Hongersnood Noord Korea, honden in beslag genomen om te worden opgegeten

Het spreekwoord ‘de hond in de pot vinden’ krijgt in Noord Korea een wel heel erg letterlijke invulling.

—————————————————————————————————————————————-

Afpakken huisdieren verpakt als ‘bescherming tegen kapitalistische decadentie’

—————————————————————————————————————————————-

In iedere communistische en socialistische heilstaat is altijd en overal een gebrek aan alles, met uitzondering van onderdrukking en ellende, want dat is er doorgaans in overvloed. Historisch loopt het 24/7/365 willen controleren van de samenleving steevast uit op een humanitair drama van ongekende omvang. In Noord Korea dreigt voor de zoveelste keer hongersnood, al is onduidelijk of die enkel het gevolg is van de massale manipulatie van de economie en samenleving, of juist opzettelijk wordt veroorzaakt om de bevolking onder de duim te houden. Wat de oorzaak ook is, dictator Kim Jong-un heeft bevolen dat alle honden van de mensen in beslag moeten worden genomen, zodat ze als voedsel kunnen dienen.

‘Bescherming tegen kapitalistische decadentie’

Het afpakken van de huisdieren van de burgers werd door de media verpakt als ‘het beschermen van het land tegen de kapitalistische decadentie.’ In juli had dictator Kim al het bezit van huisdieren verboden, omdat dit volgens hem een ‘besmette’ trend van de ‘bourgeois ideologie’ is.

De autoriteiten hebben alle huishoudens met honden geregistreerd, en dwingen hen nu om ze in te leveren, waarna ze in kennels worden opgesloten, of worden afgemaakt. Een aantal van deze honden belanden op het menu in restaurants.

Het volk zou dictator Kim vervloeken om deze maatregel, maar er is weinig wat ze ertegen kunnen doen. Iedere mogelijkheid om voor zichzelf te zorgen en voor zichzelf op te komen, is van hen afgepakt. Verzet betekent arrestatie, levenslange opsluiting, en niet zelden executie.

Van dierenrechten in het land dat steevast op nr. 1 staat van staten met de ergste mensenrechtenschendingen ter wereld, is al helemaal geen sprake. Wel is het na 1989 bij de Noord Koreaanse elite enige tijd een statussymbool geweest om dure rashonden te houden.

Voor u denkt ‘dat kan hier nooit gebeuren’: linksgroene politici in Duitsland hebben al openlijk gepleit voor het verbieden van honden en huisdieren, omdat ze schadelijk zouden zijn voor het klimaat.

Oorlog dichterbij, of juist niet?

Volgens een Noord Koreaanse overloper wordt er bij de inbeslagname van honden strenger opgetreden dan ooit tevoren. Hongersnood in Noord Korea is voor de rest van de wereld geen goed teken, want de ‘schurkenstaat’ bezit naar schatting inmiddels zo’n 20 kernbommen. Het in het nauw gebrachte regime zou daarom wel eens rare sprongen kunnen maken om de aandacht van de bevolking af te leiden door het buitenland de schuld te geven, en mogelijk zelfs een oorlog te beginnen.

Aan de andere kant: het is slecht oorlog voeren met ongemotiveerde soldaten met een lege maag.

EU hard bezig Noord Korea te kopiëren

Zeker met Frans Timmermans ‘Groene Nieuwe Deal’ is de EU is hard op weg eenzelfde type super gereguleerde samenleving als Noord Korea te worden, waarin het burgers straks verboden is om hun eigen voedsel te verbouwen en op te eten, om alternatieve medicijnen en supplementen te gebruiken, om zichzelf te verdedigen, zich zonder goedkeuring te organiseren, kritiek te uiten, zich vreedzaam te verzetten… we hoeven u de link met de gefabriceerde corona crisis vast niet uit te leggen?

 

Xander

(1) Business Insider (/ Daily NK)

Afbeelding: Marion Giehoff ,Pixabay

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Ik heb kennissen die ooit een rondreis door noot Korea hebben gemaakt. Op de laatste dag kregen zij .een grote delicatesse voorgeschoteld, namelijk hond.

 2. @Rijnvos. Het schermen met grote getallen imponeert gemakkelijk. Maar ik zie geen 145 miljoen kilo hondenpoep liggen in onze gemeente. En daar gaat het om.
  Bovendien zijn er veel nette mensen die het zaakje oppakken en deponeren in de bak. Wat toch blijft liggen is mest. U weet toch dat het systeem zo fantastisch is ingericht, dat mest weer voedsel is voor flora en fauna? Vliegen b.v. komen er op af en die vliegen lokken dan weer vogels die dol zijn op vliegen, enz.
  Zo is b.v. het verplichte injecteren van mest in de bodem een ramp voor zowel bodem als insecten, terwijl mest op het land een paradijs is voor insecten die dan weer andere predatoren (weidevogels b.v.) kunnen lokken.
  Kortom: de mest van mens en dier is een zegen voor het plantenrijk en ander levend spul.

 3. Dan zijn de ratten (waterkonijn) waarschijnlijk aan het uitsterven. Is daar ook een delicatesse.

 4. Noord Korea is gewoon de hel op aarde!
  Individuele vrijheid bestaat er niet, om nog maar te zwijgen over vrijheid van geweten. De staats filosofie is atheïstisch, en geloven in God is streng verboden. Het bezit van een Bijbel is letterlijk levensgevaarlijk! Men kan ten allen tijde je huis binnenvallen voor inspecties. Één van de redenen kan zijn, dat ze komen controleren of de lijstjes met foto’s van de grote leiders schoon zijn.
  Mocht er stof op liggen, dan wordt het hele gezin opgepakt en verdwijnt in een strafkamp!
  Maar stel dat ze je woning gaan doorzoeken en ze vinden een Bijbel?
  Dan wordt niet alleen je hele gezin opgepakt maar zelfs de hele familie, dus grootouders, ooms, tantes enz.
  Geloven in God betekent een vreselijke dood, want je krijgt zware dwangarbeid onder de meest verschrikkelijke omstandigheden, net zolang tot je bezwijkt.
  In de hoofdstad Pyongyang staan op het grote centrale plein 30 meter hoge bronzen beelden van de grote leiders, en iedereen die langs komt is verplicht om een diepe buiging te maken voor deze beelden. Doe je dat niet…..je mag zelf raden, maar plezierig is het niet.
  Het is dan ook onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die er met vakantie heen willen gaan. Doe het niet! Want het geld dat je er uitgeeft komt de staat ten goede.
  Gelukkig hebben wij hier nog de vrijheid om naar de kerk te gaan en om een Bijbel te hebben en erin te kunnen lezen. Gebruik die vrijheid!

 5. Er is al een hele tijd hongersnood in Noord-Korea, dit hebben gelovigen gerapporteerd aan het Vaticaan, ook is er ook grote schaal besmettingen en mensen sterven er in grote getallen, maar voor de buitenwereld is Noord-Korea niets aan te hand. Shalom

 6. In Nederland worden ook veel anti-hondenmaatregelen genomen .
  Groen Links zal binnenkort vast met nieuwe en extreme maatregelen los gaan tegen hondenbezitters .
  Maar ik was verbaasd over het grote aantal mensen die doorhadden dat de anti-hondenmaatregelen uitsluitend zijn ingevoerd om de moslims te plezieren .

 7. Rijnvos: Vond dit leuk om te schrijven? Je kwets mensen die een hond onder zich hebben en die vinden jou geen teennagel van een hond waard. Houdt dergelijk laagheden maar voorbehouden aan je geestverwanten; Drollenteller!

 8. In China komt zeker ook honger.
  Grote delen van de vruchtbare grond is weg gespoeld door de als maar aanhoudende moessonregens. Oogst vernietigt.
  Kijk maar eens op YouTube.
  Het regent er al vanaf begin Juli onophoudelijk de Drieklovendam Dam staat “ op doorbreken” miljoenen liters water worden daar per seconde geloosd waardoor het “ achterland” onderloopt.
  Bruggen zijn weggespoeld het verkeer is totaal ontwricht. Auto s drijven als bootjes in de rivieren.
  Ook de grote steden hebben met overstromingen te maken.
  De dode dieren liggen op een nog droog gebleven stukje grond te rotten.
  Vele land verschuivingen ( modderstromen ) verwoesten huisjes en wegen.
  Sinds begin juli is de zevende ( verwoestende ) orkaan al over het land getrokken.
  Kortom van China zullen we ( als er niet gesensureerd wordt ) nog veel over horen.

  Trouwens China is bezig om alle contant geld uit te bannen.
  Alleen nog current Crypto betalingen. Via de telefoon.
  Dit is een gevaarlijke en wereld handel ontwrichtende situatie.
  We zullen er nog van horen we drijven immers handel:met China….. dus worden we straks verplicht hieraan mee te doen.

 9. Marc schreef:
  21/08/2020 om 8:30 pm

  Ik sluit me hierbij aan. Honden en katten en andere huisdieren zijn een verrijking voor de mensen.

 10. @Rijnvos
  Eigenlijk wil ik geeneens tijd en aandacht aan jouw opmerking spenderen. Ik hoop dat je tussen de regels door kan lezen wat jij met jezelf mag doen

 11. Noord- en Zuid Korea. Eén volk, maar gescheiden door twee politieke beginselen. Het communisme in zijn ergste vorm: iedereen in een concentratiekamp. Een rijke elite die echter ook zomaar achter de tralies kan verdwijnen als de Grote Broer het niet meer vertrouwt. Elk communistisch regime is zo ontaard geraakt. Hoe kunnen mensen dan nog geloven in die linkse filosofie? Onbegrijpelijk.

 12. Met 145 miljoen kilo hondenpoep per jaar alleen al in nederland op stoep, speelveld, ligweide, strand etc zouden de meeste honden hier ook geruimd mogen worden als relikwie uit vervlogen tijden.

 13. In China en Korea geldt hondenleven traditioneel als delicatesse. Zij het dat in China en Zuid Korea dit onder de nieuwe middenklasse steeds minder het geval is, omdat men honden als huisdieren is gaan houden. Dus op opmerkelijk is dit bericht niet.

Comments are closed.