Nieuwe technologie projecteert stem of muziek rechtstreeks je hoofd in

Stel dat zo’n krachtige zender ooit in een satelliet wordt geïnstalleerd… (Afbeelding: Embed from Getty ImagesGetty Images (3)).

————————————————————————————————————————————–

Het klinkt als een science fiction of de paranoïde fantasie van een schizofreen, maar het is toch echt waar: een wetenschappelijk team van het prestigieuze MIT heeft technologie ontwikkeld waarmee op afstand een stem of muziek in je hoofd kan worden geprojecteerd. Iedere onwetende ‘ontvanger’ van zo’n plotselinge stem in je hoofd zou meteen denken gek te zijn geworden, maar volgens het MIT zal de technologie enkel gebruikt worden om de mensheid te helpen. Ja vast.

Het MIT team beschreef in het blad Optics Letters twee verschillende methodes hoe geluiden, muziek en opgenomen spraak met een laser in de hoofden van mensen kan worden gezonden. Beide technieken maken gebruik van het zogenaamde foto-akoestische effect, dat de formatie van geluidsgolven als gevolg van het absorberen van licht door een bepaald materiaal of stof omvat.

De wetenschappers slaagden erin om vanaf een afstand van ongeveer 2 ½ meter een geluid met een sterkte van 60 decibel (achtergrond muziek of een gesprek in een restaurant) in iemands hoofd te projecteren, zonder dat iemand de bron van dat geluid kon horen. (2)

Het team werkt eraan om deze afstand te vergroten, waardoor de onzichtbare stem ooit gebruikt zou kunnen worden in gevaarlijke situaties zoals een massale schietpartij. De autoriteiten zouden dan iedereen op een locatie of in een bepaald gebied of gebouw onmiddellijk kunnen waarschuwen zonder gebruik te hoeven maken van smartphones en alarmbellen, en zonder dat anderen deze waarschuwing zouden kunnen horen.

‘Stem van God’

Goedgelovige mensen zouden zomaar kunnen denken dat ze de stem van God of Allah in hun hoofd horen. Wat een fantastische manier voor religieuze leiders om hun volgelingen totaal te laten gehoorzamen en te bevelen allerlei dingen te doen (of te laten).

Net van totale controle steeds strakker

Op bredere schaal zien we zeker de afgelopen 10 jaar het aantal camera’s op straat exponentieel toenemen. Gezichtsherkenning is inmiddels normaal, en social media zoals Facebook hebben honderden miljoenen mensen zover gekregen om alles van zichzelf te laten zien aan iedereen die het maar wil weten (wij kunnen ons dat niet voorstellen, maar beseffen dat we een kleine minderheid zijn). Via onze smartphones (aan of uit) kunnen autoriteiten (of bedrijven en adverteerders) nauwkeurig onze dagelijkse gangen nagaan en op ieder moment uitvinden waar we ons bevinden.

Wat handig, want wat kan er mis gaan?

Daar komt in de toekomst dus deze techniek bij waarmee bepaalde partijen u stemmen, geluiden en muziek kunnen laten horen. Wat handig, zal de soms angstwekkend naïeve en doodeenvoudig te manipuleren jongere generatie ongetwijfeld denken. Volgens sommigen bestaat deze technologie al veel langer, dus wie weet waar en van wie die ‘wat handig’ gedachte in realiteit van afkomstig is…?

We moeten er niet aan denken wat er gebeurt als politie en het leger de beschikking krijgen over laser apparatuur waarmee met een afgrijselijk harde en pijnlijke toon een complete mensenmassa in één keer uitgeschakeld en letterlijk gillend gek gemaakt kan worden. Emanuel Macron zal zich met het oog op de Gele Hesjes vermoedelijk verlekkerd in zijn handen wrijven, en met hem de hele EU-elite in Brussel.

Overigens werden dit soort wapens al tientallen jaren geleden in de VS ontwikkeld. In 1989 werd er patent aangevraagd op een methode waarmee met microgolven geluidsgolven van grote afstand in het gehoorcentrum van mensen (en dieren) konden worden gezonden. (2)

Xander

(1) Daisy Luther via the Organic Prepper blog via Zero Hedge
(2) Truthstream Media (YouTube)
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)