Oost Afrika geteisterd door de ergste sprinkhanenplaag in 70 jaar

(Afbeelding (illustratief) (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Nieuwszender spreekt over ‘Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen zo groot als steden’

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de aandacht van de wereld vooral uitgaat naar het virusdrama in China –waarvan de ware omvang nog steeds niet duidelijk is-, is er in Oost Afrika nog een andere humanitaire, volgens sommige waarnemers zelfs ‘apocalyptische’ ramp in de maak. In diverse landen, vooral in Ethiopië, Somalië en Kenia, vinden de ergste sprinkhanenplagen in 70 jaar tijd plaats. Soms tientallen kilometers lange zwermen met miljarden sprinkhanen vreten in no-time alles kaal wat ze op hun weg vinden, waardoor er (weer) een enorme voedselcrisis dreigt te ontstaan.

Door te schreeuwen en op potten en pannen te slaan proberen Afrikaanse boeren de sprinkhanen van hun land te verjagen. Vergeefs, want het zijn er simpelweg veel te veel. Een nieuwskanaal sprak zelfs van ‘een Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen die zo groot zijn als steden,’ die in nog sneller tempo dan andere natuurrampen hele gierst-, graan- en maïsoogsten verwoesten.

Monsterzwerm van 60 x 40 kilometer

In Kenia is al zeker 70.000 hectare land kaalgevreten. Een gemiddelde zwerm bevat tot 150 miljoen sprinkhanen per vierkante kilometer landbouwgrond (= 250 voetbalvelden). Eén monsterzwerm in het noordoosten van Kenia was maar liefst 60 kilometer lang en 40 kilometer breed.

‘Zelfs koeien vragen zich af wat er gebeurt,’ verklaarde een van de getroffen boeren. De sprinkhanen ‘hebben alles opgegeten.’ Veel boeren durven hun dieren sowieso niet tijdens de plaag te laten grazen. De sprinkhanen zijn eigenlijk niet af te stoppen, ongeacht wat er in het verleden is uitgeprobeerd, zoals gigantische netten, vlammenwerpers, lasers en enorme vacuüms.

Kleine zwerm vreet dagelijks voedsel voor tienduizenden mensen op

Als het na maart weer gaat regenen, dreigt er een nieuwe explosie van de zichzelf razendsnel voortplantende sprinkhanen, voordat het droge seizoen hen weer verjaagt. De voedsel- en landbouw organisatie van de VN is bezig met het nemen van noodmaatregelen, omdat zelfs kleine zwermen op één dag voedsel voor tienduizenden mensen opvreten.

Daarmee lijkt er weer een nieuwe humanitaire ramp in de maak. Sprinkhanen kunnen weliswaar door mens en dier worden gegeten, maar bij lange na niet voldoende om hun aantal substantieel te verlagen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Iwoelbern , Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Sprinkhanen, ook gegeten in de Bijbel.
  De eindtijd plagen is komen overeen met de plagen van Egypte(exodus).

 2. @ Wachter

  Eerst las ik hier over het corona virus, nu over een ophanden zijnde hongersnood in Afrika.
  Deed mij denken aan Jezus uitspraken over de Laatste dingen voor Zijn komst.
  Schrijf jij hierboven hetzelfde!
  Geen toeval denk ik dan zo.
  Aansporing om goed te letten op de tekenen der tijden.

 3. Proffesioneel kaalvreter TimmerFrans gaat langskomen om alles van uw boterham kaal leeg te vreten. Kijk maar naar die lelijke PVDA kaalvreetgrimas boven zijn vette pens. We vinden het goed, zo gaan we dus ten onder. Of u 1.000.000.000 wilt ophoesten ff, verwacht geen resultaat. Geen dank, Doorwerken domme mensen. Te laat.

 4. @ Per Bladwijzer
  Geroosterde Sprinkhanen smaken erg lekker !!
  Dus vangen en in de diepvries voor slechte tijden

  @
  hans-e-pans
  Volgens mij is er al ongeveer 1400 jaar een sprinkhanenplaag bezig daar in noord en oost Afrika.

  Een sprinkhanenplaag die alles kaal slaat.
  En nu overgeslagen is naar de EU

 5. @Steven schreef:
  27/01/2020 om 3:58 pm
  “Kan de EU weer een mooi verhaal ophangen om zo te rechtvaardigen om half Afrika hierheen te halen. Dat kan dat de “sprinkhanenplaag-vluchtelingen” worden genoemd!
  Daar zal GL en die andere rode bende wel gelukkig mee zijn!”

  Die gedroomde kans gaat dat eu/politiek tuig zeker niet laten liggen om hier de vluchtelingenplaag te blijven aanvullen om heel onze welvaart leeg te vreten…en als dan alles op is, dan vertrekt de zwerm met de volle pens terug vanwaar ze kwamen met het achterlaten van een europese, kaalgevreten woestenij.

  @Per Bladwijzer: je mag ze allemaal hebben, die geroosterde sprinkhanen en doe er de mestkevers ook maar meteen bij…;)
  Hey, maar jij hebt dé oplossing voor de sprinkhanenplaag én tegelijk nooit meer hongersnood voor afrika: ze hebben hele zwermen sprinkhanen om te roosteren dus hoeven ze niet naar europa te komen omdat ze honger lijden?
  Eten en sprinkhanen in overvloed!
  Oops, wég het mooie excuus van het eu-gedrocht om ons te kunnen verarmen door nog wat meer vluchtelingen in onze maag te splitsen als sprinkhanenplaag-vluchtelingen…hun plannetje valt in het water…pech, pech

 6. Er zitten meer dat 10 ton sprinkhanen in Brussel, die plukken een heel werelddeel de EU leeg. Over die kaalslag lees je niks in de MSM. Ook de bukhollanders doen niks, bukken en zwijgen. Eigen schuld mannen. Geen VVD meer stemmen of is het toch verkiezingsfraude ? Wie zal het zeggen, wat is waar ?

 7. Dan wel met gegronde redenen nog meer mensen op de vlucht naar Europa.

 8. God is de Wereld aan het zuiveren hij laat zien wie hij is. want de mens is zo hard Leers wat vroeger ook was in Egypte. die wilde ook niet luisteren. en het is hier en dan daar. rampen oorlogen hongersnood
  Aardbeving virussen. hij zij elke knie zal voor mij buigen.

 9. Sprinkhanen vangen, op de plaatsen waar ze vertrekken, blijkt onmogelijk te zijn ?
  De uitleg is dat als ze nog niet gevleugeld zijn, dat ze dan solitair leven
  Ja, natuurlijk , tientallen miljarden sprinkhanen zonder vleugels die alles ter plaatse kaal eten, zijn helaas niet te spotten
  Vermoedelijk heeft dit te maken, met de miljarden dollars en euros, aan zeer giftige bestrijdingsmiddelen, die elk jaar opnieuw kunnen verkocht worden zonder veel effect

 10. Inderdaad en ook Europa en de verenigde Staten zullen ook getroffen worden, bij elke graad stijging van de temperatuur in de atmosfeer zullen sprinkhanen nog hongeriger worden zo erg dat ze scheel zien van de honger en geen enkel gewas zal nog veilig zijn voor deze plaaginsecten, bij elke graad stijging hebben ze meer zuurstof en energie nodig dus ze moeten nog meer eten, en sprinkhanen planten zich razendsnel voort tot wel een paar miljoenen en overal waar ze voorbij komen laten ze kale gewassen achter het zijn vuil en smerige insecten, en bestrijdingsmiddelen helpen niet want ze zijn met zovele en hebben een enorme vraatzucht. De sprinkhanenplag zal in de toekomst Bijbelse allures aannemen. Shalom

 11. Kan de EU weer een mooi verhaal ophangen om zo te rechtvaardigen om half Afrika hierheen te halen. Dat kan dat de “sprinkhanenplaag-vluchtelingen” worden genoemd!
  Daar zal GL en die andere rode bende wel gelukkig mee zijn!

 12. @hans-e-pans …. mooie ‘figuurlijke’ vergelijking. Het kaalvreten van hele landen door het nog steeds aanwezige imperialisme met dood en verderf. Waarbij een vergelijken tussen mens en dier eigenlijk een groffe belediging is voor het dier.
  Wanneer men er van uit gaat dat de mens nog iets heeft wat verstand heet, en desondanks ‘broodroof’ pleegt op bijna drievierde van de wereld, gaat in dit geval de sprinkhaan een aangeboren weg op ‘zoek naar voedsel’ ; echt voedsel dus.

 13. leg eens uit hoe je sprinkhanen met een ‘enorm vacuüm’ afstopt? Ik krijg dan science fiction achtige beelden van een groot zwart gat voor me. Maar hoe gooi je die naar een zwerm sprinkhanen??

  Misschien is het handig als je als vertaler de tekst eerst begrijpt voordat je het intypt? En dit is niet de eerste keer of zo… Dit lijkt net een Google translate vertaling.

  Misschien werd er wel een stofzuiger bedoelt? 😉

 14. En een andere sprinkhanenplaag, die van de restanten van het meest wrede regime in de geschiedenis van de mensheid, IS dus, onder arechtsstreeks bevel van Satan, in de persoon van de nieuwe Fuhrer Abu Ibrahim al-Hashimi, heeft de maskers nu afgegooid en gaat voor een belangrijke operatie tegen het H.Land en volk van Israel:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1724159341/islamitische-staat-noemt-israel-als-voornaamste-doelwit

  De nieuwe leider roept ook op Joden aan te vallen en de vredesinitiatieven van president Trump in het Midden-Oosten te torpederen.

 15. Hierbij denk ik aan de rede over de tekenen van het einde van deze wereld, uit Mattheüs 24. De Here Jezus heeft hierover duidelijk gesproken.

 16. Volgens mij is er al ongeveer 1400 jaar een sprinkhanenplaag bezig daar in noord en oost Afrika.

  Een sprinkhanenplaag die alles kaal slaat.

Comments are closed.