Op dit moment veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied

Alleen al in Angola woeden ruim 3 x zoveel branden dan in Brazilië (foto)(Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

Er wordt door het Wereld Natuur Fonds een ware inzamelingsactie voor gehouden: de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied. Nederlanders doneerden al € 150.000. Omdat Brazilië sinds kort wordt geleid door een rechtse president springen de Westerse media er gretig bovenop (immers: geen gelegenheid voorbij laten gaan om rechts te ‘bashen’). Dat er op dit moment veel meer bosbranden woeden in Angola en Congo lezen we dan ook bijna nergens. Angola heeft immers een linkse (communistische) president, en Congo een centrumlinkse president en premier.

De Amazone bossen staan bekend als de ‘longen van de Aarde’. Bosbranden zijn er overigens normaal, en maken deel uit van het natuurlijke zuiverings- en herstelsysteem. Wel is het aantal branden 83% hoger dan vorig jaar, voornamelijk omdat deze aangestoken zijn door boeren.

Terwijl de Westerse media en politici de Braziliaanse branden aangrijpen om de rechtse president Jair Bolsonaro te verketteren –Frankrijk en Ierland dreigen zelfs met financiële sancties-, woeden er op dit moment veel meer branden in Afrika. Op 22 en 23 augustus werden er in Angola 6902 geteld en in Congo 3395, tegen 2127 in Brazilië.

En hoe erg het ook wordt voorgesteld, het aantal branden benadert bij lange na niet het record van bijna 67.000 in een week in juni 2018. In de afgelopen twee dagen werden er in de top 10 landen ongeveer 16.500 branden geteld. Tot nu toe is 2019 op geen enkele wijze extreem.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. De regenwouden van Zuid-Amerika, Afrika en Borneo maken de meeste zuurstof per vierkante kilometer aan, maar omdat het oppervlak van de wereldzeeën stukken groter is, wordt er op het land en in de oceanen in totaal ongeveer dezelfde hoeveelheid zuurstof geproduceerd.

 2. Jullie zijn veel te slim. Alle voorgaande commentaren snijden hout. We zouden veel meer IQ-70 inwoners moeten hebben.Maar waar haal je die vandaan?

 3. @senper
  Het hoofdkantoor kantoor van het WNF in Zeist, aan de OudeArnhemsebovenweg, staat in het bos. Voor deze nieuwbouw is destijds een stuk bos ter grootte van ruim 2 voetbalvelden gekapt!

  Totaal onethisch om bomen te kappen voor een mooie ‘natuurlijke’ omgeving voor het WNF en zelf juist hiertegen strijden.

 4. En (boevenbende) Wereld Natuur Fonds ziet weer een kans om bij de deugmens geld los te peuteren.

 5. “Westerse media en politici de Braziliaanse branden aangrijpen om de rechtse president Jair Bolsonaro te verketteren” – dát is inderdaad de bedoeling….zooooo doorzichtig!
  Anderzijds zou bolsonaro de ngo’s, waarvan hij beweert dat zij verantwoordelijk zijn voor het aansteken van deze branden en het boskappen voor hun industrie, toch uit zijn land kunnen jagen?
  Overal worden branden opzettelijk aangestoken zodat linksgroenen wéér het milieu en klimaat als smoes kunnen gebruiken – immers, hun plannetje om de mens te schuld te geven van de klimaathoax door co2 mislukte jammerlijk dus gaan ze over op plan B…
  De mens krijgt weer eens de schuld voor hoe de natuur werkt…
  Het wereld natuurfonds moet zich schamen om zich voor politieke doeleinden te laten gebruiken, mee te werken aan dit bedrog, onwetende mensen te misleiden en erin te luizen om geld af te troggelen!

 6. Dit gegeven is niet goed voor ons klimaat, de oerbossen zijn de longen van onze planeet, wanneer dat deze zullen verdwijnen is dat zeker geen goed nieuws, en ik durf het zelfs nog straffer stellen, als de mens zijn gang blijft gaan en niet tot zelfonderzoek rond zijn eigen planeet komt, dan zijn we in feite collectief zelfmoord aan het plegen. Shalom

 7. Ooit zijn er wereldwijd tegelijkertijd natuurbranden geweest, in de prehistorie. De overal aanwezige dunne zwarte laag in de bodem, ook in Nederland, is hiervan het onomstotelijk bewijs.

  Het gedram over CO2/NOx/Fijnstof heeft een heel ander, politiek, doel dan het beschermen van de leefomgeving, namelijk het vernietigen van de Westerse samenleving.
  Het is vreemd dat vrijwel alle politici hun mond houden. Zijn zij onwetend of collaborateurs?

  Nu de wal het schip blijkt te keren doordat bijvoorbeeld de NOx-besluiten vrijwel heel Nederland tot stilstand brengen kan men zich afvragen waarom de regering niet tot een Noodwet besluit om deze Klimaat-onzin te stoppen.
  De conclusie moet zijn dat regering, parlement en bestuurders bestaan uit Klimaat-collaborateurs.

  Nadelige verdragen zijn niet anders dan een stukje papier.
  Weg ermee.
  Trump weet er wel raad mee. en Boris Johnson ook.

 8. Ja, Nederland staat altijd vooraan in de rij.
  Alle bomen en struiken gaan hier in de biomassa. Terwijl ze het onkruid laten staan in de berm
  De tuintjes van de burger vol distels en doorns zit en dan moet je ook nog opvreten dat het netjes moet.
  Je kunt wel voor de natuur bezig zijn, ongerept, maar zeur dan niet over de tuin van een ander.
  Overigens is het fijn te weten dat er mensen zijn die geen levensonderhoud nodig zijn en dat er
  met alle geweld uit willen jagen. Liever kunstvlees eten.

 9. Toen ik 16 was, lid geworden van wnf vanwege het boskappen. Nu ben ik enkele jaren terug gestopt met wnf, want er is niets tegen gedaan. Sterker nog het is alleen maar meer geworden.
  Al die organisaties zijn onderdeel van een nog groter geheel waarbij geld prio nummer 1 is.
  Alles wat nu in de wereld gebeurt zijn de beginselen van de weeen.

 10. Door de handelsoorlog tussen VS en China weigeren de Chinezen landbouwproducten als sojabonen te kopen van de VS. Deze halen de Chinezen nu uit de Amazone. Kortom de schuld van de Chinezen, zij zijn immers deze ellende begonnen met IP diefstal een compleet uit de hand gelopen handelsbalans. Goed dat de VS nu Brazilië onder druk zet. Nu moet Europa nog ingrijpen. Ook in Afrika moet keihard opgetreden worden. De VN zou dit als misdaad tegen de mensheid en genocide kunnen beschouwen. Als wij niets gaan afdwingen hebben al die zogenaamde klimaat akkoorden en CO2 rechten geen enkele zin en zijn zelfs een lachertje.

  Overigens branden die boeren de boel plat, omdat de grond dan tijdelijk vruchtbaar is. Zodra deze uitgeput is, pakt men het volgende stuk. Uiteindelijk zal er een nieuwe woestijn ontstaan in zuid Amerika. Kan links weer zielige campagnes voor voeren.

 11. Branden in grote gebieden van Siberië, Rusland, Afrika, Amazone? We stikken straks allemaal in onze “welvaart”, criminaliteit! Rutte en zijn ploeg dansen op de rand van de vulkaan en blijven maar onbedaarlijk lachen en hun kop in het zand steken?

  Openbaring 16 is nu wel heel actueel, vergeet niet door te lezen naar Openbaring 22 en u begint weer vrolijk te glimlachten en luidkeels Psalm 2:4 te zingen! Het beste komt nog als Jeshua/Jezus als Koning terugkeert naar planeet aarde in Jeruzalem. Zachariah 14 en Openbaring 19. Wie het laatst lacht…!

 12. Vergeet niet dat al een hele tijd, een groot deel van Siberië in brand staat. Cijfers gaan van 3 miljoen tot 7 miljoen hectares. Miljoenen dieren vinden de dood. Dus Rusland, Afrika en Zuid Amerika. En wij maar zeuren over een beetje schoon aardgas.

 13. Maar de beelden overtuigen toch wel die branden Bolsonari is een milieucrimineel

 14. Groenlinks heeft deze gelegenheid aangegrepen om zich te profileren.
  Wij moeten weer bomen aanleveren, volgens hen. Niet de veroorzaker van de branden, maar nederland betaalt de prijs.
  Laten we eerst onderzoeken, hoe de branden ontstaan zijn, het is te vaak en te toevallig.

 15. Hier is een.polo 1.2 tdi nog niet schoon genoeg,
  Door onze milieugekte hebben we straks veel hout nodig voor de kachel,nu steken we alles in de fik om.pindakaas te maken.( palmolie).
  Dit gaat niet goed.
  Inderdaad is de mens de aarde aan opwarmen.

 16. De eenzijdigheid van het nieuws is extreem te noemen. We worden op deze manier gehersenspoeld opdat we zelf niet meer onafhankelijk kunnen denken en doen. Links is het communisme van nu.

Comments are closed.