Is Elon Musk ‘wakker’ en ‘verlicht’?: ‘Menselijk bewustzijn moet worden verhoogd’

—————————————————————————————————————————————–

Wat is dat eigenlijk, ‘wakker’ of ‘verlicht’ zijn? Is dat het volgen van de boodschap van Marcel Messing (et al.)? – Helma Broekman: Spiritueel ontwaakt zijn is NIET de sleutel

—————————————————————————————————————————————–

Heeft Tesla/SpaceX tycoon Elon Musk zich bij de ‘wakkere’ beweging van ‘verlichte mensen’ aangesloten? Op Twitter pleit hij namelijk voor het verhogen van het menselijke bewustzijn om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen, zoals hoe het leven op aarde voor een catastrofe kan worden behoedt. ‘Sommigen haten de mensheid, maar ik hou zóveel van de mensheid.’ En hoe zit het nu eigenlijk met die beweging van ‘verlichte’ werkers en mensen, die de laatste tijd ook in Nederland steeds meer volgelingen krijgt?

De dwarse tech miljardair geeft overigens zelf het antwoord: ‘Door het leven multiplanetair te maken wordt de omvang en de schaal van het bewustzijn vergroot. Het stelt ons tevens in staat om de biosfeer te back-uppen, en al het leven zoals we dat kennen te beschermen van een calamiteit op de Aarde. De mensheid is de hoeder van het leven, en geen andere soort kan leven naar Mars transporteren. We kunnen ze niet in de steek laten.’

Aankoop van Twitter, aanvaring met Gates

De afgelopen maanden is er enorm veel te doen geweest rond Musk nadat hij na een flinke strijd Twitter voor $ 44 miljard had aangekocht, een van de grootste aankopen ooit. In mei kondigde hij aan dat de deal ’tijdelijk on hold’ was gezet vanwege een mogelijk enorm aantal fake accounts op Twitter. Afgelopen vrijdag werd een ander obstakel voor de overname uit de weg geruimd, toen de social media gigant meedeelde dat de verplichte wettelijke wachttijd voor een anti-trust onderzoek verlopen is. (2)

Eind april had Musk een aanvaring met Bill ‘vaccin’ Gates, die dankzij zijn promoten van de fatale Covid-19 genmanipulatie injecties en zijn onverklaarbare ontmoetingen met Jeffrey Epstein – gevolgd door een onmiddellijke scheiding – zijn image als onbaatzuchtige filantroop pijlsnel is kwijtgeraakt.

De Tesla voorman twitterde spotprentjes van de voormalige Microsoft topman, en vergeleek hem met de nieuwe belachelijke Apple emoji van een zwangere man. De belediging was tevens gericht tegen de krankzinnige woke cultuur die door onder meer Gates wordt gefinancierd.

Musk gaat ondertussen gewoon door met zijn provocatieve vragen en opmerkingen. Afgelopen zaterdag twitterde hij dat ‘het enige dat nog opmerkelijker is dan het niet lekken van de klantenlijst (van Epstein/Maxwell) door het ministerie van Justitie is dat niemand in de media erom maalt… Soms denk ik dat mijn lijstje vijanden te kort is, dus…’ (4)

‘Musk probeert VS en wereld van vernietiging te redden’

‘Elon Musks strijd om Twitter over te nemen en de vrijheid van meningsuiting te herstellen is een strijd om het basisfundament van wat een echte vrije samenleving zou moeten zijn, te redden,’ schreef de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong in april. ‘Ieder persoon in het bestuur van Twitter doet zijn deel bij het proberen te vernietigen van de Verenigde Staten en het opgeven van onze soevereiniteit en waardigheid aan de Verenigde Naties, precies zoals de openlijke doelstelling is van het World Economic Forum.’

‘De haat dat deze mensen hebben om het fundament van vrijheid te verwoesten is onvoorstelbaar… Deze kwaadaardige manipulators denken dat ze het volk de hele tijd kunnen belazeren. Ze doen hun uiterste best om iedereen te brainwashen… om hun verwrongen kijk op vrijheid aan de hele bevolking op te dringen. Dit zijn dezelfde mensen die de grond kussen waar George Soros op loopt terwijl hij hand in hand loopt met Klaus Schwab – mensen die niet kunnen sterven zonder dezelfde wereld te vernietigen die hen juist hun status en rijkdom gaf.’

Is Elon Musk wakker en verlicht?

Om terug te komen op de eerste vraag: Nee, Elon Musk is niet ‘wakker’ of ‘verlicht’. Hij komt met een louter technologische oplossing voor de problemen van de mensheid: we moeten de ruimte in en andere planeten koloniseren. Van enig spiritueel ‘ontwaken’ is dus geen sprake. Ook zijn openlijke visie dat we waarschijnlijk in één grote simulatie leven, verandert daar niets aan.

Wat is het dan wel, ‘wakker’ of ‘verlicht’ zijn? Daar blijken de meningen hemelsbreed over te verschillen. De één noemt zich al zo als hij of zij door heeft gekregen hoe we als burgers werden en worden bedrogen met corona plandemie en de daaraan gekoppelde totaal onzinnige maatregelen (lockdowns, mondkapjes e.d..) en natuurlijk de gewraakte Covid ‘vaccinaties’, die in de landen waar deze het meest zijn toegediend al zo onnoemelijk veel ellende hebben veroorzaakt (zieken, gehandicapten, doden). Of hoe we door alle opzettelijk veroorzaakte crises (Oekraïne / Rusland, energie, voedsel) door de globalistische elite in een technocratische ‘Great Reset’ klimaatdictatuur worden gerommeld.

Marcel ‘maak je geen zorgen’ Messing?

Een volgende vindt zichzelf of iemand anders pas ‘wakker’ of ‘verlicht’ als iemand besef heeft van een overkoepelend plan met de mensheid, een goddelijk ‘bewustzijn’ en een spiritueel ontwaken. De bekendste Nederlandse naam in deze wereld is tot op heden Marcel Messing (‘Worden Wij Wakker?), die op zijn website met allerlei hoogdravende metaforen zoals ‘op de golfslag der verandering het onveranderlijke zoeken’, en ‘de stroom van het leven neemt degenen die ervoor openstaan mee naar de plek waar nieuw zaad van inzicht de beste mogelijkheden heeft om te ontkiemen’ velen lijkt aan te spreken.

Persoonlijk ben ik behoorlijk geschrokken van hoe weinigen zien dat zijn met ogenschijnlijk grote bewogenheid gebrachte en veel kennis gelardeerde boodschap dezelfde misleidende, om niet te zeggen gevaarlijke geestelijke passiviteit veroorzaakt als het systeemchristendom dat al eeuwen heeft gedaan. Want ondanks het wijzen op ‘archonten’ die de mensheid al duizenden jaren gevangen houden in de Luciferiaanse schepping, termen zoals ‘lichtwezens’ en ’terugkeren naar het oorspronkelijke veld’, en ondanks het wijzen op de ware betekenis van het Bijbelse evangelie en de volop in gang gezette eindtijd, en ondanks het benadrukken dat we niet moeten toegeven aan angst, lijkt Messing niet daadwerkelijk te voelen waar het echt om draait.

Met zijn zachte, bijna hypnotiserende stem beweert Messing bijvoorbeeld dat de enige manier waarop we deze eindtijd en aanstaande ingrijpende transformatie kunnen overleven het ‘staan in het Licht is. De archontoi kunnen je niet eens zien.’ Zijn vele artikelen en urenlange gesprekken zijn dan ook samen te vatten met ‘maak je geen zorgen, we zijn allemaal Lichtwezens, het komt allemaal goed.’

Een quasi geruststellend zijpad

De kern van de boodschap van Messing, en met hem bijna alle andere ‘lichtwerkers’ of ‘bewusten’ op het internet en social media, komt erop neer dat als je enkel maar voldoende ‘besef’ hebt dat je een ‘lichtwezen’ bent, voldoende ‘bewust’ bent dat je een goddelijke scheppingskracht bezit, het Duister vanzelf verslagen wordt of reeds is, en de Nieuwe Wereld spoedig zal aanbreken.

Eerder zagen we deze incomplete, naïeve, verdraaide en zelfs gevaarlijke houding terug in het christendom, dat – in contrast met de eerste leringen – ‘God’ en ‘redding’ heeft geëxternaliseerd tot een geloofssysteem rond een symbool en met bepaalde regels, belijdenissen, gedragingen en uitspraken, en dat van de Christus een soort religieus cultfiguur heeft gemaakt.

Messing prikt daar weliswaar doorheen, maar gaat vervolgens eveneens voorbij aan de diepste kern door mensen met weinig doorvoelde beschrijvingen steeds weer op quasi geruststellend zijpad te brengen, daarbij de realiteit bagatelliserend dat de strijd rond de menselijke ziel een zeer, zeer serieuze is, en ingrijpende consequenties zal hebben voor degenen die deze strijd verliezen. Een automatische overwinning is dan ook beslist niet gegarandeerd.

Helma Broekman: Spiritueel ontwaakt zijn is NIET de sleutel

Het zal lezers niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd regelmatig aandacht besteed aan het unieke en spraakmakende kanaal van Helma Broekman, omdat zij naar mijn overtuiging nog de enige is die een scherp en levend besef heeft van waar het werkelijk om draait, dat het allemaal niet zo simpel en eenvoudig is als enkel jezelf van iets goddelijks ‘bewust’ zijn, dat er juist veel innerlijk werk en strijd voor nodig is, en die dit ook durft te zeggen en schrijven.

In haar splijtende artikel van vandaag (‘Shocking Shock‘ (Telegram)) wijst ze nogmaals op de grote verandering die eraan komt, de keus die ieder mens met zijn eigen vrije wil heeft tussen de ‘evolutie naar een kosmische Godsmens, of… de devolutie naar een Transhumaan stoffelijk astraal mens.’ Veel mensen stemmen onbewust volledig in met het laatste, vervolgt Broekman, die waarschuwt dat de mens dan ‘eeuwig gevangen blijft in de stoffelijke en astrale werelden, daar het bewustzijn zodanig vernauwd is geraakt dat de natuurlijke evolutionaire ontwikkeling van bewustzijn naar een kosmische Godsmens is stopgezet.’

‘Deze bewustzijnsvernauwing heeft niets te maken met wel of niet spiritueel zijn… Sterker nog: hoe meer men denkt spiritueel ontwaakt te zijn, hoe geavanceerder de matrix (het duister) optreedt.’ Daarmee legt ze de vinger op de zere plek van het passieve vertrouwen op de ‘demiurgische godheid’ die als ‘gemoedelijke vader’ optreedt om zijn (zogenaamde) kinderen te beschermen, en zo ieder bewustzijn weet te vangen.’

Onder meer dit soort ernstige waarschuwingen is wat haar krachtig onderscheidt van alle ‘mooipratende’ lichtwerkers, die er vooral mee bezig lijken te zijn mensen een goed gevoel te geven, alsof de strijd reeds gewonnen is. Overigens biedt Broekman de mensheid wel degelijk veel hoop, maar benadrukt tegelijkertijd dat redding en verlossing NIET vanzelf komt, NIET extern is, NIETS te maken heeft met een ‘geloofsbelijdenis’, en iets vergt waarvan keer op keer blijkt dat de meeste mensen dit te moeilijk vinden: naar binnen keren en jezelf onder ogen zien, en jezelf laten onderzoeken en uitzuiveren door het Licht (/ de Geest). Een pijnlijk, maar zeer noodzakelijk en cruciaal proces, dat de meesten weigeren aan te gaan, of niet voltooien, of weer laten roven.

Het ware ‘bewust’ worden is pas mogelijk als je ‘jezelf ontdoet van de wereldwijde bewustzijnsvernauwing en gevangenschap binnen een afgebakende feitelijk wereld,’ en dat kan alleen als je ‘in totale liefde bentNiet spiritueel ontwaakt zijn is de sleutel, maar de onnoemlijke zachte, doch krachtige onvoorwaardelijke liefde voor je medemens zelf.‘ Helma Broekmans finale conclusie (‘Liefde. Punt. (5)) komt feitelijk naadloos overeen met de oorspronkelijke leringen van Jezus de Christus: ‘Heb de Liefde (‘God’) lief boven alles, en je naast als jezelf.’

Xander

(1) Elon Musk (Twitter)
(2) New York Post
(3) Armstrong Economics
(4) Zero Hedge
(5) Lichtkind (Telegram) ( / YouTube kanaal)

Afbeelding: Gerd Altmann, Pixabay