Noors overheidsbureau wil dat burgers onder de douche plassen om water te besparen

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————

In linksgroene kringen wordt serieus nagedacht over voorstellen om water op rantsoen te zetten, zodat je in de toekomst nog maar een paar minuten mag douchen

—————————————————————————————————————————————

Een official van het Noorse Bureau voor Water en Riool in Oslo heeft op de staatszender NRK de burgers gevraagd om zuiniger met water te doen. ‘Laat het water niet stromen als je je tanden poetst. Was alleen met volle wasmachines en koop alleen machines die niet veel water gebruiken. Gebruik een pot als je de planten in je tuin water geeft. En plas ’s morgens onder de douche.’ In Nederland hadden we begin de jaren ’90 PvdA minister Hedy d’Ancona, die voorstelde om voortaan maar één wasmachine per twee huishoudens toe te laten om ‘het milieu te sparen’. We vragen ons af of ze haar eigen advies ooit heeft opgevolgd.

De groene klimaatgekte heeft ook in het steenrijke Noorwegen toegeslagen. Dat was overigens al duidelijk nadat de overheid een paar jaar geleden een deel van de hoge inkomsten uit gas gebruikte voor miljardensubsidies op elektrische auto’s. Toen die in grote aantallen werden aangeschaft werden de kosten zo hoog, dat de subsidies flink moesten worden teruggeschroefd, waarna de Tesla’s en andere elektrische rijdende bommen weer veel te duur werden en de verkoop instortte.

‘Plassen onder de douche? U weet toch wel dat veel mensen zich kapot lachen als ze u dat horen zeggen?’ was de reactie van de presentator op het bizarre voorstel. ‘Ja, maar het is een super idee,’ reageerde Frode Hult van het genoemde bureau in Oslo. ‘We kunnen ook onze tanden poetsen onder de douche. Het is heel goed voor het milieu.’ Van kijkers kreeg Hult vooralsnog weinig bijval. ‘Waarom dan ook niet meteen poepen onder de douche?’ vroeg iemand zich cynisch af. (1)

Water, elektriciteit, verwarming en vervoer straks op rantsoen?

Dat klinkt extreem, maar wacht dacht u hiervan? Vorig jaar werd bekend dat in linksgroene kringen in Nederland serieus wordt nagedacht om in de toekomst een douchebeurt verplicht te beperken tot enkele minuten. Ga je over je dagelijkse waterquotum heen, dan stopt de douche. Op vergelijkbare wijze wil men vermoedelijk ook elektriciteit, verwarming en vervoer op rantsoen gaan zetten.

Overigens krijgen we over enkele jaren al met zo’n impliciet overheidsrantsoen te maken, als het veilige, schone, stabiele en nog redelijk betaalbare aardgas verplicht wordt vervangen door warmtepompen, die bij zeer lage temperaturen niet of amper meer werken. Vooral ouderen en chronisch zieken zullen zwaar getroffen worden als in de winter huizen straks amper meer hoger dan een graad of 18 –of zelfs minder- kunnen worden verwarmd.

Normale burgers zouden eindelijk op massale wijze tegen de klimaatidioterie kunnen gaan ageren. Een symbolisch voorbeeld, een teken van hoop, was gisteren in Londen te zien, waar enkele betaalde leden van de extreemlinkse doomsday sekte Extinction Rebellion bovenop een metro waren geklommen om de reizigers zo te laten weten dat ze toch wel heel erg slecht bezig waren. Die waren daar echter niet van gediend, trokken massaal de klimaatgekkies van de metro af, en gaven hen een pak slaag. Medewerkers van de metro moesten tussenbeide komen om erger te voorkomen. (2)

Moge dit veel, veel vaker gebeuren met alle ‘activisten’ die onze welvaart willen afbreken en onze samenleving in diepe ellende willen storten om een serie volledig uit de duim gezogen klimaatproblemen op te lossen.

Xander

(1) Paul Joseph Watson/Summit News via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

39

 1. Je plast op een dag vaker dan je doucht. Dus veel zoden zet dit niet aan de dijk. Bovendien heb je tegenwoordig waterbesparende toileten. Of is deze ontwikkeling aan Noorwegen voorbij gegaan?

 2. Mart, de slimme meter is niet verplicht. Je kunt hem weigeren. Bovendien kun je de communicatiemodule laten uitschakelen.

 3. En die groenen hebben wel een zwembad in de tuin. En maar zeiken over water besparing.🏊‍♂️

 4. Douche kost meer liters dan een keertje doortrekken,hm mensen met een beetje zwakke blass plassen wel 10x per dag dan is plassen onder de douche niet aan te bevelen…ha haha.

 5. Gewoon in de tuin plassen, urine is een zeer goede voedingsstof voor planten en bomen.

 6. Onze energieverbruik is nu al zeer duur door te vele taksen, waarbij men de windenergie en zoveel meer wil bekostigen, er zijn mensen die hun energiefactuur nog moeilijk kunnen betalen, en nogmaals dit heeft niets met klimaatverandering te maken, steeds het geld bij de kleine man gaan halen is op termijn onhoudbaar, en alles aan de klimaatverandering linken is een leugen. shalom

 7. @ gunter

  Ben het met je eens en dit is ook niet de eerste keer dat zoiets aan de orde is met desbetreffende persoon

 8. “Water, elektriciteit, verwarming en vervoer straks op rantsoen?
  Dat klinkt extreem, maar wacht dacht u hiervan? Vorig jaar werd bekend dat in linksgroene kringen in Nederland serieus wordt nagedacht om in de toekomst een douchebeurt verplicht te beperken tot enkele minuten. Ga je over je dagelijkse waterquotum heen, dan stopt de douche. Op vergelijkbare wijze wil men vermoedelijk ook elektriciteit, verwarming en vervoer op rantsoen gaan zetten.”

  @Matt: jij begrijpt het dus!!!

  Daar dienen dus al die slimme, digitale meters voor die de politiek ons door de strot wil rammen….eerst voor elektriciteit én meteen ook gas, dan voor water – ideale spyware om elk verbruik te weten in je eigen huis! Big brother sluipt binnen.
  Dan kunnen ze, behalve controle over elke druppel water, elk gas- en elektriciteitsverbruik, ook op afstand alles afsluiten…pure chantage vanuit de overheid dus – staatsterrorisme!
  Tegelijk met rantsoenering onder het mom van schaarste, dat er niet is, kunnen woekerprijzen opgelegd worden waarvan uiteraard het leeuwendeel naar de staatskas zal vloeien om de zakken te vullen van de politieke graaiers en hun vriendjes.
  Mensen dienen heel goed te beseffen dat wij reeds té duur betálen voor deze díensten die de overheid verplícht hoort te leveren als levensnoodzakelijke basisbehoeften en dat dit mensenréchten zijn!
  Ik betáál voor water, gas, elektriciteit en zal het dus gebruiken en blíjven gebruiken wanneer en hoeveel IK dat nodig acht – zijn er tekorten, dan hoort de overheid in gebreke gesteld te worden voor haar plichtsverzuim om betaalbare basisbehoeften aan de bevolking te leveren.
  In elk geval zal, om te beginnen, bij mij al géén enkele digitale meter geplaatst worden, níet!
  Om massaal verzet te vermijden worden deze meters druppelsgewijs geplaatst met als eerste natuurlijk verplicht voor nieuwbouw, dan de kwetsbare groepen zoals vervangen van budgetmeters, ziekenhuizen ed, en dan vervolgens per gemeente de rest van de bevolking…dezelfde werkwijze om onze vingerafdrukken op het paspoort af te dwingen, stap voor stap om protest te ontmoedigen zodat weigerachtige burgers alleen staan als ze zich willen verzetten.

 9. Idioten van Extinction Rebelleion !

  Ze verdienen allemaal een gevangenisstraf !

 10. Die klimaatgekken zijn niks anders dan neo-marxisten in een linksgroen jasje. Het klimaat wordt gebruikt als middel om onze verworven vrijheden drastisch in te perken, het is pure fraude van een ongekende omvang. Klimaatverandering wordt niet door de mens bepaald, de zon is de drijvende kracht achter het klimaat. Afgelopen eeuw hebben wij 2 perioden van afkoeling en 2 perioden van opwarming gehad. Vanaf 1940 was er gedurende 4 decennia een afkoeling. In de jaren 70 werd er nog gesproken over The Big Freeze. Bekijk deze documentaire uit 2007 (The Great Global Warming Swindle), waarin dit allemaal staat.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oYhCQv5tNsQ

 11. @Gunter : Mijn reactie was totaal niet spottend bedoelt maar meer humoristisch, we moeten allen voor de hoorzitting verschijnen na ons overlijden, en een beetje humor in het leven maakt het leven aangenamer. shalom

 12. Doodzonde om je plas door het riool te spoelen. Zelf gebruik ik de pispot en gooi hem, bij het ochtendgloren, leeg bij de wortels van de planten in de tuin. Het resultaat voor de planten is als het verschil tussen biefstuk of leverworst voor mens en dier. Bananenschillen en eierdoppen hebben de broodnodige potas en calcium voor de uitgeteerde stadstuinen, die voor de woningcorporaties niets anders zijn als vuilnis en puin dump bij de geregelde renovaties. Mijn tuin staat er dank zij het door mij geproduceerde ureum dan ook altijd florissant bij.

 13. Belachelijk als ik met mijn 1300 kWh per jaar aan stroom straks niet meer de vrijheid heb om tijdens 40 graden 3300 watt aan airco te gebruiken.

 14. Tjonge jonge, Günther, denk je nou echt dat onze Verlosser géén gevoel voor humor heeft? Ik denk van wel. Hij is de uitvinder ervan! Humor is bevrijdend, ontspannend, laat je inzien hoe dingen relatief kunnen zijn. En bedenken wat echt belangrijk is. Denk eens aan Kefas, de man zonder remmingen en met het grootste vertrouwen in Yeshua; hij liep óok op het water maar zakte er doorheen. En wat zegt Yeshua tegen de man met het meeste geloof, terwijl hij hem redt? Vrij vertaald:”Hey, prutser” :-). Er staan in de bijbel geen emoticons bij maar Yeshua wist het wel te relativeren.

  Overigens is het tafereeltje van de ‘hemelpoort’ al fictief, gegeven voor veel grappen. Echt niet allemaal ‘verboten’.

  Èn om nog even on topic te zijn. Die linksen zijn gewoon onhygiënische stinkerds. Enig idee hoe je afvoer gaat stinken met steeds urine erin als je maar 2m doucht? En hoe bespaar je water als je onder de douche je tanden poetst? Hoe is dat te rijmen met de kraan uit als je poetst? Sta je daar 5 minuten in je nakie, nat bibberend je tanden te poetsen in de 2 minuut douchebeurt. En dan plassen langs je benen om toch weer warm te worden of zo.
  Echt! Logica en links… Niet in 1 zin te gebruiken.

 15. Flesje in de stortbak
  ……1/2 liter x 4x per dag toilet X 365 dagen = 730 liter per persoon
  X 4 personen = 2920 liter per jaar bespaart op 1 huishouden

 16. Ik trek 1x per week de wc door om water te besparen
  Nu zit de wc verstopt 😉 😉 😉 en zit ik in de tuin de peultjes te bemesten (not)

  Tip leg een fles, 1/2 literse of een 1liter in de stortbak, bespaart dan elke keer bij het doortrekken een 1/2 tot een liter water per keer

  Ik vindt wel dat het douchewater en hemelwater hergebruikt zou kunnen worden als spoelwater voor de wc, probleem met oppompen uit een voorraad tank: stroom is duurder de water 😆 😂 🤣 💀

 17. Kan mij herinneren dat jaren geleden een 2e (slaap)kamerlid van de sp of gl of pvdd hier in neder(ig)land ook al eens zo’n voorstel heeft gedaan…….. de goed bedoelende naïeveling. Algemene hilariteit bij z’n collega’s van de 2e (slaap)kamer.

 18. Ben zo benieuwd of die klimaat evangelisten die zo te keer gaan op straat met de zomer in 2020 als ze op vakantie gaan de vliegtuig massaal gaan pakken?
  Volgens gegevens van duurzaamheidsorganisatie Milieu Centraal stoot de gemiddelde Nederlander met een vliegvakantie naar Bali van twee weken inclusief hotel maar liefst 4.000 kilo CO2 uit. Ter vergelijking, een heel huishouden stoot jaarlijks gemiddeld zo’n 23.000 kilo CO2 uit.En zelfs vliegreizen binnen Europa zijn al erg vervuilend. Zo leidt een vliegreis naar het Franse Nice tot een uitstoot van ongeveer 240 kilo CO2 per persoon. Een reis naar Nice met de trein leidt tot maar 25 kilo CO2 uitstoot en met een benzineauto bedraagt de uitstoot zo’n 600 kilo CO2. En als je bijvoorbeeld met vier personen reist, is ook de auto milieuvriendelijker dan het vliegtuig.

 19. @ M. 18/10/2019 om 7:42 pm. Niet mijn, maar úw opmerking is in strijd met de vrijheid van meningsuiting. Namelijk: ik heb niet gesteld dat ‘willy’ die opmerking niet mocht maken en hem een verbod willen opleggen. Dit echter wilt u wèl ten aanzien van mij doen. U wilt mij middels uw opmerking beknotten in mijn vrijheid van meningsuiting, terwijl ik op grond van mijn vrijheid van meningsuiting een ander zeker wel onder de aandacht mag brengen dat hij\zij naar mijn mening (in dit geval: overtuiging) spottend schrijft en daarvoor rekening zal moeten afleggen.

  Ten tweede: hoewel ik u niet hoef te verklaren of ik wel eens gehoord heb van ‘karma’, toch het volgende. Ik heb zeker wel gehoord van goddelozen en ook van hen die zich met geesten en de verleidingen van de geesteswereld en de duivels bezig houden, terwijl ze dat zèlf hetzij moedwillig ontkennen hetzij zich daarvan niet bewust zijn.

  En tot slot, niet omdat ik daartoe niet in staat ben, maar puur en alleen omdat ik op dit standpunt sta: voor wat betreft dit onderwerp nu heb ik u voldoende geantwoord en sluit ik dit bij deze af.

  Groet van Günter.

 20. Of er geen belangrijkere dingen in het leven zijn. Op dit soort flauwekul nieuws zit (denk ik) niemand op te wachten !

  Maar is het bekend dat in urine stoffen zitten waar medicijnen van gemaakt worden ? Nee, natuurlijk niet.
  De urine-therapie, de superkritische CO II extractie, de urine is een ‘geweldige’ bron vol bruikbare elementen …. . Meten is weten, zonder informatie blijkt wederom : niets is meer wat het lijkt te zijn.

  Het is toch heerlijk om in het bos tegen een boom te sassen …. liefst tegen de wind in 😜

 21. Zuinig zijn met water is er al heel lang. Toch we kunnen er niet zonder. Ook water is door God aan ons
  gegeven voor ons levensonderhoud. En eigenlijk is overal water bij nodig en het is heel erg dat ze daarop
  willen bezuinigen. Wat een zwijnerij zal het worden.
  Onze wc gaat op regenwater daar is in ieder geval geen leidingwater voor nodig.

 22. Geachte Günter,

  Uw opmerking is in strijd met de vrijheid van meningsuiting: u wilt blijkbaar censuur als in een dictatuur: de censuur die de msm
  de facto toepassen door al wat hun niet bevalt weg te laten/te negeren.

  Heeft u weleens van karma gehoord?

 23. Ik heb twee wasmachines thuis. Dat is echt super handig, kan iedereen het aan raden.

 24. Maar dit artikel zet me wel aan het denken.
  Water, en straks ook de stroom op rantsoen kan van buitenaf maar op 1 manier geregeld worden en dat is via de straks verplichte slimme meter die via het internet (natuurlijk op 5G) verbonden is met diegenen die het rantsoen opleggen en dus met een simpele druk op de knop jou compleet buitenspel kunnen zetten.
  Alle mensen die dit niet door hebben trappen in een gigantische val waar geen terugweg meer mogelijk is als je er eenmaal inzit.

 25. @ willy 18/10/2019 om 2:10 pm Als u zo spottend schrijft (ik begrijp niet dat zoiets geplaatst wordt op Xandernieuws), moge u daarvoor rekenschap afgeëist worden. Matt. 12:36.

 26. De krankzinnigheid van de linksgroene maffiosie reikt inmiddels tot de hemel. De toren van Babel is er vergeleken niks bij.

 27. Laat die sociaal-linksgroenen toch hun zin krijgen! Dan komen ze er weldra achter dat ze eigenlijk misschien beter vanaf waren gekomen als ze hadden mogen vliegen, en zo Thailand hadden kunnen zien. Of dat een douchebeurt wel fris was geweest… etc etc. Het zijn geen helden of klimaatstrijders.

 28. Ben benieuwd wat de verkiezingsuitslag over 1,5 jaar voor groenlinks zal zijn. Laat staan voor d66.
  De klimaathype leeft alleen nog maar onder jongeren en onder volwassenen die er aan kunnen verdienen. Nu het steeds meer bekend wordt, dat het alleen maar draait om geld, (rutte gaf dat zelf toe in een speech), klimt men langzaam aan weer uit de onzinbubbel.
  Kijk naar de acties van boeren en de grote steun door de bevolking.

  Wat hebben we allemaal in de afgelopen tijd voor leugens over ons gekregen: zg discriminatie van zwarten door blanken, aangewakkerd door kick out en bij1, de klimaathype, uitgescholden worden voor rechtspopulist , een nazi enz.omdat je geen massa immigratie wilt.
  Allemaal bagger om normale nederlanders uit hun evenwicht te brengen.

 29. Als ik onder de douche sta, en ik moet plassen, dan plas ik. Doe dat al jaren. Is toch niets abnormaals !? En de meeste mensen die na het sporten douchen in de sportclub doen dat ook.
  @Willy Ik vind je commentaar grotere onzin. Wie plast er nu in een bad?? Daar lig je in. In een douche lig je niet in het water!

 30. Nou ik heb eigenlijk nog veel milieubewuster idee. Je moet je plee pas doortrekken als je hebt gescheten. Dat zou een berg water besparen.

 31. Waar blijven de commentaren van klimaatactivisten op 4G en 5G, GMO, glyphosaat/Roundup, lawaai’muziek’, meeroken, abortus, vaccins, andere gifmedicatie etc.?

 32. Idee was al eerder.
  Het zou beter zijn om in alles hun zin te geven,geen stroom,geen auto gewoon alles weg ermee.
  Dan zou er snel een einde komen aan dit soort onzin.
  Nu gaat het langzaam en moeizaam steeds beroerder.

 33. @Willy: 2:10 pm. Geweldig uw reactie, plas bijna in mijn boks, of mag dat ook niet van de groene kerk?

 34. Dankzij de socialisten, sociaaldemocraten en groenen, regeert de waanzin nu in Noorwegen.

 35. Toen ik dit artikel las, ben ik in een diepe lach geschoten, en ik ben er bijna ingebleven, dit artikel koste bijna al lachend mijn leven, stel je voor dat je al lachend aan de hemelpoort zou staan, Jezus zou daarmee niet kunnen lachen. plassen in de douche? wie verzint nu zo’n onzin? Je kunt nu wel water besparen, maar op deze manier, weet je wat, ik ga mijn bad onderplassen tot het vol is, en dan ga ik erin liggen, wie weet overleef ik het misschien, zeer plezant artikel. shalom

Comments are closed.