jou bekend worden. Dan komen jij en je vele bondgenoten uit je woonplaats uit het uiterste Noorden […] Als een wolk die het land overdekt zul je tegen mijn volk Israël optrekken….”.

 41. Ik kom er pas na 3 x proberen in. 403 User Agent Denied
  Heeft niets met het leegmaken van de cache te maken. Ik gebruik de Duckduckgo app. Die ruimt na elk website bezoek alles al op.

 42. Steeds meer gebieden worden ingepalmd door joodse colonisten en de palestijnen worden uit hun huizen verdreven , dit zijn zeer recente gebeurtenissen hierdoor zijn de palestijen met rakketen begonen omdat er straks niets meer overblijft van de westelijke jordaanoever Dit komt Netanyahu goed uit nu er een onderzoek van fraude naar hem loopt is oorlog stoken goed voor zijn gedaalde populariteit
  ik durf erop te wedden dat hij straks weer prime is van de volgende regering
  Joden en palestijen kiezen steeds de verkeerde leiders , Rabin (een vroegere prime is door de joden zelf vermoord omdat hij een oplossing had voor beide partijen maar dan hadden de joden wat water in de wijn moeten doen , zijn ze zelf vergeten wat de duitsers met hun hebben gedaan , kan er daar echt geen bemiddelaar optreden , de vs speeld hier natuurlijk ook een vuile rol , na de tweede wereldoorlog hadden ze als dunbevolkt land een joodse staat moeten stichten in de vs maar ze hadden liever een permanent conflict in het midden oosten dan kunnen ze telkens ingrijpen als het hun goed uitkomt , de vs kijkt niet naar menselevens.

 43. @Groftick,

  Als u uw informatie over het christendom van een website moet halen (answering-christianity.com) dan is het wel duidelijk dat u hier duidelijk geen kaas van gegeten heeft. Uw woorden zijn dus niets waard en vervliegen nutteloos in de tijd….

 44. Anna en misschien ook anderen dat is waarom ik zeg Onderzoek alles, iemand kan goede artikelen schrijven maar ook verkeerde en misschien wel gemanipuleerde artikelen.
  Dit betreffende mijn mening aangaande Aviel Schneider/Amir tzarfati aangaande corona/vaccinatie

 45. Ik denk zelf dat er nog een hoop moet gebeuren voordat Harmagedon aanbreekt omdat Zach 14:2 zegt dat alle natien
  (Hebreeuws: אֶת־כָּל־הַגּוֹיִם lees: kol ha goyim) dan  gezamenlijk tegen
  Israel zullen op trekken en er nu nog landen zijn die achter Israel staan zoals de VS.

  Ik vermoed dat de gebeurtenissen in het Midden Oosten meer passen in de profetie van Jezus in Matheus 24:7 waar hij voorzegt dat het ene volk tegen het andere volk zal opstaan. Merk op dat dit een aanhaling is uit Jesaja 19:2 waarin naast oorlogen
  tussen landen onderling ook  burgeroorlogen worden genoemd.

  https://m.jpost.com/opinion/is-israel-on-the-verge-of-a-hamas-abetted-civil-war-opinion-668148

  Want Ik zal de Egyptenaren tegen de Egyptenaren verwarren, dat zij zullen strijden een iegelijk tegen zijn broeder, en een iegelijk tegen zijn naaste, stad tegen stad, koninkrijk tegen koninkrijk.Jes.19:2- Statenvertaling

  In de Masoretische tekst staat voor ‘een iegelijk tegen zijn broeder’ letterlijk: een man tegen zijn buurman (וְאִישׁ בְּרֵעֵהוּ lees: isj be reahu)

  https://www.blueletterbible.org/kjv/isa/19/1/t_conc_698002

  Als Christenen kunnen wij alleen maar bidden voor vrede in het Midden Oosten en niet meegesleurd worden in dit conflict maar het opgewekt (of hoopvol) uithoudingsvermogen van de Heiligen bewaren.

  https://www.blueletterbible.org/kjv/rev/14/1/t_conc_1181012

 46. Anti semitisch? Lees semitische talen.(wiki) Goh, Arabisch is de grootste semitische taal, daarna komt Amhaars(Ethiopië), Hebreeuws en Tigrinya(Eritrea).

 47. Hoeder,
  Langzaam verdwijnt het dat Joden en arabs goed met elkaar kunnen omgaan. Ik woon en werk in Israel zowel met bijde volken. Vooral de jongere generatie is gehersenspoeld. Haq Sameach. Fijn feest Shavuot. (Pinsteren)

 48. De final count down is begonnen, we zitten in de barensweeen van de eindtijd.

 49. @groftick. Ik heb uw Ingezonden met verbazing gelezen. Komt u wel eens in de Bibliotheek? Daar kunt u ongestoord in de Bijbel lezen dat Judas zelfmoord pleegde omdat hij zijn vriend en Meester laf verraden had voor 30 zilverlingen…Lees even mee…

  Matteüs 27:5 (NBG51) En [Judas] de zilverlingen in de tempel werpende, verwijderde hij zich; daarop ging hij heen en Verhing zich.

  Zelfs dat ging mis lees ik in Handelingen 1:18…Deze [Judas] nu heeft een stuk grond verkregen voor het loon zijner ongerechtigheid en voorovergestort, is hij midden opengereten en al zijn ingewanden zijn naar buiten gekomen; 19 en het is bekend geworden aan allen, die te Jeruzalem wonen, zodat dat stuk land in hun eigen taal Akeldama, dat wil zeggen, bloedgrond, heet. 20 Want er staat geschreven in het boek der Psalmen: Zijn plaats worde woest en er zij niemand, die erop woont, en: Een ander neme het opzicht, dat hij had.

  Dit staat al 2000 jaar in de Bijbel en u weet het nog niet?

  De Joodse Jeshua was geen racist zoals de Palestijnen nu. Joden worden niet geduld in Palestijnse steden in Israël. Jeshua sprak met een Samaritaanse vrouw, zij gaf Hem water te drinken en Hij vertelde precies wie zij was. Ze had vijf mannen gehad en de man waarmee ze nu samenhokte was haar man niet. Deze vrouw was buiten zichzelf toen ze Zijn stem hoorde en de woorden die Hij tot haar sprak. Ze ging het in het dorp vertellen en alle inwoners van Sichar nodigde Jeshua en zijn Apostelen uit om een paar dagen als hun gast te blijven. Lees alle details in Johannes 4.

  Wat verkondigde Jeshua aan deze niet-Joden? Het HEIL is uit de Joden. Johannes 4:22.

  Shalom. Ramshoorn.

 50. Niet het islamitische Rotskoepelgebouw is de gruwel der verwoesting, maar
  “de valse profeet” die in Jeruzalem een beeld zal oprichten voor de leider van de tien-statenbond, een confederatie van tien landen in het Midden-Oosten. De oprichting van dat beeld op het tempelplein heet elders “de gruwel van verwoesting” (Mat.24:15) en dit zal de inleiding vormen tot “de grote verdrukking” voor Israël (Mat.24:21).

 51. Onder Trump ging het goede kant op. Maar de jakhalzen ruiken nu weer mogelijkheden.

 52. Reacties als die van 3:37 duiken steeds weer uit hun holen als het om Israel gaat. Onverbloemd anti-semitisch gedachtengoed dat Hitler ook aanhing. Sommige mensen zijn duidelijk niet wijzer geworden. Het heeft zelfs geen zin op zulke mensen te reageren, want dan graven ze zich steeds verder in in hun fantasmen.

 53. @ Janus: 3:51 pm. Juist. De achterliggende bedoeling is het invoeren van het rijk van het Beest- de satan en de antichrist- met het invoeren van een wereldregering.

 54. Waarom wordt Hamas altijd als Islamitisch neergezet? Hamas, net zoals Hezbollah, is een extreem sjiitische organisatie, die in haar geloofsleer zover van de Islaam afstaat dat je het niet meer aan de Islaam kan koppelen, net zoals moedertje Iran.

  Hun visie is ook dat de sufyaanis, bani umayyah, oftewel dat de mosliminwoners die niet hun radicalen iedeeën volgen afvalligen zijn, bastaard kinderen en dat zij tot op de zuigeling toe moeten worden uitgeroeid. Daar hebben ze nog eens een liedje over gemaakt: واستأصيلي حتى الرضيع
  Hier (De zin komt op het laatst voor 08:52):
  https://m.youtube.com/watch?v=pg0e84bpQ5M
  En deze heeft zo’n 700k views (zin op 05:53):
  https://m.youtube.com/watch?v=R7Jxdu9jgL0

  N.B. het woord allah is een universeel woord dat door moslims, christenen en anderen dan hen wordt gebruikt.
  De Egyptische christenen lezen hun bijbel in het arabisch waar ook het woord allah wordt gebruikt, zie het eerste vers van genesis:
  فِي الْبَدْءِ خَلَقَ اللهُ السَّمَاوَاتِ وَالارْضَ
  https://st-takla.org/Bibles/BibleSearch/showChapter.php?book=1&chapter=1

  De sjiieten hebben steeds meer macht gekregen door alle oorlogen die aan de hand zijn: Iran Irak Syrië Libanon Gaza Jemen, ze nemen steeds meer over, en ze belagen onschuldige burgers, waar dan ook, met raketten, zij het de joden of de moslims in Jemen, Syrië etc, zelfs de palestijnen die niet van ‘hen’ zijn daar geven ze in feite niets om, want: sufyaanis, bani umayyah, ketters, aal harb.

  De meeste moslims weten dit ook, hun verdriet is daarom vanwege de vrouwen en kinderen die in het midden vallen. Daarom de vraag: waar is die VN vredesmissie die soldaten op de grenzen tussen gaza en Israël zet, zodat degene die aanvalt in feite de wereldgemeenschap aanvalt? Waar zijn de VN defensieve middelen die de raketten van gaza uit de lucht schieten voor dat ze Gaza verlaten? Waar zijn de VN commando’s die gaza binnen gaan en dan Hamas aanhangers oppakken en uitschakelen? Waarom hele wijken aan flarden schieten? Waarom is het al zo voor meer dan 60 jaar?

 55. @ Janus, ik weet het wel maar ik denk dat een groot deel hier niet weet wie Albert Pike was.. 😉

  Maar zoals jij het beschrijft, zo is het inderdaad al een eeuw lang gepland door de FreeMasons.

 56. Het palestijns bloed is hetzelfde als zeggen is nazi bloed.
  En voor mij is nazi bloed onbelangrijk maar duitsers als mens heb ik lief.
  Dus voor mij is palestijns bloed onbelangrijk maar arabieren als mens heb ik lief.
  Mens zegt dat palestijn een beroep is en geen volk.
  Het zijn arabieren die hun de naam palestijn geven gelijk vroeger de duitsers hun de naam nazi gaven.
  Ik ben voor vrede in het midden oosten en heb alle mensen lief maar verwerp het woord palestijn of nazi omdat ik het niet met mensen associeer.
  Je hebt in Israël arabieren en die noemen zich geen palestijn maar arabier met een Israëlische nationaliteit.
  Ik vergelijk palestijn met hezbolah of nazi.
  Als de titel zou zijn hezbolah bloed zou hezbolah bloed ook voor mij onbelangrijk zijn maar als je zou zeggen libanzen dan zijn zij wel belangrijk voor mij als mens.
  Dus arabieren in het land Israël heb ik lief maar het woord palestijn? Ik zou het uit alle geschiedenis boeken willen wissen

 57. Ze noemen zichzelf iets als ‘Filestin’. Dus het is nog steeds “Simson, de Filistijnen over u!”.
  Hamas is officieel een terreurorganisatie. Helaas is dat woord ‘terreur’ aan inflatie onderhevig, want onze nationale terreurbestrijder NCTV zet zelfs een Blue Tiger op hun lijst. Dan is men werkelijk totaal de weg kwijt. Onder terreur verstaan we toch echt het moedwillig vermoorden van weerloze, niet strijdende burgers.
  Goed artikel dit.

 58. Een ieder die ooit in Israël is geweest, weet dat Joden en Palestijnen heel goed met elkaar kunnen leven. Het zijn uitsluitend de Palestijnse leiders die dat niet willen. Die verrijken zichzelf liever zoals een Arafat deed mbv internationale hulp. Nog nooit hebben die leiders iets positiefs in zins gehad. Ipv om te gaan voor liefde en geluk voor iedereen, kiezen ze keer op keer voor verderf en gaan over lijken. Vrede is niet in hun voordeel en dat proberen ze dus krampachtig tegen te houden. En ja hoor linkse deugmensen steunen die malloten, terwijl vrede voor het grijpen ligt.

 59. Weet iemand nog dat Egypte heel lang het ( schrik) bewind heeft gevoerd over Gaza? En was men toen in Gaza gelukkig?
  Weet iemand nog dat Jordanië heel lang het bewind heeft gevoerd over de “Westbank”?
  En was men toen op de “Westbank” gelukkig?
  Hebben Jordanië en Egypte er toen voor gezorgd dat er een “Palestijnse” staat werd gesticht?
  Hebben Fatah/Hamas/Hezbollah intenties om een staat te stichten, of vecht men liever elkaar de tent uit?

 60. Christenen en Joden zijn best bereid om te delen. De enige religieuze dimensie die alles opeist is de Islam. En dan gaat het niet alleen om Jeruzalem, maar om de gehele wereld.

 61. Albert Pike’s quote:
  “De Derde Wereldoorlog zal tot stand komen door gebruik te maken van de verschillen tussen de politieke Zionisten en de leiders van de Islamitische wereld. De oorlog zal plaatsvinden, zodanig dat de Islam (De Arabische Staten) en het politieke Zionisme (Israel) elkaar over en weer zullen vernietigen. De andere landen zullen ondertussen hopeloos verdeeld zijn en zich in de strijd mengen totdat ze fysiek, moreel, spiritueel en economisch volledig uitgeput zullen zijn. We zullen de Nihilisten en de Atheïsten in de strijd gooien en we zullen geweldige sociale rampen veroorzaken, wat al aan die landen duidelijk zal maken dat dit wordt veroorzaakt door het absolute atheïsme. Wat op haar beurt weer de oorzaak is van al dat wrede en bloedige geweld.
  Dan zullen de burgers overal ter wereld gedwongen worden zichzelf te verdedigen tegen de revolutionairen. Tallozen zullen zich afkeren van het Christendom en wanhopig op zoek gaan naar nieuw spiritueel houvast. Zij zullen het ware licht ontvangen door de zuivere doctrine van Lucifer, die eindelijk in de openheid zal worden gebracht. Dit zal zowel het einde betekenen van het Christendom als het Atheïsme, beiden zijn overwonnen en tegelijkertijd vernietigd”.

  WO III: geheime agenten van de Illuminatie (CIA enz.) stoken de Islamitische volkeren op tegen de eeuwige vijand: Israël. Dit zou leiden tot grootste internationale spanningen en een wederzijdse vernietiging. Met name de Arabische landen moesten op den duur gedwongen worden met elkaar te strijden, maar er zullen door spionnen ook volksopstanden worden gecreëerd. Dit alles leidt uiteindelijk tot een totale uitputting op fysiek, mentaal, spiritueel en economisch gebied. In de ogen van Albert Pike het ideale decor voor het uitroepen van een wereldregering.

 62. Mmmmm dit artikel richt zich enkel op moslims, maar in welke religie doen ze aan pedofilie via bloed rituelen, zoals Brit Mila, in welk geloof zijn christelijke niet mensen waarvan het bloed vergoten moeten worden, in wel geloof moet de tempel van salamon hoe dan ook herbouwd worden, moslims en christenen hebben geen televisie zenders in hun macht, geen banken, geen havens net als vliegvelden, het cappeltje wat gedragen wordt op de hoofd stelt een stuk schedel voor, welk geloofd claimt er eerder te zijn, terwijl Zoroastrianism de roots is van het christendom, welk geloof heeft de 10 geboden in het christendom verwerkt, welk geloof beweert dat Jesus is gekruisigd terwijl Jesus Judas heeft laten kruisigen? https://www.answering-christianity.com/abdullah_smith/crucifixion_of_judas.htm

  Ik ben tegen elke vorm van religie. Niet tegen levenswijze als hindoeïsme en boeddhisme, maar ik wilde even meegeven dat dit artikel enkel zich op èèn richt, terwijl ze allemaal even erg zijn, nee ik ben echt van menig dat er èèn het aller ergste is omdat deze zich op key posities begeven en de wereld eeuwen lang in bloed vergiet heeft gegooid. Nu wordt er terug geslagen, als je een hond altijd maar slaat, keert deze zich ook tegen je. Ik vergelijk mensen niet met honden maar het is de hypothetisch werking.

 63. Elke mens is belangrijk, ook al gelooft hij dat niet. Dat Palestijns bloed niet belangrijk zou zijn is hier op deze website nooit geschreven. Wel dat de Palestijnen worden gegijzeld door een terreurgroep Hamas. Die worden door de media gezien als de grootste sukkelaars. Dat Joodse mensen ook reeds jaren worden gepest door de Palestijnen daar zal niet of nauwelijks over geschreven worden. Het conflict is in wezen inderdaad onoplosbaar, niet alleen door de religies die oorlog ondersteunen, maar ook door het probleem land. In wezen willen alle mensen in vrede met elkaar leven, maar dat is een utopie. De oplossing voor heel het probleem heeft tweeduizend jaar geleden een man geschreven dat we kennen als de brief van Jacobus. Wat zit de mens dwars? De mens zit zichzelf dwars, hij wil geen vrede. Hij liet ons zien dat de mens in feite niet uit is op vrede, maar op bezit, hij wil bezitten, om te kunnen bezitten, en anderen als slaaf te gebruiken, dit is na tweeduizend jaar nog steeds actueel. Shalom

Comments are closed.