Iraanse generaal: ‘Alleen een militaire actie kan Gaza nog redden’

De Iraanse brigadier-generaal Mir-Faisal Baqerzadeh verklaarde afgelopen maandag dat de Palestijnen op de Gazastrook alleen nog te redden zijn door middel van de ‘militaire optie’. Volgens hem is de tijd gekomen dat de moslims de wapens opnemen tegen Israël.

In het licht van de Israëlische operatie tegen de door Iran gesteunde Palestijnse terreurgroep Hamas is de Iraanse Luchtmacht in verhoogde staat van paraatheid gebracht.

‘Iraanse vliegtuigen hebben recentelijk 120 succesvolle vluchten gemaakt en hebben nog niet eerder vertoonde missies uitgevoerd,’ verklaarde brigadier-generaal Hassan Shah-Safi van de Iraanse luchtmacht gisteren.  

Volgens Shah-Safi is ‘de vijand’ voortdurend bezig met het monitoren van de Iraanse vliegbewegingen. Hij vervolgde dat het Iraanse leger daarom altijd waakzaam is, omdat ‘de vijand’ anders zou kunnen toeslaan.

De Iraanse president Ahmadinejad verklaarde dinsdag dat de Israëlische aanval op Gaza, die als doel zou hebben de uitroeiing van Hamas en de Palestijnen, zou leiden tot de ‘desintegratie van het Israëlische regime.’ 

Xander 

Bron: Press TV