Hillary Clinton vindt dat EU immigratiegolf die zij mede veroorzaakte moet stoppen

‘Migrantenkinderen moeten worden gedeporteerd, we moeten controle over onze eigen grenzen houden’ (Hillary Clinton nog maar 3 jaar geleden) –
Snel aan populariteit winnende ‘Democratische Socialisten’ zoals Alexandria Ocasio-Cortez willen -net als GroenLinks in ons eigen land- de grenzen volledig openzetten voor iedereen die maar wil komen (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Nadat ze twee jaar lang ongeveer iedereen de schuld gaf –behalve zichzelf- voor het verliezen van de presidentsrace met Donald Trump lijkt het erop dat Hillary Clinton erkent dat haar tegenstander misschien toch wel wat goede punten had die hem de winst bezorgden. Zo dringt ze er plotseling bij Europa op aan om de massa immigratiegolf –waar ze zelf als minister van Buitenlandse Zaken mede verantwoordelijk voor was- te beteugelen indien de huidige politiek niet nog meer terrein wil verliezen aan ‘populistische’ partijen.

Hillary is het onbetwiste leiderschap van de Democraten aan het kwijtraken nu ‘Democratische Socialisten’ zoals Alexandria Ocasio-Cortez in snel tempo populairder worden. Als u denkt: dat klinkt verdacht veel op ‘Sovjet Socialisten’ of zelfs ‘Nationaal Socialisten’ heeft u gelijk, want het gedachtegoed van de ‘Democratische Socialisten’ komt op veel punten overeen, met uitzondering van het middel waarmee deze nieuwe socialisten de bestaande samenleving omver willen werpen: onbeperkte massa immigratie.

‘Europa moet duidelijk signaal afgeven: niet nog meer migranten’

Als minister van Buitenlandse Zaken besloot ze samen met president Barack Obama om landen zoals Libië en Syrië plat te bombarderen en in totale chaos te storten, wat vervolgens een enorme migrantenstroom naar Europa veroorzaakte. Hoewel ze de Duitse bondskanselier Angela Merkel prijst voor haar ‘vrijgevigheid’ door de grenzen op te zetten voor zo’n 1,5 tot 2 miljoen (voornamelijk moslim-)migranten* (*inclusief het geschatte aantal illegalen), vindt Hillary nu dat ‘Europa een rem op migratie nodig heeft, want dat is wat de vlam (van het populisme) deed ontbranden.’

‘Ik denk dat we kunnen stellen dat Europa zijn deel heeft gedaan en nu een zeer duidelijke boodschap moet afgeven: ‘wij zijn niet in staak om nog langer onderdak en steun te bieden aan vluchtelingen’. Als dat niet gebeurt zal de migratiekwestie een zware last voor de politiek blijven.’

Om die reden heeft de bevolking in landen zoals Hongarije, Tsjechië, Polen, Oostenrijk en recentelijk ook Italië juist ‘populisten’ gekozen die hun grenzen deels of geheel sloten voor migranten.

‘Trump heeft migratiekwestie geëxploiteerd’

Hillary Clinton lijkt op dit punt van mening veranderd, en dringt er bij de heersende politici in Europa op aan om de boosheid en angst van een almaar groeiend deel van de autochtone bevolking niet langer te negeren, maar serieus te nemen.

Tegelijkertijd verwijt ze Trump de migratiekwestie te hebben ‘geëxploiteerd’ om in 2016 de verkiezingen van haar te winnen. En natuurlijk kan ze het niet laten door ook ‘de Russen’ er weer bij te halen, terwijl hun zogenaamde ‘politieke en financiële steun’ aan Trump allang een bewezen hoax is.

Hillary 2015: Sterke grenzen en deportatie migrantenkinderen

Haar pleidooi kwam haar op kritiek van links te staan. Sommigen wijzen er terecht op dat Trumps ‘sterke grenzen’ en anti-immigratiebeleid op veel punten overeenkomt met waar Hillary en haar man Bill in het verleden jarenlang campagne voor hebben gevoerd. Zo verdedigde ze 3 jaar geleden nog publiekelijk het deporteren van migrantenkinderen door de regering Obama, en onderstreepte ze dat ‘ik vind dat je controle over je eigen grenzen moet houden’. (1)

De nieuwe ‘Democratische Socialisten’ zoals Ocasio-Cortez willen -net als GroenLinks in ons eigen land- de grenzen volledig en onbeperkt opengooien voor iedereen die hier maar wil komen. Dat lijkt zelfs Hillary Clinton te ver te gaan. Of de door links gecontroleerde Europese massamedia ook hierin met haar meegaan wagen we echter te betwijfelen.


Xander

(1) Zero Hedge