Oud SPD deelburgemeester Berlijn over migratiepact: ‘Politici hebben niets geleerd van ondergang DDR’

‘Dit migratiepact is eenzijdig, beloof migranten veel en lokt ze hierheen’ –Onrustbarend naïeve Tweede Kamer akkoord met afbreken grenzen voor onbeperkte massa immigratie uit Afrika – Professor volkenrecht: ‘Pact benadrukt enkel mensenrechten migranten, niet die van burgers in landen van bestemming’ –
Dankzij het pact binnenkort met miljoenen tegelijk? Afbeelding: Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————-

Steeds meer landen in Europa weigeren het te ondertekenen, en zelfs in immigratie kampioensland Duitsland waren de discussies in het parlement heftiger dan hier, en wordt daar door steeds meer bekende en invloedrijke namen en persoonlijkheden zware kritiek geuit op het VN migratiepact dat volgende week in Marrakesh wordt ondertekend. Echter niet in Nederland, waar de tegenstanders van de PVV en het FvD werden weggezet als angstzaaiers, omdat het pact ‘geen juridische verplichtingen’ zou scheppen. Wat, zoals tal van experts al hebben gezegd, op zijn best een suggestieve misleiding van de burgers is, al was het alleen maar omdat het kabinet Rutte een handtekening onder een akkoord gaat zetten waar zo’n 90 keer het woord ‘verplichten’ in voorkomt. Maar misschien heeft dat woord in Den Haag inmiddels een andere betekenis gekregen?

‘Dit pact lokt migranten, is een manifest van de welkomscultuur’

Oud burgemeester van het enorme migrantenstadsdeel Neukölln, de SPD’er Heinz Buschkowsky, sluit zich aan bij een rij meer of minder bekende personen die tegen ondertekening zijn. ‘Dit migratiepact is eenzijdig. Het belooft migranten veel en lokt ze hierheen. Er staat echter niets over wat er in het land van bestemming gebeurt.’

Buschkowsky waarschuwt dat ‘waar mensen het gevoel hebben dat hen iets wordt afgepakt, er haat ontstaat. Sinds de Tweede Wereldoorlog is er niet zoveel buitenlanderhaat en antisemitisme geweest als nu.’ Het ondertekenen van het pact door het kabinet Merkel is volgens hem het gevolg van de zichzelf zo moralistisch vindende academici die in Berlijn de scepter zwaaien. ‘Onze regeerders hebben niets geleerd van de ondergang van de DDR.’

Ook Professor Volkerenrecht Frank Schorkopf (Universiteit Göttingen) bekritiseert het pact. In de Spiegel schrijft hij dat het pact slechts één kant van migratie belicht. ‘Het benadrukt eenzijdig de ‘mensenrechten van migranten’, en ziet over het hoofd dat ook in de doellanden burgers zijn met eigen mensenrechten. Ook mensen die in Duisburg of Berlijn-Neukölln wonen hebben rechten. Zij moeten echter woningnood en criminaliteit verdragen, die mogelijk met immigratie te maken hebben.’

‘Toen ik al staatsrechtgeleerde voor het eerst het VN migratiepact had gelezen, was mijn eerste impuls: ‘Dit is een manifest van de welkomscultuur.’

90 verplichtingen, maar toch niet bindend?

De Nederlandse media en meeste politieke partijen doen alsof alleen (extreem)rechts tegen het migratiepact is. Geldt dat soms ook voor de SPD’er uit Berlijn? Lezen al die andere politici in Italië, Oostenrijk, Polen, Estland, Slovenië, Tsjechië, en buiten Europa Australië, Israël en de VS de tekst soms verkeerd, en doen alleen ‘wij’ dit hier goed? Als het pact dan echt geen juridische verplichtingen schept, dan is het door het kabinet beloofde inlegvel waarop dit nog eens expliciet staat vermeld, toch overbodig?

Hebben bijvoorbeeld de woorden ‘verplichten’ en ‘verplichting’ ineens een andere lading en inhoud gekregen in Den Haag? Mogen wij burgers, als wij een handtekening onder een contract met een bedrijf of bank zetten dat bomvol letterlijke verplichtingen staat, daar nu voortaan met uw uitleg van het migratiepact alsnog onderuit komen? En kunt u misschien ook uitleggen wat u gaat doen als het Europese Gerechtshof het pact wèl als een verplichting verklaart, en migranten en hun advocaten met die uitspraak naar Nederland komen om hier permanente opvang en verzorging te eisen?

Kan het dan zo zijn dat veel Nederlandse Tweede Kamerleden gisteren getuigden van een onrustbarende naïviteit? Hebben ze de volledige tekst van het pact überhaupt wel gelezen, of vertrouwen ze enkel op wat een paar bewindslieden zeggen dat erin staat en/of wat bepaalde termen betekenen?

Misschien kunnen onze volksvertegenwoordigers er nog eens goed naar kijken voordat ze onze grenzen afbreken en onze samenleving totaal weerloos maken voor onbeperkte massa immigratie uit Afrika en het Midden Oosten. Want dat is wel degelijk de interpretatie en uitleg van het pact door tal van andere parlementariërs, politici en (volken)rechtsgeleerden in het buitenland.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

01-12: Britse politicus: Pact van Marrakesh overspoelt Europa komende 6 jaar met 59 miljoen migranten
30-11: Directeur Instituut Volkenrecht zeer kritisch over VN-Migratiepact waar kabinet Rutte mee instemt
21-11: ‘VN Migratiepact is volgens volkenstrafrecht legalisering van genocide’ (Voorzitter Duits parlementair comité: VN Migratiepact heeft wel degelijk rechtskracht en zet alles op zijn kop)
10-11: Officiële statistiek: VN en EU vinden dat Nederland nog 8 miljoen migranten kan opnemen
05-11: VN geeft Turkije gevaarlijk veel macht over migrantenstroom naar Europa
04-11: (/ Waarom worden grenzen ineens een racistische doodzonde als landen en volken deze willen handhaven?)
01-11: Afgetreden Franse minister BiZa bang dat land binnen 5 jaar instort door massa immigratie (/ Pact van Marrakesh zal ondergang West Europa versnellen en bezegelen)
22-10: ‘VN invasie Europa en Amerika met 600 miljoen tot 2 miljard migranten is begonnen’ (/ VN wil immigratie Europa opvoeren tot ruim 25 miljoen per jaar / Migranten invasie bedoeld om grenzen, soevereiniteit en onafhankelijkheid te vernietigen, zodat er een VN wereldregering kan worden opgericht)
21-10: Oostenrijk noemt door Nederland gesteunde VN migratiepact van Marrakesh ‘vergif’