Oorlogshavik John McCain herdacht: ‘Vijanden van vrede en vrije wereld verliezen grote bondgenoot’

Oud presidentskandidaat Pat Buchanan:  ‘McCain was oorlogshavik en daar trots op. Bommen op Afghanistan, Irak, Syrië, Libië en Jemen zijn mede zijn nalatenschap’ –
Dood en verderf op de USS Forrestal in 1967, nadat John McCain met zijn vliegtuig door puur bravoure een dramatisch ongeluk had veroorzaakt (Afbeelding: WikiMedia Commons (4)).’ Het rampzalige incident bleek symptomatisch te zijn voor zijn hele politieke carrière.

————————————————————————————————————————————–

Senator John McCain, de man die naam maakte omdat hij in Syrië vrolijk lachend met moorddadige ISIS jihadisten op de foto ging, en jarenlang –gelukkig vergeefs- probeerde om oorlog met Rusland te ontketenen, is dood en bijna begraven. Geëerd door George Bush, Barack Obama en Bill Clinton, en mede daardoor gehaat door iedereen die de leugens en bommen van Washington meer dan spuugzat is.  ‘Hij was geen vriend van de mensheid,’ schrijft analist Dmitry Orlov. ‘Hij was juist de vijand, maar wel een hele slechte. Zijn leven stond in het teken van de vernietiging van Amerika.’ Soms zelfs letterlijk, want hij verwoestte als piloot bij het grootste ongeluk ooit op een vliegdekschip in zijn eentje 26 gevechtsvliegtuigen, en veroorzaakte de dood van 134 bemanningsleden. En toch werd hij niet ontslagen, enkel omdat zijn vader destijds admiraal was.

Ondanks het feit dat hij door puur bravoure met zijn toestel die grote ramp had veroorzaakt, en een slechte piloot was die door zijn vlieg’kunsten’ diverse toestellen in de vernieling had geholpen, wordt McCain als ‘held’ herdacht, vooral omdat hij 5 jaar in Vietnam gevangen zat. Dat hij nooit gevangen werd genomen omdat hij zichzelf had overgegeven, en ook nog eens tal van medegevangenen aan de Noord Vietnamezen heeft verraden in ruil voor een beter leven in ‘Hilton Hanoi’ –de reden waarom hij zo ongeveer als enige POW niet één litteken aan die gevangenschap overhield-, werd op zijn herdenkingsdienst natuurlijk verzwegen.

McCain werkte zelfs mee met de Noord Vietnamese propaganda door tijdens een uitzending te verklaren dat hij met het afwerpen van bommen oorlogsmisdaden tegen het Vietnamese volk had gepleegd. Wel, daar sprak hij in ieder geval nog eens de waarheid, ook al was dat om puur egoïstische redenen.

McCain liet spoor van (burger)oorlogen achter zich

Daar waar echte Vietnam helden bij hun terugkeer in de VS massaal in de steek werden gelaten, gebeurde dat met verrader en door veel van zijn kameraden gehate McCain – na het veroorzaken van de dood van 134 collega’s moest hij in allerijl van het vliegdekschip USS Forrestal worden gehaald omdat de andere bemanningsleden hem wilden vermoorden- natuurlijk niet. Pappa McCain was immers admiraal, en dus was zijn overgang van het leger naar de politiek een geplaveid pad.

En daar ging hij gewoon door met het meewerken aan verraderlijke intriges en het (laten) aanrichten van grote ellende en verwoestingen, vooral in andere landen. Waar hij ook op bezoek ging, de kans dat daar na zijn vertrek een (burger)oorlog uitbrak, was levensgroot. Overal wilde McCain de Amerikaanse ‘democratische waarden’ brengen, en dat ging (en gaat) doorgaans gepaard met bommen en raketten als die bemoeienissen niet gewenst waren.

Terroristen en neonazi’s hadden speciaal plekje in zijn hart

Terroristen hadden van meet af aan een speciaal plekje in zijn hart, of dat nu de Oekraïense Russen-hatende neonazi’s waren, of de moorddadige jihadisten van ISIS in Syrië, waar hij zelfs pontificaal lachend mee op de foto ging.

De Republikeinse senator, door zijn vijanden spottend ‘Obama’s ass-kisser’ genoemd –en vermoedelijk alleen al om die reden nu zo bejubeld als ‘bruggenbouwer’ in de Nederlandse media-, was één van de belangrijkste architecten van de oorlog die het door de CIA geïnstalleerde Oekraïense regime in Kiev tegen de Russisch sprekende bevolking begon, en waarbij al vele duizenden burgers werden vermoord.

Een van zijn grootste ‘successen’ waren de Westerse sancties tegen Rusland, waar hij al tijden onophoudelijk op had aangedrongen. Voor defensie kon er geen geld genoeg worden uitgetrokken, want hij liet er weinig misverstand over bestaan dat de Russen voor hem de grootste vijanden waren, en Amerika zich moest voorbereiden op een grote oorlog tegen hen.

‘McCain had het geweldige talent om het niet alleen gewoon fout te hebben, maar zelfs totaal fout, dus het exact tegenovergestelde van goed,’ aldus Orlov. Zo bleken de sancties tegen Rusland het land niet op de knieën te dwingen, maar eerder het tegenovergestelde te doen, omdat de Russen genoodzaakt waren hun economie en financiën minder afhankelijk te maken van het Westen. En met succes. In de tussentijd kon het Kremlin de hernieuwde vijandigheid van het Westen aangrijpen om het leger in snel tempo te moderniseren en gevechtsklaar te maken.

‘Partij voor Liquidatie van Amerika heeft ware leider verloren’

‘Het is een droevig moment dat McCains voortijdige heengaan hem voor eeuwig naar de hel heeft gestuurd,’ spot Orlov. ‘Hij kreeg namelijk niet de tijd om zijn levenswerk te voleinden: de vernietiging van de Verenigde Staten. Niettemin kunnen we zeggen dat hij prima werk heeft geleverd, want de koers waar het land mede dankzij hem op zit is nu onomkeerbaar. Dus zelfs als hij in de Senaat wordt vervangen door iemand die wèl capabel is en in de belangen van het land handelt, zal dat die koers nauwelijks veranderen, en zeker niet omkeren.’

‘Laten we dus een minuut stilte in achtnemen ter ere van John McCain, want de Partij voor de Liquidatie van Amerika (Iett. ‘American Collapse Party) heeft een ware leider verloren.’ Zou dit de ware reden zijn dat oud president Barack Obama tijdens de herdenkingsdienst vandaag zei dat McCain ‘het land beter heeft gemaakt’?

Pat Buchanan: ‘McCain was oorlogshavik en daar trots op’

‘De interventionisten zijn hun grootste voorvechter kwijtgeraakt,’ schrijft ook Republikein en voormalig presidentskandidaat Pat Buchanan. In Washington liep geen grotere voorstander van militaire interventies tegen ‘dictatoriale regimes’ die zich weigerden te onderwerpen aan de Amerikaanse hegemonie rond.

Behalve het hierdoor mede veroorzaken van vele honderdduizenden burgerslachtoffers, was McCain ook een drijvende kracht achter de militaire opbouw van het nieuwe Oostfront van de NAVO, pal langs de grenzen met Rusland.

‘John McCain was een oorlogshavik, en was daar trots op.’ Volgens Buchanan zorgde dit er in 2008 voor dat het Amerikaanse volk niet hem, maar Obama het Witte Huis in hielp (maar uiteindelijk bleek dat geen enkel verschil te maken, want Obama liet 9 landen bombarderen, waarbij ongeveer 1 miljoen doden vielen). Buchanan: ‘We bombarderen en vechten in Afghanistan, Irak, Syrië, Libië en Jemen, wat deels John McCains nalatenschap is.’ (3)

McCain haatte Trump, want die wil juist géén oorlog met Rusland, en het liefst ook niet meer in het Midden Oosten. Tevens wil(de) Trump af van het ongemakkelijke bondgenootschap met de radicale islam. Daar is hij dankzij de grote invloed van neocons zoals McCain en de zijnen helaas (nog?) niet in geslaagd, overduidelijk tot grote vreugde van de gevestigde orde in de VS en Europa.

Trump kan daarom alleen maar blij en trots zijn dat McCain hem niet op zijn begrafenis wilde hebben.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Alles Schall und Rauch
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron: http://www.navy.mil/navydata/ships/carriers/images/cv59fire.jpg/ Auteur: United States Navy; licentie: Publiek Domein federale overheid VS