NASA bereidt zich voor op ‘god van chaos’ asteroïde die in 2029 kan inslaan

Zo’n vaart zal het niet lopen… toch? (Afbeelding: Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Herkansing’ in 2036 als het stuk ruimtepuin van 340 meter doorsnee recht op de Aarde kan afvliegen

—————————————————————————————————————————————-

Nog maar 10 jaar en dan is het zover. Dan zal de 340 meter lange asteroïde 99942 Apophis, de ‘god van chaos’ , dichterbij komen dan de satellieten die in een geostationaire baan om de Aarde draaien. Een klein rekenfoutje of andere onvoorziene omstandigheid, en de 40.000 kilometer per uur vliegende asteroïde kan op onze planeet inslaan, wat ‘verwoestend voor al het leven’ zal zijn.

Op 3 april 2029 zal de ‘god van chaos’ (of ‘verwoesting’, genoemd naar de gelijknamige Egyptische afgod) de aardbol op ongeveer 30.000 kilometer afstand passeren. De meeste communicatie- en weersatellieten staan op een afstand van ongeveer 35.786 kilometer. Het enorme rotsblok is dan ook ingedeeld in de categorie ‘Potentieel Gevaarlijke Asteroïdes’ (PHA).

NASA wetenschappers waarschuwen dat de baan van de asteroïde de komende jaren kan veranderen, waardoor een inslag niet geheel ondenkbaar is. Gebeurt dat niet, dan zal Apophis ‘buitengewoon helder’ aan de hemel verschijnen als hij de Aarde passeert. Dat gaat zo snel dat de breedte van de maan in slechts één minuut wordt overbrugd.

Sommige wetenschappers denken dat het zo’n vaart niet zal lopen, en schatten de kans op een ongekende wereldramp in op slechts 1 op de 100.000. De NASA ziet de komst van Apophis in ieder geval als ‘een unieke mogelijkheid voor de wetenschap’, onder andere om te leren hoe andere gevaarlijke asteroïden in de toekomst onschadelijk zouden kunnen worden gemaakt.

Boven Atlantische Oceaan en VS dichtste bij de Aarde

Astronoom Davide Farnocchia verklaarde dat ‘deze close encounter met de Aarde de baan van Apophis zal veranderen. Onze modellen laten tevens zien dat de wijze waarop deze asteroïde ronddraait kan veranderen, en er mogelijk veranderingen op het oppervlak zijn, zoals kleine lawines.’

Apophis zal vermoedelijk het eerst zichtbaar zijn op het zuidelijk halfrond, beginnend aan de oostkust van Australië en van daar verder gaand naar het westen, via de Indische Oceaan richting Noord Amerika. Daarbij komt de asteroïde boven de Atlantische Oceaan en in de avond boven de VS het dichtste bij de Aarde. De passage over de Atlantische Oceaan duurt ongeveer een uur, waarna de ‘god van chaos’ weer de ruimte in verdwijnt. (1)

‘Herkansing’ in 2036

Mits er inderdaad niets onverwachts gebeurt, natuurlijk. En anders volgt er mogelijk nog een ‘herkansing’, want als de baan van Apophis inderdaad volgens de berekeningen verandert, dan kan het stuk ruimtepuin in 2036 wel eens recht op de Aarde afvliegen. Bij een eventuele inslag op het land zal alles binnen een straal van 250 kilometer in één klap totaal worden vernietigd. Komt de asteroïde in zee terecht, dan ontstaat een verwoestende tsunami van 100 meter hoog.

Onontdekte ruimtestenen

En er kan altijd eerder iets vergelijkbaars gebeuren. In 2013 werd Rusland compleet verrast door een 10.000 ton wegende meteoor die bij Chelyabinsk neerstortte en forse schade veroorzaakte. Bij die dreun raakten op grote afstand 1500 mensen gewond.

In 2014 dook een tot dan toe onontdekte grote asteroïde plotseling op nog geen 62.000 kilometer afstand op, en eind juli van dit jaar bleek er een ruimtesteen van 57 tot 130 meter doorsnee op 71.000 kilometer langs de Aarde te zijn gevlogen, zonder dat iemand deze had ontdekt (2).

Xander

(1) Zero Hedge
(2) NOS
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Stichting de Zwerfkei is al collecteren om deze kei de andere kant op te sturen, U kunt nog doneren. Wordt lid, voor 100 euro per maand, krijgt U ook het maandblad “het flutje” gratis.
  (Sorry Xander voor de flauwe kul)

 2. Ik denk niet dat ik dat nog mee mag maken en al met al zijn er veel onzekere factoren.

 3. Nou, als die russische asteroïde toevallig in New York of Rome terecht was gekomen was het toch desastreus geweest…En niemand had hem op tijd opgemerkt…Dus hoezo zou dit niet kunnen gebeuren? Je hebt heg toch met eigen ogen gezien laatst in Rusland?

 4. Ach, er worden constant de meest vreselijke angstaanjagende voorspellingen gedaan, maar nog nooit zijn deze voorspelling ooit uit gekomen. Bij deze fake dreigingen draait het uiteindelijk altijd om geld bij de gewone burgers uit hun zakken te kloppen, onder het mom van hun eigen veiligheid of iets dergelijks. Daar NASA alles wat met ruimtevaart te maken heeft van A tot Z uit hun duim zuigen, kun je ze met dit verzinsel al helemaal niet serieus nemen. Je schiet als realist eerder in lach, dan je zorgen hoeft te maken.

 5. @sultan als alles eerlijk verdeeld zou worden het dubbele van nu. Maar zo als het nu nog even is Alles is voor Bassie, maar die tijd nadert zijn einde nu in rap tempo. Steeds meer mensen worden wakker het tij is gekeerd en in alles zal de onderste steen naar boven gehaald worden.

 6. binnen 20 jaar 2x.
  hoeveel fijnstof zal dit produceren
  hoeveel co2
  hoeveel etc…..?
  iemand enig idee en de tijd om dit nog te bereken?
  wat ik wel weet is dat de fosiele brandstof dan nog volop aanwezig is.
  in het kader van de verspilling een belasting op het niet verbruiken ervan nuttig?
  hallo … bent u er nog???; ik dan niet meer!

 7. Er is maar een geloof. licht -liefde in eenheid.in alles . de rest is theater. het einde van deze smerige theater-poppenkast is al zichtbaar. al het gene wat niet in en voor het licht werkt zal worden verwijderd. eerst de grote, de kleintjes volgen van zelf. oorlog en vernietiging door wat dan ook zal niet toegestaan worden De hemel is dan ook weer te zien en te beleven op aarde .

 8. Ook dat staat in de Bijbel, dat de sterren van de hemel zullen vallen.
  Er steeds meer natuurrampen zullen komen.
  Steeds oorlogen zullen zijn.
  Nu ben ik geen wetenschapper, maar weet wel dat het leven aan een zijden draadje hangt.
  Het alles sneller moet gaan dan de tijd…..

 9. @ Nk,

  Ons “magazijn” is te vol…. verzekerings technisch zou een “ uitslaande brand” een oplossing zijn. De brandhaarden zijn inmiddels wereldwijd de belangrijkste oorzaak. Die 500.000.000 is misschien wel de oplossing …. (om mee te beginnen)
  De overbevolking is hét allergrootste probleem van alles. 8.000.000.000.,00 = 8 keer duizend miljoen luxe artikelen….
  (vul het zelf maar in) . Ik wel en hij niet, dat gaat in de nabije toekomst niet meer op.
  Lees : Wereldbevolking: hoeveel mensen passen er op de aarde.

 10. Daar maken wij ons druk om? Het komt zoals het komt. Wat wil men er tegen doen. Als het mijn tijd is om te gaan dan ga ik. Ik weet waar ik terecht kom. Dat is het mooie van geloof.

 11. Planeet Niburu die ons volgens new-agers zal komen redden is volgens velen een gewone maar grote komeet die op de aarde zal neerstorten .
  Openbaringen spreekt over een ster die in de oceaan zal slaan en eénderde van het water op aarde zal vergiftigen tijdens het bewind van de antichrist ( en dus onderdeel van de wraak van God ) .
  Dit ding is nu onderweg om precies op het goede moment te arriveren .
  Hier kun je uit opmaken hoe laat het al is .

 12. @ Sultan

  Welk gedeelte gaat er precies over asteroïde op de Georgia Guidestones?

  “Maintain humanity under 500,000,000
  In perpetual balance with nature
  Guide reproduction wisely —
  Improving fitness and diversity
  Unite humanity with a living
  New language
  Rule passion — faith — tradition
  And all things
  With tempered reason
  Protect people and nations
  With fair laws and just courts
  Let all nations rule internally
  Resolving external disputes
  In a world court
  Avoid petty laws and useless
  officials
  Balance personal rights with
  Social duties.
  Prize truth — beauty — love —
  Seeking harmony with the
  Infinite
  Be not a cancer on the earth —
  Leave room for nature —
  Leave room for nature”

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

 13. Als de berekening van de te verwachte levensduur in 2029 op mij van toepassing zou zijn dan zou deze inslag een mooie afsluiter zijn van mijn leven. Lichtshow, knallen…….gewoon alles erop en eraan. 👍
  Natuurlijk ben ik niet zo egoïstisch ingesteld en zal het zien passeren van deze enorme rotsblok al voldoende zijn om te kunnen spreken van een ‘passend afscheidsgeschenk.’

 14. 1 op de 100.000…. Zo gering is dat niet, de kans op een winnend lot is vele malen kleiner….

 15. De snelheid van een voorwerp is verreweg dé bepalende kracht voor de verwoesting van de inslag.

  Mocht het ooit zover komen dat dit “rotsblok” inderdaad met mach 32 en het geschatte gewicht van honderdduizenden of misschien wel miljoenen kilo’s de aarde rakelings passeren dan zal onze wereldse zwaartekracht zeer ernstig verstoord worden met alle gevolgen van dien.
  Mocht er echter inderdaad op moeder aarde een confrontatie plaatsvinden, dan…. ja dan ? Dan blijkt de tekst op de Guidestones ( Georgia, Elbert County ) toch op waarheid te berusten !
  ——-.——-
  Bij snelheidsovertredingen is de kracht van deze “inslag” op de gatsometer de bekeuring. Met dank aan Maurice Gatsonides
  Bij internet is de snelheid bepalend voor de werk-snelheid (…. kunstmatige intelligentie, hét gevaar voor de mensheid)
  Het verzenden van berichten, incl. foto’s of video’s baart overheden grote zorgen, immers deze snelheid is (voorlopig nog) sneller dan de censuur van Microsoft,Facebook, Amazon, SAP, Google.

  Je zal het “geluk” toch hebben om bij de inslag-plaats te wonen, nooit geen koude voeten meer.
  Einstein zou zeggen : voordat het gebeurt is is het al bekend….( fake-news blijkt vaak naderhand realiteit te zijn )

Comments are closed.