Pact links-islam blokkeert VN-resolutie tegen Palestijnse terreurbeweging Hamas

Israël eist dat VN vredesmacht Libanon terreurtunnels Hezbollah ontmantelt; Netanyahu dreigt met militair ingrijpen –
UNIFIL troepen bij de grens tussen Israël en Libanon. (Afbeeling: Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————-

Het wereldwijde pact tussen links en islam is andermaal duidelijk geworden in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar een Amerikaanse resolutie waarmee het geweld van de Palestijnse terreurbeweging Hamas zou worden veroordeeld, werd geblokkeerd. Desondanks bedankt de Israëlische premier Netanyahu de 87 landen –waaronder Nederland- die de resolutie wel steunden.

Het was uitgerekend het in 1991 door Amerika bevrijde Koeweit dat erin slaagde om voor de resolutie een tweederde meerderheid te laten vereisen, in plaats van de gebruikelijke gewone meerderheid. Omdat bijna alle moslimlanden altijd automatisch tegen Israël stemmen werd het aannemen van de resolutie daarmee op voorhand feitelijk al onmogelijk gemaakt, mede omdat (extreem)linkse regimes doorgaans altijd met het islamitische blok meestemmen.

57 landen –waaronder ook Rusland en China- stemden tegen, en 33 onthielden zich, waarmee de resolutie werd afgewezen. De Amerikaanse VN ambassadeur Nikki Haley had dus vergeefs beargumenteerd dat ‘voordat de Algemene Vergadering achter een geloofwaardig compromis voor verzoening tussen de Palestijnen en Israël kan gaan staan, het terrorisme van Hamas eerst ondubbelzinnig en onvoorwaardelijk moet worden veroordeeld.’

VS boos, Hamas blij

President Trumps minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo had er daarom geen goed woord voor over dat dit niet is gebeurd. ‘Slechts enkele dagen nadat Hamas in het wilde weg duizenden raketten op Israëlische burgers afschoot, kon de VN het niet opbrengen om deze bende terroristen te veroordelen. Dit is het zoveelste bevooroordeelde besluit tegen de Joodse staat.’

Hamas vierde de blokkade als een ‘bevestiging van het verzet’ tegen Israël. De Israëlische premier Netanyahu wees er daarentegen op dat het de eerste keer is dat een meerderheid een rechtstreekse resolutie tegen Hamas heeft gesteund.

Blokkade Gaza door Egypte genegeerd

Volgens de Wereldbank heeft de al ruim 10 jaar durende gedeeltelijke Israëlische en Egyptische blokkade van de Gazastrook de economie daar doen instorten. De regering in Jeruzalem zegt dat het geen andere keus heeft de blokkade te handhaven zolang Hamas weigert zijn terroristische beschietingen en officiële doelstelling, de vernietiging van de Joodse staat, op te geven.

In de Europese media krijgt altijd alleen Israël de schuld van de situatie op de Gazastrook, maar die grenst ook aan Egypte, in zowel etnisch als religieus opzicht een broederland van de Palestijnen. Toch houdt ook Egypte de grens gesloten (omdat het niet nog meer terreur wil importeren), maar daar wordt zelden of nooit kritiek op geleverd in ‘onze’ media . Die bevestigen daarmee keer op keer hun anti-Israëlische –om niet te zeggen antisemitische- basishouding.

Israël eist actie VN vredesmacht tegen Hezbollah terreurtunnels

Ondertussen eist Israël dat de VN vredesmacht UNIFIL in Zuid Libanon een van de Hezbollah terreurtunnels naar Israël ontmantelt. Die tunnels worden gegraven om aanslagen te kunnen plegen, en zijn tevens een voorbereiding op de al zo vaak aangezegde islamitische invasie van de Joodse staat.

Hezbollah heeft duizenden troepen in staat van paraatheid gebracht nadat Israël op 4 december ‘Operatie Noordelijk Schild’ begon, bedoeld om die tunnels –die beginnen in de Shi’itische dorpen in Zuid Libanon- te ontmaskeren en te (laten) vernietigen.

De Israëlische majoor-generaal Yoel Strick heeft de Italiaanse UNIFIL commandant laten weten dat het schenden van VN-resolutie 1701 door Hezbollah niet langer zal worden getolereerd, en die tunnels daarom hoe dan ook vernietigd zullen worden. Als de VN en Libanon dat weigeren te doen, dan zal het Israëlische leger het recht in eigen hand nemen. Premier Netanyahu verklaarde dan ook dat er ‘een gerede kans is dat we in Libanon zullen moeten optreden.’ (2)(3)

Xander

(1) Ynet News
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)