Julian Assange gearresteerd: ‘De hand van de democratie wurgt de vrijheid’

WikiLeaks publiceerde in 2016 bewijs dat Rusland niet achter hacks Democraten zat, en van banden Clintons met pedo netwerk –Julian Assange wordt afgevoerd in een politiebusje. (Afbeelding: Embed from Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————

Na bijna 7 jaar in de ambassade van Ecuador te hebben ‘gewoond’ heeft dat land de asielstatus van Julian ‘WikiLeaks’ Assange ingetrokken, waarna hij ogenblikkelijk door de Britse politie werd gearresteerd, zodat hij (op den duur) uitgeleverd kan worden aan de VS. ‘De hand van de democratie wurgt de vrijheid,’ omschreef een woordvoer der van het Russische ministerie van BuZa treffend de situatie, die niet alleen op de behandeling van Assange, maar inmiddels op de meeste landen en volken in het Westen van toepassing is, en zeker op Nederland.

‘Het VK moet zich verzetten tegen deze poging van de regering Trump…’ riep Assange –met lange witte baard-  toen hij door zeven agenten werd afgevoerd en in een busje werd geduwd. (2)

WikiLeaks noemt het intrekken van de asielstatus van oprichter Assange, die in 2012 de Ecuadoriaanse ambassade invluchtte, ‘illegaal’ en ‘een schending van het internationale recht’. Behalve de VS heeft ook Zweden om zijn uitlevering gevraagd. (1)

De president van Ecuador, Lenin Moreno, rechtvaardigde het intrekken van Assanges asielstatus vanwege ‘zijn onhoffelijke en agressieve gedrag’, en daarnaast de ‘vijandige’ acties van WikiLeaks. De spreekwoordelijke druppel zou de publicatie eerder dit jaar van geheime documenten van het Vaticaan zijn geweest.

VN afgezant: Assange wordt gemarteld in VS

Ook een VN afgezant waarschuwde Ecuador vorige week dat het intrekken van Assanges asiel een schending van zijn mensenrechten zou betekenen, omdat hij daarna vrijwel zeker zal worden gemarteld als hij eenmaal aan de VS is uitgeleverd.

In 2018 verloor Assange tijdelijk zijn internet toegang nadat hij informatie had gepubliceerd waaruit bleek dat de president Moreno betrokken is bij een corruptieschandaal, zoals het witwassen van geld in het buitenland.

Gisteren beschuldigde WikiLeaks Ecuador ervan Assange ‘intensief te bespioneren’, en deze gegevens te delen met de Britse en Amerikaanse autoriteiten. WikiLeaks vraagt nu om donaties om de verdediging van Assange te kunnen financieren.

Dat lijkt echter een kansloze zaak indien Assange onder de Amerikaanse Patriot Act als ‘terrorist’ wordt gebrandmerkt. Die hebben namelijk nul komma nul rechten in Amerika.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Sky News
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

2017:
03-01: Julian Assange herhaalt: Russen 1000% zeker niet achter hacks

2016:

05-12: Volkspedagogen: Zo voeden de reguliere nepnieuws media u politiek-correct op (/ Door WikiLeaks aangetoonde banden Hillary Clinton met pedo netwerk worden door politiek-correcte Nederlandse desinformatie- en propagandamedia ‘nepnieuws’ genoemd)
06-11: Julian Assange: Saudi Arabië en Qatar financieren zowel ISIS als Hillary Clinton
05-11: WikiLeaks emails: Feestjes Democraten met 6 jaar oude kinderen in hottubs
05-11: WikiLeaks onthult bizar satanisch en pedofiel netwerk rond Hillary Clinton

2012:
01-12: Wikileaks oprichter: Plotselinge totalitaire wereldcontrole via internet zeer dichtbij

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. Zo de engelse politieke mob wil Assange naar Zweden terwijl zij de zaak tegen Assange gesloten hebben . Het zit er naar uit dat de engelse hem niet uit willen of kunnen uitleveren aan Amerika .
  Dus proberen de engelse Zweden er voor te spannen
  Mijn conclusion : al politici are shoften .

 2. Before the election of Trump . Wikileaks was a fantastish organizatie .
  Nou Trump weet er niets van dit gezegd te hebben . Er komt meer en meer waarheid naar voren dat Trump een actot is van de deep state .

 3. Denk nu niet dat met de arrestatie van Assange een einde zal komen aan wikileaks. Hier zit een heel netwerk achter waar Assenge volgens mij zelfs geen enkele inbreng meer in had sinds hij in de ambassade van Ecuador zijn toevlucht had gezocht. Assenge zijn naam zal en werd altijd in één adem vernoemd met wikileaks als er weer onthullingen verschenen. Nee, ik heb er heel goede hoop op dat wikileaks onthullingen zal blijven doen. Iedereen kan er terecht die gelijk welke malversaties aan de kaak wil stellen van regeringen in zijn land of denkt men nu werkelijk dat Assenge dat allemaal zomaar kon opzoeken op internet? Alle onthullingen betreffen inside-jobs. Hij zal aan een heel ‘streng’ verhoor onderworpen worden om de namen van diegene die aan de touwtjes trekken bij wikileaks bekend te maken. Hopelijk voor wikileaks kent hij er niet te veel. Dat is mijn gedacht hierover.

 4. Staat er niet over Babel o.a geschreven:Die zijn gevangenen niet vrij laat?
  Het einde van Babel is in het zicht.Hij zegt:Gaat uit van haar,want haar zonden zijn tot de hemel opgestegen>gehoord/gezien.
  Houdt openbaringen 18 in het zicht.

 5. Zijn behandeling in de VS is totaal afhankelijk van aan welke kant van de kloof Assange terecht komt. In en vanuit Deep State land, zal er geprobeerd worden om hem te doden. In Trumpland worden zijn mogelijke getuigenissen verwelkomd.

 6. Een Australisch staatsburger en journalist wordt op Equadoriaans grondgebied van hun ambassade in Londen in het VK gearresteerd vanwege het ‘schenden van borgtocht’ op een verzoek om uitlevering door Zweden vanwege een inmiddels vervallen aanklacht van ‘seksueel delict’ (onbeschermde sex met een ‘prostituee’) omdat Zweden een uitleveringsverdrag heeft met de US dat hem aanklaagt voor spionage: het publiceren van belastende informatie over het handelen van US strijdkrachten. Multatuli omschreef het in een korte zin verwoord als:”Barbertje moet hangen”. (rechter: uit al het bewijs blijkt dat u Barbertje vermoord heeft. Aangeklaagde Lothario: maar edelachtbare? Daar staat ze! Rechter: U moet hangen!)

 7. “In a Time of Universal Deceit, Telling the Truth Is a Revolutionary Act.” (George Orwell)

 8. @ Willem
  Er zijn zeker mensen die de EU spuugzat zijn, maar verwacht geen wonderen. De criminelen in Brussel zijn zeer succesvol in het manipuleren van de bevolking. De overgrote meerderheid vind het ook allemaal wel best en heeft geen enkele idee waar het naar toe gaat. De arrestatie van Assange wordt door menigeen in de diverse fora begroet als een blijde gebeurtenis. Persoonlijk vind ik het vooral een symbolische daad van terreur. Gekoppeld aan de sinistere plannen het vrije woord te verbieden. We stevenen af op een totale dictatuur en staan er zeker al met een been in.

 9. Toch overduidelijk omkoping van IMF én het vaticaan/opus dei aan corrupte moreno om wraak te nemen op Assange door zijn asielstatus in te trekken om hem te verhinderen nog meer kuiperijen van de elite openbaar te maken – alsof wij intussen niet weten welke monsters achter de schermen aan de touwtjes trekken en de hele wereld bedriegen, beliegen en bestelen.
  De geest is uit de fles en ongeacht wat de elite ook zal proberen, ze zullen nooit meer in hun opzet slagen door de toenemende bewustwording en dat besef veroorzaakt paniek…de macht van aantal, 99%, zal overwinnen op 1% elite.

  Ik ben heel benieuwd of en hoe journalisten en pers de persvrijheid en vrije meningsuiting zullen verdedigen door hun protest op dit politieke machtsspelletje om Assange de mond te snoeren…tenslotte gaat dit élke journalist aan.

 10. Overigens heeft Wikileaks nog een troef achter de hand. Alle documenten die ze tot dusver over de Amerikanen, Equador en het Westen hebben verzameld, kunnen ze nu wel eens gaan dumpen op internet…..

 11. Een democratie is niet op waarheid berust maar op een leugen. Het laatste is waar de mensen zo heilig in geloven. De waarheid is immers zo hard als beton. Onverdraaglijk en je stoot je hoofd er zo hard aan…..

 12. Zo word er omgegaan, met mensen die de waarheid vertellen, over de lugubere politiek van heersers. Zo is het altijd gegaan, het is nooit anders geweest. En de NWO lakeien, en de globalistische krachten, wrijven vergenoegd in hun handen.

 13. Wat ik in het artikel mis, is dat Ecuador een lening van het IMF heeft mogen ontvangen van 4,2 miljard Dollar. Uitlevering op grond van onbehoorlijk gedrag? In mijn ogen verkocht.

 14. Vermoedelijk geschiedt er een wonder met de a.s. EU verkiezingen. Heel veel mensen zijn het gedoe in Europa spuug zat.

 15. Zijn seksuele escapades zijn niet helmaal fris daar gaat hij voor vervolgd worden. Maar deze man heeft vele ogen ontsluierd daar is de vs niet blij mee. Op de foto ziet hij er gebroken uit ze zullen toch niet ….. bab wat een land ben blij dat ze weg gaan

 16. Mensen die de waarheid vertellen en zich inzetten voor recht lijken geen
  plaats te hebben op de wereld, zo belangrijk is corruptie, macht en geld.

 17. Stel dat het waar is wat Assange weet, dan moet er binnenkort zoveel nadelige keihard bewijs boven tafel komen, die de wereld zal doen schudden!

  Ik moet het eerst allemaal nog maar is zien!

 18. Dit is dan het trieste einde van Assange aan wie we veel te danken hebben. Nu de gele vestjes in Frankrijk nog. Daarna is het definitieve einde van ons vrije westen in zicht. Tenzij er een wonder geschiedt, door bijvoorbeeld een grote omslag na de aanstaande EU verkiezingen. Maar ik vrees het ergste…

 19. Inderdaad de vrijheid is ver zoek, maar absolute vrijheid bestaat niet er zijn nog normen en waarden. Shalom

Comments are closed.