In Nederland zijn al vele honderden protestgroepen tegen het corona beleid actief

—————————————————————————————————————————————-

Al 53 groepen aangesloten bij Algemeen Burger Collectief

—————————————————————————————————————————————-

Gisteren voerde Ab Gietelink (Café Weltschmerz) een gesprek met de succesvolle ondernemer en ingenieur Ferdinand van der Neut, woordvoerder van het Algemeen Burger Collectief (ABC), een federatie van meer dan 50 actiegroepen tegen het corona beleid van de overheid. In totaal zetten in ons land al vele honderden protestbewegingen zich in om de corona maatregelen van tafel te krijgen, en de vrijheid, democratie en eerlijke informatievoorziening door de media te herstellen.

Het ABC richt zich vooral op het RIVM, het kabinet en de media. In de modellen van het RIVM worden geen bewijzen getoond voor de maatregelen (zo is het coronavirus al sinds eind mei in niet één zieke met luchtwegklachten meer aangetroffen). Dat geldt zowel informatie over corona als ook ten aanzien van de boeren en vaccins. Bij de overheid falen ministers en ministeries, die regelmatig kampen met schandalen en die twijfelachtige standpunten innemen, zoals minister Grapperhaus nu geen onderzoek wil laten doen naar ritueel kindermisbruik.

‘We zien dat de media het nalaten om goed nieuws te brengen,’ begint van der Neut. ‘En er is heel veel goed nieuws, zoals het HCQ (hydroxychloroquine)+zink verhaal. Dat wordt belachelijk gemaakt, terwijl er tal van landen zijn die daar resultaten mee behalen, zoals gemiddeld 77% minder corona slachtoffers.’

‘Burgers tegen Onrecht’ en ‘De Andere Krant’

De groep ‘Brabant in Opstand’ is de ‘geestesvader van het ABC’, legt hij uit. Zij kwamen met het idee om de krachten met andere protestgroepen te bundelen. ‘Burgers tegen Onrecht‘ bestaat al wat langer, en was in december 2019 al bezig met een protestmarathon bij de Tweede Kamer. Deze groep eist een NEXIT, het aftreden van Rutte, en de komst van een bindend referendum.

De Andere Krant‘ zit nu in zijn 3e jaargang, en is zeker dit jaar steeds bekender geworden. Zij pakken per krant een specifiek thema aan (zoals bijvoorbeeld Rusland en de echte feiten over 9/11).

Van der Neut: ‘Maar echte verbinding is niet met groepen die hetzelfde denken, maar met mensen die een andere mening hebben.’ Daarom zitten in het ABC groepen met ieder hun eigen insteek, zoals ook de Gele Hesjes. Het gaat erom niet de onderlinge verschillen op te heffen, maar van elkaar te leren. Wel is er het gemeenschappelijke streven om de corona maatregelen op te heffen en de vrijheid in Nederland te herstellen.

Onafhankelijke Pers Nederland‘ is een andere, recent opgerichte groep. OPN wil de ècht onafhankelijke verslaggeving weer terugbrengen, en hebben geen geldschieters met andere belangen. Zijn zien dat samenleving grote schade wordt toegebracht doordat de berichtgeving in Nederland zo verdraaid is. (Bedenk hierbij dat de eigenaar van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), dat aan de basis staat van het ‘nieuws’ van alle grote mainstream media, ‘massa entertainer’ John de Mol is).

‘Samen Eén voor Nederland’ werd onlangs opgericht naar aanleiding van ‘Een Oorlog Reeds Verloren’ van Sven Hulleman, die overigens zelf (nog?) niets met deze beweging te maken heeft. Communicatie en aanmelding verloopt voornamelijk via Telegram, een app die ook op een gewone pc kan worden geïnstalleerd.

Voor Vrijheid.nu is opgericht door Frank Rusink, die op de achtergrond een grote rol gespeeld heeft bij de totstandkoming van ABC.

Stichting Vaccinvrij en Viruswaarheid strijden tegen RIVM

Ook Stichting Vaccinvrij is bij het ABC aangesloten. Oprichter Door Frankema is al vele jaren bezig om schade door vaccinaties aan te kaarten. Daarbij loopt ze tegen nogal wat barrières van de overheid aan. Zo claimt het RIVM sinds 2 jaar dat vaccins ‘bewezen veilig’ zijn, terwijl er heel veel ander bewijs is dat dit beslist niet het geval is. Bovendien weigert het RIVM ondanks 10 WOB-verzoeken nog steeds om objectief bewijs te leveren van hun bewering dat vaccins ‘veilig’ zijn.

Viruswaarheid.nl zit eveneens in het collectief, en is een proces begonnen om informatie en bewijsmateriaal boven tafel te krijgen. ‘Het problematische is dat het RIVM soms gewoon toegeeft dat ze dat bewijs helemaal niet hebben,’ aldus Gietelink. Van der Neut: ‘Maar op basis daarvan gebeuren er wel de meest vreselijke dingen in ons land.’

Het RIVM doet zelfs het omgekeerde; voor de eigen stellingen hoeven ze geen enkel bewijs te presenteren, maar als een tegenpartij dan met wetenschappelijk bewijs komt (bijvoorbeeld dat de HCQ therapie werkt, wat uit vele studies is gebleken), dan wordt ineens beweerd dat het niet aan ‘de gouden standaard’ zou voldoen.

‘Je hebt nu mensen die nog steeds het beeld hebben dat vaccins veilig zijn,’ vervolgt Van der Neut. ‘Die gaan zich aanmelden om die vaccins te testen. Dat gaat ons echt aan het hart.’ Ook hij wijst op de desastreuze Mexicaanse griep vaccinatiecampagne in 2009, toen de meeste ‘veilige’ vaccins chemisch moesten worden vernietigd, en duizenden mensen en kinderen gezondheidsschade opliepen, en er 1200 permanent gehandicapt raakten. De overheid heeft inmiddels een tientallen miljoenen euro’s kostende schadeclaim hiervoor uitgekeerd.

Het nieuwe ABnormaal

‘En hoe kun je nu praten over een nieuw normaal tijdens een crisis die zich nog nooit eerder zo heeft voorgedaan?’ (Correctie: tijdens een volstrekt gewone en niet bijzondere uitbraak van een coronavirus, die in het kader van een bepaalde agenda met opzet een totaal andere aanpak dan normaal kreeg – X.) ‘Een handjevol ‘geselecteerde experts en deskundigen bepalen ondemocratisch dat we vanaf NU de mensheid anders gaan inrichten.’ We hebben het duizenden jaren anders gedaan, maar zij hebben ineens tot ‘afstand houden’ en ‘vaccins’ besloten.

De Uprising Group, waar Van der Neut van oorsprong toe behoort, is ontstaan vanuit een auto-optocht op 5 mei, bevrijdingsdag. ‘Wij willen eigenlijk nergens TEGEN zijn. Als je in een restaurant komt zeg je ook alleen wat je WEL wilt. Maar als de ober lastig gaat doen – in dit geval zegt ‘neem een vaccin’ – dan zijn we wèl ergens tegen.’ De Uprising Group is voor ‘een eerlijke vrije wereld’, en wil dat de obstakels daarvoor, zoals de corona noodwet en opgelegde vaccins, worden verwijderd.’

Gietelink haalt dan het door zijn broer opgerichte ‘Stop Lockdown.nu‘ aan. Die groep moest enorme moeite doen voor een protestmars van een half uurtje door Amsterdam. Van der Neut bevestigt dat alle groepen erg worden tegengewerkt door de overheden. Gemeentes verbieden op basis van ‘anderhalve meter’ en de ‘volksgezondheid’ allerlei demonstraties, die een grondrecht zijn. ‘Wij ageren juist tegen die anderhalve meter, want die is helemaal niet bewezen, en er is ook helemaal geen noodzaak voor.’

Keihard ingrijpen politie tegen vreedzame Viruswaarheid demonstranten

Viruswaarheid heeft die tegenwerking aan den lijve ondervonden toen de politie in Den Haag op 20 augustus letterlijk inhakte op vreedzame demonstranten, waarvan er een aantal in de gevangenis werden gezet en hoge boetes kregen. Gietelink: ‘Daar is echt een zwartboek van aan te leggen, wat allemaal niet naar boven komt.’

De beelden van het politiebusje waaruit 6 ‘Romeo’s’ (undercover agenten in burger, in dit geval gekleed als relschoppers) uit stormden, gingen viraal, ook in het buitenland (in juni was dat al eens eerder gebeurd, ook in Den Haag). Dat keiharde ingrijpen zou volgens Van der Neut zijn gedaan om slecht één man, die niet bij de aangemelde demonstratie hoorde, flinke problemen veroorzaakte. ‘Maar alles en iedereen in de buurt kreeg klappen met ploertendoders, een illegaal wapen. Je ziet bij die mensen (en kinderen!) enorme blauwe plekken, dat richt zoveel schade aan.’

Media schetsen misleidend beeld door enkel het establishment het woord te geven

Maar wat deed ‘Op1’ (één van de ergste perceptie/propaganda verspreiders van de Nederlandse media)? Die lieten weliswaar dat filmpje gezien, maar haalden vervolgens drie agenten voor de camera om dit te rechtvaardigen. De tegenpartij, de slachtoffers, kregen echter geen enkele stem (en dit is, zoals velen weten en ervaren, inmiddels symptomatisch voor de hele Nederlandse gevestigde orde).

Gietelink: ‘In de media horen we voortdurend het establishment, het gezag, maar critici komen niet aan het woord. Ze worden niet uitgenodigd en komen niet in de kranten (en als dit bij uitzondering wel gebeurt, zoals met huisarts Rob Elens het geval was, dan krijgen ze amper spreektijd, en wordt er alles aan gedaan om ze te ontkrachten of zelfs belachelijk te maken). ‘Er ontstaat dus een soort kloof tussen de officiële media en de overheid enerzijds, en het kritische deel van de bevolking anderzijds.’

Van der Neut: ‘Ja, het is verschrikkelijk. En als er al iemand wordt uitgenodigd, is het vier tegen één, en wordt die ene steeds in de rede gevallen. Als er bijvoorbeeld over Willem Engel wordt geschreven, gaat het over de vorm, de mens (dat hij een dansleraar is e.d.), maar niet over de inhoud. Maar kijk daar eens naar, want hij zegt hele zinnige dingen. En als hij dan ergens naast zit, help hem dan! Want hij zet wel zijn hele reputatie op het spel. Maar in mijn beleving is er tot nu toe geen speld tussen te krijgen.’

Grote geld- media hebben teveel macht, zou ook democratisch moeten worden

ABC is nu bezig om een duidelijk manifest op te stellen en een goede structuur aan te brengen, zodat alle nieuwe en reeds aangesloten protestgroepen beter met elkaar kunnen samenwerken. Een van de zaken die Van der Neut daarnaast bepleit is dat ook de hoofdredacteuren van bijvoorbeeld de NOS – al vele jaren staatspropaganda zender bij uitstek – democratisch verkozen zouden moeten worden.

De macht van het grote geld is inmiddels ook de mainstream media gaan bepalen. Een (extreemlinkse) hoofdredacteur van het A.D. dreigde enige jaren geleden voor de camera premier Rutte dat ”wij ook Wilders premier kunnen maken’. Die bewering is in Den Haag nooit rechtstreeks ontkend, en met reden.

Het is anno 2020 zelfs zo erg in Nederland geworden, dat ‘Café Weltschmerz en Viruswaarheid gewoon worden bedreigd,’ besluit Gietelink. ‘Maar om positief te eindigen: iedere groep kan zich aanmelden bij ABC, iedereen is welkom. Deze federatie is opgezet om het verzet tegen de coronamaatregelen vorm te geven.’

Kijk hier het hele interview (35 minuten):

 

Xander


(1) Café Weltschmerz / YouTube

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. In Nederland maar ook in de VS en zoals ik al schreef ook in UK wordt heel duidelijk aangegeven dat de testen niet kloppen, niet accuraat zijn m.a.w. je kan er niet op vertrouwen.
  En dan nog, Willy, wat test men : Staafje in de neus en in de mond : het wordt onderzocht ( DNA wordt “: ingepikt ” voor het systeem later , als dit klopt van het systeem dan ben ik ervan overtuigd dat straks, minimaal, in de zgn. beschaafde wereld IEDEREEN getest MOET worden !)
  Maar wat komt daar uit : verkoudheidje , oud virusje , misschien nog een ouder virusje , en Ja hoor covid 19, jonge jonge jonge !!
  Is Covid 19 ernstig ?/ Neen !! Let wel, in Nederland 2017-2018 10.500-11.000 doden door een griepvirus ( Zijn verschillende griepvirussen die ook coronavirus worden genoemd )
  In Nederland 2019-2020 : officiele rivm 404 griepdoden en ongeveer 6225 doden corona :3900 tot 4400 doden minder, dus 2017-2018 erger dan nu, maar toen hoorde je niets.
  Waarom nu wel ?? Systeem kan ingevoerd worden d.m.v. 5 G internet netwerk
  En we moeten niet vergeten MET corona overleden niet DOOR corona ( ernstige ziekte bijv copd, corona eroverheen , spijtig overlijdt diegene dan maar , s, NIET door corona.
  Het enige wat hier gebeurt, Willy, is angst creeren en ja, ik ben bang dat dat lukt bij veel mensen.
  Willy, als men dit systeem wil invoeren dan moet de angst groter worden en dat zal gebeuren , misschien wel door een fake biologische aanval die dan zgn. weggezet gaat worden als corona.
  Complottheorie ? ik ben ervan overtuigd dat er genoeg gewetenloze mensen in de politiek zijn die dat zouden doen

 2. @ tukker: Het begint bij ons toch serieus te stijgen hoor, onlangs jongeren naar Portugal geweest, goed gefeest en gedronken, het kon niet op, nu terug thuis met allemaal corona 77 jongeren, dus ik zou zeggen het is geen hoax , het onzichtbare virus is onder ons, Shalom

 3. Mensen,

  Niets doen is geen optie, niets doen betekent onder de knoet van een dictatuur van rutte en companen.
  Willy niet onderschatten , het hele coronavirus is een hoax , het hele testen slaat nergens op : 90 % heeft niets
  In Engeland is al toegegeven dat de lockdown niet nodig geweest was omdat zgn besmettingen daar was helemaal niets mee aan de hand.
  Dit is gewoon de mensen belazeren,
  Ja, er is een probleem : men is nu al 6 mnd gemanipuleerd, bestookt met fake news , geindoctrineerd.
  DAT denken verander je niet meer zo makkelijk bij de mensen.
  Ik heb tegen iemand gezegd : Onze houding zou moeten zijn alles wat de overheid, regering, pers, media, praatprogramma’s zeggen met een korreltje zout nemen en ZELF op onderzoek uitgaan , deze site maar ook Nine for News is een goede site

 4. Je ziet het bijna in alle landen, onze vrijheden worden beknot, maar wat nut zal het hebben? het is toch voor de volksgezondheid, en voor de zwakkeren in de maatschappij? een illusie, misschien?? Shalom

 5. Bewijzen dat de pandemie gepland werd met een doel

  https://www.stopworldcontrol.com/gepland/

  Honderden artsen verklaren dat de pandemie gepland werd
  Een groep van meer dan 500 artsen in Duitsland, genaamd ‘Artsen voor Informatie’, heeft tijdens een nationale persconferentie een schokkende verklaring afgelegd: (1)
  ‘De Corona-paniek is een toneelstuk. Het is oplichterij. Zwendel. Het is hoog tijd dat we begrijpen dat we in het midden van een wereldwijde misdaad zitten.’
  Deze grote medische groep publiceert wekelijks een krant op 500.000 exemplaren, om het publiek te informeren over het massale bedrog in de reguliere media. Ze organiseerden ook verschillende massaprotesten in Europa, zoals die van 29 augustus 2020, waar 12 miljoen mensen zich inschreven en enkele miljoenen mensen daadwerkelijk kwamen opdagen.

 6. Goed nieuws D66,Groenlinks pvda cda ,en cu geven hun salaris op voor het betalen van de opvang die ze zo graag willen ,geloof u dat ?

 7. John de Mol blijkt de eigenaar van het Algemeen Nederlands Persbureau te zijn !
  Het ANP dat door iedere school voor journalistiek als basis van ons nieuws wordt onderwezen
  Vrije en onafhankelijke nieuwsgaring zoals ons geleerd is kunnen wij hierdoor zéer in twijfel trekken .
  Hier nog een paar feiten over deze man om de persoon een beetje te duiden :
  Nummer 4 rijkste Nederlanders : €2,7 miljard .

  John de Mol cashte twee maal, met Endemol in 2000 en met Talpa in 2015. Dat maakte hem meervoudig miljardair. Dat hij niet meer op de kleintjes hoeft te letten bewees De Mol door in de deal met ITV €100 miljoen te laten lopen om zijn handen weer vrij te hebben.

 8. Geweldig wat alle wakkere mensen doen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar al deze groepen zullen 1 massa moeten worden om werkelijk iets uit te kunnen richten tegen de uitvoerende macht. De corrupte elite kliek die de bevolking uitbuit, vernederd, en uitlacht moet vervangen worden voor een democratisch vak/kennis regering waar de bevolking weer vertrouwen in heeft. Waaraan kunnen al die groeperingen van elkaar zien, dat er MASSALE gecoördineerde demonstraties komen, en dan niet met bloemetjes. Zorg dan ook dat eenieder zelfbeschermingsmiddelen draagt, als de ME OF POLITIE de burgers niet beschermd tegen ondemocratische leugenachtige maatregelen vd de regering maar ons als bokspop denk te kunnen gebruiken, moeten zij maar een keer flink vd koude kermis thuiskomen.

  Dan zullen alle ondersteuners vd diverse protestgroepen, elkaar vinden, en dan komt de geest werkelijk uit de fles. Nederlandse bevolking is perfect in staat om een totaal nieuwe werkelijk democratische regering te vormen, zonder hulp v Brussel zal Nederland nog steeds een erg gewild land zijn waar andere landen handel mee willen drijven. Dus die corrupte bangmakerij, en al die gekochte fake propaganda dat wij “ingebed” moeten blijven in de EU is gewoon lachwekkend. En voor onze dienders zeg ik dit, ik ben bekend met dat wereldje, maar dat betekend dat jij als diender altijd eerst je morele kompas dient te gebruiken en nadenken niet maar blindelings orders uitvoeren alsof jijzelf geen verantwoordelijkheid heb tegenover de burgers of jou meerdere of dat grapperhaus jou foute orders geeft, jij mag de kastanjes uit t vuur halen, voor die lafbekken, die met klinklare leugens de bevolking geestelijk en financieel kapot wil maken.

  Ik heb diep respect voor dienders, maar niet voor die randdebielen die niet geschikt zijn om met machtsmiddelen om te gaan, die stoeptegels ken ik ook. Bij de BOA’s is dat nog graatje erger, daar zitten toekomstige volksverraders bij. En laten die lui niet zeggen dat t niet zo is, ik ken t wereldje ik weet dat zij misbruik maken v machtsmiddelen, totaal gebrek aan inzicht hoe met mensen om te gaan, en die zei t kabinet graag in. Dan hoeven ze zelf niet de straat op, daar zouden ze een grote kans lopen om door de bevolking afgestraft te worden. Het Nederlandse volk en de boeren middenstand en nog veel meer hebben zich gedragen voor hun medemens, Maar nu is t volk t zat, verenigd alle protestgroepen, kijk uit voor de fake protestgroepen want die zullen de eenwording proberen kapot te maken, ik hoor graag wanneer we massaal 50000man een statement gaan maken bij t torentje, kijken of ze dan nog zo hard schreeuwen of hun eigen burgers laten afschieten. Het zal moed vergen, hebben wij die? Zeker voor de toekomst v onze kinderen, geen gifspuit in mijn kinderen.

 9. Mo schreef:
  16/09/2020 om 8:18 pm
  Als de Jonge dit zorgelijk vindt dan zegt dat echt helemaal niets. Het zwalkende beleid van de Nederlandse regering is de enige reden tot echte zorg. Volgens mij hebben die arme stumpers totaal geen idee waar ze nu mee te maken hebben. Op zich niets nieuws, dat geldt voor zoveel dossiers. Brussel, het milieu en vooral beleid uitzetten met een toekomst. Ze kunnen het gewoon niet en de burger heeft eigenlijk geen enkele keus. Lachwekkend als het niet zo triest was.

 10. Xandernieuws, bedankt voor dit artikel. Blijf dit uitzenden, want jullie zijn nodig.

 11. Tegen welk corona beleid strijden de actiegroepen? Het probleem is namelijk volgens mij dat er geen beleid is. Er is eerder een wens om van een mug een olifant te maken. De miljarden verdwijnen naar zuid Europa en de multinationals. Voor miljoenen worden vage vaccins gekocht die zeker te weten meer problemen gaan veroorzaken dan oplossen. Ik zie geen verantwoord beleid maar een gemaakte en gespeelde paniek die nergens voor nodig is.
  Maar goed de actiegroepen zullen zeker weten in de MSM weggezet worden als onwenselijk en alu tokkie mafkezen. Terwijl naar mijn smaak de echte verdwaasde diegene zijn die serieus denken dat politici het best met hen voor hebben.

 12. Eindelijk worden ze in belgie ook wakker, maar ben benieuwd of zoals twee weken geleden, een zestigtal artsen een open brief schreven aan van ranst onze mediageile, -blijf allen in uw kot, behalve ik-( 10 tientallen” optredens ” in tv studios in belgie en nederland, zonder muilkorf ) ,viro-loog, om de muilkorfverplichting voor scholieren op te heffen, hij alleen toen besliste dat zijn woord wet was en moest gevolgd worden.
  Fraai stukje van democratie en zegt tegelijkertijd iets over zijn narcistische eigendunk en arrogantie en over de ruggegraatloze politiek
  https://www.ninefornews.nl/1400-belgische-artsen-en-zorgprofs-trekken-aan-de-bel-er-is-geen-sprake-van-een-killervirus/

 13. En dan krijgen we nog steeds grafiekjes te zien van het aantal “besmettingen”.
  En roept de pers weer “ach en wee”.
  Maar de énige grafiek die zou moeten tellen, is de verhouding tussen het aantal testen en het aantal positieven. Die verhouding is tamelijk constant en bevindt zich zelfs in de foutenmarge (rond de 1%, maar al weken lang minder dan 1%).
  Maar wat kan dat de pers schelen.
  Het boeit ze niet kennelijk. Liever het schoothondje van de overheid, want we zijn allemaal “kameraden”.
  Deze hysterie heeft als voordeel dat we de onbetrouwbare alarmisten hebben leren onderscheiden. Mensen die niet meer nadenken.

Comments are closed.