Ierland onderzoekt meldingen UFO’s door drie verkeerspiloten

Model in het UFO Museum in Roswell, New Mexico. (WikiMedia Commons (2)).

————————————————————————————————————————————-

Drie verkeerspiloten hebben vanuit verschillende vliegtuigen een of meerdere UFO’s gezien. De eerste melding kwam van een British Airways piloot op 9 november, die op dat moment ten zuidwesten van Ierland vloog, van Londen naar Montreal. Ze vroeg de luchtverkeersleiding of er soms militaire oefeningen plaatsvonden. Toen het antwoord ontkennend was, vertelde ze dat hij een ‘fel licht’ had gezien dat zeer snel langs haar toestel vloog, alvorens te verdwijnen.

Ze bleek niet de enige die deze UFO had waargenomen. Een piloot van Virgin Airways mengde zich in het gesprek en zei dat hij ‘meerdere voorwerpen op ongeveer dezelfde koers’ had gezien, en dat deze een ‘zeer fel’ licht afgaven. Hij suggereerde dat het misschien brokstukken van een meteoor konden zijn die in de atmosfeer was doorgedrongen.

‘Blij dat ik niet de enige was,’ voegde een derde piloot toe. Ook hij had een ‘astronomische’ UFO gezien die ‘met Mach 2’ leek te vliegen. De luchtverkeersleiding liet de drie piloten weten dat ‘andere toestellen in de lucht hetzelfde hebben gezien, dus we gaan de zaak onderzoeken.’

Astronaut zag ‘alien achtig’ iets in vrachtruim Space Shuttle

Eerder dit jaar twitterde de Amerikaanse astronaut Leland Melvin dat hij ongeveer 10 jaar geleden in de toen nog vliegende Space Shuttle ‘iets organisch, alien-achtig’ in de ruimte had gezien. Als antwoord op de vraag of hij ooit buitenaards leven had waargenomen, zei hij dat hij een ‘doorzichtig, gebogen en organisch’ object in het vrachtruim van de Shuttle had gezien, wat hij meteen had gemeld aan de leiding op Aarde.

‘Ground Control’ kwam met de verklaring dat het een stuk ijs moest zijn geweest dat los was gekomen van een leiding. ‘Ik stond op het punt ‘Houston, we hebben een probleem’ te zeggen, maar wist dat iedereen gek wordt als die woorden uit een ruimteschip komen.’ Op de vraag of hij denkt dat de NASA heeft gelogen, antwoordde hij ‘hmmm… ik denk het niet… maar je weet maar nooit.’

In 2004 haalde een andere UFO melding het nieuws. De bemanning van een Amerikaans marineschip zag toen een ‘Tic Tac’ vormig object ‘zonder zichtbare voortstuwing’ bij de kust van Californië vliegen.

‘UFO’s net zo echt als overvliegende vliegtuigen’

In 2013 hield het Amerikaanse Congres een serie hoorzittingen met zo’n 40 tot 50 mensen, waaronder (voormalige) politici, defensiemedewerkers en een astronaut die allemaal UFO’s zouden hebben gezien. Daaruit kwam weinig opzienbarends naar voren. Bill Richardson, oud gouverneur van de staat New Mexico, verklaarde op TV dat de Amerikaanse overheid al tientallen jaren UFO waarnemingen in zijn staat, zoals de beroemde gecrashte UFO (‘weerballon’) in 1947 in Roswell, in de doofpot stopt.

In 2009 hielden zes voormalige Amerikaanse militairen, waaronder hoge officieren en (vice)commandanten, namens een groep van 120 collega’s een persconferentie waarin zij het door de overheid opgelegde stilzwijgen doorbraken en journalisten vertelden over hun (veronderstelde) ervaringen met UFO’s. Zo zouden UFO’s diverse keren Amerikaanse kernwapens onklaar hebben gemaakt en zelfs zijn geland op militaire bases.

De in 2016 overleden Apollo-14 astronaut dr. Edgar Mitchell, de zesde man die op de maan liep –en die vlakbij Roswell werd geboren-, verklaarde tijdens toespraken en persconferenties dat het ’tijd is om dit embargo op de waarheid over de aanwezigheid van aliens op te heffen.’ De voormalige Canadese minister van Defensie Paul Hellyer zou ooit hebben gezegd dat ‘UFO’s net zo echt zijn als overvliegende vliegtuigen.’

In 2012 beweerde Timothy Good, een voormalige adviseur van het Pentagon, tegenover de BBC dat de Amerikaanse regering al 60 jaar contact heeft met aliens en dat president Eisenhower in 1954 drie geheime ontmoetingen met buitenaardse wezens heeft gehad.

Vaak geheime militaire toestellen

Veel –maar niet alle- UFO meldingen in het verleden konden later verklaard worden als waarnemingen van geheime militaire toestellen, zoals de Amerikaanse F117 en B2 Stealth toestellen. Amateur waarnemers in de VS en Europa berichten sinds het einde van de vorige eeuw over een driehoekig militair vliegtuig annex ruimteschip dat de TR-2 of TR-3 wordt genoemd, en dat zou beschikken over zowel anti-zwaartekracht technologie als middelen om zichzelf onzichtbaar te maken.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: jdeeringdavisCC A 2.0 Generic license